Šta je novo?

Opera 10 - pitanja i odgovori

^ Ima i skripta sa kojom se pdf link otvara direktno u Google Docs.

Prilozi

• gpdf.user.js.zip
    463 bajta · Pregleda: 18
Poslednja izmena:
Jel neko uspeo da resi problem (ne)otvaranja pdf fajlova u operi?
Settings>Preferences...>Advanced>Downloads>ukucaj pdf, odštikliraj Hide file types...>promeni na Show download dialog (offtopic: zar ne treba dialogue?).

Ne koristim Acrobat, ali bi tada trebalo da na Open otvara van Opere.

Ili instaliraj FoxIt Reader koji se ne integriše u Operu.

Poslednja izmena:
Danas sam primetio da je izašla i zvanično 10.52, kako sam nju instalirao, nemam više problema sa bench forumom, a čini mi se i kao da radi za nijansu brže od prethodne verzije :)

ladno u 10.52 select teksta>custom search ne otvara u novom tabu, auu pa sto ste to dirali :mad:

Settings>Preferences...>Advanced>Downloads>ukucaj pdf, odštikliraj Hide file types...>promeni na Show download dialog (offtopic: zar ne treba dialogue?).

Ne koristim Acrobat, ali bi tada trebalo da na Open otvara van Opere.

Ili instaliraj FoxIt Reader koji se ne integriše u Operu.

FoxIt Reader i koristim ali nije hteo da otvara vec sam morao da koristim opciju save i tada da otvaram fajl sa lokacije na kojoj sam ga sacuvao.

Danas sam primetio da je izašla i zvanično 10.52, kako sam nju instalirao, nemam više problema sa bench forumom, a čini mi se i kao da radi za nijansu brže od prethodne verzije :)
izasla je i 10.53 RC1 zbog nekog security isssue koji su pronasli u 10.52 Final

Kako vama radi auto-update?

Od kako su uveli ovu opciju ni jednom nije uspeo da instalira update.

Update se skine, Opera se zatvori, instalacija krene, ali uvek izbaci poruku: "The system cannot open the device or file specified."

Meni je uradio update malopre u z sitne probleme sa nedostatkom nekih dll fajlova ali generalno bez problema.

od kad koristim operu svaki update je odradjen bez problema. 10.51 na 10.52 mi je predlozila opera, 10.52 na 10.53 sam odradio preko "check for updates" kad sam video ove poruke.

nisam našao temu za maxthon2 pa da pitam ovde:kako da prebacim bookmarkse sa opere u maxthon2?isto me zanima za mozzilu,dakle kako da prebacim bookmarkse sa opere u mozzilu?

kako da namestim da mi se minimizovana opera podigne odmah, a ne da moram da selektujem odredjeni tab u win7?

Elegantnije rešenje je da u opera:config deštikliraš Use Windows 7 taskbar thumbinals.

probao i izostavio da kliknem na save :wall:. posle restarta opere nista se nije promenilo pa sam presao na sledece resenje. sada pogledam opet i vidim save. jes elegantnije stvarno :D

Jel neko uspeo da resi problem (ne)otvaranja pdf fajlova u operi?

Izgleda da su popravili u 10.53

Nije mi jasno zasto uzme 150mb za 2 otvorene web stranice?
Probao sam da ogranicim memory i disk kes na po 20mb ali ne vredi.

Od skoro imam mali problem sa Operom 10.10. U Search polju su pocele ikonice raznih sajtova za pretragu da mi nestaju. Ne znam da li je to povezano sa poslednjom verzijom CCleaner-a, ali okvirno od kada sam instalirao poslednju verziju imam ovaj problem. Jednom sam uspeo da vratim deo, ali vec pri narednom aktiviranju Opere su se izgubile sve osim Googla.

Prilozi

• opera.PNG
    opera.PNG
    10.4 KB · Pregleda: 33
Šta te briga za ikone, ako pretraga radi? I kod mene luduju, gube se, mešaju se medjusobno (ovo zvuči kao rejv žurka) na 10.53, ali pretrage rade savršeno. I ja imam CCleaner 2.29.1111.

jel otvaranje www.shopto.net problem do mene i moje Opere ili se svima browser zakoči kada pokušaju da ga otvore? (nije reklama)

preko IE ga normalno otvara a ovde apsolutno ništa ne mogu da uradim osim ctrl+alt+del - koristim XP, btw.

same here win 7 32bit i poslednji build 10.54.3394

Исти проблем. А радио је до скоро сајт.

poslat bug report ID: DSK-299940

Takodje, i kuci sa poslednjim buildom, i na poslu sa 10.10.

dali se alpha verzija instalira preko postojece opere kao upgrade ili zasebno?

Meni tu opciju nije ponudio. Zato sam i rekao da ide posebno.

EDIT: Evo opet sam probao i opet ide samo nova instalacija.

Nazad
Vrh Dno