Šta je novo?

Opera 8.0 beta 1

Secam se kb/s dok sam koristio Operu. Pogledacu da li ima neshto slichno za Firefox. Dodushe znam da Tabbrowser extension ima progress bar, ali ne prikazuje u KB.

Poslednja izmena:
kUdtiHaEX je napisao(la):
@Ogi
Nemas sta da namestas, to je samo pitanje kompatibilnosti... meni je sa Operom 7.54 to radilo bez problema (a radi i sa 8.0 b1).

Pa kako onda objasnjavas da to kod mene ne moze?
A ista verzija... tacnije, mozda verzija je:

Version 7.54u1
Build 3918
Platform Win32
System Windows XP

Java Java not installed
VoiceXML Plugin not available

Ima li to neke veze?

A inace, to za kompatibilnost... mnogo stvari mi je drugacije, ali bas mnogo... sve je nekako lepse jedino me ovo nervira sto ne radi...

kutijo, ne moze ni kod mene
ajd objasni sta si cackao da tebi radi ;)

Operin dl manager mi se ne svidja! Postoji li nacin da sa Operom koristim Download Accelerator Plus nekako???

mozes da koristis GetRight. Ne znam sta ti se ne svidja kod operinog DL managera, nije nista posebno al radi, ima pause/resume i te sitnice....

Evo extension za FireFox za sve one koji su koristili operu i kojima je to "bitno".
Naravno, reimenujte *.txt u *.xpi.

.

Prilozi

• Extended_Statusbar_1.0.txt
    3.2 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
@Septimus
10x, ovaj extension je bas ono sto mi treba

Sto se tice Opere: ne radi drag& drop u druge programe (npr email client ili u FlashGet)
Imam problema sa prikazeivanjem tabela na site-u moje banke (Firefox i IE to rade bez problema)
Gmail jos uvek ne radi kako treba

Nisam bas odusevljen. Ono sto mi se najvise svidja kod opere je dugme za All images/No images/Cached images. Kao stvoreno za spore veze.

Poslednja izmena:
g-mail ima pop3, nema potrebe da ides na sajt da bi skidao postu. Ne znam kako tebi ne radi, ali meni drag&drop radi odlicno, do duse nisam probao sa flash get-om posto mi je on crap totalni, cesto zavrsava skidanje fajlova pre nego sto ih i skine :S: Za sajt banke ne znam, nisi rekao koja banka je u pitanju, meni meridian radi skroz ok. Bolje da mi prikazuje losije tabele nego da ostanem bez para na racunu sa IE enginom :d

Znam za Gmail pop3, ali kada sam na poslu proveravam preko webmaila. Radi Gmail i na Operi, ali ne kao na IE/Firefox/Safari browserima. Zvanicno Opera nije podrzana, ali radi.

Evo sada sam pokusao da uradim drag n drop texta u wordpad i ne uspevam nikako ??

Ne brini se za pare, ne koristim IE vec Firefox :d

kakav bre drag n drop teksta ???? :) pa za to ide ctrl+c pa ctrl+v (copy/paste) pa ga bacis gde oces, mislim, drag po tekstu je "mark" pa ni nema dropa. Ajd pojasni malo sta oces da drag n dropujes :)

gx-x je napisao(la):
mozes da koristis GetRight. Ne znam sta ti se ne svidja kod operinog DL managera, nije nista posebno al radi, ima pause/resume i te sitnice....

A da li podrzava crash recovery?

Ogi. je napisao(la):
A da li podrzava crash recovery?

Ako si mislio na Operin menadzer, da, podrzava. Takodje, ako ti slucajno pukne Opera, posto se sesije pamte, moguce je ponovo otvoriti linkove koje si gledao(takodje, uvek mozes posle gasenja Opere otvoriti prethodne sesije). Sve su to korisne opcije koje me drze na Operi...

operic je napisao(la):
ajd objasni sta si cackao da tebi radi ;)

Nista. Jednostavno radi.

