Šta je novo?

Online voznja, anyone ?

Marko,da...se znaeme...trebase da vlezam vo tvojata liga ali poradi losa konekcija ne me pustia.
Do kade e onaa staza od beograd?

Calibra 4WD je napisao(la):
Milose samo napred prikljuci nam se stvarno je mnogo dobro zezanje a ima i jako ozbiljnih duela.
Kad se malo Drapin uvezba,tj privikne na F1 i SaS bude u formi bicemo kao Ferari,Wiliams,Mclaren i Reno.
P.S Veceras od mene nista,moram da se dijram malo sa ribom

Ocu, evo i volan cu ponovo da kupim :)

Nego mozes li mi narezati sve potrebno... vidim tu si u blokovima

pozdrav

drapin je napisao(la):
Lepo sto se ekipa siri, da ne bude ceo ovoliki thread na 6-7 ljudi. :) :smoke:

Sta je od te dve cifre koje si naveo upload a sta download ? Za hosta je upload mnogo vazniji od downloada, 512 up bi bilo fenomenalno ali ako je 128 up onda mu to dodje kao i ISDN, a to vec imamo...jos je ovo i mnogo dalje, a i hopsovi verovatno isto uticu.

download je 512 a upload je 128 ili 256, jos ga nema na ICQ pa cemo videti....
Ako nisi skapirao ideja je da imamo non-stop host, ako je to moguce, a ne u odredjeno vreme i kako kad ko moze. znaci da se samo dogovaramo oko vremena igranja i picimo...

pozdrav

Poslednja izmena:
1.5MBIT down i 256kbit up je link, evo sad sam ga dobio.... sad nema vremena da se zeza oko toga ali mocice tokom sl. nedelje.

mozda kasnije kad nas bude vise.
nego kakvi su zahtevi za hardware sto se tice hosta... ima neku bulju od masine pa da mu neotreti puno?

Poslednja izmena:
Pa 256 je vec bolje, u svakom slucaju dvostruko bolje od ovoga sto smo dosada isprobavali. Idealno za 6 vozaca, a posto smo navikli na lose moglo bi da se nagura i vise, pogotovo uzimajuci u obzir da, koliko kapiram host ne bi uopste ucestvovao.

Malecki problem moze biti taj sto server ne bi bio nadziran, konkretno ne bi ima ko da prebacuje sa sesije na sesiju i nakon zavrsene trke da prebacuje na novu trku...pretpostavljam da bi igra to trebala sama da radi, ali treba proveriti.

U principu hostovanje dosta opterecuje, ali kad se igra. Opet, ovo je malo razlicita i nepoznata situacija koju treba istraziti. Bitno je i pitanje firewall-a, ako ga ima, obavezno ga treba iskljuciti ili otvoriti potrebne portove.

Drap ja mislim da kad Marko hostuje ukljuci samo jedan kanal pa je to 64k a ne 128k.Jel ima nekog ko bi vozio sa nama ,a da ima kablovski ili wireles net?

manicic je napisao(la):
Ocu, evo i volan cu ponovo da kupim :)

Nego mozes li mi narezati sve potrebno... vidim tu si u blokovima

pozdrav

Naravno da mogu javi mi se na mob 063/246-508 Bojan

Drap ja mislim da kad Marko hostuje ukljuci samo jedan kanal pa je to 64k a ne 128k.

Jel ? U pa mi smo onda carevi vec sa nekim punim ISDN-om ili daj Boze kablom !

Malo pre sam vozio u sobi ciji host ima deklarisani i up i down od 8,2MB ( u profilu ) ! :D
12 vozaca, svi se vide, svi su "ukopani" na svojim pozicijama, sve klizi niko ne laguje...ma strasno.

Poslednja izmena:
Jel si siguran da je poterban toliko jak link,ne verujem da tolkio informacija prolazi kroz Hosta?Zar ne bi trebalo da ping bude najvazniji?
P.S Ajde kad se nakacis na F1RST pogledaj da li je neko od nas na Benchu(imas na prvoj strani foruma),pa pusti PM kao ja tebi juce.I ostale bih zamolio da dosk su na F1RST-u da ucitaju Bench forum stranicu da bi znali ko je sve aktivan

... prvo da smislim osnovni zakon,grb i himnu,pa autonomija...
Mozda se prezivas Lonce? Ili Cinija? Tako nesto.

