Šta je novo?

Opera 8.0 beta 1

desni klik na sliku, pa copy image address pa paste u address bar i enter :)

E da, tek sad sam primetio ovo: kad mu postavljam da "ubija" pop-up prozore, sa sa donje desne strane iskoči obaveštenje o ubijenom pop-up prozoru. Kako to dosadno obaveštenje ukinuti? Prilično je smarački.

gx-x je napisao(la):
desni klik na sliku, pa copy image address pa paste u address bar i enter :)
Boooring..Nesto sto sam radio jednim potezom, sad moram sa 4... :wall:
I poprilicno me smara ovo dugme new page, sto je fixirano dole...Jel ima nekog nacina da se vrati gore gde je nekad stajao ili jok? Trazio sam, ali nisam nashao....
Brza je, nije da nije, al su je vala tako uk***li sa nekim sitnicama, da razmisljam da se vratim na neku stariju verziju.... :mad:

samsung je napisao(la):
Boooring..Nesto sto sam radio jednim potezom, sad moram sa 4... :wall:
I poprilicno me smara ovo dugme new page, sto je fixirano dole...Jel ima nekog nacina da se vrati gore gde je nekad stajao ili jok? Trazio sam, ali nisam nashao....
Brza je, nije da nije, al su je vala tako uk***li sa nekim sitnicama, da razmisljam da se vratim na neku stariju verziju.... :mad:
u ranijim verzijama je mogla slicica tako da se prevuce, ali od neke, da lupim 7.2 verzije su to onemogucili. meni je licno bolje ovako jer mi se sto puta desilo da slucajno zakacim slicicu pa onda moram back...
ali evo ti resenje, ne u 4 nego u 2 poteza :D desni klik na sliku pa open image

dugme new page nije fixirano dole, tacnije nijedno dugme nije nigde fixirano. mozes da postavis toolbarove gde zelis a na njih takodje mozes da postavis dugmice po svom ukusu i rasporedu. desni klik na bar, customize, buttons ili toolbars... igraj se ;)

Poslednja izmena:
izasla nova Opera 8.0 beta 2
ftp://ftp.opera.com/pub/opera/win/800b2/en/std/ow32enen800b2.exe

dosta brze se startuje od prethodne, meni se cini brze i od ie (bar je kod mene tako posto ie nisam palio-ne pamtim) a o firefoxu i da ne pricam.

samsung, u ovoj verziji je omogucen drag&drop slika. kliknes je levim dugmetom i odvuces na pagebar (tamo gde ti se nalaze otvoreni tabovi)

a cini mi se i da se benchmark smajliji sada dobro prikazuju...

I Zoni, kakva je ova nova, kako kazu 'ultra brza' Opera?

Instalirao sam betu 2 preko Opera 7.51 final(instalacija sa Javom),ali ne radi JavaScript(cekirano u Tools/Quick preferences).Inace nije mi radila ni ranije sa Opera 7.51, zbog cega sam je i obrisao i sve ponovo instalirao. :wall:

da ne otvaram novi thread zarad pitanja: Uspeo sam da slucajno ugasim onaj panel sto je show/hide kad kliknes na njegovu marginu. Ubih se trazici kako da ga vratim (posto u njemu ima dosta mail foldercica i shortcuta do recimo history-a itd.) Zna li neko kako da vratim to ? Molio bih samo konkretne odgovore posto sam i sam vec ceprko po operi vise od sat vremena.... 10x unapred :)

Desni klik na bilo koji toolbar --> CUSTOMIZE... --> PANELS --> SHOW PANEL TOGGLE AT THE EDGE OF WINDOW.

:wave:

Koja ti je verzija Opere? Meni u 8.0beta2 taj prozor izgleda kao u attachmentu.

Prilozi

• panels.PNG
    panels.PNG
    52.4 KB · Pregleda: 58
e ako je 7.5 onda ides na view / panels / show panel toggle

ufff....dobro je. Hvala "operic" , nije to bilo u pitanju ali si mi otvorio oci. "show panel toggle" je bio ukljucen ali je panel placement bio "off" :S:

Ja ne znam da li sam slep ili sta ali uopste ne mogu da pronadjem opciju za podesavanje FONTOVA u Operi 7.54u1 ...

@papss: tools/preferences pa izaberes "Fonts" sa leve strane.

operic je napisao(la):
samsung, u ovoj verziji je omogucen drag&drop slika. kliknes je levim dugmetom i odvuces na pagebar (tamo gde ti se nalaze otvoreni tabovi)
~Fala na obavestenju, al opet to nije to..Sad moram da nisanim pagebar...A drag&drop u ranijim verzijama je ipak mnogo prostiji bio...
Svaka nova verzija Opere je sve bolja i bolja, al moraju da uk***ju neke sitnice koje su bile odlicno uradjene u predhodnim verzijama, pa to ti je...
:smash:

e sad kad bi mogao neko da mi kaze sta sam ja to uradio pa mi odjednom ne radi drag&drop? :D

gx-x je napisao(la):
@papss: tools/preferences pa izaberes "Fonts" sa leve strane.

!? Nesto mi se cini da mi promene uopste ne uticu na slova u email poruci, recimo... na to sam mislio... mogu li nekako font opcije da zalepim na tool bar (kao u IE) ?

Zasto mi u 7.5 verziji ne radi JAVA ili nesto vezano za nju..(konkretno na krstarici/pricaonica!)

jel si instalirao JRE ? ako ne znas da li si, idi na help/about opera. tamo treba da dobijes nesto slicno ovome:

Version information
Version 8.0
Build 7497
Platform Win32
System Windows XP

Java Sun Java Runtime Environment version 1.5

jre mozes da skines odavde http://dlc.sun.com/jdk/jre-1_5_0_01-windows-i586-p.exe

Poslednja izmena:
Još malo pa full....jedva čekam ima da slavim:D

Koji Ad-Blocker se najbolje slaže sa Operom 8? Koristio sam Outpostov, ali je propuštao dosta bannera iako sam ih uneo u "crni spisak". Zbog toga sam privremeno prešao na FireFox, ali ako Opera ne ugradi ad-blocker koji radi kako treba, ostadoh na na FF-u (za koji postoji ad-block extenzija koja radi savršeno - čak može i swf fajlove da jednim klikom blokira).

P.S. znam za onu foru sa opera6.ini fajlom i spiskom ad-ova, ali mnogo usporava komp i surf, tako da očekujem neko bolje rešenje.

Vrh Dno