Šta je novo?

Opera 10 - pitanja i odgovori

u samoj operi ides gore na "help" (poslednji u nizu file edit view...) pa na "about opera"
i tu ti stoji nesto tipa:
Version 10.10 Beta
Build 1840
evo našao sam:Version 10.00 Beta
nešto sam gledao,kad mi je pokrenuta opera onda mi odma otvori link ako nije onda otvori operu pa moram još jednom kliknuti na link

pa imas operu 10 beta (to je bio problem u njoj). skini poslednji build ili barem operu 10 final

Samo da kažem da je meni barem opera 10 apsolutno savršenstvo od browsera.

A imam i jedno tanjePi.

Da li je moguće da se automatski u full screen modu prikazuju tabovi? Smor mi da stalno nekako "doalzim" do nji, bilo bi sjajno kada bi po defaultu bili prikazani.

Možeš prelaziti sa jednog taba na drugi koristeći tastere 1 i 2 (back i forward) ili pritisneš i držiš desni taster pa skroluješ.

Da li je moguce promeniti belu pozadinu u sivu ili zelenu,kao sto moze kod Firefoxa.Kada satima citas na beloj pozadini zamaraju se oci.Ima opcija Background color i stavio sam zeleno ali je pozadina i dalje bela.

SDa li je moguće da se automatski u full screen modu prikazuju tabovi? Smor mi da stalno nekako "doalzim" do nji, bilo bi sjajno kada bi po defaultu bili prikazani.

mozes da promenis akciju za Full Screen Shortcut (po default je F11)
Tools>Preferences>Shortcuts, selektuj Opera Shortcuts i idi na Edit. u polju find upisi f11 i sa akciju upisi sledece
Kod:
Enter fullscreen & View page bar, 6 & View address bar, 6 | Leave fullscreen
ovim u Full Screen (kada ga pokrenes sa F11) dobijas tabove i address bar

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    41.5 KB · Pregleda: 71
mozes da promenis akciju za Full Screen Shortcut (po default je F11)
Tools>Preferences>Shortcuts, selektuj Opera Shortcuts i idi na Edit. u polju find upisi f11 i sa akciju upisi sledece
Kod:
Enter fullscreen & View page bar, 6 & View address bar, 6 | Leave fullscreen
ovim u Full Screen (kada ga pokrenes sa F11) dobijas tabove i address bar

Svaka čast care, radi...

Isao sam na View-Style-High Contrast(W/B) i sada mi je pozadina crna sa belim slovima.Ovo mi vise odgovara od bele pozadine sa crnim slovima.Ovaj prethodni post mi nije bas najjjasniji.

evo me kod matoraca na dial up-u i po prvi put vidim blagodeti Turbo tehnologije. nebo i zemlja....slike izgledaju odvratno al' opet, ovako moze da se surfuje....na tri otvorene strane foruma, Opera je ustedela 1M

I opet Facebook radi kriminalno, greske samo izlecu, pola stvari ne radi, uzas...

I opet Facebook radi kriminalno, greske samo izlecu, pola stvari ne radi, uzas...

Meni radi i FB korektno, bez smetnji.

Zato sam i rekao da je to konačno - TO jer svi sajtovi koji su pre pravili probleme, sada šljakaju OK.

Kako u Operi da iskljucim:
1. dugme closed tabs?
*update* nasao sam kako se skida, ali izgleda da i dalje negde pamti iako sam ga skinuo? Npr. skinem dugme, resetujem Operu, otvorim par prozora, zatvorim par prozora, vratim dugme 'closed tabs' i opet pise koje sam prozore zatvorio?
2. u Bookmarks ima quick find i to mi je OK, ali nikako ne znam kako da iskljucim history za search u quick find-u bookmarksa?

Poslednja izmena:
^ zasto bi uopste iskljucivao tu opciju da pamti koje si tabove zatvorio? bas je korisna stvar ako slucajno zatvoris neki tab.

Zato sto necu da imam - ne treba mi :)
Odavno sam iskljucio history i pamcenje ukucanih adresa, ali bookmark search history nikada nisam provalio kako da ubijem (ne pomaze ni delete private data), a sada su dodali da pamti i koje sam tabove zatvorio - da mi trebaju ne bi ih zatvorio :)

Poslednja izmena:
Dešava li se ikome da mu Opera (10.01) zamrzava ceo komp?
Već sam bio pomislio da mi hw otišao ili da imam gadne padove napona u gajbi, kad sam provalio da se uvek dešava kad je opera otvorena.

ne, ne dešava se.

nego da li će neko uspeti da mi odgovori na već postavljeno pitanje.

