Šta je novo?

Opera 7.0 Final

legend je napisao(la):
meni radi odlicno...definitivno najbolji browser....cheers
Slazem se u potpunosti. Najbolji je, bolji od prethodne verzije, ali mi se ipak vise svidja stara verzija :(
Ali da treba povremeno koristiti i IE za neke sajtove to stoji (za sada)...

Opera jeste brza, ali generalno i nije brza od IE6. Javascript se na primer dosta sporije izvrshava, a i podrska je nekompletna - tj. neki skriptovi ne rade.
A Netscape ili Mozilla po brzini nema sta da trazi pored ova dva...

U verziji 7 je bolja Javaskript podrska, ali ima na tome josh da rade Norvezhani...

Drunk Devil je napisao(la):
Opera jeste brza, ali generalno i nije brza od IE6. Javascript se na primer dosta sporije izvrshava, a i podrska je nekompletna - tj. neki skriptovi ne rade.
A Netscape ili Mozilla po brzini nema sta da trazi pored ova dva...

U verziji 7 je bolja Javaskript podrska, ali ima na tome josh da rade Norvezhani...
A jesi li ti probao Netscape 7 ???
Pa IE 6 ne koristim, jer Netscape duplo brze ucita sve !!!

TazDeVil je napisao(la):
A jesi li ti probao Netscape 7 ???
Pa IE 6 ne koristim, jer Netscape duplo brze ucita sve !!!

Kojesta. Brzina uchitavanja nema mnogo veze sa Browserom vec Internet konekcijom. Probao sam ja sve moguce i nemoguce Browsere i sa Linuxom i Winom.

Drunk Devil je napisao(la):
Kojesta. Brzina uchitavanja nema mnogo veze sa Browserom vec Internet konekcijom. Probao sam ja sve moguce i nemoguce Browsere i sa Linuxom i Winom.
To stoji, ali onda zasto Netscape duplo brze ucita stranu u odnosu na IE ??? I to ne samo kod mene !!! Taj brovser treba da iskoristi sav moguc protok, sto nije slucaj kod IE, jer salje neke podatke cika Biliju, npr. koje filmove gledas itd. Pa umesto da iskoristi sav protok za download on malo uploaduje, pa stane pa download i tako kako mu se cefne...

TazDeVil je napisao(la):
.. jer salje neke podatke cika Biliju, npr. koje filmove gledas itd. Pa umesto da iskoristi sav protok za download on malo uploaduje, pa stane pa download i tako kako mu se cefne...

Ne ide to bas tako. Lako bi se utvrdilo da li se podaci salju Biliju, postoje firewall-ovi, brzo bi pukla bruka.

Ako mrzis Bilija obavezno pogledaj film Antitrust!!!!

TazDeVil je napisao(la):
To stoji, ali onda zasto Netscape duplo brze ucita stranu u odnosu na IE ??? I to ne samo kod mene !!! Taj brovser treba da iskoristi sav moguc protok, sto nije slucaj kod IE, jer salje neke podatke cika Biliju, npr. koje filmove gledas itd. Pa umesto da iskoristi sav protok za download on malo uploaduje, pa stane pa download i tako kako mu se cefne...

Ukoliko se toliko bojish Billy-jevih smicalica ti lepo predji na Linux. Jer uopste nije potrebno startovati ikakav Browser kada si na Netu da ti kompjuter pochne slati razne privatne podatke :p

Ti znaci spadas u grupu hakera koji su fizicki nadgledani :shock: type;

:D :D

Ne valja

Sto je vise koristim ima vise bagova. Sa nekim stranicama gde ranije nisam imao problema, sada ih imam. Problemi sa kukijima su vise izrazeni. I sminka ne moze u potpunosti da se ukloni.

Kako vas ne mrzi da sve instalirate sve te " vanjske " programchice....
Na IE samo nakalemite CrazyBrowser i gruvajte...
Svi su oni tu negde po brzini i tako to..

meni se kod ove nove opere jedino ne svidja sto ne moze da snimi i custom ikonicu nekog bookmarka.znate onaj favico.ico trip ili kako vec

SittingCrow je napisao(la):
Napravise glupost sa verzijom 7. Pola stvari koje sam koristio u 6.05 nema.
Primeri 1.progres bar nemoze da ide gore i da bude u adres baru.
2.u download prozoru nemogu da iskopiram link ako hocu da ga skidam sa drugim download menagerom.
3.image placeholder nemoze da se iskljuci a mene strasno nerviraju prozori u kojima pise image.

Sve u svemu sminka i to ne narocito dobra ostajem na 6.05.
u pravu si. posebno za ovo pod 2
mene posebno nerviraju bookmarsi. iskljucili su opciju da se bookmarsi dele na 2 dela (tree opcija ili tako nesto). i postavljanje bookmarsa je mnogo teze. ranije sam mogao da ih postavljam u zeljeni direktorijum bez mnogo cimanja (u bookmarsu podesim zeljeni direktorijum ctrl+t i gotovo) sad moras ctrl+t pa da se cimas u njihovom malom prozorcetu. ili jos gore da ga ostavis u root pa kasnije manage bookmars kad napravis po nekoliko desetina b bas ces da se setis koji b ide u koji direktorijum.
u bokmarsima vise ne postoji navigacija indeks slovima. kad pritisnem c da me prebaci na prvi direktorijum kome je pocetno slovo c itd.

verovatno se i ja vratim na 6.05

bilo bi dobro kad bi neko ovo sve preveo i poslao na njihov e-mail?

Ma moze da se kopira link (desni klik - file info), samo sto su budale dodali "from:"
tako da DL manager ne moze odma da ga "uhvati" vec mora da se pastira i obrise ovo from...

7.01

Izasla nova:
Opera for WIndows 7.01 without Java:
f*p://ftp.opera.com/pub/opera/win/701/en/std/ow32enen701.exe
or
h**p://ftp.tiscali.nl/opera/win/701/en/std/ow32enen701.exe

Opera for Windows with Java:
ftp://ftp.opera.com/pub/opera/win/701/en/java/ow32enen701j.exe
or
ftp://gd.tuwien.ac.at/infosys/browsers/opera/win/701/en/java/ow32enen701j.exe

jel ima sanse da neko skupi sve ove primedbe i da ih posalje na njihov mejl?
ja bih to uradio ali samo mogu da razumem, ne i da pisem (govorim) engleski.

imaju oni na sajtu forum, i ljudi kao i mi daju primedbe i 99% mojih sugestija a verovatno i vasih je tamo uvrsteno, i pri tome se u nekim kasnijim updateovima sve sredi, znaci dok se dodje do verzije 7.10, sve ce biti potaman... tako je bilo i sa 5.12, 6.05, pa ce valjda i sada... dobra je opera, ali ima jos falinki... a ko pa nema?

Vrh Dno