Koristio sam dosta Linux distribucija, na kraju Fedoru a trenutno koristim SUSE 12.3 (posle 12.2) i mogu reci da je sasvim solidna mada ima i dosta bagova, narocito u multimedijalnim aplikacijama (Amarok, Audicius ... ) i mogu reci da apdejti nekada rese problem a nekada i naprave problem, no to sigurno nije razlog da menjam distribuciju, naprotiv za " dz " dinara ovo je izuzetan sistem i verujem da ce biti sve bolji i bolji. U sustini imam dual sistem sa WIN 7 i sedmicu koristim samo kada su mi potrebni neki specificni programi kojih nema na Linux-u. Sve u svemu moje preporuke za Open SUSE u svakom pogledu![]()
Meni to pauziranje radi bez problema, ali mi se amaroK povremeno rusi zbog QtWebkit plugina kad povlaci podatke sa Wikipedia-e za neku pesmu, izvodjaca, u toku reprodukcije. Koliko sam provalio, isto mi se desava i u Arch-u i u openSUSE-u, tako da je to do samog QtWebkit plugina. Privremeno resenje je da se iskljuci QtWebkit plugin za amaroK, tj. onaj Wikipedia prozor. To me je nerviralo, pa sam presao na Clementine i prezadovoljan sam.
A sto se tice start/pause/stop problema, probaj da iskljucis Pulse Audio, mada mislim da on dolazi iskljucen po default-u. Svojevremeno (prethodna izdanja openSUSE-a) sam imao isti problem sa amaroK-om.
I fali onaj Adobe Reader jer za štampanje nema boljeg (booklet print). I nisam probao program za rezanje diskova u kakvom je stanju. Sve u svemu njegove aplikacije se ne mogu meriti sa besplatnim aplikacijama za windows. Ali za ukras jeste lep zato ga neću brisati, a niti mnogo koristiti.
Onaj ko prvi put pogleda ovu temu i procita ovo sto si ti napisao,stecice los utisak o linuxu.Zasto ? Zato to ti kao pocetnik u linux svetu,ne znas ni 10 % osnovnih stvari.
Adobe Reader odlicno radi na linuxu.Flash takodje odlicno radi,cak mi je slika cistija nego na win(iako nema veze s flash-om).
Nakon sto je steam izasao za linux,mnoge kompanije polako pocinju da portuju igre za linux.
Kad budes detaljno proucio opensuse,debian,mint,fedoru.... onda ces shvatiti svrhu koriscenja ovih sistema,do tad ne brlati unaokolo i ne pisi svakakve gluposti,jer ima pocetnika koji ce citati i na osnovu tvojih pisanja steci los utisak !
Ima i rolling-release grana (Thumbleweed), pa updejtuješ stalno kao Debian ili Arch.
@Ace Rimmer
Jesi li je koristio?
I pretpostavljam da je tačno ovo što kaže Recoba20
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari