Šta je novo?

Opera 10 - pitanja i odgovori

Meni je b92.net bagovit nebitno od browsera. U FF zaista bolje radi, ali ni tamo nije cvecka.

Iskopah jedan glupi bag na ovoj stranici, dok ne ucita dekor slika "bezi" gore-dole, devetka nije imala taj bug. Inace mi se svidja i vec sam presao na nju.

Iskopah jedan glupi bag na ovoj stranici, dok ne ucita dekor slika "bezi" gore-dole, devetka nije imala taj bug. Inace mi se svidja i vec sam presao na nju.
Radi i ucitava se sasvim normalno. Ako mislis na bezanje nagore kada se predje preko slike...a hbg bas..jeste malo iritantno ali..moze da se trpi :)

Poslednja izmena:
^Bas na to mislim, nervira ako cesto posecujes sajt :) pogotovo ako znas da je O9 normalno radila.

A moze biti i da je do sajta problem (budzeno je nesto da radi pa sad kad je dosla nova verzija browsera sa bolje implementiranim standardima, budzevina ne radi vise).

***..skrsila se danas od kada sam stigao sa posla jedno deset puta... bas kao i neka od onih beta verzija...e decje bolesti pocetnih novih verzija je nisu zaobisle. ozbiljno razmisljam da se vratim na staru 9.64. Ovo solidno nervira iako je primetno brze.

Za ova četiri dana testiranja - radim mi bolje nego bilo koja 9.6x.

Ja nisam primetio neku specijalnu razliku u odnosu na 9.6. I jedna i druga rade savrseno:)

Radi 10.0 sasvim dobro, moguce malo brze nego 9.xx. Nego, gde da ugasim ovaj spell check sto podvlaci nase i nepravilne reci? Ne mogu nigde da nadjem.. takodje, sta mu dodje ovaj Turbo, da upalim to ili ne?

Turbo radi vecu kompresiju slika, ako imas dialup, slobodno.

Pref - Advanced - Browsing, tu ces naci check spell.

Nije RC, final 10.00. Instalirao na WinXP x86 SP3, uvezao favorites,
ucitao 20ak sajtova (ne uporedo :) ) koji su se ucitavali 50% sporije
nego li u FF i Chome. ADSL radi super..

da da sve ti verujemo cak jos da kazes da download fajlova pod chrome krsom radi 2x brze od tvoje adsl konekcije :p

Sta mu dodje onaj mali plavi kruzic u gornjem desnom uglu tabova? Znaci nije stalno tu i ne mogu da provalim iz kog razloga se pojavljuje, izludjuje me :)

Meni se cini da oznacavaju da se nesto promenilo na stranici od poslednjeg puta kada si otvorio taj tab.

vec neko vreme koristim 10 beta i nijednom nisam imao problem. nikakvi bagovi, zamrzavanja, crash i slicno. jedino me iznerviralo sto skin koji sam koristio na 9.64 ne radi lepo na 10. tako da sam presao na standardni koji je takodje lep.
presao sam na rc cim sam saznao da ima i kao sa beta verzijom potpuno sam zadovoljan. verujem da ima gresaka koje ja nisam pronasao, ali to ce vremenom biti sredjeno.

sto se tice opere protiv ff... nema sta da se prica. ff gutaprasinu iza opere. samo na prvi pogled mogu izgledati slicno ili jednako dobri, ali kada pocnete da ih koristite opera je jasan pobednik. opera je definitivno mnogo lepsa za koriscenje, udobnija. ko kaze da je ff bolji taj nije koristio operu kao pravi korisnik nego je trazio najgluplje greske.

kruzici oznacavaju da se nesto promenilo. ranije je naslov taba bio boldovan, a sada ima taj kruzic

Poslednja izmena:
Dok ne poprave izletanje u Windows - na mom kompjuteru (XP SP3) nova verzija 10 izlece u win prilicno cesto koristim Operu 9.64 i Chrome koji me prosto zadivljuje brzinom kojom ucitava stranice. Uz Strokeit za mouse gestures i Free Download Manager Chrome je sasvim korektno resenje za surf i download postao. Uz to i veoma veoma brzo.

