Šta je novo?

Online voznja, anyone ?

drapin je napisao(la):
F1RST od danas podrzava CMR 04 ! :smoke: :D

Da li ce dosadasnja ekipa ljubitelja F1 mod-ova koja se sklupljala na F1RST-u dobiti drustvo nista manje ( ili mozda i vece ) ekipe ljubitelja CMR-a ? :eyebrows:

Odlicno ja sam za ,samo se bojim da se ne razletimo mnogo,LIGU OBAVEZNO MORAMO ZAVRSITI.Ne znam koje cemo slobodne ternmine naci za CM4,predlozi ti!

P.S JEl neko nabavio igru,nek javi da se opskrbimo na vreme

JA sam za ali se bojim da se razletimo na previse strana!Ne znam kad bi vozili imamo vec dva dana u nedelji popunjena sa ETCC-om,daj predlog Drap.

P.S Nek se javi neko ko ima igru

JA SAM VECERAS NA F!RST-u ,MORAM MALO DA ODVEZBAM IMOLU PA NAVRATITE DA NAPRAVIMO PROBICU

Poslednja izmena:
Calibra 4WD je napisao(la):
Odlicno ja sam za ,samo se bojim da se ne razletimo mnogo,LIGU OBAVEZNO MORAMO ZAVRSITI.Ne znam koje cemo slobodne ternmine naci za CM4,predlozi ti!

Ne, ne, ne, ja sam to samo objavio za one koji su zainteresovani, ja licno ne nameravam time da se bavim uopste:
- CMR 04 se jako lose vozi sa volanom, tastatura caruje, ja ne znam da vozim sa tastaturom !
- Rally je po definiciji solo voznja, rally u multiplayeru...vrlo sumnjivo !

OK nismo se razumeli,mada bih voleo da ponekad opeglamo cisto razonode radi.
Jel dolazis veceras na F1RST?Mogli bi da testiramo tvoj HOST,ako uspe ovaj put

Proba Imole uspela staza je odlicna i zahtevna,gume guta kao luda.
Vezbajte ima jos samo dva dana do trke

P.S Jel ima informacija kad ce TACNO izaci nova 1.50 verzija ETCC-a

Prosle nedelje kad je trebala da izadje su rekli za 10-15 dana. Od tada nema vise nikakvih detaljnijih informacija.

Poslednja izmena:
Kakvo vam je bilo stanje sa gumama sinoc?

Ja sam na kraju trke pogledao, gume su mi bile u crvenom i ostalo je bilo samo tackica crvenog. Inace tempirao sam gume za optimalnu temp. u 5,6 krugu ali nazalos u njima i pogresio. Inace usle su mi u crveno vec u 7 ili 8krugu.
Kakvo je stanje kod vas, i koliki vam je camber za trku? Takodje koji ste top speed/ubrzanje koristili? Ja sam koristio 220/6.81 i cinimi se da sam zbog toga bio nesto sporiji u sec1.

MEni gume u zuto u 5krugu a oko 10-og u crveno.Top speed 226 ubrznaje 6.86.Camber mi je bio prednji oko -4 zadnji oko -3

:d Bas lepo to s tim ubrzanjem ! Malo ste me zbunili jer ja to ne gledam nikad tako, nego po final gear odnosu, ali sad sam pogledao i tako i vidim da je maksimalno ubrzanje koje je moguce sa Audi-(j)em 7.30s, a ja sam sa svojim setup-om bio negde na 7.55s ! :S:

Camber F-2.4 R-5.6, trosenje guma sam poceo da osecam negde oko osmog kruga a od desetog je bas bilo problema...to na osecaj, posto mi to prikazivanje nije ukljuceno.

Stvarno mi je malo nejasna ova dominacija Alfe u nasim voznjama, posto u nekim drugim ligama koje sam gledao i pratim Alfe nema nigde ! U Simchallenge ligi dominiraju BMW-i ali uz tesnu konkurenciju Audia, dok se F1RST prakticno pretvorio u Audi Cup, nakon par prvih trka.

Ocekujem inace, citajuci razne komentare, da Evolution nesto dosta znacajno promeni po tom pitanju. Mislim da ce olaksati voznju BMW-a, poboljstai Alfu i mozda "ubiti" Audi jer je ta situacija sa njim stvarno malo smesna, ako nista drugo zbog realnosti simulacije posto A4 nikada nije ni ucestvovao u ETCC trkama !

