Šta je novo?

Ono što je dobro ne menjaj !!!

zava1974

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
680
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ispoštovao sam sve predloge i sugestije pre otprilike godinu dana(za konfu iz siga) i nisam našao ama baš nikakvu zamerku!Svaka čast svima koji su mi pomogli i veliko HVALA!!!....LM....ova konf. ide kod burazera ,) a meni opet trebaju vaši predlozi.....što sam više čitao bio sam još nesigurniji....šta da menjam u ovoj konf. koja mi se čini OK.....a ne bih baš da bude ista kao prošla.....nešto sam i uštedeo €€€ !

3500 Venice S939......mislim da je to OK
Abit AN8 Ultra...bitna mi je tišina...chipset=pasivan cooler.....ili DFI neki...hmmm
7800GT...pojma nemam od kog proizvodjača???
HDD WD 320Gb 8Mb
Kingmax HardCore....ovu iz siga???
Napajanje što kvalitetnije( W ??? ) i neko ok kućište tipa ovoga što sad imam...

Najlepše hvala svima !!!! Pozz :wave:

3200+ venice s939 malo klokujes i dobijas 3500+ za manje pare
i Abit i DFI su dobri za overklok
7800GT kod mene je Gigabyte i ide na 500MHz 1250MHz sto je sasvim OK

koliki ti je budzet za novu konfiguraciju?

Hvala za brz odgovor......pa sad...budžet...hmmm...pa recimo da mogu da raspolažem do maksimalnih 1500€....burazer će mi dati u ratama oko 900€ (za konf. iz siga) i ja sam skupio za sada oko 450-500......

Ma ne.....ostaje mi UPS i monitor....interesuju me iskustva sa ovakvim hardverom....prošli put sam isto tako postavio pitanje i momci su izneli svoja iskustva koja su mi veoma pomogla,zato sam i pitao za odredjene elemente,kako,šta....da li ide jedno sa drugim itd.
Neko će već odgovoriti....:)

Pozz

Hmmmm... Slatke muke :)

A64 3800+ X2
DFI LP Ultra-D
Kingmax Hardcore je OK
7800GT koji god hoces, MSI, ASUS...
Kuciste opet Chieftec, izgled stvar izbora...
HDD Seagate 300GB SATA NCQ, ako imas novaca uzmi takva dva...

Napajanje ne znam, najbolje koje mozes da nabavis, nemamo bas neko trziste :)

Pa gde si Vule.....he..slatke muke:)
Misliš li da se nešto ovako uklapa do 1400-1500€....hmmm...sa nekim dobrim napajanjem....pa nemam baš za dva HDD-a
A šta misliš o dva HDD-a od po 160Gb.....jesu li baš toliko neophodni u odnosu na jedan HDD???

zava1974 je napisao(la):
Pa gde si Vule.....he..slatke muke:)
Misliš li da se nešto ovako uklapa do 1400-1500€....hmmm...sa nekim dobrim napajanjem....pa nemam baš za dva HDD-a
A šta misliš o dva HDD-a od po 160Gb.....jesu li baš toliko neophodni u odnosu na jedan HDD???

Pa jesu ako radis vise zahtevnih poslova istovremeno, ako ne onda nisu ali onda ti ne treba ni dvojezgrarni procesor... u svakom slucaju potrudi se da nadjes sto bolje napajanje, ovih dana je user NOKI prodavao nesto dobro pa vidi mozda da ti nesto donese ako nema trenutno.

Ništa preterano zahtevno ne bih radio....igreeee...dovoljno zahtevno ali ne za hard:)
A što se tiče napajanja to i mene muči....gde da nadjem nešto dobro za ovakvu mašinu....mislim da naručim u toj firmi gde to uzimam....

Da, imao je Seasonic 500W, koji je fantastican!

A dva HDD-a... Pa, kupi ako ti treba 600GB prostora i ako imas para... Ako ne, onda jedan, kasnije eventualno mozes dodati jos jedan, a ne da prodajes 2x160 pa...

