Šta je novo?

OpenAI ChatGPT

Pisao sam o jeftinim nalozima sa Reddita. iako je trebao Google AI Pro nalog da važi do kraja avgusta 2026. Google ugasio Pro privilegije. stigo email, odem na gemini.google.com kad stvarno ugašen. Holy Shit.
Otkrili su prevaru sa lažnim studentima. Isto bi bilo garant da sam se zeznuo i uzeo veteran nalog godišnji za ChatGPT. Iako kontam da bi njega pre "otpisali".
Nema šanse da plaćam na neproverenim mestima više.

Lekcija, ne nasedajte ljudi.

chrome_zlP5uEDnAC.png

GPT je sve gori u poslednje vreme. Ne znam da li jos neko primecuje to. Trenutno nema sanse da uradi ista iole ozbiljno a da me ne ispali. Obavezno uradi pogredno, obeca da ce da ispravi, ne uradi uopste, spuca mi sve upite.

pa logicno da sus ve gori jer idu ka tome da mora da se plate
Meni petak nije hteo da daje odgovore ujutru trazio da se ulogujem i platim pa sam koristio ingognito mod

ja imam go nalog i takođe je sve gori 🤣
perplexity je bio ok. Imam onaj pro nalog što smo uzeli besplatno na godinu dana.
koristio sam ga za sređivanje neke komunikacije, da mi proofuje i namesti ton razgovora kako treba. malo je radio ok i onda odjednom ubaci nešto totalno random i van svega što se ikada desilo. Ubacio je rečenicu "pozdravi Anu i Marka".
Ja pitam, kakvi bre ana i marko, a on odgovara sa jao izvini, to je nešto drugo, ostatak je kako treba, a ono ludilo neko, kao da sam ušao u pogrešan stan. Kažem mu da je pobrljavio i on kaže, jeste u pravu si, pobrljavio sam i odmah ispod toga nastavlja nebulozu.

Gemini takodje potvrdjujem, prva dva inputa uradi ok, treci input izbaci pogresno, ukazem na gresku, i dalje uradi pogresno i onda upadne u taj neki loop i ne ume da se izvuce, i onda samo odustanem.

probajte Codex 5.3. najbolji od svih za kodiranje. U Visual Studio Code ga koristim sa Plus nalogom. Dostupan je i xtreme high režim ali više tokena troši. Ulogujte se sa plus nalogom, a ne api da ne bi dodatno trošili. Limit je odvojen od 5.2 modela sa sajta.
Dok ne izbace klasičan 5.3 model.

Sad kad jos i AI krene da te prca za los seksu@lni zivot.

Ja sam dugo plaćao gpt i Claude, i sad skroz presao na Claude, nevezano za ovo. Ali eto i ja sam prestao da ga plaćam🙂

🔄 PREPORUČENE ALTERNATIVE​

QuitGPT preporučuje: Claude (Anthropic), Gemini (Google), kao i open-source opcije poput Confer, Alpine i Lumo. Claude i Gemini vode kao glavne destinacije migranata sa ChatGPT-a.
Znači, jedna od najjačih preporuka je Google Gemini, a Google se još ranije pozdravio sa etikom i dao Pentagonu njihov model na volju? Zanimljivo…
Iz mojih dosadašnjih iskustava samo sa ChatGPT i Geminijem, a koja su veoma mixed bag, sve to je još veoma nedovršen proizvod. To je samo LLM, a ne AI, koliko ga god oni koji ga prave i oni koji ga reklamiraju predstavljali kao AI.

Znači, jedna od najjačih preporuka je Google Gemini, a Google se još ranije pozdravio sa etikom i dao Pentagonu njihov model na volju? Zanimljivo…
Iz mojih dosadašnjih iskustava samo sa ChatGPT i Geminijem, a koja su veoma mixed bag, sve to je još veoma nedovršen proizvod. To je samo LLM, a ne AI, koliko ga god oni koji ga prave i oni koji ga reklamiraju predstavljali kao AI.
Po meni je velika stvar što smo postigli da pričamo sa mašinom. I da, zna mnogo, ali ne sve. Nema svijest kao u filmovima? Nema. Ali te razumije i može ti mnogo pomoći. Ako postaviš prava pitanja. Do sada najkorisniji softver koji smo napravili. Bez dileme. Ja se ne bunim.

Sve se slažem, samo je marketing potpuno pogrešan za proizvod koji nije ono što se tvrdi da jeste i kako ga nazivaju i predstavljaju. I zbog toga to po meni ide u pogrešnom pravcu.

Vec posle 2 upita ne mozes vise nista, i kaze da pokusas sledeceg dana posle tog i tog vremena (24h). A fora je sto mu posaljes sliku, okacenu kao fajl i on ne moze da je odradi jer kao "njegovi alati to ne vide i posalji kao fajl" (a tako i poslato) bla bla. Klasicna navlakusa. Pricam o free verziji

Hmm.
https://www.euronews.com/next/2026/...tt-surges-after-openai-pentagon-military-deal

"On February 27, ChatGPT competitor Anthropic refused to give the Pentagon unrestricted access to its AI for mass surveillance of Americans or producing AI weapons that kill without human oversight. Within hours, ChatGPT CEO Sam Altman swooped in and accepted the Pentagon's corrupt deal, putting us all at risk of lethal AI for the sake of his company's profits. OpenAI agreed to let the Pentagon use its tech for "any lawful purpose," including killer robots and mass surveillance."

Poslednja izmena od urednika:
  • Sad
Reagovanja: pmb
Dva Google AI Pro naloga(fake student promocija), kupljena od reddit članova, su mi deaktivirana od Googla, to jest pretplate ne važe. Prvi je trajao 4-5 meseci, drugi ni mesec. Htedoh da kupim 6mesečni Claude promo kod, ali i izgleda da je sve to prevara, odustaću. ne nasedajte.

ChatGpt mi je ponudio gratis mesec što sam i prihvatio. 🙂

GPT ponudio 50% popusta za tri meseca kad sam probao da odjavim pretplatu. Inace Perplexity u kombinaciji sa Sonnet mi zavrsava posao.

Ukinuli su Claude Opus modele na https://arena.ai/ . Nema džaba više, baš mi je krivo. Za brzi debug za dž bio je odličan. Na discordu su napisali da će i GPT 5.4 High i Gemini 3.1 Pro da ugase.... šteta.

Dosta vremena sam koristio chat GPT, trolovao ga sa raznoraznim pitanjima, i onda sam skapirao da on mene troluje još više. Uvek mi daje "pozitivne" komentare vezano za mene itd što nema veze sa realnošću. Rekao sam mu da želim da budem miltimilioner, i da mi nabroji LEGALNE načine kako to da uradim, bez početnog kapitala (od nule) koristeći samo internet PC i Chat gpt. On mi je davao opširne odgovore, isprobao sam sve moguće varijante i varijacije i zaradio sam 0€ online.
Ok dao sam lakši zadatak, kako da zaradim 100 mil evra. - Isto kao prvi put sve fejk odgovori.
Spustio sam na 10 mil evra. - Sve isto, krompir.
Spustio sam na 1 mil evra - ništa
500k - ništa, 250k - ništa, 100k - ništa, 50k, ništa; ..... 10€ -ništa, 1 evro na 24h i to je ispalo ništa.
Znači isprobavajući sve moguće varijante, nisam zaradio 1€ za 24h.
I od tada ponašam se prema botu kao prema šljamu koji laže i troluje, vređam psujem a on se meni izvinjava...
Tako da je za mene chat GPT totalno beskoristan alat. Kažem da za mene nema korist jer se nisam ovajdio od njega. Gledam više od pola godine lažne video snimke na svim mrežama kako ljudi "prave pare" koristeći 3 stvari koje sam naveo, a u stvari sve je LAŽ. Prodaju maglu fake kurseve i scamuju ljude.
Da li postoji neki model chat GPT ili neki drugi AI, koji može da nauči korisnika kako da zaradi neke pare online? Nebitno 1 evro jedan evro samo da nije nula na računu.
Ovaj mi kaže da posedujem preko 100 skilova, a u realnosti 1 skil nisam uspeo da unovčim.

Gemini placena verzija meni radi odlicno, pogotovo sto sada radi i kao aplikacija na P60 Pro a prethodne verzije nisu htele da mi rade pa sam isao preko browsera. ChatGPT je krenuo da brljavi dosta, uglavnom se pitanja svode na mehaniku kod automobila i jos neke svakodnevne gluposti. Inace sam dobio neku skripticu u GPT , kao tekst gde se upucuje na koji nacin da "tumaci" svako pitanje itd. Gemini mi je precizniji i bolji trenutno svakako

Meni je Gemini na jedno i više nego prosto pitanje a tiče se na tabelu Mocart Bet superlige 2.11. i 31.12.2025. počeo da brljavi i lupa (Zvezda je jesenji prvak da 9 bodova prednosti pa kad sam ga ispravio onda je bilo izvinite Partizan je jesenji prvak a ključna za to je bila pobeda nad Zvezdom u derbiju, pa mu kažem da Partizan nije pobedio Zvezdu u derbiju a on odgovori politički
"Da u pravu ste Partizan je zaista završio kao prvi, ali ne zahvaljujući pobedi u derbiju (koji je završen [bi]remijem ili minimalnom pobedom Zvezde, zavisno od tačnog datuma odigravanja)[/b]"...

Na kraju je na konstataciju da je bolje da odustane i da ne lupa više odlučio da je "Pošteno. Primljeno k znanju – nema smisla nastavljati kad su podaci pogrešni. Izvinjavam se još jednom na netačnim informacijama i nagađanju. Tu sam ako ti ikada zatreba pomoć oko nečega gde mogu biti precizniji."

ChatGPT je sa druge strane dao konkretne i tačne informacije o svemu napred navedenom i iz prve.

Inače Gemini (free doduše) je kada sam ja lično u pitanju i ranije znao da brljavi i da daje pogrešne informacije.

Chatgpt mi je lupao gluposti na neke osnovne mehanicke stvari kod Mondea i Corse a Gemini preciznije nagadjao probleme. Mada, Gemini mi je pogresio kad su u pitanju parovi fudbalskog kola za danas, pa se ispravio u sledecem tekstu.
Mislim da je Gemini placena verzija dosta napredovao

Dosta vremena sam koristio chat GPT, trolovao ga sa raznoraznim pitanjima, i onda sam skapirao da on mene troluje još više. Uvek mi daje "pozitivne" komentare vezano za mene itd što nema veze sa realnošću. Rekao sam mu da želim da budem miltimilioner, i da mi nabroji LEGALNE načine kako to da uradim, bez početnog kapitala (od nule) koristeći samo internet PC i Chat gpt. On mi je davao opširne odgovore, isprobao sam sve moguće varijante i varijacije i zaradio sam 0€ online.
Ok dao sam lakši zadatak, kako da zaradim 100 mil evra. - Isto kao prvi put sve fejk odgovori.
500k - ništa, 250k - ništa, 100k - ništa, 50k, ništa; ..... 10€ -ništa, 1 evro na 24h i to je ispalo ništa.
I od tada ponašam se prema botu kao prema šljamu koji laže i troluje, vređam psujem a on se meni izvinjava...
Tako da je za mene chat GPT totalno beskoristan alat. Kažem da za mene nema korist jer se nisam ovajdio od njega. Gledam više od pola godine lažne video snimke na svim mrežama kako ljudi "prave pare" koristeći 3 stvari koje sam naveo, a u stvari sve je LAŽ. Prodaju maglu fake kurseve i scamuju ljude.
Da li postoji neki model chat GPT ili neki drugi AI, koji može da nauči korisnika kako da zaradi neke pare online? Nebitno 1 evro jedan evro samo da nije nula na računu.
Ovaj mi kaže da posedujem preko 100 skilova, a u realnosti 1 skil nisam uspeo da unovčim.
AI može da ti bude koristan da naučiš da nešto radiš i da ti pomogne u tom radu, na primer da praviš web sajtove... Samo imaj u vidu da je nešto sasvim drugo (dobro) unovčiti to znanje i rad, pošto je konkurencija veoma velika. Ne ide ništa "preko noći", nego nekoliko meseci učenja pa onda je posle pitanje da li ćeš uspeti da unovčiš naučeno. Online kursevi i slično su budalaštine u 99.9% šlučajeva, bacanje para... Današnji AI može mnogo da pomogne, ali i da te odvede u totalno pogrešnom smeru.

Nisi dobar prompt dao.

Nazad
Vrh Dno