Šta je novo?

Opera 12 final, diskusija i iskustva

Nema problema, tu smo da se pomažemo. Ako budeš nadgledao EC, prati samo JS i CSS greške. Upozorenja nisu od koristi.

Kao workaround, dodaj dugme Open in FF ili Open in IE u Operu, pa sajt otvaraj iz drugih pregledača.

Tnx. Dugme nije neophodno, ima na desni klik pa Open with...
Zbog livedrivea i google inače i koristim FF, po automatizmu sam i Outlook ubacio tamo.
Eh, da, setio sam se nečeg. Isprva ni FF nije hteo da mi otvori livedrive, dok nisam isključiio ABP za tu stranicu. Nažalost, kod Opere to nije pomoglo.

Poslednja izmena:
Hvala svima na korisnim informacijama, izvinjavam se na "upadu". ;)

Meni takodje radi bez problema onedrive (12.17, x32). Mozda da probas "identify as Firefox"?

Je l' neko uspeo da natera Operu da ponovo prikazuje slike na forumima sa photobucket i tinypic sajtova?

Opera:config ideš na Network sekciju, pa u HTTP Accept polje uneseš image/gif, image/jpeg, image/pjpeg, application/x-ms-application, application/vnd.ms-xpsdocument, application/xaml+xml, application/x-ms-xbap, application/x-shockwave-flash, /

Alternativno možeš da probaši ovo - HTTP Accept=application/x-shockwave-flash,text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,video/x-mng,image/png,image/jpeg,image/gif;q=0.2,text/css,/;q=0.1

Da li neko ima problema sa Youtube-om? Ne prikazuje mi se video više, ni na matičnoj strani, ni na forumima.

Da nisi možda slučajno promenio default engine na HTML5, ili instalirao neki dodatak koji ga je prebacio? Adblocker, nešto slično?

Poslednja izmena:
Sve ekstenzije isključene... Kada prebacim na HTML5 (preko ovog dela https://www.youtube.com/html5) video se pojavi, ali očajno secka. Ubačene su poslednje verzije Flash-a...
Sad sam probao YT na USB verziji Opere 12.17 i radi...:smash: Definitivno je neki problem u podešavanjima, samo ne znam koji. Možda u delu koji se bavi čitanjem video fajlova, ali je vezan samo za Youtube.

Opera:config ideš na Network sekciju, pa u HTTP Accept polje uneseš image/gif, image/jpeg, image/pjpeg, application/x-ms-application, application/vnd.ms-xpsdocument, application/xaml+xml, application/x-ms-xbap, application/x-shockwave-flash, */*

Ovo provereno radi, izguglah ga na na operinom forumu...

Ubačene su poslednje verzije Flash-a...
Najpre je zbog toga. Poslednje verzije prave probleme u Operi 12.xx, naročito kod starijih
AMD procesora. Ja sam se vratio na Flash 10.xx (na Linux-u) i od tada nemam problema, osim što mi kida RAM i CPU, ali video ne secka :d

Kod mene je fleš disejblovan u operi, gledam filmove na YT-u najnormalnije.

Hajde neka neko otvori ove stranice u Operi 12.

http://www.softpedia.com/
Opera ima problema da prikaze podosta elemenata sajta (uglavnom web fontove i css elemente)
http://www.welt.de/
Ovde su performanse prilicno lose za razliku od npr K-Meleona koji se bazira na matorom Firefoxu.
Ako postoji neko resenje za los prikaz npr softpedijinog sajta tj web fontove i novije CSS elemente u celini (nije u pitanju samo softpedijin sajt, to je tek jedan primer) jos bih se i vratio na Operu 12. Em moze da radi sa starijim verzijama flasha koje ne siluju kompjuter em je nakrcana veoma korisnim funkcijama i podesavanjima.

Poslednja izmena:
Ocaj zivi. Ja sam Operu odavno preboleo, zahvaljujuci Maxthonu :D

Nemam baš nikakvih problema sa nemačkim sajtom, dok mi kod softopedie loše prikazuje zvezdice i simbole gore desno. Nažalost, nisu to jedini sajtovi, kod nekih mi uopšte ne radi, naveo sam ih već.
I, ko što rekoh, disejblovao sam fleš jer me izuzetno nervira, ne samo u operi nego globalno. Pa kad baš pritreba uključim ga na kratko.
Opera mi čini 98% surfinga, ostatak je PaleMoon Portable (mozila based).

Die Welt ucitava 2 minuta, kako nema problema?

