Šta je novo?

Opera 10 - pitanja i odgovori

Kako da u Operi iskljucim da mi se u reply mail ne vidi originalna poruka nego samo moj odgovor??
Znaci kad kliknem na reply da ne kopira mail na koji odgovaram vec da se vidi samo moj odgovor.

Negdje sam pročitao da izlazi sad u utorak, 1. septembra.

ako je neko primetio kod linkova sa rapidshare.com odmah otvara dialog box za download ane stranu (za free download)

rapidshare je nesto menjao, tacnije izbacio content-type

http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=288726&t=1251580651&page=1

Q: it's a Opera or rapidshare issue?

A: Both.
Rapidshare lost Content-Type header.
Opera is the only browser without autodetection content type.

Kod:
before: 
17.08.2009 00:24:56 Headers: Location: http://rapidshare.com/files/264336343/LaborPains.2009.BDRip.720p.Up.bY.Veralex.part49.rar HTTP/1.1 200 OK P3P: CP="ALL DSP COR CURa ADMa DEVa TAIa PSAa PSDa IVAa IVDa CONa TELa OUR STP UNI NAV STA PRE" Date: Sun, 16 Aug 2009 20:25:03 GMT Connection: close Accept-Ranges: bytes Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1 Cache-Control: no-cache Content-Length: 13183

now:
30.08.2009 10:25:23 Headers: Location: http://rapidshare.com/files/263546805/Ti.krutohr.part01.rar HTTP/1.1 200 OK P3P: CP="ALL DSP COR CURa ADMa DEVa TAIa PSAa PSDa IVAa IVDa CONa TELa OUR STP UNI NAV STA PRE" Date: Sun, 30 Aug 2009 06:25:47 GMT Connection: close Accept-Ranges: bytes Cache-Control: no-cache Content-Length: 13093

Quick fix:
Kod:
// ==UserScript==
// @name Fix for rapidshare.com
// @version 0.2
// @include *
// ==/UserScript==

document.addEventListener('DOMContentLoaded', function(){
var links = document.getElementsByTagName('a');
for(var i = 0, a; a = links[i]; i++){
if(a.href && a.host == 'rapidshare.com' && a.href.indexOf('.htm') == -1)
a.href += '.html';
};
if(location.hostname == 'rapidshare.com'){
var f = document.getElementsByTagName('form')[0];
if(f && f.id == 'ff' && f.action.indexOf('.htm') == -1){
f.action += '.html';
};
}
}, false);

Save the given text as rapidshare-fix.js and put in folder with user scripts (advanced - content - javascript options). E.g. opera_profile_folder\userjs (profile path can be found here - opera:about).

Da li u Operu 10 moze da se ubaci skin iz verzije 9?

mozes da probas. kontam da ce ti dosta buttona ostati default

Izašao i final build, pravac na www.opera.com ;)

edit: Posle instalacije me dočekao prozor u kojem je pisalo Release Candidate, ovo im je vjerovatno promaklo. U about piše Version 10.00, Build 1750.

Poslednja izmena:
Od bete 1 pa do ovog RC-a meni se cini da opera gubi na brzini ucitavanja stranica. Sve je sporije i sporije. Jel jos neko primetio ovo?

Možda da probaš kompletnu deinstalaciju pa da instaliraš novu na čisto?

Mislio sam da to uradim ali tek kada izadje final verzija, a sto ce biti uskoro

Poslednja izmena:
Instalirao finalnu verziju nove Opere i za sada prezadovoljan. 64-bitni Linux flash plug-in radi sa njom daleko bolje nego sa starom, flash reklame na ovom forumu sada konačno više ne dave skrolovanje, a i MyBrute sajt sada radi bez greške. To su mi prvi utisci, videću dalje.

radi super, samo jedan problem, jel moze ovo downloads da se preimenuje u transfers kao sto je bilo, stalno trazim :d

Ovo ujeda kako je brzo... Na Gmailu cak i ne stigne status bar da se pojavi :D

Jel moze "Personal bar" da se spusti ispod tabova? Pokusavao sam da ih pomeram misem ali izgleda da ne funkcionise tako.

Meni ovo radi osetno sporije od FF 3.5 i Chrome 4. Install, uninstall..

I dalje ne radi kako treba sa Picasa sajtom :(

Sta se deres? Otkud znas da covek ima neku nekompatibilnost ili nesto, pa mu lose radi? Jednom li se to desilo?

Nije RC, final 10.00. Instalirao na WinXP x86 SP3, uvezao favorites,
ucitao 20ak sajtova (ne uporedo :) ) koji su se ucitavali 50% sporije
nego li u FF i Chome. ADSL radi super..

Super je odziv! Mada sam ja ranije cackao sa Internet optimajzerima pa mi je mozda nesto i pobrljavio, ko zna da nisam to dirao mozda bi i brze isao surf...

Meni radi super, sa Mozilom sam zavrsio zauvek, idu mi na zivce crashevi.

Necu da se gadjam procentima,ali mi nova Opera radi primetno brze od poslednje verzije F.F.-a.Prosto leti!

Kako da u Operi iskljucim da mi se u reply mail ne vidi originalna poruka nego samo moj odgovor??
Znaci kad kliknem na reply da ne kopira mail na koji odgovaram vec da se vidi samo moj odgovor.

Ima li neko odgovor na ovo..
Nije mnogo bitna stvar ali vec 2-3 dana pokusavam da ovo resim pa sam se zainatio da isteram do kraja..:mad:
Cini mi se da u starijim verzijama bila opcija da se iskljuci original poruka ali sad nikako da to pronadjem..

nemam zamerki na 10.0 verziju na Xp SP3 - radi primetno bolje nego 9.64, za sada bez problema.
I jedno pitanje - da li znate kako da promenim u skinu da mi buton na sajtovima umesto crnog fonta na sebi ima neku drugu boju fonta?

HAHAHAHHHAHAHAHAHAHAHAH :D :laugh::laugh: , daj kako si dosao do tog zakljucka!?! Pa Opera RC ih izuva.

Bogami, kod mene Opera ne ucitava nista brze od FF-a.

I imam jos jedan problem - primetio sam na nekoliko sajtova da opcija back ne radi kako treba. Krene kao da ucita prethodnu stranicu, ali ne moze. To mi se cesto desava na, na primer, sajtu B92. Istu stranicu FF ucita bez problema u delicu sekunde.

Hoce jos poneki put da se skrsi ali nije strasno, bice ispeglano u par sledecih verzija. Ide brze od Opere 9.64 sve. Lepo je sto su konacno povecali speed dial. Spellcheck iskljucih cim ga videh. Slim skinovi za starije verzije nisu bas stopostotno kompatibilni ali rade.

Poslednja izmena:
Bogami, kod mene Opera ne ucitava nista brze od FF-a.

I imam jos jedan problem - primetio sam na nekoliko sajtova da opcija back ne radi kako treba. Krene kao da ucita prethodnu stranicu, ali ne moze. To mi se cesto desava na, na primer, sajtu B92. Istu stranicu FF ucita bez problema u delicu sekunde.
I meni se to desava na B92, medjutim to se i ranije desavalo na njihovom sajtu sa ranijim verzijama Opere, a problem je nestajao sam od sebe....

Nazad
Vrh Dno