Šta je novo?

OnePlus One

Prvo malo vise volje, tj da se potrudim da nadjem nekoga u inostranstvu da se poruci, a drugo da nadjem invite:) iskreno 50e doplata za opo je smesno s obzirom kakav je uredjaj
Za invite sredimo za 15min kad bude trebalo, tako da ako se odlucis i resis ovo prvo, vici za pomoc :)

kakvi su ti utisci što se OSa tiče u odnosu na prethodni telefon? sad posle nekog vremena i perioda navikavanja
Znas kako, nije mi ovo prvi Android pa da mi je isti nepoznanica itd. Medjutim kako sam sad matoriji sve mi je vise bitnije da to radi a da ja sto manje cackam i podesavam. Android jeste napredovao takodje i apsolutno nemam zamerke na performanse i slicno no ne ulazeci u to moze li se sta menjati ovde na WP je sve to nekako tecnije i bar meni za oko lepse. Kolicina dostupnih app vidno bolja ovde, pogotovo domacih tu nema price. Sa druge strane WP People aplikacija je svetlosnim godinama ispred bilo kod imenika na Androidu, to mi recimo bas fali. Iskreno, da je ova kolicina app na WP momentalno bih se vratio, ovako, za sada sam tu gde je sam. Nije to sad nesto dramaticno ali hocu aplikaciju za ebank i slicno, na WP se stalno nesto ceka...

Ja sam ga naručio u četvrtak i stigao je u ponedeljak ujutru. E sad, uvek može malo duže da potraje. Nikad se ne zna 100%.

U Dizeldorfu sam, medjutim jos nisam raskrstio u glavi dal da ga uzimam ili ne :) Takodje i pozivnica mi fali :)
Da nije izasao 5.0 za N5 sigurno bi ga uzeo, ovako mi se cini sve zanimljivo i sareno :)

Pa izaci ce 5.0 i za ovo za mesec dana :) Pozivnica se da naci tamo na forumu... Ako bude potrebna pomoc oko toga, javi, ostalo je na tebi :)

Aaaaaa, ludilo koliko dobro izgleda lollipop. Jedva čekam...

OnePlus One Unofficial CM12 Android Lollipop 5.0!: http://youtu.be/IBX_5Ysx9ns

Takođe, furam stock ROM. Mator sam ja više za te zezancije, hoću da mi fon prede k'o mačkica "out of the box".

Ja sam sa S5 prešao na 1+ i prvi utisak je da mi bolje, tj brže radi 1+, ali je S5 bio pouzdaniji.

Pre poslednjeg update-a mi se par puta desilo da se neka aplikacija sama ugasi, i jednom je zaboravio password za wifi. Sa S5 mi se takvi sitni problemcici nikad nisu desavali. Generalno sam zadovoljan sa 1+ i neko vreme nemam nameru da se vracam na Samsung telefone.

Elem,pojavio se opo na kp sajtu kod "pouzdanog" dilera. Pocetna cena je solidna ali mozda ce vremenom padati..
16gb 330e 64gb 385e

Baci link na pm posto sam guglao i kako god da upisem u pretragu nista ne nalazim.

Cenim da ću na leto, ako mi dosadi, jedva izvući 200€ za njega (16gb verzija).

Da,to mu je velika mana. Siroj populaciji nije poznat i onda ako ne uspes ga prodas ovde na forumu neces moci nigde :)

Poslednja izmena:
Ako tako gledas na stvari, onda ne kupuj nista novo. kupovina auta je jos gora prica, pogotovo novog.

Cena je toliko fina da bi ga uzeo samo da ga prodam :) Ne verujem da ce dobiti toliko za njega, jer je do sada uspeo da ga nabavi svako ko je hteo. Pritom malo ljudi zna za telefon, a za tih 390 evra uvek moze uzeti s5 koji je daleko pozeljniji uredjaj na stolu u svakom kaficu ;)

390e je suluda cena tu nema sta da se prica... Generalno ovaj telefon je "bolji" od konkurencije samo zbog te cene koju ima. I onda ako dodjemo do toga da OPO treba da platis kao da kupujes neki tamo S5/Z3 onda kupovina istog i nema previse smisla. Poenta je da se isti nabavi za 310-320e i kada se tako gleda stvarno sam misljenja da isti maltene nema konkurenciju.

Nije tacno da je bolji samo zbog cene. Ima odlican ips ekran, bateriju, rom je vrhunski, nema bloat-a, maltene nexus iskustvo, i uz to je jako lep i odlično leži u ruci. Ni Samsung, niti bilo koji drugi proizvodjac ne nude nista slično, a kamoli za ove pare. Ko hoće S5 sa odvratnim TW-om, knox-om, i bloat-om, samo napred. Smučilo mi se vise da čim uzmem telefon, radim root, brišem bloat app, I pri tome izgubim garanciju. A i bas je fazon ovo izvaditi u kaficu, ovo nemaš gde da vidis, i svi obraćaju pažnju i dive se :)

Naravno, naravno, nego kazem u smislu specifikacija uredjaja. Da, kad im kazes One prvo pomisle na HTC a onda krene zapitkivanje ali su reakcije pozitivne...

*** sto se tice kafica, tu Nexus kao i ovaj One Plus One spadaju u istu kategoriju - no name kung fu jeftin telefon poput huawei i zte ;)
Mi na forumu volimo pouzdane telefone i bez bloat medjutim mi cinimo samo 10% ljudi koji nose flagship modele. Cak znam mnoge ljude koji su upuceni u tehnologiju i prate to ali se opet toliko loze na sumsung da je to strasno.

Jedino me zanima kakav ce biti Opov naslednik, sa pravom cenom mogao bi da postane zanimljiva kupovina :) Ja sam odlucio da ipak ne menjam N5 za OnePlus, posto smatram da su razlike isuvise male za razliku u novcu koju cu dati :)

Vrh Dno