Šta je novo?

Opera 10 - pitanja i odgovori

za problem oko YT

Use 'Help > Check for Updates' to get the freshly updated browser.js that will work around the Youtube problem for now. With this update, you don't need to manually install a user javascript anymore.

Sad ni meni skripta ne radi, a i za ovo sto je ilidan postavio nema nikakv update.
Opera 10.51.

i meni je javilo da nema nikakav update (na verziji 10.52.3353) ali posle toga mi radi yt video

za problem oko YT

Use 'Help > Check for Updates' to get the freshly updated browser.js that will work around the Youtube problem for now. With this update, you don't need to manually install a user javascript anymore.

Prosto za nepoverovati, ali posle ove fore, YT najnormalnije radi. :D

Thx illidan. :wave:

Ja nisam update-ovao niti dodavao skripte i evo, od danas radi opet YT normalno. Ako je i bilo nekih ispravki, bilo ih je na YT strani :)

Kako u Operi da instaliram pluginove i koje bi trebalo instalirati, posto cesto kada nesto zelim da otvorim kazu da mi nedostaje odgovarajuci plug-in ali ne i koji je taj odgovarajuci!?

Najčešće su u pitanju Adobe (Flash ili Shockwave) ili Java ti koji nedostaju, ređe eventualno neki QuickTime ili RealMedia. Instaliraj ih ili update-uj njih pa probaj ponovo.

Ma te imam i to one najnovije, oni mi nisu problem nego ako ima onih egzoticnijih.

Sve zavisi šta se koriste na tom sajtu, ako je nešto nestandardno, moralo bi biti istaknuto i ponuđeno za download.

Daj link tog nekog egzotičnijeg sajta :)

Nisam uopste mislio na te egzoticne sajtove (verujem da na takvim sajtovima nema problema sa bilo cime), ali kad budem naisao na prvi takav javicu posto je to samo od slucaja do slucaja - ne stalno.

Btw. neke sajtove kao sto je CBC forum ili htcpedia forum u operi jednostavno ne mogu da se logujem, sto sa FF i IE nije slucaj. U Operi kada unesem username i pass kaze da sam se uspesno prijavio medjutim kada refresuje stranu trazi da se ponovo logujem jer su mi mesta za u/n i pass prazna!?

Skini script.rar, u Operi idi na opciju iz tacke 3, odredi (napravi) folder gde ces da smestis javascript file i raspakuj ga u taj folder koji si odredio. Restartuj Operu.
hvala za pomoć,sredio sam

Da li moze nekako se podesi drag-and-drop funkcionalnost za bookmarks? Nije mi jasno zasto su to izbacili.

neke sajtove kao sto je CBC forum ili htcpedia forum u operi jednostavno ne mogu da se logujem, sto sa FF i IE nije slucaj. U Operi kada unesem username i pass kaze da sam se uspesno prijavio medjutim kada refresuje stranu trazi da se ponovo logujem jer su mi mesta za u/n i pass prazna!?
Potpuno ista stvar se meni juče i danas dešava na jednom forumu :mad:
Ne znam šta je razlog. Prvo sam mislio da nešto sa forumom nije u redu a onda sam vidio da se u drugom browseru ulogujem kako treba.

Ne znam da li mislimo na istu stvar, ali to i dalje radi :) .

Ne radi. Kada otvoris Bookmarks i hoces da prevuces tab, fokus se prebaci na njega, i ne mozes nista da uradis, umesto kao ranije da zadrzi fokus na Bookmarks i omoguci ti da ga normalno d-n-d-ujes.

Zato sto ti otvaras bookmarks manager, ovori ga kao panel pa ces moci da prevlacis.

mnogo ima postova, ne mogu da nadjem -

jutros, prvi put u mom zivotu, sama od sebe opera se update-ova,a bez da mene pita, iako je uvek pitala, i instalira se 10.51.

kad ono - nemam onaj tab - file, edit i tako dalje.

samo ruzna crvena ikonica/tjoshak gore levo.

kako da vratim da pishe - file edit, poshto u appearance toga nema, ili ja ne znam da vratim .. ?

kliknes na tu ruznu crvenu ikonicu i izaberi Show Menu Bar

boze budalashtine. zashto menu bar nema u appearance settings, nego ovako. hvala illidane puno.

Ta opcija je tu od ko zna kada, nego je vi tek sada primecujete jer je default promenjen :) .

Postoji li nesto u opcijama sto bi olaksalo gledanje online tv stanica? Pretpostavljam da imam probleme prosto zbog preopterecenosti servera, ali ne bi bilo cudno ni da sam nesto zeznuo u podesavanjima :lupko:

Ubice me inspect element kad idem desni klik na sliku ... navikao sam da mi je image propertis poslednji u meniju i bukvalno svaki put kliknem na poslednje i otvara mi se i element inspect :(

koja glupost kad menjaju nesto na sta smo se godinama navikavali

Slazem se, mnogo iritira kad promasim.

ok, ja sam iz radoznalosti ovog sekunda klikno - i ne znam da iskljuchim, moze pomoc .. ? :d

Pojavi se x u desnom uglu i tu ga gasis.:D

lal @ igoritza, i lol za X koji je ispod window header-a :d

Nazad
Vrh Dno