DFI ~130e
X2 ~ 400e
Neki dobar kuler, npr. TT Big Typhoon ~55e
HDD ~140e (jedan)
PSU ~150e
Kuciste ~100e
7800GT ~400e

Ako imas 1500e, ne znam sta cekas :)

Čekam burazera da kupi kola pa da vidi da li će da uzima ovu moju konf......a pošto se on rodio u kolima verujem da će to biti vrlo brzo,tako da mi je svako iskustvo od pomoći...a što se tiče novca nova konfa ide na 12 rata.....tako da otprilike mogu da se istegnem(i da pritom ostanem bez dinara)max 1400-1500€....uklapam nekako do 1300€ ako može...***...

Kakav si za..bant....pa cela konfiguracija iz siga ide burazeru.....a kad kažem da ne menjam mislim na to da uzmem možda nešto isto kao kod oove konf..:D

Pa tako reci :)

U svakom slucaju, sve sto sam nabrojao i Venice 3200+ (ne moras da dajes 50e za 200Mhz, za te pare kupi kuler) umesto X2 i to je to...

Jel se uklapa sad u cenu? :)

DFI LanParty Ultra-D ~130e
Venice 3200+ ~185e
1GB Hardcore ~nemam pojma, valjda nije iznad 150e
7800GT ~400e
Chieftec + Seasonic ~230e
TT Big Typhoon ~55e
Seagate ~140e

To mu dodje na 1290e ;)

Ljudi...još neko mišljenje,sugestija...razumemo se valjda...nije mi lako da se odvojim od ovakve mašine.....recite nešto:)

Joj oću,oću....uzeo buraz nekog forda na 6 godina....neki lizing(malo offtopic...izvinjavam se) i to stiže krajem meseca....e tad krećem....nadam se:)....gledao sam nešto i Enermax EG485AX-VHB(W) SFMA (480W)....ako ne nadjem Seasonica.....mislim da su tu po kvalitetu iceni...ili grešim

Asus P5LD2 ~130e (mozda i malo manje, nisam siguran, pasivno hladjenje na chipsetu)
Pentium D 920 ~265e (novi box cooler je kazu extra tih, a dvaput je dvaput)
Corsair 1GB (2x512) DDR2 533 4-4-4-12 ~100e
7800GT ~400e (ja preporucujem eVGA model NX-518)
Chieftec + Seasonic ~230e (ne menjaj konja koji dobija, mada meni masina lepo radi i sa LC Power 550W)
WDC2500JS ~120e
NEC ND-4550A ~50e <- ovo treba, ne treba?

total ~1295e

:)

Poslednja izmena:
Vidiš...hmmm...nisam razmišljao(niti imao iskustva sa intelom do sada).....ne znam šta da kažem....nije u redu da kažem da je tu nešto loše kad pojma nemam za intel,ne bi bilo fer prema ostalim članovima foruma....mada bih ja radije AMD-a....valjda zbog navike:)
U svakom slučaju hvala ti za predlog!

Poslednja izmena:
zava1974 je napisao(la):
Vidiš...hmmm...nisam razmišljao(niti imao iskustva sa intelom do sada).....ne znam šta da kažem....nije u redu da kažem da je tu nešto loše kad pojma nemam za intel,ne bi bilo fer prema ostalim članovima foruma....mada bih ja radije AMD-a....valjda zbog navike:)
U svakom slučaju hvala ti za predlog!

Nema na cemu. Pitaj slobodno ako te jos nesto zanima.

Pa ajd...guglao sam malo na temu ATI vs NVIDIA.........volim da se igram ali nisam neki okoreli gamer a u suštini mi je bitan prikaz na monitoru....što će reći
Nvidia=game3D(malo je bolja u igrama)
ATI=programi 2D(malo bolja u prikazu Win. okruženja)
Bar je meni prijatniji prikaz Ati-ja....i sad: da li da uzmem 7800GT ili EAX 1800XL...pošto su tu negde po ceni,mislim da li ću mnogo izgubiti u igrama ako uzmem Ati...ili uopšte je dosta slabija???

Poslednja izmena:
Ipak idi na nVidiu, jer je jednostavno bolja, tesko mi je to da kazem jer vise volim ATi-ja, ali realno...

A sto se tice predloga Audiofreak-a, takodje extra konfa, ja sam se dvoumio izmedju Intela i AMD-a do pre par dana, bio sam na 5 minuta od uzimanja iste te ASUS ploce i 630-ke, ali ipak idem na Venice, jer sam dobio najbolji birani 3000+ u zemlji a i sire :)

Nazad
Vrh Dno