:d :d :d :d :d

Izasao update za f1rst client, dakle jos 4 MB. Poslao sam Sokolu ovo pitanje ali ajde i ovde da probam: Kada vozim preko GPRSa posle pola kruga mi se ugasi fon pa se opet upali??? Znaci sve ostalo odlicno radi ali cim krenem da vozim on se ugasi. Cak radi i u boxu, samo nece trku kako treba. I inace nemam nikakvih problema. Pomagajte.
P.S. Pocinje prva (prava) trka!

Momci ako ste slobodni veceras dodjite na F1RST u 22h mogli bi mi da odvezemo trku ,a od ponedeljka da pocnu pripreme za Sepang Malasia
P.S Jutros sam se probudio u 4h da bi gledao trku,i extremno se razocarao,ono sto se moglo videti MNOGO podseca na 2002 godinu!

Znali neko (drapin) kako voziti one dodatne staze off-line?

Cini mi se da je kod GTR-a trebao da se promeni neki fajl da bi se aktivirale dodatne staze samo se vise ne secam ni koji ni kako. Verovatno je i kod F1C ista stvar.

soko je napisao(la):
Znali neko (drapin) kako voziti one dodatne staze off-line?

?...pa ako mozes da je vozis online sigurno mozes i offline. Nesto se secam da je bilo sitnijih problema sa online instalacijom nekih ovalnih staza koje nisu htele da rade ni online nakon automatskog downloada na f1rstu, ali to je vrlo retko...

E jedino ako si hteo da pitas kako da ti staza koju si online instalirao za recimo RH radi offline u ETCC, takve kombinacije razne ?

Inace da prijavim da smo i sinoc bili dezurni, nas cetvorica ukupno, svi sa losim linijama, pa sam ja pokusao da hostujem na 56K dial-up ( digitalna centrala, ona nova sa dvojkom ) i ustanovili smo da je i to moguce ali da je maksimum 3 vozaca. U practice i qualy je moglo i sa 4, ali kad je pocela trka niko vise nikoga nije video...sve dok jedan od ucesnika nije odustao i izlogovao se, nakon cega je sve do kraja proslo glatko.

Jedna mala anekdota,a ustvari jedna pohvala za F1 Challenge:

Tokom druge trke na A1 SaS ze zaneo tamo kod spustanja u poslednju krivinu pre cilja i umesto na stazu, u samu krivinu, uleteo covek u boxove ( ko poznaje A1 razumece kako je to lako...), pobio sve zivo u boxovima, slupao kola, jos zaradio stani/kreni kaznu i naravno odustao. :D E sad on to sve pise na ekranu...ja pocinjem nezadrzivo da se smejem :laugh: , gubim totalno koncentraciju i posto sam imao veliku prednost u odnosu na treceg vozaca Dusana, odlucujem da svratim do boxa da vidim ima li u F1C krvi do kolena kao u Quake-u ;) i na sta lici taj jadni BMW koji je vozio ;) ...ali...ne usporim na vreme i dobijem i ja stani/kreni kaznu. :S: To se sve desava 2 kruga pre kraja i nakon izlaska jos uvek imam nekih 16 sec prednosti...pa ja tako "genijalno" odlucim da kaznu odradim u poslednjem prolazu, umesto da prodjem kroz cilj da udjem u box, odradim kaznu i prakticno pobedim u boxu. Medjutim :d ...zeznem se malo u proracunu i Dusan prodje kroz cilj 2 sekunde pre nego sto meni istekne kazna. :smoke:

E sad, pohvala ide programerima EA koji su voznju tako lepo odradili pa je F1C sve te moje namere shvatio, omogucio da ih realizujem, obracunao sve kako treba...sve kao da je u stvarnosti. Dobra simulacija ! :)

vozimo li nocas?Ajde,nadam se spektakularnom duelu izmedju mene i Calibre,mada tu je i SaS,ali i Drapin koji veoma dobor napreduje....Ostali neka ne budu uvredjeni sto ih nisam spomenuo,ali na ovim,bar do sada trkama,ja i Cali smo se klali..... :-devil-: :-devil-:

drapin je napisao(la):
?...pa ako mozes da je vozis online sigurno mozes i offline. Nesto se secam da je bilo sitnijih problema sa online instalacijom nekih ovalnih staza koje nisu htele da rade ni online nakon automatskog downloada na f1rstu, ali to je vrlo retko...

