Šta je novo?

Opera 10 - pitanja i odgovori

imam jedan problem sa operom nadam se da nisam omasila temu i da ce mi neko pomoci. do pre nekoliko dana sve je normalno radila i odjednom na primer kada udjem da saljem mail sa yahooa na sve one dugmice kao sto su attach, save draft, spelling. . . moze da se klikne ali na send ne moze kao da ne postoji,ali ga ima samo nece da ga oznaci to mi se isto na primer desava i kod fb-a kod nekih aplikacija. . . . uninstalirala sam i instalira i opet isto, sad sam instalirala i ovu opera 10 i opet to isto ne funkcionise. . . nadam se da sam uspela nekako da objasnim u cemu je problem jer nisam bas strucna :( i nadam se da neko zna sta je i da ce moci da mi objasni sta da uradim. . . hvala unapred p.s isto imam problem kao sto je neko ovde napisao da na fb-u takodje ne mogu na necijem zidu da ostavim komentar ali ne razumem kako je to resio, pa ako neko moze da pomogne i objasni mi po mogucnosti korak po korak :)

Tek sad sam ukapirao da se to dešava i kod mene. Znači ovaj prvi problem. Za drugi neznam jer ne koristim FB. Na Operi mi je sekundarni mail, pa sa njega nisam slao ništa od instalacije desetke. Rešenje je da se prebaciš na Mail Classic. Kod mene je to rešilo problem. Inače Opera zna da brljavi sa neklasičnim Yahoo mail-om.
Naravno možeš da probaš i Firefox.

:wave:

Poslednja izmena:
Мени је у 9.64 верзији Yahoo Mail радио нормално, а Facebook не користим. Али, од кад сам инсталирао 10бета, исто не могу да кликнем на "Send". Тако у Опери искуцам поруку, одем на "Save to draft", онда само отворим то исто у Internet explorer-у и само пошаљем поруку. Алтернативно решење је да отвараш Classic mail страницу.

Opera 10 beta & 4 way scroll (tilt wheel) problem

Dakle strasno iritirajuca stvar :(
Obozavam operu , ali ovo je strasno ... Firefox,crhome,IE, svi rade savrseno sa 4way scroll funkcijom misa ( dakle pored vertikalnog postoji i horizontalni scroll na tockicu) , dok opera ni da cuje :mad:

Da li je iko imao ovaj problem i ima li resenja ?

Obozavam operu , ali ovo je strasno ... Firefox,crhome,IE, svi rade savrseno sa 4way scroll funkcijom misa ( dakle pored vertikalnog postoji i horizontalni scroll na tockicu) , dok opera ni da cuje :mad:

Radi savrseno 4way scroll od kad znam za Operu. Kod mene se pojavilo usporavanje i bugovanje Opere 10 beta. Odletela sa HD dok ne izadje finalna verzija. Inace dok je radila dobro (a to je oko mesec dana) nije bilo ni jednog jedinog problemai brza je, mada sam i ja nesto ceprkao po sistemu pa je mozda poremetio ali nema veze.
Neko je pomenuo SRWare Iron - strasno je brz stvarno ali cim sam na HP sajtu dobio poruku da ne moze da downloaduje jedan driver jer ga nema a sa FF i Operom mogao obrisan je sa hard diska zauvek.

meni radi savrseno u opera 10

Zanimljivo ... Ohh well , yet another classic case of gremlin infestation :(

Izasla nova beta. Jel se dobija nesto novo sa svakim ovim poboljsanjem ili samo menjaju skinove i teme? Mislim na betu...

pa imas change log pa vidis koji su sve bugovi ispravljeni

Ja imam problem sa 10-om. Naime, sav text, pa i ovaj koji vi pisete mi je u italic fazonu. Sva slova su malo nagnuta. Kako to da ispravim?

