Šta je novo?

Opera 10 - pitanja i odgovori

Vid stvarno :)

Kad zatvorim Menu Bar pojavi se ikonica u levom cosku preko koje mogu da ga ponovo otvorim.
Ali cim restartujem Operu ikona se izgubi i onda jedino pomaze F+Alt.
Jel ima neko resenje za to? Da ikona bude vidljiva i posle restarta??
(i dalje se pojavljuje MSI sajt i linkovi podvuceni crveno-nije reseno!!)

Poslednja izmena:
Meni uvek ostane. Napisao sam gore resenje kako da vratis menu bar.

Ma lako ja vratim menu bar (F+Alt), ali me nervira sto se gubi njegova ikona pored panels-a.Bezveze je.

pa zato sto imas u File stavku Show menu bar, tu kada iskljucis menu bar nestane i pojavi se ta ikona, ako ukljucis menu bar ta ikona gubi smisao jer sve to imas u menu bar (zato i nestane)

šta treba da podesim da bi opcije na Photobucket radile kako treba na Operi (na pr. bulk upload, Java, mislim... a radi na drugim sajtovima), inače Operu koristim od 6.. ili 7.. verzije i znam podosta da podesim, u ovom slučaju moram da palim explorer zbog par opcija na pomenutom foto uploadu.

znam da imate rešenje, sem ako Photobucket namerno ne podržava Operu.
hvala :cigar:

pa zato sto imas u File stavku Show menu bar, tu kada iskljucis menu bar nestane i pojavi se ta ikona, ako ukljucis menu bar ta ikona gubi smisao jer sve to imas u menu bar (zato i nestane)

Nisi me dobro razumeo..;)
Kad decekiram Show menu bar onda se pojavi ikona (pored panels-a) i nestane menu bar to je ok.Medjutim kad zatvorim Operu i ponovo je pokrenem nema Menu bar-a(iskljucen je), ali nema i ikone. Jedini nacin da pokrenem Menu bar je f+alt.

^I meni se isto to desilo, mislim da sam negde u appearance kliknuo na "reset toolbar to it's default" i posle opet destiklirao menu bar i vise nije nestajala ikona.

Vec nekoliko dana 9.64 buguje kada trebaju da se otvore poruke na FB:

Malocas pokusavam i iz 10ke, kod nje nece ni da udje u poruku. Sacekam 10 min, onda uspe da otvori. Ocigledno se jos peglaju stvari kada je FB u pitanju...

Imam problem sa čuvanjem šifri u Opera 10 build 1750.

Pita da li da zapamti, ja kažem da, ali kod sledećeg startovanja browsera se ponaša kao da je nisam upisao. Za https je ovo obavezno, a ponekad i kod http.

Na jednom sajtu mi na svakih nekoliko pristupanja traži da potvrdim da prihvatam sigurnosni sertifikat (čekiram ono da ga zapamti), ali posle dan-dva mi opet traži...

Kada odem u password manager, pobrojano je sve čemu sam pristupao i snimio pass, ali ja i dalje moram da ukucam šifre :(

Any ideas?

Imam problem sa čuvanjem šifri u Opera 10 build 1750.

Pita da li da zapamti, ja kažem da, ali kod sledećeg startovanja browsera se ponaša kao da je nisam upisao. Za https je ovo obavezno, a ponekad i kod http.

Na jednom sajtu mi na svakih nekoliko pristupanja traži da potvrdim da prihvatam sigurnosni sertifikat (čekiram ono da ga zapamti), ali posle dan-dva mi opet traži...

Kada odem u password manager, pobrojano je sve čemu sam pristupao i snimio pass, ali ja i dalje moram da ukucam šifre :(

Any ideas?

Jeste li probali sa ikonicom na kojoj je ključ?
Meni je ona zasivljena dokle god ne odem na neki sajt na kome sam prethodno uneo neki user i/ili pass. Kada idem na taj sajt-ove samo kliknem na tu ikonicu i svi podaci se popune u datim poljima. Možda samo tako funkcioniše nova opera.