E jedino ako si hteo da pitas kako da ti staza koju si online instalirao za recimo RH radi offline u ETCC, takve kombinacije razne ?
Logicno je da mogu da je vozim i off-line ali je nema na onom ekranu za izbor staze, Npr: laguna, lime park, daytona, le-mans, sardian. Imam te foldere i na f1rst-u mogu da ih hostujem ali iz same igre ne mogu da ih izaberem. I jos nesto: Nordschleife ne postoji za auto-download, skinuo sam je rucno (ne secam se odakle) ali dolazi bez ikakvog redme fajla pa ne znam kako treba da se zove folder u koji treba da je raspakujem. Probao sam Nordschleife i The Ring ali mi f1rst i dalje prijavljuje da je nemam. Pitanje je u koji folder treba da je raspakujem da bih mogao da je vozim?

A to za kombinovanje znam ako mislis na ono samokopiranje kada na f1rst-u pokusam da hostujem neku koju imam u nekom drugom mod-u.

P.S. Mogao bi da vec jednom instaliras ICQ ili nesto slicno da ne spamijemo ovde.

Poz.

Znam deka i jas imav isti problem so Laguna...Ako ja DL od f1rst stazata,togas mozam samo preku f1rst da kreiram i da vozam,off line ne postoi za da moze da se izbere...
Potrosiv 24h za da go napravam toa i ne uspeav...Patem,radi toa propustiv kvalifikacii na f1rst league...ali podocna obrazloziv moite problemi i napori i se kvalifikuvav.
Taka da,nemam resenie za toj problem.
Patem,prasaj go Dude,vo f1rst on znae povekje....

Naravno da vozimo veceras,stari termin 22h(ako odgovara), soba Bench sifra peca,otvorite chat Serbian Racing(da mi malo iznervirate MArka,pa da se kreshne u neku ogradu)!!!
P.S Stvarno bi mogli da imamo neki savrseniji vid komunikacije,ili ICQ ili da podelimo jedni drugima brojeve moba pa da ostavljamo ID kada smo na F1RST-u ,a ovde samo da najvimo terminMoze a ?

LM...pitanje je kako si i odakle te staze skidao ? Ako si ih recimo download-ovao sa f1rsta u trenutku kad si hteo da vozis ili da hostujes RH, onda je normalno da ih ne vidis kad offline pokrenes recimo ETCC.

Da bi to resio mora da se odgovarajuci mod unese u tkz. filter liniju u .gdb fajlu svake staze. Znaci prvo folder sa stazom mora da bude u Circuits folderu svakog od modova u kojem zelis da je vozis. Onda u folderu staze nadjes njegov xxx.gdb fajl i otvoris ga u notepad-u i nadjes liniju "Filter Properties = ". Tu u nastavku uneses sta ti treba: 1999, 2000, 2001, 2002, 2003RH, ETC03, DTM, 2003CTDP, MCO i tako dalje, sve ovako sa zarezima i razmakom, svaki mod ima svoju oznaku...ETCC osim toga ima svoj utility za import staza koji sve to radi automatski.

U principu bi trebalo da bude dovoljno, mada ne pali uvek. Ako ne radi i dalje onda treba malo editovati .scn fajl...ali za to nema univerzalnog recepta, treba videti gde su mu neki .mas fajlovi koji su mu potrebni i unositi tacne putanje do njih. Najgora varijanta je ona treca, a to je da su potrebni dodatni fajlovi u Common folderu. Ja imam za ETCC neki Common koji su napravili neki italijani i koji sam skinuo sa m4driving sajta, i sa kojim mi dosada sve staze rade, izuzev ovala kojim treba jos nesto... Konkretno, bojim se da Daytona koju si naveo nece raditi ni u kom slucaju, dok ne skines jos to.