Da, Welt ucitava sto godina, nije to nazalost jedini sajt sa problemima te vrste. Performanse pri prikazivanju dinamickih headera su takodje lose. E zato sam i "batalio" Operu 12 a nova "Opera" se samo tako moze i nazvati - "Opera". Operu sam koristio u neprekinutom nizu od 15 godina i odluka mi zaista nije bila laka. Ipak, doslo je vreme da joj se kaze zbogom. Trenutno koristim Firefox i K-Meleon koji je zaista superlagan i odlican program. "Operu" imam instaliranu ali je ne koristim.

Ja sam je neprekidno koristio od 2007, ali sami su je upropastili nerezonskom zamenom engine-a - i to potpuno nepripremljenom. 2013. su izbacili "novu" Operu i sa 1,5% udela pali su u 2014. na 1%. Za Chrome pad od 0,5% je takoreci neznatan, za njih je to pad od 30%. Kako vreme bude odmicalo, tako ce sve vise tonuti u zaborav. Steta, bar 50% korisnih stvari je u browsere doslo od Operinih developera.

Da, Welt ucitava sto godina,..

Manje od 5sec kod mene.
U adress baru poslednje što uspem da vidim su oko 155/155 elementa, sledeću cifru posle toga ne stignem, skrol kroz stranicu ide vrlo brzo i tečno, meniji su OK. Prelaz na drugu stranicu momentalan. Nikakav problem ne primećujem.
Uporedih sa mozilom, isti prikaz, skoro ista brzina, s tim što je kod opere proces završen, a kod FF-a pokazuje da je i dalje u toku transfer podataka (ping.charbeat.net). AdBlockPlus aktivan kod oba brozera.
Uključuio sam fleš, nema nikakve veze, isto se ponaša.

Poslednja izmena:
Od pre dva dana Opera 12 ne moze da ucita slike sa instagrama, pojavi se samo instagram logo i ona tanka plava linija ispod. Takodje, ako kliknem direktan link ka nekom kratkom videu na instagramu, pojavi se znak play i reprodukuje se zvuk ali ne i slika. Ima li leka?

Nema leka ova opera je RIP. Ja moram da trazim nov browser a ne znam sta bi moglo da valja. FF nikada nisam podnosio, krom mi se ne svidja, iexploder ne dolazi u obzir.

Sacekaj da izadje Spartan :d Vidim da su neki ovde preporucivali Vivaldi, ali kod mene nije radio. Na sekund mi ucita stranicu i onda se ekran zacrni i pojavi se mrtva ptica u belom kvadratu. Mada, mozda i nije do browser-a nego do mog oldtajmera.
No dobro, ja ostajem na 12-ici a ovu novu Operu cu koristiti za Instagram i ostale sajtove koje ne mogu da otvorim.

Problem je sto meni jedino ova opera ima ui koji mi se svidja, ali puno stvari vise ne ocitava kako treba. Ne znam kako su mogli da upropaste ovaj browser. Spartan izgleda blah, verujem da nema stvari koje volim kod opere

Meni je ova verzija 12 radila uzasno, neobjasnjivo ocajno u svakom smislu, pre par nedelja sam skinuo neku ''latest'' verziju opere (nemam pojma koja je) i radi jedno 100x bolje tj radi kao chrome/wf otprilike samo sto nema sanse da se sa WF prebacim na drugi pretrazivac, probao sam cisto da vidim kako radi.

Sasvim sigurno je neka bezbednosna rupa zakrpljena, nista vise.

Poslednja izmena:
I ugasili RC4 koji se izbacuje iz upotrebe konačno (benchmark shop ima omogućen).
Uglavnom je ovo zadnji put da ga učine funkcionalnim još malo.
Posle toga jedino Vivaldi.

ima li neko ovaj problem i resenje:
GMyoK3m.jpg

obako je na svim forumima...
verzija je 38.0

prvi put sam je sinoc instalirao i podigao nov windows a nisam pratio sta se do sada desavalo jer jos uvek trazim neki normalan browser koji dobro radi...

Jel ti internet radi dobro, ne gubiš pakete?

Probaj da uradiš hard refresh Ctrl+F5, ako to ne pomogne otvori developer tools (Ctrl+Shift+I) i vidi šta piše u konzoli zašto se slika nije učitala.

ima li neko ovaj problem i resenje:
GMyoK3m.jpg

obako je na svim forumima...
verzija je 38.0

prvi put sam je sinoc instalirao i podigao nov windows a nisam pratio sta se do sada desavalo jer jos uvek trazim neki normalan browser koji dobro radi...
Ugasi operin adsbloker. To je zbog njega, probaj.

Sent from my m2 using Tapatalk

Vrh Dno