Poz

Kod mene radi i dalje varijanta crtl+enter a radi i sa kljucem.

Poz!

:)
Rade obe stvari.
Nije mi palo na pamet da kliknem na ključić, jer sam mislio da se pojavljuje zbog HTTPS.

Da li neko zna kako da "kloniram" operu sa windows xp na windows 7 ili neki drugi OS, ili kako da uradim backup address bar-a.

Poslednja izmena:
File/Import and Export/Export Contacts (Bookmarks)
A mozes i da sacuvas iz :
C/Doc. and Sett./"User"/Local Sett./Application Data/Opera..

Kao sto sam rekao vec na ovoj temi, kopiranje sa jedne particije na drugu nikako ne uspeva, jednostavno to novo sto prekopiram opera uopste ne konstatuje.

Poslednja izmena:
pa jeli podesis da budu sve iste putanje?
pogledaj u opera:config gde se sta nalazi

mora sve biti na istom mestu u istom folderu

fajl bookmarks.adr u profile folderu je spisak bookmarksa

edit: jeli koristis opera synchronize?

Poslednja izmena:
Pa nisam jos probao da operu na win7 nateram da vuce sa win xp particije... Opera link je ukljucen i sve je sinhronizovano sto se moglo sinhronizovati, ali meni treba address bar jer na njemu i na personal baru (koji je sinhronizovan i njega imam sad i na win7/ubuntu/mac os x) drzim precice do raznih sajtova.

snimi taj custom toolbar, pa kada instaliras operu na 7 kopiraj sve iz opere sa xp, stavi da budu iste putanje do svih foldera potrebnih operi preko opera:config i u toolbars izaberi taj snimljeni toolbar (bice sve podeseno kako si namestio i snimio)

opera profile folder\toolbar\

Poslednja izmena:
Koliko znam to se radi tako što sinhronizuješ operu (File-> Synchronize (tako nešto))?

illidan, to nije nikakav custom toolbar, vec obican address bar :) Operu imam odavno instaliranu na win7 kao i sam OS, ali kao sto rekoh uz pomoc sinhronizacije sam dobio samo svoje bookmarks, personal bar, history, speed dial, ali ne mogu da ubacim i svoj address bar.

pa adress bar se nalazi na toolbaru kao i main bar, progress bar, personal bar i ostalo
zar ti je toliko tesko da prevuces iz bookmarks ponovo te linkove na adress bar?

ja ni ne koristim adress bar :)

Pa ono :D Jeste mi tesko jer treba da to uradim x3, a jos na address baru imam preko 40 precica...
Jedino sto mi je sad palo na pamet, i sto je najjednostavnijie jeste da pomerim sve precice iz address bara na personal bar (koji je isto krcat, preko 50 precica :d), pa kad uradim sinhronizaciju onda cu ih pokupiti i na ostalim operama pa ih odatle mogu vratiti na address bar.

Poslednja izmena:
kako da podesim da mi odma otvori stranicu iz msn konverzacije,dešava se da kad mi neko pošalje link u konverzaciji kliknem na link ali mi ne otvori odma tu stranicu nego otvori prvo operu pa moram ponovo kliknuti na link pa tek onda otvori(podesio sam operu kao default browser)

koja je verzija opere? skini poslednji build
to je bio problem u nekim beta snapshotovima

koju verziju 10?

poslednja je 10.10.1840

piše da je 15.0.0.591 verzija

izvinjenje što pišem 2 posta za redom ali nisam našao opciju za editovanje posta(ako uopšte i postoji)
edit: ipak postoji:),skontao sam,izgleda da sam pogrešo gledao možda je ovo prava verzija:file version 10.00

Poslednja izmena:
u samoj operi ides gore na "help" (poslednji u nizu file edit view...) pa na "about opera"
i tu ti stoji nesto tipa:
Version 10.10 Beta
Build 1840

Nazad
Vrh Dno