Šta je novo?

Opera 10 - pitanja i odgovori

Dešava li se ikome da mu Opera (10.01) zamrzava ceo komp?
Već sam bio pomislio da mi hw otišao ili da imam gadne padove napona u gajbi, kad sam provalio da se uvek dešava kad je opera otvorena.

Problem rešen kada sam uradio upgrade na 10.10.

Ako je konfiguracija speed diala 4x4 da li mogu da namestim da bude u nekoj vrsti full screen-a
izmedju toolbara i status bara kao u extenziji speed diala-a za FF, a ne da se smanjuju velicine ikona SD srazmerno povecanju broja.Ovo podrazumeva naravno nestanak onog search bara.
Trazio sam po config fajlovima ali nisam mogao da iskopam nikako.:trust:

Kod mene je vec tako u 4x4. Ne mislis li na 2x2? :)

ako hoces da uklonis search bar na speed-dial stranici i time dobijes malo prostora, onda idi na Speed Dial Search Type, obrisi vrednost iz tog polja i sacuvaj promene.

Jel ovo samo do mene ili ova 10.10 verzija poprilično nestabilna? Danas mi se već 4 puta crash-ovala Opera.

Meni nije ni jednom
Pre pune verzije 10.0 desavao se crash neretko 2-3 puta an 5-6 sati sufrovanja
od verzije 10 ne pamtim kad mi opera crash-ovala

Ista prica, nikakvih problema sa 10.10. Samo reci hvale. Opera je sa Opera Unite sada postala web server u malom. Svaka masina na kojoj imate instaliranu Operu sada ima svoju web adresu tipa office(dot)radulle(dot)operaunite(dot)com, isto tako za home i slicno, mozete dodeliti i svoja imena. Vec je dostupna gomila aplikacija kao sto su share direktorijuma, notes, streem multimedia, razne igre, web proxy, chat i slicno. Web stranama se moze pristupiti iz bilo kog browsera, i po defaultu su pod siframa kako ne bi mogao bilo ko da pristupi. Sve radi poprilicno dobro, ali se vidi da je jos u ranoj fazi tako da se nadje pokoji bug. Nije neohodan port forwarding.

10.10 je ubedljivo najbolja Opera do sada, bez razmisljanja mogu reci i najbolji web pretrazivac ikada, samo me buni to sto je jos uvek relativno mali procenat ljudi koristi?

10.10 je ubedljivo najbolja Opera do sada, bez razmisljanja mogu reci i najbolji web pretrazivac ikada, samo me buni to sto je jos uvek relativno mali procenat ljudi koristi?

Zato sto Opera nikad nije imala one dosadne Firefox-like banere svuda po Netu.
Ali slazem se sa tobom, 10.10 je zaista najbolja Opera ikad a sigurno i najbolji browser.

Polako udeo Opere raste, mada porazavajuce je kada se uporedi koliko je brzo Chrome stigao do 8% a opera jos ispod 2.5%. Mislim da bi operu ponajvise mogao da izvuce Opera Mobile 10, vec par dana sam na BETA. Feel je kao na iphoneu, sve fensi, brzo, multitab browsing, full copy/paste, rendering strana odlican, jedino sto mi nedostaje je Opera Link koji postoji na Opera Mini. Moja Nokia E71 nikad nije bila vise hepi :D Da je vise ovakvih symbian programa...

Uzgred, da li se radi nesto da Adobe/Macromedia FLASH radi na Symbianu u okviru Opera Mobile? Blam je da ne radi kad vec u default Nokia Browseru radi...

Opera Mobile 10 BETA
http://www.youtube.com/watch?v=YBUmiDLRcNs

Poslednja izmena:
Opera da ima neko nabudženije ime sigurno bi imala i veći udeo, ovako asocira na muzički žanr za koji se baš ne može reći da se lako prima.

Moze li Opera nekako da daje search suggestions u realnom vremenu prilikom kucanja u search polju, kao sto to radi Firefox?

Zato sto Opera nikad nije imala one dosadne Firefox-like banere svuda po Netu.
Ali slazem se sa tobom, 10.10 je zaista najbolja Opera ikad a sigurno i najbolji browser.

Ma leti ko luda i nemam apsolutno nikakvih problema sa kompatibilnoscu kao sto je to bilo u ranijim verzijama, na kompu imam i novi IE, Safari, Chrome i Firefox radi poredjenja i stvarno ni jedan ne moze da primirise ni po kojoj osnovi. Stvarno je steta da takav explorer nije naisao na vecu popularnost...anyway...najbolje stvari uvek ostaju najstroze cuvane. Onomad kada je Bench poceo da zeza sa Operom ja sam se stvarno uplasio da ce te napraviti site koji je nekompatibilan sa njom, hvala Bogu da je to bio sam momentalni error na stranici. :,,:

Ja imam problem sa Operom 10.10 :mad: Cvili mi ceo komp kada je otvoren Benchmark ili Benchforum, bilo sta drugo da otvorim toga nema. :mad:
Ne znam kako da vratim na 9 a da scuvam podesavanja. :wall:

ispravka: cvili komp i kada otvorim neke druge sajtove

Poslednja izmena:
Ja recimo vec par dana imam jedan problem sa operom 10.10 za koji nemam pojma zbog cega je tako i kako da ga resim.
Na operi nema nikakvih sansi da se prijavim na forum cannonballforums ni manuelno niti koriscenjem wanda gde su mi zapamceni username i password, posto kada ih ukucam, vidim poruku da sam se uspesno logovao, zatim krene da me preusmerava na prethodnu stranicu i opet nakon toga kada se ista otvori nisam logovan nego mi ostaje mogucnost da se registrujem ili ulogujem i tako redom.
Na FF, Safariju pa cak ni na budjavom IE8 takvih problema nemam i sve je OK.

Kod mene je sve ok sa cannonom. Izbrisi kolacice, lozinke mozda oni nesto remete stvar...

Resetovao wand, obrisao sve cookies vezane za cannon medjitim nakon poruke "Uspesno ste se prijavili, povratak na index stranicu" opet nisam prijavljen!:S::mad:

GOtivan je bas Opera unite.
Finih stvar ima.

Hm nesto se cudno desava sa ovom poslednjom verzijom, 10.10. Bar kod mene...
Samo mi odjednom zdere memoriju, znaci kad udjem u windows task manager vidim kako mi jede memoriju i neverovatnih 650 mb uzima, da li je moguce?
Da nije zbog otvorenih stranica, imam nekih 20-ak, pa zato zeza?
Je li imao jos neko sl problem?

Ja imam i po 45 otvorenih tabova pa ne zauzme toliko.

@Falcon respect!
Recicu to ortacima, a ne oni kada dodju kod mene krste se sto imam "samo dvadestak".
A da me zeza, zeza me, evo sada sam vratio na 10.00 i sljaka bez problema. Ne znam u cemu je
problem do sada nisam imao nikada takve smetnje, cak i sa slabijom masinom...

Iskreno, mrzi me da koristim bookmarks baš za svaki sajt koji posetim, a nije svaki ni vredan toga ;)

Probaj čistu instalaciju 10.10 ili bar probaj da otvoriš istih 20 tabova u Google Chrome recimo pa da vidiš da nije možda do nekog određenog sajta (Chrome ima task manager za svaki tab odvojeno).

Vrh Dno