Quote:
Originally Posted by operic
ajd objasni sta si cackao da tebi radi

Nista. Jednostavno radi.

kod mene na 7.54 radi samo ako stavim kursor malo ispod linka teme a 8.0 nisam probao pa ne znam

Evo radi u 8.0 beta1.

Prilozi

• opera.jpg
    opera.jpg
    67.1 KB · Pregleda: 102
operic je napisao(la):

Imas 4 taba otvorena, ugasis operu, upalis je i ona opet otvori ta ista 4 taba...

npetar je napisao(la):
Ako si mislio na Operin menadzer, da, podrzava. Takodje, ako ti slucajno pukne Opera, posto se sesije pamte, moguce je ponovo otvoriti linkove koje si gledao(takodje, uvek mozes posle gasenja Opere otvoriti prethodne sesije). Sve su to korisne opcije koje me drze na Operi...

Ma zaista je fenomenalan program, odusevljen sam. Presaltovao sam se i na njen mail i news. Nego,nikako ne mogu da pronadjem smajlije? Gde su? Vidim da ima opcija da se enable-uju.

A imam i problem kada recimo pisem PM ili kada kao tebi sada odgovaram kliknuvsi na QUOTE (ne QUICK kao obicno), ovaj prozor sa smajlijima je skroz s*eban, neke "linije" idu levo, neke desno, nikako da se sloze na sredinu (ako me razumes na sta mislim - ne znam kako da uradim screenshot desktop-a (kako?)) i kao da mi je ekran otisao udesno, pola smajlija se uopste ne vide.

Evo, sad' sam primetio da je otisao u desno zbog toga sto imam toolbar sa leve strane (!??) , kako to? A kada kliknem REPLY na PM, onako pola smajlija je na beloj pozadini gde bi trebalo i da budu, a pola na plavoj... ispomera se sve...

Ogi. je napisao(la):
A imam i problem kada recimo pisem PM ili kada kao tebi sada odgovaram kliknuvsi na QUOTE (ne QUICK kao obicno), ovaj prozor sa smajlijima je skroz s*eban, neke "linije" idu levo, neke desno, nikako da se sloze na sredinu (ako me razumes na sta mislim - ne znam kako da uradim screenshot desktop-a (kako?)) i kao da mi je ekran otisao udesno, pola smajlija se uopste ne vide.

Evo, sad' sam primetio da je otisao u desno zbog toga sto imam toolbar sa leve strane (!??) , kako to? A kada kliknem REPLY na PM, onako pola smajlija je na beloj pozadini gde bi trebalo i da budu, a pola na plavoj... ispomera se sve...

Nazalost, tako se ponasa sa ovim forumom. Probaj da se naviknes na to (ili nauci skracenice za smajlije kao i ostali).

Do malopre mi je radilo ono da kada predjem kursorom preko necijeg imena mogu da biram da li cu PM ili ovo ili ono, a sada mi odjednom ne radi... ucitava profile tog usera!?

Ogi. je napisao(la):
Do malopre mi je radilo ono da kada predjem kursorom preko necijeg imena mogu da biram da li cu PM ili ovo ili ono, a sada mi odjednom ne radi... ucitava profile tog usera!?

Pa nisi otvorio stranicu do kraja !

gx-x je napisao(la):
Pa recimo da mi je neke stvari DAP juce skidao 5 puta brze nego Operin DL manager :) (isti sajt, isti fajl, i istovremeno sam ih pustio da skidaju, a posle i posebno - DAP je mnogo brzi ponekad...).

Kako mogu da pomeram toolbarove u Operi 8.0, Firefoxu 1.0, Mozilli i najnovijem Netscape-u? U IE-u i Maxthonu ima ono View/Toobars/Lock toolbars i lepo se namesti kako kome odgovara. Pokusavam da sto vise povecam "radni prozor". Cisto isprobavam sve ove browsere da vidim koja 2 mi najvise odgovaraju.

