Šta je novo?

Opera 10 - pitanja i odgovori

Kada ovde na forumu (ili bilo koji vBulletin) kucam novi post u Operi nemam tooltip-ove na onim alatima u editoru, a imam ih u IE, npr. kad dođem na ikonicu za bold u IE izbaci tooltip "Bold", a u Operi ništa. Može li to da radi i u Operi?

Meni opera od kada sam sa 10.10 (koja je radila ko zmaj) prešao na 10.50 i 10.51 krešuje na tipa svakih sat vremena.

Ću izludim.

Meni isto ... na poslu sam presao na 10,51 i kresuje na tipa svakih sat vremena.
Kuci na 10.10 i sve okk samo sto me stalno smara da predjem na 10.51.

Takodje me nervira sto su promenili izgled polja za trazenje (ctrl-f) - da zelim da izgleda tako - koristio bi ff.

Sigurnosne propuste sto sam im napisao pre 5 meseci na njihovom forumu i podsetio ih skoro i prijavio kao bug su resili tako ... sto su mi obrisali post.

Mislim da su ljudi iz Opere skroz izgubili kompas sve mi vise lici na IE i FF, ali na one stvari zbog kojih njih nisam koristio kao default browser ... probacu Crome...

Mene interesuje old-scool Opera browser, a ne gomila stvari i opcija koja usput nicemu ne sluzi, kvare browser i postoje programi koji to rade bolje.

ps: Opera-default browser korisnik od verzije 3.0 ili bese i ranije.

Poslednja izmena:
Meni 10.50(1) na Win7 nije pukla nijednom, a bukvalno je ukljucena non stop. Medjutim cesto puca na jednoj drugoj masini koja ima Server 2003. Na ranijim verzijama sam imao problem pucanja kada povecam disk cache, da li to vazi i za 10.50 ne znam.

Ja nisam imao problema sa pucanjem na 10.10 verziji. Ni na W7 koji sam koristio dok mi nije prso sistem. Pošto sam ubacio XP ponovo, zvekno sam 10.51 na čistu installaciju. Nema šta nisam probao. Upravo sam probao da installiram ponovo 10.10, možete misliti koliko sam se smorio kada mi je pukla posle 15 minuta.

Inače, radio sam i X uninstalla, i uredno brišem sve repove koje opera ostavlja, dakle uninstall, brisanje instal foldera, brisanje foldera u documents i settings.

Nemam blage do čega može biti, ako iko ima, voljan sam saznati. I btw, 10.10 mi radi 5x brže!

Koristim Operu 10.10, pa me zanima kako da najjednostavnije iskljucim opciju Auto Update? Gledao sam u opera:config, ali tamo ima gomola nekih stavki... :)

preferences-advanced-security- poslednja opcija je auto-update! ;)

Ili jednostavno opera:config, pa u pretrazi kucaš update i promeniš vrednost u polju za auto update!

Inače, opera 10.52 ima jedan problem sa youtube videom: naime, nastavlja da učitava video iako se isključi taj tab. Zna da nervira kod nas sa sporijim vezama...

Imam problem sa ovom novom verzijom da mi autolog na neke forume toliko ne radi da moram da brishem kompletnu privacy data bazu da bih mogao da se ulogujem... manifestuje se tako shto se logujem prihvati log, rifreshuje stranu i onda opet rifreshuje i ja izlogovan... mesto auto log radi mi auto izlog :D

Ја сад имам проблема са Yahoo! Mail-ом. Раније је све било ОК, реинсталирао сам Windows и сада се учита само Yahoo логотип и поље за претрагу и тако стоји.

Стварно, Opera се све више удаљава од онога због чега је већина нас користи. Нека стану са опцијама и иновацијама. Да до верзије 11 буде све испеглано, а не овако, стварно имам осећај да користим само бета верзије од 9.64.

Prilazuju li se vama naša slova u address baru u Operi? Novi vBulletin (na koji će i ovaj preći ako se ne varam) ima Friendly URL pa se naziv teme nalazi u URL adresi, ali pošto nazivi tema kod nas mogu sadržavati naša slova (š-đ-č-ć-ž) onda će i URL sadržavati naša slova.

Pitam jer mi u Operi ne prikazuje npr. ovaj link

http://domen/forum/showthread.php?164-Tema-sa-šđžćč-slovima

Čak ni Operin status bar ne prikazuje ovaj link kako treba kada se mišom dođe na njega. Sa druge strane IE8 sve uredno prikazuje, u njegovom address baru i status baru vidim ta naša slova.

Treba li nešto podesiti u Operi da prikazuje unicode znakove u address i status baru?

Otvorim PDF u Operi 10.51, zatvorim ga i nakon toga se Opera svaki put krasuje.
Jos neko?

x2 !

To je poznati bug, postavi u podesavanjima da ti ne otvara pdf u samom tabu u operi nego da otvori acrobat...

^^
Ja recimo koristim Operu 10.10 i Foxit Reader i svaki .pdf otveri bez ikakvih problema...

^^
Ja recimo koristim Operu 10.10 i Foxit Reader i svaki .pdf otveri bez ikakvih problema...
U Operi otvara pdf? Foxit nema plugin za Operu, samo za FF koji btw moze da radi u Operi, ali ja sam dobio samo jednu lepu belu sliku ,) E sad ako ti imas resenje za taj problem daj napisi molim te :wave:

Мени pdf у Опери ради најнормалније одувек. И 10.51 ми је ОК.

Otvorim PDF u Operi 10.51, zatvorim ga i nakon toga se Opera svaki put krasuje.
Jos neko?

Meni se to dešavalo, i to otkako sam prešao na 10.51. Problem je rešen skidanjem i (ponovnim) instaliranjem Acrobat Reader-a...

Zayebava li još nekoga Youtube danas? Odem pre pola sata da pogledam nešto i dobijem poruku da je Flash mator i da treba novi. Odem, skinem, instaliram, probam klip opet, mogu samo da se uvatim za mucho grande cojones - ista poruka. Probao nekoliko klipova. Pošto je isti plugin za FF, probam klipove iz njega i nema problema. ŠKK?! Opera 10.50.

Zayebava li još nekoga Youtube danas? Odem pre pola sata da pogledam nešto i dobijem poruku da je Flash mator i da treba novi. Odem, skinem, instaliram, probam klip opet, mogu samo da se uvatim za mucho grande cojones - ista poruka. Probao nekoliko klipova. Pošto je isti plugin za FF, probam klipove iz njega i nema problema. ŠKK?! Opera 10.50.

Isti problem ali nigde resenja... :S:

Isto njesra i kod mene. Sve sam pokusao: ocistio cookies, bookmarks i password protected sites, re-instalirao operu, probao na internet exploreru i firefoxu, re-instalirao flash i ne vredi... uvek se javlja ista "old flash? get new one" poruka. :mad: Iskreno se nadam da ce ovaj bug dovesti u normalu u skorije vreme, jer opasno ide na zivce... :wall:

Poslednja izmena:
pdf i meni radi najnormalnije! Foxit i ff plugin... A youtube je počeo da zeza od večeras, prekinula me "old flash" poruka usred koncerta!

edit: radi normalno sad! ;) Očito je youtube zaribao!

Poslednja izmena:
Resenje za youtube

1 - Save this to a txt (make sure you copy all from the start "// ==UserScript==" to the end "//end")

// ==UserScript==
// @name YoutubeProtectionRemover
// @include http://www.youtube.com/*
// @description Removes lame protection on YouTube
// @copyright 2010, Snap
// ==/UserScript==

window.opera.addEventListener(
'BeforeScript',
function (ev){
ev.element.text = ev.element.text.replace("yt.flash.update(swfConfig, forceUpdate);","");
},

false);
//end

2 - Rename it to "YoutubeProtectionRemover.js"

3. To enable user JavaScript, use Tools > Preferences > Advanced > Content > JavaScript options, and select the directory where you will put your User JavaScript files.

evo i skripte u attac.

Prilozi

• Script.rar
    503 bajta · Pregleda: 53
jel može neko ovo malo da pojasni?ništa mi nije jasno:)

Skini script.rar, u Operi idi na opciju iz tacke 3, odredi (napravi) folder gde ces da smestis javascript file i raspakuj ga u taj folder koji si odredio. Restartuj Operu.

Proradila je i meni ova skripta. Zanimljivo je da je kod mog brata pocelo od sinoc, meni od malopre da izbacuje tu Update poruku.

Koliko sam skapirao YouTube blokira browsere koji mogu da blokiraju reklame, jer samim tim "nanose stetu" YouTube-u koji se od toga finansira. Ovo je resenje za Operu.

Poslednja izmena:
I meni se sinoc pojavio taj problem a sad mi i skripta neradi :wall: :wall:

za problem oko YT

Use 'Help > Check for Updates' to get the freshly updated browser.js that will work around the Youtube problem for now. With this update, you don't need to manually install a user javascript anymore.

Nazad
Vrh Dno