Šta je novo?

OnePlus One

Koliko mi u Srbiji znamo o prodaji Oppo-a, Meizu-a, Xiaomi-ja i drugih manje-više nepoznatih proizvođača koji u svojoj domovini prodaju na desetine miliona telefona?

A za OnePlus se pročulo po Srbiji? Aha. I to su sve veći proizvođači od OnePlus, a opet nemaju ama baš nikakav uticaj na cene telefona ostalih proizvođača i na svetsko tržište.

A Srbija je etalon svetskog tržišta?
Ima na Pandi mnogo potpuno nepoznatih koji prodaju telefone samo tako.
Hajde da sačekamo godinu-dve pa da onda ponovimo ovu priču ;)
Uz kafu, negde u Nišu :D

Pazi ako nemas u Srbiji, to je to :)

Mislis da ne bi neko od nas entuzijasta voleli da kupe Meizu neki ili Xiaomi ili OnePlus, Oppo? Ja bih prvi, ali toga nema, a nema ni u Evropi. