Šta je novo?

OnePlus One

Ne kapiram baš šta je tu loše. Meni su ove brojke sasvim fine.

Uzimajući u obzir istorijat kompanije i marketing koji (ni)je uložen u ovaj projekat, ovo su sasvim zadovoljavajuće cifre.

Bas tako. Postoje ljudi koji se i sa malo zadovoljavaju,a zadovoljni korisnik je najbolja reklama sam po sebi.

Telefon kao telefon nije nista posebno u smislu kada se uporedi sa drugima. Isti procesor, memorija, baterija itd. Medjutim kada pogledas koliko kostaju ostali flagshipovi i koliko kosta ovo, ja se nisam previse dvoumio i za sada se ni mrvicu ne kajem sto sam ga uzeo.

Po meni su brojke ok. Ocekivao sam oko milion mada je i ovo dobro.

Jedini problem sto ce oneplus 2 biti dosta skuplji ako se oslobode invate sistema a ako ostane isti sistem ne mogu ocekivati mnogo vecu prodaju od tih ~500k

Oni su mogli imati duplo veću prodaju... Postojao je hype, dobre recenzije, retko dobre specifikacije... Sve je bilo tu, osim telefona!?! Znam masu ljudi koji su hteli da ga kupe a svega nekoliko koji su imali strpljenja. Ja sam jedan od njih.

Pa ne bi bio toliko jeftin da nije postojao invajt sistem.
Dovoljno je samo pomenuti troskove upravljanja/drzanja zaliha i troskove marketing i sve je jasno. Upravo ta dva velika troska su izbegli sa invajt sistemom.

Poslednja izmena:
Jel ima netko da je uzeo mobitel sad preko preorder sistema ? U kojoj fazi mu je isporuka mobitela

Nemojte zamjeriti na ponavljanju post-a ako netko ima možda pozivnicu viška da mu je ostala nek mi se javi u pm ili na mail: [email protected]. Hvala

Odlicna im je prodaja od 500k. Mogli bi prodati dosta vise da su samo otvorili prodaju i onda slali kako fabrike stancuju. To bi povecalo prodaju bez povecanja troskova koji su spominjani u threadu [management zaliha i sl], ali bilo dosta cekanja posle narudzbine, reselleri bi pokupovali sve, a "pravi fanovi" i random ljudi bi onda tesko dosli do fona.

Imali su najbolji moguci marketing ove godine i opet im nije poslo za rukom da to iskoriste na pravi nacin. Ali ok, naucice.

Како сад иде куповина овог телефона? И даље преко позивница или?

Pre-order sistem ili ga nešto skuplje juriš kod Kineza (trenutno 16gb 350$).

Burazer ide redovno za Nemačku i svideo mu se moje Oneplus. Koliko košta on u EU? Na zvaničnom sajtu vidim samo startnu cenu od 299$, ali ne znam da li je to za USA tržište ili i za EU.

p.s. ne treba mu 64gb verzija, samo 16gb

Koliko je 16gb verzija? I koliko je poštarina (otprilike)?

Dobio pozivnicu, ali kupio sam g2 pre par dana pa mi ne treba. Ako neko zeli, neka mi se javi. Mislim da traje jedan dan, ili 1 dan od logovanja, a meni je mail upravo dosao.

Putem pozivnica se prodaje samo 64gb i za EU kosta 300€ plus dostava koja je trenutno 20€ za Nemacku. Dakle na adresi u Nemackoj je za 320€ i nekih 5 dana nakon porucivanja, zavisi da li se zakaci vikend ili ne...

Mislim da treba opet da bude pušten u slobodnu prodaju na jedan dan, dakle bez pozivnica, ali verovatno će to biti na par sati tog dana, pretpostavljam. Mislim da se pominjao datum 17.11, tako mi se učinilo da sam negde pročitao, nemojte me baš držati za reč, najbolje je proveriti.

e140dd4b15a0b8bc7b61c94ff2845a6b.jpg

Ima pozivnica i mislim da nije tesko nabaviti istu, tako da ko stvarno zeli da poruci telefon, bolje da tamo na forumu potrazi invite nego da se maltretira sa ovim preorder-om. A i invite i dalje ima prednost kod narucivanja...

Vrh Dno