Poslednja izmena:
Evo imam i ja par pitanja u vezi opere 10 (P.S.-do sada je nikada nisam koristio):
1. Zasto mi opera kada otvrim Google nejasno prokazije onaj Google logo,tj nekako zamuceno bes ikakve ostrine?
2. Kako mog da sac sacuvam otvorene tab-ove?
3. I da li postoji mogucnost da se podesi zvuk "klik" koji se cuje u IE i FF kada pritiskam opcije Back i Forward-nekako nemogu bez tog sound-a, valjda navika.
Olesio sam se trazeci po netu odgovrone na ova pitanja i cackajuci podesavanja, ali cak i pored dobrog znanja engleskog nigde nisam uspeo da pronadjem odgovore na ova pitanja niti da to podesim.:wall: Unapred hvala svima koji mogu pomoci

Jel radio neko backup opere, ajde neke preporuke kako uraditi :)

Označava stranicu koju ste recimo otvorili na srednji klik iz nekog drugo taba, a još niste pogledali :)

Evo imam i ja par pitanja u vezi opere 10 (P.S.-do sada je nikada nisam koristio):
1. Zasto mi opera kada otvrim Google nejasno prokazije onaj Google logo,tj nekako zamuceno bes ikakve ostrine?
2. Kako mog da sac sacuvam otvorene tab-ove?
3. I da li postoji mogucnost da se podesi zvuk "klik" koji se cuje u IE i FF kada pritiskam opcije Back i Forward-nekako nemogu bez tog sound-a, valjda navika.
Olesio sam se trazeci po netu odgovrone na ova pitanja i cackajuci podesavanja, ali cak i pored dobrog znanja engleskog nigde nisam uspeo da pronadjem odgovore na ova pitanja niti da to podesim.:wall: Unapred hvala svima koji mogu pomoci
1. iskljuci turbo
2. sessions
3. vidi u opcijama za sound da li ima to da se podesi, mada ne znam zasto pokusavate od opere da napravite ff ili ie, opera je opera :)

Poslednja izmena:
Ne znam da li sam to ovde već pitao, koristim Google Reader za RSS-ove i prije mi je lijevi klik na naslov neke vijesti otvarao tu vijest u novom tabu ali u backgroundu, dok ga sada sa Operom 10 otvara u novom tabu i odmah me prebacuje na taj tab. Srednji klik otvara u backroundu kako i treba mada mi je do sada i liijevi klik otvarao u backgroundu (iako to naravno nije pravilo ali je bar tako radio u Google Readeru). Može li se podesiti da radi kako je prije radilo?

BlackNeo, tako sam i radio i kad uradim copy/paste na drugu particiju od backup-a nista...

Vader. ako kliknes levim klikom onda opera podrazumeva da ti zelis da vidis tu stranu. zato i postoji middle click kojim mozes u background. ako ti bas zelis da ti se levim otvara u background onda moras da namestis da se novi tabovi tako otvaraju.
znam da je malo bezveze ako si se navikao na nesto ali ovaj nacin je stvarno praktican. uz malo navikavanja na operu bice ti super

za backup postoje dva foldera koje treba cuvati. jedan skoro nebitan jer se u njemu nalaze help i cache, a drugi sa kompletnim podesavanjima i bookmarks-ima i svime sto zelite da sacuvate.
ovaj prvi nebitni je C:\Documents and Settings\*****\Local Settings\Application Data\Opera\Opera
a drugi je C:\Documents and Settings\*****\Application Data\Opera\Opera

umesto zvezdica ce stajati ime vaseg racunara. da biste dosli do ovih foldera morate sami da kucate jedan deo(\Application Data i \Local Settings) pa onda da nastavite do opera foldera.
ovo sto stoji ...\Opera\Opera je zato sto postoji vise verzija opere. pa u opera folderu moze stajati opera, opera10beta... vi izaberite onaj koji vama treba
mozete da uradite backup i pojedinacnih stvari(bookmarks, buttons...) ali je bolje ceo folder.

Vader. ako kliknes levim klikom onda opera podrazumeva da ti zelis da vidis tu stranu. zato i postoji middle click kojim mozes u background

Znam to :), tako i koristim, ali mi je iz nekih nepoznatih razloga prošla verzija Opere na Google Readeru tabove otvarala u pozaditi i sa lijevim klikom na naslov neke RSS vijesti, i svidjelo mi se da mi Google Reader tako radi. Na ostalim sajtovima normalno koristim middle click za background a lijevi za otvaranje linka u front tabu. Zanima me da li mi je stara verzija Opere tako specifično radila na Google Readeru jer je ta verzija Opere bila možda tako podešena, ili sam možda ja nešto slučajno podesio, jer bih volio da mi Goolge Reader opet tako radi, a da sve ostalo radi klasično (middle click = background, lijevi click = front tab).

uz malo navikavanja na operu bice ti super

Super mi je :), zato i koristim Operu od verzije 5, znači nekih 8 godina :)

mozes da probas da nadjes opciju u preferences=>advanced=>shortcuts pa onda edit mouse setup. nisam siguran da ces naci ali ako negde moze da bude onda je tu.

Moze li neko da potvrdi, ne znam da li se samo meni desava. Naime pocelo je od danas, kad krenem da kucam reply na neki citirani post, kad kliknem misem na polje za kucanje, izbaci mi MSI-ov sajt.. U cemu je fora?

Nazad
Vrh Dno