Drap kako si uspeo da imas ubrzanje od 7.55s?!?!Doduse ja sam napisao 6.86 za Qual setup sa malo goriva, trci je verovatno bio oko 6.95 zbog vece tezine,ali mislim da je mnogo 7.55.
JA sam probao da vozim Audija ali mi nikako ne ide da nadjem pravi setup,na Alfi mi dosta lakse jer je "osecam" i otprilike znam sta treba da radim,jedino me ubi potrosnja guma!
Jel vi vozite sa TC-om ili ne?

P.S BMW ni ne pomislajm da vozim,mnogo je *******

Poceo sam da experimentisem malo sa Audijem pa me zanima da li je moguce da se izabere koliki je prenos na prednje a koliki na zadnje tockove,jel se to podesava sa onih 3-4 opcije za diferencijal?
Jel zna neko sta koja tacno znaci?

Ima li negde malo bolje objasnjeno vecina podesavanja,ono sto se slali je vise tehnicki objasnjeno ali me zanima kako se koje reflektuje u praksi tj na stazi

Za diferencijale pokusaj sa ovim , odnosi se na prototype-c, ali svejedno...

Poslednja izmena:
Kalibra, ne da si me pretekao nego strašno. Elem, eno mog pokušaja kod mene na forumu, pa onda probaj dodatno da pročitaš još nešto sa strane.

Ukratko, koliko ja vidim nemaš podešavanja centralnog diferencijal (koji radi ono šta hoćeš), a nema ni osigurača pa da prebaciš sve napred (ko neki nama poznati automobili...)

Poceo sam da experimentisem malo sa Audijem pa me zanima da li je moguce da se izabere koliki je prenos na prednje a koliki na zadnje tockove,jel se to podesava sa onih 3-4 opcije za diferencijal?
Jel zna neko sta koja tacno znaci?

Ima li negde malo bolje objasnjeno vecina podesavanja,ono sto se slali je vise tehnicki objasnjeno ali me zanima kako se koje reflektuje u praksi tj na stazi

Koliko ja znam engine igre samo dozvoljava odnose diferencijala napred-nazad 100%-0%, 0%-100% i 50%-50& gde je ovaj poslednji slucaj kod audija u ETCC.

Nemanja fino si opisao podesavanja diferencijala,jel ima sanse u dogledno vreme i za ostale stavri da pojasnis neke stvari nama koji nismo bas upuceni

Malo OT. Jel' neko probao JGTC mod? Ja sam probao sinoc i mogu da kazem da je zvuk odlican, a fizika manje vise, nije na nivou ETCC-a jer mi se cini suvise lako za voznju (sad ce Driver da kaze da je to stvarno tako :D ). BTW, probao sam da vozim na joysticku ETCC i nije lose, BMW moze konacno da se vozi bez pomagala (osim clutch assistance), jedini problem je umor i ne bas dobra preciznost iako je u pitanju dobar dzojstik.

Imam ja JGTC i nije los. NSX sam uglavnom vozio :) Probao sam u Supru ali je dosta teza. Naravno sve pomoci sam iskljucio.

JGTC sam poslednji put vozio na F1 2001, onaj za F1 2002 sam nekako preskocio, a ovaj za F1 C jos uvek ceka na instalaciju, nikako da dodje na red od silne kolicine modova !

Od svega sto je dosada izaslo za F1 C, posle ETCC-a meni je ubedljivo najbolji Prototype-C.

drapin je napisao(la):
JGTC sam poslednji put vozio na F1 2001, onaj za F1 2002 sam nekako preskocio, a ovaj za F1 C jos uvek ceka na instalaciju, nikako da dodje na red od silne kolicine modova !

Od svega sto je dosada izaslo za F1 C, posle ETCC-a meni je ubedljivo najbolji Prototype-C.

Ja sam probao. Veoma interesantno. Jedino sto sam ga skinuo u isto vreme kad i Prototype-C koji je fenomenalan i JGTC naspram njega deluje nedoradjeno ali meni se bas svidja sto fizika nije previse zahtevna.

Da se malo bavim prorocanstvima :d ...ali zasnovanim: koliko sam nacuo ovi iz F1RST-a su se izgleda dogovorili sa RSR-om da sinhronizuju izlazak Evolution-a i raspored lige. Posto je pauza izmedju kvalifikacija i priprema za trku uvek utorkom, i posto ce tada vec proci spomenutih 14 dana, pretpostavljam da bi sledeci utorak mogao biti D Day !

