Šta je novo?

OpenAI ChatGPT

Pa da, svi pokušavaju da ih za*ebu, tovare ih sa smećem u tim pokušajima i jadničci nemaju kud nego da se samounište, biće im lakše 😝

Ako pitas Chat GPT 3 puta isto pitanje odgovorice ti 3 puta razlicito , zato nastavnici ne mogu da provale da li deca rade domaci preko Chat GPT recimo.

Zavisi od zadatog parametra koji zovu "temperature".
To je dozvoljeni stepen slobode biranja putanje po neuralnim nodovima (randomness).
Što je bliži 0 to bira statistički "sigurnije" putanje, a što je bliže 2 pušta mašti na volju.

Default je obično balansirana vrednost oko 1, mada ja koristim 0.7 i postavim slider pa zavisno od potrebe.
Ima tu još nekoliko parametara koji se mogu zadati, ali ovo su glavni:
Python:
response = openai.ChatCompletion.create(
        model=engine, # Specifies the GPT model to use, such as "gpt-3.5-turbo"
        messages=messages, # Array of message objects with a role ("system", "user", or "assistant") and content
        max_tokens=completion_tokens, # An integer representing the maximum number of tokens to generate
        temperature=temperature, # A floating-point number that controls randomness in the output
        )

Poslednja izmena:
Ja sam gubio zivce sa prostim matematickim problemom kako sam ne bi racunao, ok obajsnim on svati i da pogresno i tako 2 sata gubim vreme, i ne vredi, na kraju za 5-6min sam izracunam sve i cao, pomogao mi je par puta ali ima tu jos posla i to dosta

Ja sam gubio zivce sa prostim matematickim problemom kako sam ne bi racunao, ok obajsnim on svati i da pogresno i tako 2 sata gubim vreme, i ne vredi, na kraju za 5-6min sam izracunam sve i cao, pomogao mi je par puta ali ima tu jos posla i to dosta
Logicka pitanja nema teorije da resi i probleme. Moze da mikrooptimizuje postojece resenje...

Niko ne pominje Google bard koji je startovao u experimentaloj fazi i dele se pozivnice.

Za sada deluje vrlo dobro, i dosta stvari mi je odgovorio bolje nego chat gpt.

Bard kaže da podržava govorni input na engleskom jeziku, ali da je u planu podrška i za ostale, i jako dobro pretražuje internet.

Trenutno radi samo web aplikacija ali je u planu integracija sa Google asistentom

Matematiku i fiziku rešava samo uz Wolfram (ili sličan) plugin jer sam ne traži rešenja algoritamski već statistički.
U prevodu, primarni cilj mu je da odgovori tako da to zvuči inteligentno i ljudski, a ne mora da bude i tačno.

Au bre kakav trip!

Pitam Chat u okviru Egde, kada se igra meč Đoković Medevdev? Mislio sam tipa, u koliko sati je prenos...

Chat odgovara:
Meč se igra 12. septembra u 22h po srpskom vremenu. Medvedev je pobedio u tri seta, 6:x, 6:y, 6:z (ne sećam se šta je tačno napisao)
Meč je bio odličan. Da li ste ga gledali?

:eek: :sick: o_O

Ja zgranut, pišem dalje: Čekaj, meč još nije odigran. Pitao sam samo za vreme meča. Otkud ti taj rezultat?
(Mislim da je dao rezultat iz 2021, al' nisam sada siguran šta mi je tačno napisao)

Kaže AI dalje: "nisam u stanju da nastavim ovaj razgovor.
Da li vas zanima neka druga tema."

...i tog razgovora sada nema u recent. o_O

...

Eto, ili je vidovit, ili baguje za medalju.
Videćemo večeras.

:p :D

Očigledno povukao mec iz 2021 64:64 6:4

Da, taj meč se igrao 12.09.

Ma to sam i ja ukapirao, ali lepo je pričao u budućem vremenu, pa onda dao rezultat. :D

...još je odbio dalji razgovor na tu temu i ubrisao chat iz recent.

Valjda se uplašio da diskutuje o sportu.

Niko ne pominje Google bard koji je startovao u experimentaloj fazi i dele se pozivnice.

Za sada deluje vrlo dobro, i dosta stvari mi je odgovorio bolje nego chat gpt.

Bard kaže da podržava govorni input na engleskom jeziku, ali da je u planu podrška i za ostale, i jako dobro pretražuje internet.

Trenutno radi samo web aplikacija ali je u planu integracija sa Google asistentom
Jedna od razlika je to sto chat gpt cuva chatove a bard ne, meni cuvanje znaci, imam dosta cetova gde sam pitao za pojasnjenje raznih sistema i masinskih sklopova. Znaci mi sto mogu uvek da se vratim i opet iscitam

Cuva bard chatove, i za razliku od ChatGPT ovde imas i istoriju, i sad vec mogu slobodno reci da je u svemu bolji.

Screenshot 2023-09-10 232900.jpg

Bard bolje funkcioniše na engleskom jeziku, kad ga pitam na srpskom zna da se zbuni. Pitao ga danas ko je svetski šampion u košarci, dao mi je vest iz 2019. godine, ja ga pitam koji je datum danas a kog datuma se održava svetsko prvenstvo u košarci, on da tačan odgovor. Ja ga onda pitam da li može da mi ponovo kaže koje je svetski šampion, bard mi napiše - Aha, shvatam vašu poentu. I da mi tačan odgovor.

Kod Barda mi se dopada što je povezan na internet i što je manje cenzurisan od ChatGpt-a, ne daj bože da slučajno pomeneš neku lošu reč GPT-u, odmah ti očita bukvicu o pristojnom ponašanju. Ali je i dalje bolji od Barda po meni, 90% upita su mi za prevođenje.

Možda su objašnjenje pisali koristeći ChatGPT.

Mnogo je zaglupeo, chatgpt, mada za racun i bilo sta komplikovanije je bio slab oduvek. Sad bas primecujem da je kvalitet opao i da su restrikcije svakim danom vece, neke studije kazu da je to eventualnost za svaki model, meni licbo je vise nego evidentno da je osetno ‘gluplji’.

Priča sa ljudima svakodnevno, nije čudo što je "zaglupeo". Još uvek radi odličan posao, ali mi se čini da danas mora da mu se dosta konkretnije objasni problem, nego ranije.

WolframAlpha?

Jel ovo fora da nas nateraju da plaćamo ChatGPT4 ili je free ChatGPT opasno počeo da troluje, da ne kažem trokira?
Ranije jeste grešio u nekim stvarima, ali je bar umeo da prebroji broj redova, sada mi vraća istu grešku više puta iako mu skrenem pažnju gde je tačno greška. Kao da me, da izvinite, zajebava.

Jel isto tako i kod ChatGPT4, ovaj što se plaća? Jel i on degradirao družeći se sa homo sapiensima?

Jel ovo fora da nas nateraju da plaćamo ChatGPT4 ili je free ChatGPT opasno počeo da troluje, da ne kažem trokira?
Ranije jeste grešio u nekim stvarima, ali je bar umeo da prebroji broj redova, sada mi vraća istu grešku više puta iako mu skrenem pažnju gde je tačno greška. Kao da me, da izvinite, zajebava.

Jel isto tako i kod ChatGPT4, ovaj što se plaća? Jel i on degradirao družeći se sa homo sapiensima?
Ne nerviraj se nego koristi Bard, bolji je i besplatan.

Ja sve više koristim Bard. Nije ni on idelana, zna prilično da se zbuni, ali dobro radi posao. Prednost mu je što ima pristup internetu, za razliku od free ChatGPT.

ChatGPT uveo proveru korisnika posle svakog pitanja... Bar je tako kod mene. Čim ga nešto pitaš on ti poturi kapču i to prilično složenu...

Nazad
Vrh Dno