Šta je novo?

Opera 8.0 FINAL

@ thunderchase: eh... IE engine je odlican, tako da se nikako ne bih slozio sa takvom izjavom...

evo jednog quick primera - jedna od strana SezamPro-a*:

1. Opera 8.00 (40$ ili adware):

opera8006np.png

2. Maxthon 1.23 (freeware):

maxthon1235kr.png

Poslednja izmena:
violinista je napisao(la):
@Andjelko: ... Evo meni je trenutno otvoreno 5 prozora sa po 30-ak tabova u svakom, i radi kao sat. Pride je tu i TheBat, Winamp, MS Access, GetRight-naravno u pozadini, Kerio i AV. Sve radi. Ne verujem da bi se kompjuter izborio sa toliko otvorenih IE prozora??
Upravo iz tog razloga ja i prelazim na Operu :p surfovanje forumima je pesma u odnosu na IE, a i vizuelno su neke stvari lepse. Ima nedostataka, sta da radim - naviknu cu se, makar mi je taskbar slobodan... inace, ja nisam sada presao na Operu... navikavao sam se u prethodna 2 meseca u nekoliko "casova" postepeno... prvi je definitvno bio shock. Tek juce sam provalio kako da prilagodim Personal bar sa svojim shortcutima i izbacima default stvari. Deluje cool. :D

ZoNi, skidam ja i Maxton :p

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
evo jednog quick primera - jedna od strana SezamPro-a*:

1. Opera 8.00 (40$ ili adware):

opera8006np.png

2. Maxthon 1.23 (freeware):

maxthon1235kr.png
Heh, ja ovo nisam ni primetio, zato sto sam odmah maximizovao stranu tako da bude razvucena preko celog prostora u 1024x768 (desni gornji beli kvadratic je "maximize" funkcija!) i tada razlike skoro nema (ima razlike u obliku slova tj. fontu ali ne i ostrini). Na normlanoj verziji ima razlike...

Možeš i na F11, još lakše...

violinista je napisao(la):
Možeš i na F11, još lakše...
hehe... ne, andjelko je mislio na "maximize" opciju samog Sezamovog sajta (klikom na to dugme, Sezamov sajt koristi drugi CSS, sa vecim fontom!)...

medjutim, ja sam samo hteo da pokazem ponasanje u default uslovima...

Ja sam Operu koristio duzi niz godina ... i pored svih nedostataka (nepravilnog prikazivanja pojedinih stranica), sam se drzao nje ko pijan plota ... ali onda sam dosao u kontakt sa Firefox-om ... i nisam se od tada vracao na Operu ... glavni problem je sto je Opera uvek samo pretila svojim kvalitetom i pre svega brzinom IE ... ali taj potencijal nikada do kraja nisu iskoristili (marketinski), i zato je veliki broj korisnika presao na druga resenja ... Ne zelim da zvucim pesimisticki, ali deluje mi da su se kasno setili da krenu u intenzivniji razvoj svoje (vise nego kvalitetne) platforme.

Cuj Opera 40$!!! Pravilnim rasporedom pritiskanja tipki na vasoj tastaturi Opera postaje free, bre, isto kao i Maxton

Jel se jos nekome tripuje Opera sa sajtom www.b92.net ili samo meni??

Jel moze neki kraci tutorial kako namestiti da Flashget radi sa Operom?

kole89 je napisao(la):
Meni radi normalno (kao u IE-u :)).

Na koju foru?? :trust:

Reci u čemu je problem, pa da proverim.

b92.net radi normalno (754) kao i u IE.

Nego, da li neko zna kako podesiti Operu da sama detektuje kada sam povezan na net? Stvarno je smor svaki put razmisljati da li sam kliknuo work offline mod, posto kada odem na Bench ona kesira prethodnu sesiju i stare teme/postove. IE ima onaj automatic mode, postoji li nesto slicno i za Operu?

Pa naravno da ima. Mislim, meni nikad ne odlazi u offline mod, osim kad ja to sam kliknem. Ako posle budem online, ona mi kaže da sam u off-u i pita da li hoću da se prebacim. Kliknem yes i kraj. Mada ne vidim zašto bi uopšte išao u offline mod?

MR.BIG je napisao(la):
Zna li neko resenje kako da nateram Operu da vidi plugin za Flashget?
Moguće je da stari plugin ne radi sa novom verzijom pa će možda uskoro da izbace novi.

Može li neko da mi objasni kako da stavim da mi Download Accelerator Plus radi sa Operom?

Evo kratkog tutorial-a (prevod) kako namestiti FlashGet da radi sa Operom:

U folderu C:\Program Files\Opera 8\defaults\ * otvorite fajl standard_menu.ini u notepad-u.

Pronadjite linije "[Link Popup Menu]" and "[Image Link Popup Menu]"

Dodajte novi red sa vrednoscu u svaku od njih

Item, "Download using FlashGet" = Execute program, "C:\Program Files\FlashGet\flashget.exe","%l"

sniminite fajl, restartujte Operu, to je to :)

* (mozda se folder na vasem racunaru zove drugacije, ako ste instalirali novu verziju preko stare)

Da bi Download Acclelerator radio sa Operom, treba otici u folder gdje si instalirao DAP i iskopirati fajl dapop.dll u Operin folder Plugins (kod verzije 8 beta 3 to je folder: ...\Opera 8\Program\Plugins ). I to je to.

Brže se učitava i brže renderuje stranice od verzije 7.54 koju sam pre nje koristio. Ne moram da se smaram sa iskačućim dijalozima kada naleti na neki problem nego lepo otvori stranicu sa opisom problema kao IE. Preporuka za fanove Opere :)

Poslednja izmena:
BlackNeo je napisao(la):
Da bi Download Acclelerator radio sa Operom, treba otici u folder gdje si instalirao DAP i iskopirati fajl dapop.dll u Operin folder Plugins (kod verzije 8 beta 3 to je folder: ...\Opera 8\Program\Plugins ). I to je to.

Samo da se nadovežem.
Posle toga, kada se pojavi dijalog za download u operi treba da klikneš na dugme "Change" pa da odabereš opciju "Use plugin" i odabreš DAP plugin iz padajuće liste.

Da, na to sam zaboravio, posto vise ne drzim integrisan DAP u Operu, nego sve manje fajlove (do 10-15 MB) skidam preko Operinog download managera, a vece, za svaki slucaj, preko DAP-a.

Stvarno ne kapiram sto se tripuje B92 sajt (nekima od nas). Poslednja verzija sa kojom je sve bilo ok je 8.0 beta1, sa svakom sledecom betom je bio ovaj problem, kao i sa final. Samo zbog ovoga sam jos na beti 1...
Imate screen shot u attachmentu

Prilozi

• scr_shot.JPG
    scr_shot.JPG
    112.5 KB · Pregleda: 112
chivitli je napisao(la):
Stvarno ne kapiram sto se tripuje B92 sajt (nekima od nas). Poslednja verzija sa kojom je sve bilo ok je 8.0 beta1, sa svakom sledecom betom je bio ovaj problem, kao i sa final. Samo zbog ovoga sam jos na beti 1...
Imate screen shot u attachmentu

Opera 7.6 preview, 8.0 final...nema ovog problema kod mene.

edit: probaj sa ctrl+f11

Poslednja izmena:
Mozda ti fw blokira reklame pa zbog toga dolazi do problema...I probaj ono ctrl+f11

ctrl+f11 ne resava problem, ali je zato gasenje outposta resilo, tj. ubacivanje sajta b92 u trusted kod plug-ina za blokiranje reklama. Hvala

Nazad
Vrh Dno