Za Nordschleiffe je pitanje sta si skinuo, jer ima nekoliko verzija i jos nekoliko upgrade-a koji izgledaju kao kompletne staze, a nisu...malo je haos. Da li ti radi u bilo kom modu ? Sta ti je na uvodnom screen-u kad se staza pokrece, ako uopste negde radi ? Moj folder se zove Nordschleife a imam verziju za FIA GT 2002 X Spec, bez dodatnih upgrade-ova, importovanu u ETCC sa njegovim utility-em.

Poslednja izmena:
...(da mi malo iznervirate MArka,pa da se kreshne u neku ogradu)!!!

Samo hladnokrvno :smoke:

Momci dolazite na F1RST polako se skupljamo vec je 22h

drapin je napisao(la):
Inace da prijavim da smo i sinoc bili dezurni, nas cetvorica ukupno, svi sa losim linijama, pa sam ja pokusao da hostujem na 56K dial-up ( digitalna centrala, ona nova sa dvojkom ) i ustanovili smo da je i to moguce ali da je maksimum 3 vozaca. U practice i qualy je moglo i sa 4, ali kad je pocela trka niko vise nikoga nije video...sve dok jedan od ucesnika nije odustao i izlogovao se, nakon cega je sve do kraja proslo glatko.

Jedna mala anekdota,a ustvari jedna pohvala za F1 Challenge:

Tokom druge trke na A1 SaS ze zaneo tamo kod spustanja u poslednju krivinu pre cilja i umesto na stazu, u samu krivinu, uleteo covek u boxove ( ko poznaje A1 razumece kako je to lako...), pobio sve zivo u boxovima, slupao kola, jos zaradio stani/kreni kaznu i naravno odustao. :D E sad on to sve pise na ekranu...ja pocinjem nezadrzivo da se smejem :laugh: , gubim totalno koncentraciju i posto sam imao veliku prednost u odnosu na treceg vozaca Dusana, odlucujem da svratim do boxa da vidim ima li u F1C krvi do kolena kao u Quake-u ;) i na sta lici taj jadni BMW koji je vozio ;) ...ali...ne usporim na vreme i dobijem i ja stani/kreni kaznu. :S: To se sve desava 2 kruga pre kraja i nakon izlaska jos uvek imam nekih 16 sec prednosti...pa ja tako "genijalno" odlucim da kaznu odradim u poslednjem prolazu, umesto da prodjem kroz cilj da udjem u box, odradim kaznu i prakticno pobedim u boxu. Medjutim :d ...zeznem se malo u proracunu i Dusan prodje kroz cilj 2 sekunde pre nego sto meni istekne kazna. :smoke:

E sad, pohvala ide programerima EA koji su voznju tako lepo odradili pa je F1C sve te moje namere shvatio, omogucio da ih realizujem, obracunao sve kako treba...sve kao da je u stvarnosti. Dobra simulacija ! :)

Moram da potvrdim da je sve bilo upravo onako kako je Drapin naveo. Inace odvozali smo smo nekoliko trka u ETCC i Drapin je sve pobedio. Jednostavno ETCC mu mnogo bolje lezi. Inace ja sam sinoc platio danak za prethodnu neprospavanu noc tako da sam legao sa kokoskama i probudio se jutros. Postujte malo o sinocnim desavanjima bas sam radoznao. Inace mislim da bi bilo dobro da se vozi max 2 termina nedeljno a ostalo vreme da se vezba cisto da bi rasla napetost a i da se ekipa nebi osipala. Ovo ne vazi za Drapina posto covek ne spava.
:type:

SaS je napisao(la):
Ovo ne vazi za Drapina posto covek ne spava.
Ovo i ja da potvrdim, svaki put kad sam tamo svratio bio je uredno tu ;) Doduse, sinoc je kasnio ali ipak se pojavio. Cestitke kalibri na sinocnoj voznji, 2x prvi. Od sutra imam vise vremena pa cu mozda za nekih nedelju dana i ja da budem bar malo konkurentan. Pozdrav svima.

Sinoc smo vozili samo ETTC,i bilo je dosta dobro.Bili smo upocetku Soko,Oliver,Dusan i ja,Driver je bio tu negde ali Vuna nije smela da nam pokaze koliko je dobra Honda u odnosu na nase Italo-Nemacke traktore :)),Drapin se pojavio oko ponoci.Prvo smo vozili dve trke na Melburnu,Soko je odlicno krenuo pravio najbolja vremena,ali je dobio stop-go kaznu pa sam ga dobio,dok su se Oliver i Dusan ganjali za trece mesto koliko se secam.Drugu trku smo vozili i sa Drapinom,ali tu ne znam mnogo sta se desavalo jer sam im na pocetku pobegao,mislim da su Drap i Soko klali OK,Posle toga smo djirali A1 Drapin Dusan i ja,i to je najbolje trkanje u ETTC-u koje sam imao do sada,Drapin i ja na braniku,mada sam ja imao par okretanja,pa me je lagano dobio,a Dusan je mislim napokonn nasao kola svog zivota(Honda zar ne), a pre toga nas uveseljavao voznjom na BMW-u :) .Drap mi dao revans poveo,napravio gresku,ja mu pobegao par sekundi onda opet pogresio i od tada smo se cekali i medjusobno vozili na braniku uz povremena prestizanja.Jako je dobro trkanje u ETTC kad su vozaci slicnih brzina,inace mene pomalo smara jer MNOGO SPOR,kad izadjem na ravnicu vozim pravo 20-25sec,ako nemas nikog ispred ili iza bas je smorki,i vozili smo 4trke za 4sata F1 bi to odvezli za 2sata.Hoce li izaci GTR za F1CC on je bio odlican na 2002-ci a dosta su brzi automobili taman na sredini izmedju ETTC i F1

SaS je napisao(la):
Inace mislim da bi bilo dobro da se vozi max 2 termina nedeljno a ostalo vreme da se vezba cisto da bi rasla napetost a i da se ekipa nebi osipala. Ovo ne vazi za Drapina posto covek ne spava.

Mogli bi da vozimo ZVANICNO 2puta nedeljno,znaci odrede se dani recimo Cetvrtak i Nedelja i tu bi mozda mogli da napravimo i neku Ligicu,mozemo da odredimo da se jedan od tih dana vozi ETTC a drigu F1.Ostale dane bi pomalo trebalo provezbati kuci da nebi trosili internet vreme po 4sata,meni nije problem ali kontam da je nekom to ipak malo skuplja zabava.znaci odmah Qual od jedno 10-ak rugova da se covek zagreje i onda trka od x krugova koliko se dogovorimo.Sta mislite dajte predloge vreme je da predjemo na VISI nivo

Ideja je OK, samo nemoj nedelju ipak dosta ljudi radi. Na primer cetvrtak i subota, mada subota calibri ne odgovara :p . Probaj DTM, on ti je izmedju F1 i ETCC.

Ma ja sa lupio dane ,dogovoricemo se kako bude vecini odgovaralo,ja sam kontao da ce ljudi sad na prolece izlaziti malo vise u grad,a to je uglavnom subota,mada ja sve prihvatam nisam neko zakeralo,.
Molim ostale vozace da daju misljenje po ovm pitanju

SaS je napisao(la):
Ideja je OK, samo nemoj nedelju ipak dosta ljudi radi. Na primer cetvrtak i subota, mada subota calibri ne odgovara :p . Probaj DTM, on ti je izmedju F1 i ETCC.

DTM je FANTASTICAN. Doduse vidno polje iz auta je daleko manje, ali je generalno bas kako treba.

Nego, ja sam instalirao RH, i F1RST ga vidi u listi kad hocu da hostujem ili da pravim profil. Medjutim kad pokusam da se ukljucim ili da napravim hosta prijavljuje da nemam odgovarajucu stazu i trazi neki apdejt?

Vrh Dno