BTW, automobili su suvise brzi ! Na kvalifikacijama u F1RST ligi se redovno postizu za 1 do 3 sekunde bolja vremena nego na real-life trkama, ako se porede rezultati iz 2003 po stazama. Mislim da ce svakako nesto uraditi da ih uspore.

nije nego ljudi mnogo dobro voze :d :d :d :d :d

inache, vo koji ste imali priliku da probate/vidite tog logija od 2600din, jel ima negde na sebi ruchnu? poshto je ja bash dosta koristim kad pogreshim pa da se brzhe vratim na put..

Nema rucnu ali ima 4 dugmeta na njemu kojima mozes dodeliti bilo koju funkciju iz igre

BTW, automobili su suvise brzi ! Na kvalifikacijama u F1RST ligi se redovno postizu za 1 do 3 sekunde bolja vremena nego na real-life trkama, ako se porede rezultati iz 2003 po stazama. Mislim da ce svakako nesto uraditi da ih uspore.[/QUOTE]

To sam i ja primetio,ali takodje ovi pravi vozaci u ETCC-u uopste nemaju velike probleme sa potrosnjom guma mnogi prave best lapove u zadnjem krugu.
Mislim da bi trebalo da malcice smanje prijanjanje guma ali da smanje potrosnju istih,cini mi se da ce tako doci do skoro istih vremena po svim krugovima

Iz igre mozes odnosno moras da mapiras volan, znaci ti sam odredjujes gde ce koja komanda da ti stoji, obicno se rucna dodeli nekom od dugmeta na volanu. Ako si mislio na neku posebnu palicu za rucnu, to nema nijedan komercijalni volan.

Ne znam da li je nekome zanimljivo, evo sta recimo ja imam mapirano na volanu, ovaj Logi ima 6 dugmeta: limiter za box, dva dugmeta za odnos kocnica napred/nazad, pogled nazad, svetla i promena pogleda u voznji. Sve ostalo redje upotrebljavam i nalazi mi se na tastaturi.

Logi softver dozvoljava ciklicne komande i shift. Ako se upotrebljava shift onda se broj raspolozivih komandi prosiruje znaci sa 6 na 10. Snimanje ciklicnih komandi dozvoljava snimanje proizvoljnog broja komandi na jedno dugme. Tako na primer meni su pogledi u voznji snimljeni svi na jedno dugme, pa ih menjam ponovljenim pritiskanjem istog dugmeta.

[/QUOTE]Logi softver dozvoljava ciklicne komande i shift. Ako se upotrebljava shift onda se broj raspolozivih komandi prosiruje znaci sa 6 na 10. Snimanje ciklicnih komandi dozvoljava snimanje proizvoljnog broja komandi na jedno dugme. Tako na primer meni su pogledi u voznji snimljeni svi na jedno dugme, pa ih menjam ponovljenim pritiskanjem istog dugmeta.[/QUOTE]

Drap jel to moze i na ovim nasim obicnim FF Wingmanima?

Poslednja izmena:
Drap jel to moze i na ovim nasim obicnim FF Wingmanima?

Pa...trebalo bi, to se radi u Profiler-u, ne bi trebalo da ima veze koji je volan. Profiler mora da bude najnovija verzija 4.30

a, da, i Profiler mora onda da bude stalno ukljucen, naravno i da ucitava profil igre automatski pri pokretanju iste...

Poslednja izmena:
Evo prodje i dve nedelje od ocekivanog izlaska ETCC Evolutiona 1.50 i jel ima nesto novo?

Poslednja izmena:
Meni se cini da ce pre izaci WGTS nego Evolution bar prema tekstovima na RSR-u. Stalno kace neke novosti o WGTS-u a od one vesti o kasnjenju 26.3. niko vise i ne pominje Evolution.
Kad smo vec kod WGTS-a okacili su zvukove koje su snimili u Monci:
http://www.rsr-forum.net/files/stuff/ingame.rar

Jel moze neko da mi objasni ,jel toliki posao rade za dzabe ili imaju neku finansijsku ili drugu korist?

Jel moze neko da mi objasni ,jel toliki posao rade za dzabe ili imaju neku finansijsku ili drugu korist?

A ti jel organizaciju SiCG online lige radis iz finansijske koristi ili zbog neceg drugog??? :banana:

Vrh Dno