Šta je novo?

Onkyo

Koji si izvor imao, zvucnike, kablove... sve je u igri.

imao sam mission 701 frontove,mission m3c centar, wharfedale bipolarne zadnje (ne secam se modela), rucni rad sub, a probao sam i yamaha home komplet neki jeftiniji...
elem u oba slucaja to je jako lose radilo, a Onkyo sam kupio nov platio ga oko 500 maraka :S
za filmove je bio prihvatljiv... a u stereu je svirao kao kakav plastikaner... krs krseva :(
prodao sam ga na moju srtecu nakon par meseci slusanja
i kupio polovan Sony STR DB930 QS
e to je vec muzika :))

Poslednja izmena:
Sve je moguce. Mozda je ta serija bila losa, mozda taj model ali kada se danas pogledaju ocene Onkyo AVR vazi za najmuzikalnije. Cak se vise i prevazilazi to da jedan AVR ne moze svirati stereo podjednako dobro kao neko stereo pojacalo. "Problem" moze biti u tome sto mora biti 2-2.5 skuplji od stereo poajcala. Ipak, to je normalno kada se pogleda sta sve jedan AVR ima u sebi. Recimo Onkyo 876 svira u rangu Creek Evo2 ili Marantz 8003 pojacala.

Sipak on svira u rangu dobrog stereo pojacala to su price za malu djecu, jesi li ti slusao Marantz 8003 na dobrim zvucnicima to tesko i daleko bolji reciver od Onkya 876 moze nadsvirati.
A ja bih uvijek prije kupio Denon, Marantz ili Harman Kardon nego Onkyo bas radi slicnih iskustava sa doticnom firmom kao sto ih je imao chemer.

Evo ti sajtovi pa proveri rang stereo zvuka. Ne znam da li si cuo 876 model ali tesko da bi rekao da ne moze da odsvira kao 8003 ili Evo2. Ranije je bilo tako ali u zadnje vreme AVR se sve vise priblizavaju stereo pojacalima. Ipak uvek ce biti skuplji jer imaju vise delova.
Na sajtovima naci AVR i pogledati ocenu stereo zvuka pa onda uporediti sa ocenom kod stereo pojacala. To je isti rang za sve sto ocenjuju.
http://www.stereoplay.de/index.html
http://www.excelia-hifi.cz/top.html
Osim toga Onkyo ima odlicne uredjaje koji su svuda odlicno ocenjeni i ishvaljeni.

Ko jos veruje sajtovima i casopisima? :D Sve je to placena bagra. Usi, pa na teren. :,,:

Slazem se! BGB Studio je odlican jer ima i Onkyo i Marantz. Za isti novac uvek ce bolji stero zvuk davati pojacalo, isto kao sto za isti novac uvek se kupi motor sa boljim performansama nego li auto.

Poslednja izmena:
Pored Denona ja nikad nebih uzeo Onkyo, a to govorim iz licnih i iskustava poznanika recenzije su glupost ko bolje plati bolji je.

Da pitamo onda Nanija koliko mu placa Panasonic kada ih toliko hvali?

Jel ste primetili na ovom linkovanom sajtu koliko su od zvucnika nafurani Focal-i? Svi markirani kao best choise. Nije da ne valjaju, ali je ocigledno da su najvise platili. :D Slican slucaj je i sa jos nekim brendovima koji nemaju veze s vezom, a rasturaju neke dobre masine. I posle kupuj po recenzijama i veruj im. ,)

Nani je preopterecen Pansonicom i Samsungom i nije realan ni sekunde.

Znaci, Nani i WhatHiFi su strani placenici....hehehe..... Ok, svako ima pravo na svoje misljenje. Nemam ja nista protiv Denona umesto Onkya ili Toshibe umesto Samsunga. Svako ima prava da za svoj novac radi sta hoce. Moje je da kazem svoje misljenje, dam dokaze i cinjenice sa neta a posle sta kome drago.

Malo je to kod recivera drugacije, dobar je onkyo ali nije bolji od vrhunskih Marantz, Harman Kardon, Denon , Yamaha .... modela tu su nijanse u pitanju i licni afiniteti.
Ja sam nekad davno imao Onkyo Grand integra, nakon toga Yamaha DSP-A1 razlika izmedju njih je bila mjerljiva samo instrumentom a nikako usima.

Pazi, ako uzmes recimo Creek Evo2 i NAD C355. Evo2 je bolji ali sa MA zvucnicima zvucace lose i mislice se da je C355 bolje pojacalo. Sa nekim Eposom situacija se moze promeniti. U svojoj klasi Onkyo je neverovatno muzikalan. Evo recimo za Yamahu 3900 (koja je AVR) kazu da rastura u stereo produkciji i da pored nje nije potrebno posebno pojacalo.

Slazem se, slusao sam nedavno yamahu 3900 na infinity classia serija kompletu zvucnika i zvuci fantasticno, jedino nisam impresioniran razlikom izmedju DTS-a i DTS-MA sa BR diskova, razlike ima ali je dosta manja nego sto sam ocekivao pogotovo u toj klasi recivera i zvucnika, pogotovo sto je i prostorija u kojo je to sve oko 30-35m2 znaci bas idealna za HT.

DTS kao format je bez obzira sto je slabiji od DTS HD Master izuzetan i jednostavno se moraju traziti sitnice da bi se uocila razlika. naranvo to zavisi i od samog sistema i od toga ko je koliko skoncentrisan u trenutku.

I od toga kako je tonac odradio zvuk na filmu, jedan od najboljih po zvuku filmova za mene (imam kolekciju od 1200 Kom) je Underworld prvi dio i to je DD AC3 ali nisam cuo jos bolje efekte nego u njemu to je ludnica.

Imas Onkyo u Playeru, AV Impulsu i BGB studio.

Nazad
Vrh Dno