Šta je novo?

Opera 8.0 beta 1

kole89 je napisao(la):
Koji Ad-Blocker se najbolje slaže sa Operom 8? Koristio sam Outpostov, ali je propuštao dosta bannera iako sam ih uneo u "crni spisak". Zbog toga sam privremeno prešao na FireFox, ali ako Opera ne ugradi ad-blocker koji radi kako treba, ostadoh na na FF-u (za koji postoji ad-block extenzija koja radi savršeno - čak može i swf fajlove da jednim klikom blokira).

P.S. znam za onu foru sa opera6.ini fajlom i spiskom ad-ova, ali mnogo usporava komp i surf, tako da očekujem neko bolje rešenje.
A što pop up blocker ne radi kako treba?

Corey, mislim da kole prica od AD blockeru, a ne o POPUP blockeru..

Nisam rekao da ne radi pop-up blocker, nego ad-blocker (blokiranje bannera i reklama).

***a przo sam pročitao tvoj post jer nisam imao vremena.

ok, kako su uspeli da naprave operu 8 da bude sporija od opere 6 ? Kako se ovom liku na testu (link iz nekog od prethodnih postova) opera 7.52 ucitava ~4sec ? Meni se ucitava dobrih ~20sec, a IE se ucitava momentalno (~2sec) njemu 15sec. Nesto ne valja definitivno. Takodje mislim da nisam jedini kome se opera 7.5 ucitava dugo (posle pola godine koriscenja).

Što se tiče Ad-blockera: Koristim Kerio Personal Firewall, i njegov interni ad-blocker, koji radi fantastično.

@GX-X: Kako majke ti samo tebi radi sporije, a svima nama brže, i to primetno? Obriši ceo Opera folder posle deinstalacije, obriši registry i instaliraj ponovo, ovoga puta Operu 8, moguće da ti se nešto ubagovalo (beta je to, ipak).

ma nisi me razumeo, opera 6 odradjuje neke od stvari sa testa brze nego opera 8. Opera 7.5 mi se startuje preko 20sec, Opera 8 se normalno startuje (prakticno istog momenta)

samsung je napisao(la):
~Fala na obavestenju, al opet to nije to..Sad moram da nisanim pagebar...A drag&drop u ranijim verzijama je ipak mnogo prostiji bio...
Svaka nova verzija Opere je sve bolja i bolja, al moraju da uk***ju neke sitnice koje su bile odlicno uradjene u predhodnim verzijama, pa to ti je...
:smash:
idi u "profile" folder. on ti je ili u c:\program files\opera\profile ili u c:\documents&settings\tvoj username\application data\opera\profile (ovo pricam napamet)
edituj opera6.ini i pod [User Prefs] dodaj liniju
Enable Drag=255

meni je malopre radilo, sada nece.. nesto se cudno desava :)

Poslednja izmena:
Podrzava li download manager Opere CRASH RECOVERY?

Ovo pitam jer zelim da koristim Getright prilikom skidanja fajla a opcija je nestala od kada sam presao na Operu.

Poslednja izmena:
naravno, opera pravi temp fajl kao i ostali DL menageri. Bukvalno nemas potrebu za DL managerom ako ti DL nije nesto sto radis po ceo dan.

Nazad
Vrh Dno