Šta je novo?

OnePlus One

OPO mi je stigao u ponedeljak. Koristim ga vec nedelju dana. Odlican je. Pokusao sam da napisem review i moje celokupno iskustvo sa ovom kompanijom, ali mi forum nije dozvolio da postujem u sekciji Korisnicki Opisi. :(

pa dobro, mogu da stave da tel od $100 vredi $2000? MIslim da ne ide bas tako. ako je racun na $70 , mogu da traze racun sa PayPal i izvod iz banke za tog prodavca. I obavezno trazis da ti salje kao fizicko lice, ne kao kompanija.

OPO mi je stigao u ponedeljak. Koristim ga vec nedelju dana. Odlican je. Pokusao sam da napisem review i moje celokupno iskustvo sa ovom kompanijom, ali mi forum nije dozvolio da postujem u sekciji Korisnicki Opisi. :(
Pa iznesi nam ovde utiske, baterija koliko traje, kvalitet fotografija, koilko te je izasao itd...

1) Baterija mi traje oko 40 sati sa 6 sati screen time-a. Nisam postavljao Franco kernel, nisam menjao runtime na ART, niti sam instalirao Greenify ili Tasker (kazu da sve ovo unapredjuje zivot baterije).

2) Slike su fantasticne. Prednja kamera je prilicno dobra (za ljubitelje selfija :D), zadnja je fantasticna i slika prilicno brzo. Nisam jos isprobavao video (niti 4K, niti slow motion 720p), to cu za vikend.

3) Narucio sam ga za US, pa me je izneo oko 290e ($350 uredjaj, ostalo je otislo na flip case, troskove dostave i konverziju valute koju mi je odradio PP, a bilo bi mi povoljnije da je odradila banka).

4) Moj OPO nije imao nikakve defekte (yellow band, ghost touch,...), samo pakovanje je lepo i kvalitetno, dodaci (usb, adapter i sim privezak) su takodje lepo odradjeni. Oficijelni flip case je takodje prilicno dobar.

5) Presao sam na OPO sa Samsung ATIV S-a i razlika u velicini uredjaja jeste znacajna, ali sam se brzo navikao. Generalno sam prezadovoljan i resio sam da ipak prodam ATIV S i vratim se na Android platformu.

6) Sistem sa pozivnicama je malo zeznut (nazalost, ne mogu drugacije da se izbore sa potraznjom koja visestruko prevazilazi kapacitet proizvodnje), ali ja sam dobio moju kao early supporter (member id ~20k).

Ako vas jos nesto zanima, slobodno pitajte, mogu vam poslati i slike uredjaja i pakovanja.

Kakav je kvalitet signala, kako se sagovornik cuje i sto da ne okaci slike ili meni na pm, mnogo sam se zagrejao za fon, da i koji je uopste lepsi vama beli ili crni?

Kvalitet signala je odlican. U mojoj kancelariji, retko ko ima konstantan signal, dok kod mene em sto lepo radi, nego jos imam i H+. Ovakvo stanje je bilo i sa Samsung ATIV S (verovatno je uzrok tome sto sam jedini na VIP-u u kancelariji), ali svejedno, signal je dobar kao i na bilo kom drugom dobrom telefonu. Ja cujem lepo sagovornike, kao i oni mene. Zvucnici (kad se napanje do kraja) su izuzetno glasni, ali solidno precizni (ipak je to telefon) pa je muzika preko zvucnika i razgovor preko njih sasvim OK. Kacim slike kad dodjem kuci sa posla (oko 7) ili sutra u toku dana. Imam samo par slika, ali nije mi problem da uslikam jos koju ako vas nesto specijalno zanima da vidite. Inace, moj uredjaj je Sandstone Black sa 64GB (zvanicno se vise Silk White sa 16GB vise i ne mogu nabaviti osim iz Kine) i mogu vam reci da je pozadina zanimljiva. Kao smirgla, ali mekana i deluje jako stabilno u ruci, sto je bitno, s'obzirom da je telefon prilicno velik. Ipak, ja ga drzim u flip-case-u, koji nema tako dobar grip, ali stiti dobro telefon od ostecenja.

pa dobro, mogu da stave da tel od $100 vredi $2000? MIslim da ne ide bas tako. ako je racun na $70 , mogu da traze racun sa PayPal i izvod iz banke za tog prodavca. I obavezno trazis da ti salje kao fizicko lice, ne kao kompanija.

Gotovo je sa tim forama.mozda prodje dvadesetak evra da trazis da stavi nize, ali za telefon od 350-420e da prodje kao da je 70e., mozda je negde i moglo do prvog maja, sada je nemoguce.
Pa cak i fizicko lice da posalje, opet je one plus one, roba u vrednosti daleko preko oslobadjajuceg.
Ljudi su i za fonove od 150e, pitali da im kinezi stave i gift i cene 70-90e, pa su dobili na kraju opet pdv i carinu za isnos robe od 150e.Sad imaju listing i prate sve zivo koliko sta kosta, ako vide da je nerealno niska(i to sest puta niza), naplatice ti koliko kosta po njihovom listingu...cak skoro razbise i kanal sverca narukvica od gumica, nema zezanja. :d

Gledacu da nadjem tekst koji sam napisao pre koje vece i pokusao da okacim na forum. Mozda ga imam sacuvano negde na kompu. Nisam nikada pisao review-ove, niti sam preterano vest sa recima, ali ce vam celo moje iskustvo dati barem neke osnovne detalje o svim aspektima ovog telefona (o kompaniji koja ga proizvodi, o pozivnicama za njega, o cestim problemima, o dostavama, o alternativnim nacinima da ga kupite, o svim verzijama telefona, o korisnickoj podrsci, o forumu,...)