šta treba da podesim da bi opcije (Java) na Photobucket radile kako treba na Operi (na pr. bulk upload, mislim Java radi na drugim sajtovima, ali se ne podiže u taskbaru, Explorer na photobucket-u uključi Javu i podigne je u task bar), inače Operu koristim od kada koristim i internet i znam podosta da podesim, u ovom slučaju moram da palim explorer zbog par opcija na pomenutom foto uploadu.

znam da imate rešenje, sem ako Photobucket namerno ne podržava Operu.
hvala

Poslednja izmena:
***, ja se prebacio na Google Chrome, zbog ovog mog problema, čekam sledeću reviziju opere.

Поздрав свима.
Ја дуго користим "ватрену лисицу" и тешко да би је мењао, не зато што сматрам да је ФФ бољи него зато што сам на њу навикао.

Пошто је ово тема о Опери 10.10 испод су вам линкови верзије 10.10 буилд 1880 која је најновија верзија кандидата за реализацију (РЦ) и осталим веб браузера, наравно у "фулу"

Опера 10.10 (1880)

Фајерфокс 3.6 (бета 2)

Гугл хром 4.0.249.0

Imam nekih problema sa stranicama sa Operom 10.01 koje na znam kako da resim kao npr. nece da mi otvori homebanking stranicu na postedu, zadam preko plan plusa da mi nadje neku ulicu, on je kao nadje ali nista ne pokazuje vec je sve belo samo se raspoznaje plus koji oznacava mesto gde bi trebalo da bude, trazio sam neke DLC sadrzaje za Dragon Age medjutim ne moze da otvori tu stranicu, kaze da nedostaje neki plugin ali ne i koji, nece da otvori neke slike na pojedinim stranama vec etc. Da stvar bude gora budjavi IE8 uspeva da bez problema otvori sve pobrojano!

Koji moze da bude problem zbog kog navedene stranice ne mogu da se otvore kako treba i kako/kroz koja podesavanja to da resim?

posted kod mene radi bez problema. sad sam proverio planplus, i on radi.

da nisi mozda instalirao betu preko neke 9.xx. ako je tako deinstaliraj sve, rucno pobrisi foldere iz aplication data i iz local settings i instaliraj sve od nule

Nije beta u pitanju vec zvanicna 10.01 verzija, a inace samo je upgradeovana prethodna verzija, mislim da se radi o 9.64 na kojoj je sve radilo kako treba.
Sigurno je u pitanju neko podesavanje ali ja ne mogu nikako da odgonetnem koje?!

verovatno ti fale razni pluginovi. instaliraj sve sto ti padne na pamet(shockwawe, flash...)

a za posted si mozda s**** sertifikat. odnosno zabranio mu da otvara stranu. probaj da nadjes sve sertifikate(tools, preferences, advanced, security, menage sertifacates, rejected ili neki od ostalih)

Instalirao sve sto mi je palo na pamet i nista, a sto se certificates tice ni u rejected niti u approved nema nicega, a pojma nemam kako da ga importujem u approved!?

Imam kuci instaliranu Operu i sve podeseno kako mi odgovara i instalirao sam na usb fles u3 verziju.
Importovao sam bookmark, speeddial i skin.
Kako da importujem podesavanja programa sa kucnog racunara da se ne patim ponovo sa time?

Iskace mi vec nekoliko dana:

imao neko problem sa ovim do sada i kako ste ga resili?. Secam se da sam imao isti smor i u 9.64, ali ne mogu da se setim kako sam sredio da ne iskace :banana:

Imam kuci instaliranu Operu i sve podeseno kako mi odgovara i instalirao sam na usb fles u3 verziju.
Importovao sam bookmark, speeddial i skin.
Kako da importujem podesavanja programa sa kucnog racunara da se ne patim ponovo sa time?

Najbolje preko Opera Link. Tome i sluzi, a mene spasava grdnih muka, jer koristim Operu na desktopu, telefonu i netbooku.

http://link.opera.com/

Najbolje preko Opera Link. Tome i sluzi, a mene spasava grdnih muka, jer koristim Operu na desktopu, telefonu i netbooku.

Nisam odusevljen sa idejom operalinka - da treba da posaljem licne podatke na internet da bi ih prebacio sa jedne makine na drugu - hteo bi bez koraka - internet.

zavisi koja podesavanja. wand passwords, cookies i te stvari mozes da prebacis kopiranjem odgovarajucih foldera. ali ne mogu da ti garantujem za raspored i izgled toolbara. ja sam na novi komp prekopirao sve foldere koji imaju veze sa operom i zamenio sve sveze instalirane onim starim i ipak sam ispocetka morao da radim customize. ali sve ostalo je prebaceno(bukvalno svi licni podaci i ono sto mi je potrebno za koriscenje opere)

Poslednja izmena:
Ako je konfiguracija speed diala 4x4 da li mogu da namestim da bude u nekoj vrsti full screen-a
izmedju toolbara i status bara kao u extenziji speed diala-a za FF, a ne da se smanjuju velicine ikona SD srazmerno povecanju broja.Ovo podrazumeva naravno nestanak onog search bara.
Trazio sam po config fajlovima ali nisam mogao da iskopam nikako.:trust:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno