Šta je novo?

Online poker

Nije bas :(
Ako mogu uprate sva tvoja skidanja sa jedne kartice (a mogu, ako ih ne mrzi), preko raznih bankomata raznih banaka - onda mogu i da uprate i sve kartice na tvoje ime, na tvoju adresu otd.
Samo se nadam da su lenji :d

"sve kartice na tvoje ime, na tvoju adresu" :D

sve se vodi u banci, poreskoj i sl. po
JMBG :-devil-:

Ovo je jedna od najrasprostranjenijih zabluda. Verujem i da mnogi koji rade u policiji i sudstvu misle ovako. Ali to nije tacno...
Zabranjeno je organizovati igre u inostranstvu. Zabranjeno je posredovati. Ali nije zabranjeno igrati...
Nasi bi voleli to da zabrane, ali se ne usudjuju. Cak i najmocnija i najbahatija drzava na svetu (SAD) nije se usudila da zabrani igru na inostranim sajtovima. Nego su prvo ometali platni promet (kao sto sada nasi rade), pa su tek posle nekoliko godina zabranili igru na neregulisanim sajtovima. Ali da ne tupim mnogo - nemojte da vas iko plasi.
Imas pravo da igras poker i da se kladis na sportove!

Nemoj tako, bolje proveri zakone:
http://www.zdravlje.gov.rs/downloads/2012/April/April2012PosterZakonOIgramaNaSrecu.pdf
Zabranjeno je priređivanje igara na sreću suprotno odredbama ovog zakona,
kao i:
1) učestvovanje u igrama na sreću koje se priređuju u inostranstvu, za koje
se ulozi plaćaju na teritoriji Republike Srbije;
2) omogućavanje uplate uloga u Republici Srbiji za učestvovanje u igrama
na sreću koje se priređuju u inostranstvu putem platnih kartica, a od strane
izdavaoca platnih kartica sa sedištem na teritoriji Republike Srbije;
3) omogućavanje uplate uloga u Republici Srbiji za učestvovanje u igrama
na sreću koje se priređuju u inostranstvu na drugi način;
4) oglašavanje i reklamiranje igara na sreću u štampanim

ili sa proverenog sajta za zakone RS:
http://paragraf.rs/propisi/zakon_o_igrama_na_srecu.html

Da se razumemo, vi imate pravo otici u neki kazino van zemlje i kockati se. Nemate pravo IZ SRBIJE da se kockate u stranom kazinu.

Poslednja izmena:
Što je glupost neviđenih razmera i dokaz da ovom državom vladaju vlasnici mozzarta ,balkanbeta itd itd.

Čuj brinu se za odliv deviza iz države [emoji23]

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ima neka fora da samo državna lutrija Srbije može da izvlači brojeve u Srbiji. Zakon su zaobišli preuzimanjem brojeva iz drugih zemalja.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Realno, oni koji umeju da zaradjuju, nisu pozeljni ni u jednoj kladionici. Oni koji ne umeju, vec gube, bolje neka gube ovde.
Zar ne?

U svakom slucaju, kome treba, odete u Nemacku, Austriju ili gde god volite ici na nekoliko dana Wizz/Ryan/EasyJet-om.. otvorite racun i debitnu karticu u njihovoj banci, i resili ste problem.
Ne, nije nelegalno imati racun van zemlje - nelegalno je imati novac na tom racunu :) (da, jesam pogledao zakon :)). Sto ce reci, samo povucite taj novac cim ga dobijete, i ne krsite ni zakon, za koji vas i ne mogu juriti i da ga krsite :)

@jojo, kakve brojeve?

@alfaunits
Naravno da ne bih nastupao tako ostro da nisam procitao zakon.
A ti verovatno mislis na ovo:

Zabranjeno je priređivanje igara na sreću suprotno odredbama ovog zakona,
kao i:
1) učestvovanje u igrama na sreću koje se priređuju u inostranstvu, za koje
se ulozi plaćaju na teritoriji Republike Srbije;

Ovo je samo malo prepravljen clan iz starog zakona. Po starom zakonu, zabranjeno je bilo da neko kupi npr. lozove u Nemackoj i prodaje ih ovde. Uplacivanje odavde, iz svoje kucne fotelje, u neke igraonice cije je pravno sediste na Gibraltaru, a stvarno sediste u etru - tada niko nije ni pomisljao da zabrani, jer nije bilo ni zamislivo, a kamoli tehnicki moguce.

Neki tumace da ovaj clan zabranju online kockanje iz gluposti, neki iz zle namere, a ti zato sto se nisi udubio. Necu da te vredjam objasnjavajuci, reci cu ti samo jednu recenicu, posto vidim da ti je kockanje terra incognita.

Mi ovde pricamo o online pokeru i kladjenju; ulozi se NE PLACAJU na teritoriji Republike Srbije.

Mislim da sve rupe mozes da popunis sam, ali ako budes imao pitanja ili komentara, ja sam tu...

A na teritoriji koje drzave se placaju ulozi, ako neko ko je u Srbiji uzme karticu i preko e-walleta uplati na kockarski sajt? Isle of man? Gibraltar? Ne razumem.

Razne price su se raspredale o ovome,

Pocev od te famozne o porezu samo na iznose preko 15.000 evra (sto je u stvari potpuno pogresno tumacenje godisnjeg poreza).

Ako uzmemo da je sve legalno, da su ulozi uplaceni sa teritorije paralelnog Univerzuma, i da se zele postovati zakoni, porez bi se, naravno, placao na svaki prihod, po odgovarajucoj stopi u skladu sa vrstom prihoda.

Ta prica o 15.000 evra je za dodatni porez za ljude koji prihoduju visestruko vise od prosecne zarade u RS, i stope su razlicite u odnosu na to koliko je to visestruko vise od prosecne zarade.

Ali, potpuno paradoksalno, igre na srecu su izuzete od placanja godisnjeg poreza, tako da bi covek mogao da od toga prihoduje koliko god hoce (pod uslovom da je to legalno), i placao bi samo redovan porez, a neoporezivi iznos je 11.000, ali DINARA.

Pa onda prica da ne mora da se placa porez Srbiji jer su pare zaradjene na Gibraltaru, sto cak i da je tako, opet ne bi bilo tacno. Porez se u slucaju prihoda u drugoj zemlji placa i u drzavi izvora (drzava u kojoj je ostvaren prihod) i u drzavi ciji smo rezident (uprosceno: gde zivis bar 183 dana godisnje).

Postoji mogucnost da se ne plati porez obema drzavama ukoliko postoji takav medjunarodni ugovor, ali samo ukoliko stopa drzave izvora premasuje stopu drzave ciji smo rezident. Ako je stopa u drzavi izvora niza, onda se, opet uprosceno, Srbiji placa razlika do stope koja je kod nas vazeca. A i to je samo AKO postoji odgovarajuci medjunarodni ugovor, inace se placa pun iznos i jednoj i drugoj drzavi, i to vazi i za pevace, i vazilo bi i za Novaka Djokovica da je rezident Srbije, sto on nije (i rezident i drzavljanin nisu iste stvari, i drzavljanstvo je za placanje poreza nebitno, osim ako ste drzavljanin SAD-a ili Filipina)

Pa onda prica da niko nista ne moze, ako smo jaka mooda i imamo ove fancy kartice (a da li je neko dobio fancy karticu bez slanja fotografisane licne isprave sa jmbg i racuna za komunalije na kom pise adresa, to nije vazno). A i bankomati su valjda magicne kutije koje izbacuju pare, i rade u istom onom medjuprostoru iz kog se vrse uplate na kockarske sajtove.

Itd, itd.

Ono sto je jedina istina je da ovde jeste korisno zakomplikovati, jer ako muljas, onda se potrudi da zamutis vodu sto vise mozes, da budu manje sanse da te primete.

@Matori, ovo je bitan deo:

Nema ti nikakvog razmisljanja - zabranjeno je karticom platiti na betting sajtove, tacka. Zakon nije od pre 10 dana menjan.

Pa ne omogucava se uplata uloga u RS. To je koliko ja vidim, da postoji neki posrednik, firma registrovana kod nas u Srbiji preko koje ti uplacujes uloge. Netteler i Skrill nisu firme registrovane u Srbiji.

Ako Skrill i Neteller koriste gambling kod za povlacenje sa kartica onda se racuna da je omogucavanje uplata za betting.
Verovatno su njima provideri rekli da mora tako jer se za betting i koriste primarno.

Da, ali kao što rekoh, skrill i neteller nisu firme registrovane u Srbiji te se ni jedan član onog zakona što si citirao ne odnosi na njih.

Odnosi se na banke da ne smeju prihvatati da se njihovim karticama na betting sajtove salje.

A na teritoriji koje drzave se placaju ulozi, ako neko ko je u Srbiji uzme karticu i preko e-walleta uplati na kockarski sajt? Isle of man? Gibraltar? Ne razumem.
Gde se placaju ulozi? Silom pokusavas da uklopis stvari u fiziku od pre 50 godina, koju je internet prevazisao. Ulozi se placaju u etru, gde sam i rekao da se nalazi stvarno sediste organizatora igre. I gde se, uostalom, i samo kockanje obavlja. Uplata uloga pocinje kad ti kliknes misa, a zavrsava se kad priredjivacev softver prihvati iznos. Potrebna je velika vremenska iscasenost, ili odvratan bezobrazluk da se put od tvog kaziprsta do nekoliko hiljada kilometara udaljenog servera pokusava proglasiti za teritoriju neke drzave. Neko bezobrazan bi mogao reci da se placa IZ Srbije (dakle ne U Srbiji), ako se tvoj palac nalazi u Srbiji prilikom stavljanja uloga. Ali ni to ne prolazi...

Odakle se placaju ulozi? Jedino i iskljucivo sa igracevog salda kod priredjivaca. Kako se formira pocetni saldo? Ima milijardu nacina...
Prijatelj (non-rezident Srbije) moze da ti uplati na ewallet. Ili da ti direktno prebaci pare na priredjivacevom sajtu, Mozes da nadjes backere non-rezidente. Moze priredjivac da ti da pocetni saldo. Mozes da igras besplatne turnire i koristis razne promocije dok ne formiras saldo...

Ako uzmemo da je sve legalno, da su ulozi uplaceni sa teritorije paralelnog Univerzuma, i da se zele postovati zakoni, porez bi se, naravno, placao na svaki prihod, po odgovarajucoj stopi u skladu sa vrstom prihoda.
Cela ideja da se dobici u igrama na srecu oporezuju, jeste morbidna. Kocka po svojoj prirodi nije oporeziva. Ne postoji nacin da se kredibilno utvrdi koliko je neko izgubio na kocki. Pa sledstveno, ne moze da se utvrdi ni razlika izmedju dobitaka i gubitaka, sto je JEDINA validna poreska osnovica. Neko koje na kocki zaradio 5K, a izgubio 6K, treba da plati porez, iako je 'iljadu ojra los?? Znam da ministri finansija to vole, ali to je bolesno...

@Matori, ovo je bitan deo:

Nema ti nikakvog razmisljanja - zabranjeno je karticom platiti na betting sajtove, tacka. Zakon nije od pre 10 dana menjan.
Pa nije bas da nema nikakvog razmisljanja. Ja, recimo, ne vidim kako si dosao od ovog plavog do ovog crvenog. A i nije lepo da me vuces za nos, vrteci me u krug. Ti dajes izjavu na koju ja treba da odgovorim ovako:
Ovo je jedna od najrasprostranjenijih zabluda. Verujem i da mnogi koji rade u policiji i sudstvu misle ovako. Ali to nije tacno...
Zabranjeno je organizovati igre u inostranstvu. Zabranjeno je posredovati. Ali nije zabranjeno igrati...
Nasi bi voleli to da zabrane, ali se ne usudjuju. Cak i najmocnija i najbahatija drzava na svetu (SAD) nije se usudila da zabrani igru na inostranim sajtovima. Nego su prvo ometali platni promet (kao sto sada nasi rade), pa su tek posle nekoliko godina zabranili igru na neregulisanim sajtovima.
A to vec stoji u mom postu iz proslog meseca, koji si izvorno komentarisao. I sad si kao ti na potezu. Pa bio si na potezu dvajes' dana, sto me nisi osporio, ako si imao cime?
A pogotovo na moju centralnu izjavu
Imas pravo da igras poker i da se kladis na sportove!
Nisi prilozio ni aerosol kontraargumenata...

Cela ideja da se dobici u igrama na srecu oporezuju, jeste morbidna. Kocka po svojoj prirodi nije oporeziva. Ne postoji nacin da se kredibilno utvrdi koliko je neko izgubio na kocki. Pa sledstveno, ne moze da se utvrdi ni razlika izmedju dobitaka i gubitaka, sto je JEDINA validna poreska osnovica. Neko koje na kocki zaradio 5K, a izgubio 6K, treba da plati porez, iako je 'iljadu ojra los?? Znam da ministri finansija to vole, ali to je bolesno...

Pa bolesno je sto neki pricaju ovako a nisu upuceni :) Da se gubici na kockanju mogu tretirati kao poreski kredit.

Pa nije bas da nema nikakvog razmisljanja. Ja, recimo, ne vidim kako si dosao od ovog plavog do ovog crvenog.
Banka ti izdaje karticu.
Banka ti omoguci da uplatis na Skrill/Neteller.
Skrill/Neteller se sada vode kao betting sajtovi.
Ergo, banka ti omogucuje da uplatis na betting sajtove.
Tako se dolazi do toga.

A to vec stoji u mom postu iz proslog meseca, koji si izvorno komentarisao. I sad si kao ti na potezu. Pa bio si na potezu dvajes' dana, sto me nisi osporio, ako si imao cime?
Zato sto me ova tema nije interesovala, nisam je ni gledao. Vec sam usao na tvoj post, koji je neko linkovao u temi o platnim karticama.

Nisi prilozio ni aerosol kontraargumenata...
Imas pravo da se kockas - ovde. I imas pravo otici vani i kockati se vani.
Nemas pravo kockati se na mestu, koje nije na teritoriji RS, dok si ovde.

Alfa koje to banke u EU zemljama omogucavaju stranim drzavljanima, posebno iz Srbije, otvaranje deviznih racuna?

Iskreno ne znam nijednu koja zabranjuje. Ja sam bez problema otvorio u UK i Nemackoj, nisam probao dalje od toga. (trenutno nema nicega na njima, odavno su otvoreni, nisu mi najavili nikakvo zatvaranje - koristio sam nemacku dok nisam mogao sa nasim Amexom da placam na nemackim sajtovima)
Sumnjam da je Svajcarska zabranila.

Nisu mi trazili nista osim pasosa, a nisam imao nista osim visit/business vize (nije radna)

Napravi razliku samo, obican tekuci mislim da ne mozes nigde otvoriti, niti dobiti kreditne kartice uz racun. Ali mozes dobiti debitne, uz devizne racune.
Banke za koje sam siguran da dozvoljavaju nama trenutno su Barclay's, LLoyd's, HSBC (sve su UK). Tj. moglo je pre nekoliko meseci, tada sam trazio UK racun.

Poslednja izmena:
A kako da podigneš pare sa tih stranih kartica ili da ih dopuniš ? Moraš svakih 30tak dana na kaficu u germaniju..

A da ne pričamo o tome da dobiješ neku malo veću sumu i onda dok je uneses u Srbiju pokupe ti pola love :)

Država tarzanija

Poslednja izmena:
Ja idem dovoljno cesto da to nije dodatni trosak ;) A i ne treb ami tako cesto ;)

Nisam ni siguran da pokerstars može da pusti registraciju ako je kartica iz zemlje iz koje nije lična karta.
Odavno nisam igrao tu zarazu.. nameravao da krenem sledeće god ali vidim ništa od toga

Ne moraš tako, jeste da je malo veće cimanje, ali taj račun možeš da povežeš sa skrillom ili netellerom i onda da pare prebacuješ na relaciji pokerstars - neteller - račun u ino banci
Super ako te UK banke dozvoljavaju otvaranje računa

@Matori

Vise puta vec pominjes nekakav bezobrazluk za ljude koji se eventualno ne sloze sa tobom. Pa cak i to da covek mora biti glup za tako nesto? Da nisi ti onaj "Jedan covek"? Mislim, on je "Matori", i slicno se ponasa. Ako jesi, reci, da se ne kacimo sa tobom.

A ako nisi on: sta ti znaci ovo da je stvarno sediste kockarskih kompanija u etru? Da li ni oni ne moraju da placaju porez jer zaradjuju i imaju nekakvo stvarno sediste u etru, a Neo je sj***o Smita, pa tamo vise nema ko da lovi?

I da li se ovo odnosi i na freelancere koji pare primaju plate kroz (v)etar?

Mafiju koja bi tako prebacivala pare i bila nedodirljiva jer se sve odvija kvazi vanprostorno?

Likove koji hoce da prenesu preko 10k preko granice bez rizika da ce carinik da im zadrzi visak?

A SAD ima UIGEA 10ak godina, i to je bio prvi pokusaj da zabrane tu vrstu kockanja svojim gradjanima, ali su kockarnice pronasle nacin da se odrze jos neko vreme. Do 2011. bese, kada sam i ja kockao. Nema nikakvog govora o tome da neko nesto nije smeo ili sta vec, prosto nisu nasli najbolji modalitet iz prve.

Francuska je prva od evropskih zabranila poker protiv ostatka sveta, i regulisala placanje poreza preko rejka (dodatni procenti na rejk koji naplacuje sam sajt). Kasnije i neke druge drzave, kao sto su Italija i Spanija.

Grcka je, ako se ne varam, pokusala da oporezuje dobitke na kraju svakog dana, cime bi ih sustinski unistila, ali su se kockari, kako sam citao, snasli i na mufte izradili brutalno tezak namet.

Tako da, nemoj te price ne sme ovaj, ne sme onaj, besmislen porez na kockanje, itd.
Ne razumem zasto ne bi smeli? Pa i kod nas su napravljeni jako ozbiljni koraci protiv "kockanja u etru" zabranom uplata. I samo se gasi jedno po jedno, koliko vidim, iako nisam vise ni kockao kada je to pocelo. A prvo su slali neke dopise provajderima da zabrane pristup, pa to nije proslo. Uce preko pokusaja i gresaka.

Inace, iako ja ne sumnjam da je, pogotovo poker pobediv, ne zavaravajte se. Dok sam ja igrao postojao je i tracking sajt koji je hvatao skoro sve odigrane ruke na velikim sajtovima.

Elem, na njemu je bilo moguce videti saldo svake pojedinacne drzave. I od svih drzava na svetu, 4-5 je bilo u plusu (male drzave u koje su se selili prvenstveno skandinavski profesionalni highstakes kockari + Belorusija). Ostale u debelom minusu. A poker je tada bio mnogo laksi, sto znaci da se efektivno naplacivalo mnogo manje rejka. Sad je tek nuklearna katastrofa. O kladionicama da ne pricamo, jer su one oduvek nuklearna katastrofa.

I kada bi neko preko noci izbrisao kockanje, ucinio bi covecanstvu uslugu (ne i pojedincima koji su se snasli, naravno).

Ali nece to niko u Srbiji raditi zbog dobrobiti covecanstva, nego zbog ekipe koja gubi ako se ne kocka unutar drzave. Poker je tu jos i najmanje vazan. Ali pricati kako niko ne sme ovo ili ono je, po mom misljenju, van dodira sa stvarnoscu.

Poslednja izmena:
Ko igra poker online da bude u plusu ? Ja na to gledam kao vid zabave ,da npr prođe vreme kada nemaš šta da radiš .. nešto kao kada odeš u bioskop.

Jedini način da budeš u plusu je da igraš 10h na dan keš gejm na 15 prozora od jednom. Budeš svaki dan u plusu u proseku 10$ i tako živiš sa 300$ mesečno . Čisto mučenje

Poslednja izmena:
Ovde je najmanji problem samo kladjenje, jer se ja ni ne kladim, koliko je veci problem nemogucnost koriscenja skrilla i netellera kao nekad. Niti mozes da uplatis novac vise na njih, niti da uzmes njihovu karticu, a gomila sajtova i to regularnih radi sa njima.