Za neke od vas koji misle da u carini sede šimpanze, savetovao bih da ne pokušavate da ih prevarite. Imaju tabele sa cca. vrednostima plus pogledaju na internetu i vide koliko zaista nešto košta. Drugo, ne može kompanija da šalje kao fizičko lice pa još da naplati iz dve-tri transakcije. Niko iole ozbiljan neće to da radi jer je to predstavlja ozbiljan prekršaj, čini uslugi nekome koga ne poznaje a nema baš ništa pozitivno od toga.
Ako stavite smešnu cifru rizikujete da očerupaju pakovanje i pregledaju detaljno šta ima.

idi ***. kao da živimo u nemačkoj ili švici :) još da su plate tolike, eh..

ja sam moj platio 160dolara a prošao je po ceni od 102 dolara koliko sam rekao kinezu da stavi na pakovanje. i to krajem juna

Au znaci je tako *******o, sto dovodi do toga da jedan ovakav telefon bi izasao recimo nekih 360e, hmmm, sada se opet postavlja pitanje jel isplativo

sa prodavcem sa Alija mozete da se dogovorite da placanje ide iz dva dela I svaki kinez ce poslati robu kao fizicko lice ako trazite.

Ako vec hocete da probate da izvrdate carinu budite bar malo realniji, a ne za mob koji kosta 300-350$ da stavljate 70$, nerealno skroz.

Mislim da ne vredi uopste da razmatrate opcije sa carinom i pdv-om. Sigurno svako od vas ima nekog ko je u zemljama u kojima se dostavlja OPO (US, Nemacka, UK, Austrija,....). Mogu vam cak i prijatelji/rodjaci iz Hrvatske ili Slovenije doneti (oni mogu da poruce za Nemacku ili Austiju i posle proslediti preko Poste Restante na svoju adresu, bez ikakvog problema sa carinom).

ja eto nemam nikoga ko bi mi spolja doneo tel...da li moze preko Madjarske nesto da se uradi?

Naravno, bitno je samo da je zemlja u EU, tj u istoj carinskoj zoni kao i neka od zemalja u koju dostavljaju. Dodatno, mozete da osigurate vas paket od posrednika (mailboxde ili neko drugi) do vaseg coveka u Madjarskoj/Hrvatskoj/Sloveniji za nekoliko eura (7,8e) na vrednost do 500e.

imam prijatelja u Hrvatskoj. Kako bi proslo da kupim preko njega? koje su prdnosti u odnosu na to da ide preko Srbije> Zasto je povoljnije preko EU da ide?

Ja ne mogu da verujem kakve slike pravi ovaj telefon, sto gledan na internetu ludilo, jel ste videli galeriju od lika, plus jos neka poredjenja sam video, izvukli maksimum iz Sony senzora, gortunx ako budes stigao okaci par fotografija u low ligt uslovima i par dnevnih hdr i auto mode, zivo me interesuje iz prve ruke

Citiram jednog od korisnika sa foruma koji je iz hrvatske:

"Mene je došlo 303,99 uključujući express shipping, mailboxde bi trebao biti 14,61€ shipping sa uključenim osiguranjem do 500€"

Koliko znam, PDV i carinu nije nista platio...

BTW, ne porucujte za prijatelje iz Kanade. Njima dostavljaju preko DHL-a iz US (oko $60 ispadne dostava), i dodatno im lupe neke kanadske poreze.

Ja ne mogu da verujem kakve slike pravi ovaj telefon, sto gledan na internetu ludilo, jel ste videli galeriju od lika, plus jos neka poredjenja sam video, izvukli maksimum iz Sony senzora, gortunx ako budes stigao okaci par fotografija u low ligt uslovima i par dnevnih hdr i auto mode, zivo me interesuje iz prve ruke

Nisam imao vremena radnim danima da se igram previse sa njim, za vikend ce biti i foto i video sesija, pa kacim rezultate. :)

a sta znaci taj ivite? da li se cena razlikuje od prodavaca na aliju?

uh, umorilo me sve ovo.....ko zna kada cu na red doci za taj invite I kako se dobija...

sa prodavcem sa Alija mozete da se dogovorite da placanje ide iz dva dela I svaki kinez ce poslati robu kao fizicko lice ako trazite.

To za dva dela nisam znao, ali meni uvek kao fizicko lice salju, sto naravno nasim carinicima nista ne znaci, jer to vazi za prijatelje i rodbinu kad ti salju kao fizicko lice, ne za nekog Kineza kojeg ne poznajes.
BTW, meni omasili za fon 50 eur(manje su mi naplatili) u junu.
Nije bas sve ni crno ni belo, da ne pisem dalje ;)

Interesuje me koliko ti traje baterija(to mi je i najvaznije),kakav je kvalitet zvuka prilikom razgovora ili slusanja muzike?

baterija razbija na ovom tel po svim testovima na netu... baterija i kalibracija ekrana, uz nexus 5 najtačniji prikaz ima

Vrh Dno