Pazite koliki je Address bar u Operi! Skoro ceo red zauzme. Treba mi trecina od toga.

Poslednja izmena:
za Ogi.ja i nastavljanje sesija:

tool / preferences / start&exit -> stikliraj Show startup dialog
kada je pokrenes, ako izaberes da nastavis prethodnu sesiju, onda ce ti otvoriti sve kao sto je bilo i pre gasenja ;)

Poslednja izmena:
@diablo: desni klik na prazan toolbar/customize toolbars i onda pored opcija u prozoru mozes da kliknes na bilo koji toolbar u operi, znaci klknes misem na ono sto oces da menjas, recimo adress bar, posle toga vuces vamo tamo stavljas de oces :)

Hvala gx-x!
Iskomplikovase ga maximalno! Al' opet nisam uspeo da uradim ono sto sam hteo (prebacim tabove da mi se otvaraju u poslednjem toolbar-u, menjam velicinu address bar-a i sl.) U IE-u i Maxthon-u je to sve veoma jednostavno uraditi.
Svi browseri imaju i pluseve i minuse. Ni za jedan ne mogu da kazem da mi je savrsen!
Kad bih mogao iz svakog browsera da pokupim po nesto... Ma taman mi se dopadne neki i posle me razocara iz nekog razloga. :)

Diablo je napisao(la):
Svi browseri imaju i pluseve i minuse. Ni za jedan ne mogu da kazem da mi je savrsen!
Kad bih mogao iz svakog browsera da pokupim po nesto... Ma taman mi se dopadne neki i posle me razocara iz nekog razloga. :)

Slazem se.

gx-x je napisao(la):
kakav bre drag n drop teksta ???? pa za to ide ctrl+c pa ctrl+v (copy/paste) pa ga bacis gde oces, mislim, drag po tekstu je "mark" pa ni nema dropa. Ajd pojasni malo sta oces da drag n dropujes

Drag n drop texta koji je definisan kao "skup radnji i postupaka misem nad textom u cilju dobijanja efekta koji gx-x postize kombinacijom tastera ctrl+c i ctrl+v" :d :d
Dakle, oznacim text, pritisnem levi taster i prevucem text u npr Thunderbird. Pustim levi taster. Text ostaje u Thunderbirdu. To u Operi ne radi. Moze da se uradi to pomocu copy/paste, ali ja vise volim drag n drop

Nemoj da ispadne da sam ja neki "mrzitelj" Opere. Samo pokusavam da ukazem na neke njene nedostatke

Poslednja izmena:
@diablo: kad si u customize toolbar rezimu, dodaj "separator" pored address bara i onda njega pomearj da postignes odredjenu velicinu, ***. ne moze drugacije ili ja ne znam kako :) meni je jedna kolona rezervisana za navigacionu dugmad, address bar, google search i search in page opcije, iznad toga su mi tabovi od stranica koje gledam i nemam nista vise, sve sam izbacio i super mi je :)

@Wolverine: Znas kako, ja sam old school i ne koristim te miseve ili kako ti to vec zoves :d To sa drag n drop teksta je nesto sto je M$ uveo kao inovaciju verovatno...pa sad mnogi ljudi ne znaju ni kako screen shot desktopa da uzmu i pitaju me "a gde to windows snima ? " :) :wave:

gx-x je napisao(la):
@Wolverine: Znas kako, ja sam old school i ne koristim te miseve ili kako ti to vec zoves :d To sa drag n drop teksta je nesto sto je M$ uveo kao inovaciju verovatno...pa sad mnogi ljudi ne znaju ni kako screen shot desktopa da uzmu i pitaju me "a gde to windows snima ? " :) :wave:

I ja sam old school, ali drag n drop dobro dodje ( a i mis :D). Ostarilo se, olenjilo se, a dok radim u levoj ruci mi je obicno limenka Coca Cole :bottle:
Drag n drop je standard na vecini windows programa, pa mi nije jasno zasto to nije implementirano u Operi.

Vrh Dno