Pa bolesno je sto neki pricaju ovako a nisu upuceni :) Da se gubici na kockanju mogu tretirati kao poreski kredit.
Ne mogu se tretirati kao generalni poreski kredit, ali treba da se prebiju sa dobicima, da bi se odredila poreska osnovica. Porez se placa na bruto ulaz, AKO je u pitanju delatnost podlozna PDV-u, i AKO je subjekt obveznik. A porez na DOBITAK (treba da) se placa na NETO dobitak. To je moj stav (treba razlikovati delove diskusije koji se odnose na stavove, od delova diskusije koji se odnose na utrvrdjivanje cinjenica).
Dakle, to je moj stav, a ako ti imas drugaciji stav, trebalo bi da ga obrazlozis isto ovako posteno kao sto sam to ja uradio...

Banka ti izdaje karticu.
Banka ti omoguci da uplatis na Skrill/Neteller.
Skrill/Neteller se sada vode kao betting sajtovi.
Ergo, banka ti omogucuje da uplatis na betting sajtove.
Tako se dolazi do toga.
Do cega? Banka mi omogucuje da uplatim na betting sajtove, pa sta? Ispisao si pet redova za tu trivijalnu cinjenicu, a nisi odgovorio na pitanje - koji clan zakona ja krsim ako preko banke uplatim na Skrill/Neteller

A na stranu sto si odignorisao moje objasnjenje da za formiranje salda na betting sajtu nije neophodno nista uplatiti u Srbiji/iz Srbije...

Imas pravo da se kockas - ovde. I imas pravo otici vani i kockati se vani.
Nemas pravo kockati se na mestu, koje nije na teritoriji RS, dok si ovde.
To je stav. Nedostaju cinjenice i logicko vezivno tkivo koji bi opravdali taj stav.

@Rio
Tebi cu da odgovorim veceras ili sutra, da se ne gomila...

@Matori

Da li ti igraš online poker na stranim sajtovima ? I ako igraš možeš li da mi objasniš kako najlakše da se to odradi ,to jest da se izbegne ova država i njena represija. Može na PM ako nije za javno iznošenje

Ne mogu se tretirati kao generalni poreski kredit, ali treba da se prebiju sa dobicima, da bi se odredila poreska osnovica. Porez se placa na bruto ulaz, AKO je u pitanju delatnost podlozna PDV-u, i AKO je subjekt obveznik.
Sta si sve ovde nabacao, ***.... fizicko lice, bez da je preduzetnik, ne moze biti obveznik PDVa. Ovo sto si rekao nema veze sa jezikom i definicijama zakona uopste :)

A porez na DOBITAK (treba da) se placa na NETO dobitak. To je moj stav (treba razlikovati delove diskusije koji se odnose na stavove, od delova diskusije koji se odnose na utrvrdjivanje cinjenica).
Dakle, to je moj stav, a ako ti imas drugaciji stav, trebalo bi da ga obrazlozis isto ovako posteno kao sto sam to ja uradio...
Tvoj stav je nesto sto nema nikakve logike, jer pominjes PDV od strane fizickog lica za kockanje :)
Inace, da se razumemo - ja kao fizicko lice placam jedno 7-8 poreza godisnje (ne racunam onaj godisnji sto se placa aprila), i znam odlicno kako se odbijaju gubici na kockanju :)

Do cega? Banka mi omogucuje da uplatim na betting sajtove, pa sta? Ispisao si pet redova za tu trivijalnu cinjenicu, a nisi odgovorio na pitanje - koji clan zakona ja krsim ako preko banke uplatim na Skrill/Neteller
Na osnovu prvog podstava, prvog stava, clana 10.

A na stranu sto si odignorisao moje objasnjenje da za formiranje salda na betting sajtu nije neophodno nista uplatiti u Srbiji/iz Srbije...
Kako nije?:) Potrebno je poslati novac na Skrill - to je uplata iz Srbije.
To je stav. Nedostaju cinjenice i logicko vezivno tkivo koji bi opravdali taj stav.
Prekini da izvrces stvari. Lepo sam ti citirao koji deo zakona to kaze. Ne prihvatas, no problem, meni ne smeta, ne zanima me ni porez ni da li se kockas u nasim kladionicama, i sl.
Ali nemoj drugima soliti pamet da to nije tako.

Imas citirane clanove, ignorises ih. Ne znam da li trolujes ili si izgubio drugu od dve cifre IQa :)

Nazad
Vrh Dno