Nemam o10 ali verovatno u opcijama imas da izaberes preferred font, tu ti je verovatno izabrano italic.

jeli ti tako izgleda i u firefoxu?

mislim da to nema veze sa operom, nego ti fali neki od sistemskih fontova

Da, to se i meni desavalo, najcesce kad obrisem Left 4 Dead i verovatno on tada obrise neki font, ne mogu da se setim koji.

jeli ti tako izgleda i u firefoxu?

mislim da to nema veze sa operom, nego ti fali neki od sistemskih fontova

Tacno. I u IE mi je isto. Kako da saznam koji mi je font otisao i da li bi mozda windows auto update vratio i taj font? Ili mozda ima i neki drugi nacin da se ovo "njesra" vrati na normalu.

p.s. To mi se i desilo kad sam obrisao Left 4 Dead.

Ima li neko problema sa FB na operi? Ja sam se sinoc sat vremena mucio da ostavim comment na profilima pojedinih drugara i nisam uspio pa sam instalirao FF i sve odradio bez problema. Takodje mi se desava da na pojeninim forumima nakon sto otvorim neku stramo moram da je refreshujem da bi mogao napisati odgovor, kliknuti na thanks i slicno. Koristim Operu b1.

^
Naravno, mnogo njih. Ali s`obzirom da ga ne koristim opera mi odgovara u svim drugim stvarima.

Opera generalno ima problema na nrp faebooku, na sajtovima nekih avio kompanija (Germanwings npr), pri elektronskom "bankingu" npr Deutsche banke ali je brza i u non-beta verziji veoma stabilna i ne smara kompjuter kao Firefox koji se cak i u osnovnoj verziji bez add onova ucitava na sasvim pristojnom laptopu znatno duze od opere. Probao sam i Safari (shit) i Chrome i derivat njegov (brz neverovatmno ali ima problema na npr HP-ovom sajtu sa downloadovanjem fajlova (ne nalazi ih) a Opera i FF bez problema. Kada bi autori popravili nekompatibilnosti Opere sa nekim web stranama apsolutno sve ostale browsere ih deinstalirao. Opera mi sluzi kao glavni browser sa 90 odsto operacija na internetu. za sada Opera 10 beta 2 je jos uvek nestabilna i iako brza ne donosi nista po pitanju popravljanja kompatibilnosti sa problematicnim sajtovima (probao licno). Steta, nadam se da ce do finalne verzije poraditi na stabilnosti (svakako hoce) ali na kompatibilnosti sam skoro siguran da nece.

pozz,

M.

Kako da iskljucim ovaj vizualni prikaz tabova kada skrolujem sa ctrl+tab? nikao da nadjem gde je to...

Prilozi

• opera tabs.jpg
    opera tabs.jpg
    340.4 KB · Pregleda: 103
Rešan je problem sa Yahoo mail-om. Posle instalacije poslednje verzije, moguće je slati poruke i iz "neklasik" verzije mail-a.

:wave:

Imam "mali" problem sa flashom... Na nekim stranama mi se ne učitavaju flash animacije, samo je bela stranica i pokazije "Movie not loaded"!? Radi u drugim browserima, a nije pomogla ni reinstalacija flash playera i instaliranje drugih verzija...

Poslednja izmena:
Da li je jos nekome Opera prikazujem mutnija slova nego IE?
Na IE su slova bas kristalno jasna a kod opere kao da dolazi do zamucenja...mislim da to nije ni malo naivan problem jer dolazi do velikog zamaranja ociju.
rezolucija 1920x1200 na 24"

Da li je jos nekome Opera prikazujem mutnija slova nego IE?
Na IE su slova bas kristalno jasna a kod opere kao da dolazi do zamucenja...mislim da to nije ni malo naivan problem jer dolazi do velikog zamaranja ociju.
rezolucija 1920x1200 na 24"

Kod IE mi se to desavalo jer je bio ukljucen anti aliasing. Kod Opere je normalno, mozda je zbog tvoje rezolucije. Probaj font da promenis i velicinu fonta po pixelu u Operi

evo primer.
Gore je Opera dole je IE
pokusacu da promenim pa javljam

Poslednja izmena:
ma na svim zumovima je isto.
Probao Operu 9.5 i sve je super, nema zamucenja.
Menjao sam i fontove i velicinu slova.
Ne znam...
Odoh ja na FF... :)

Nazad
Vrh Dno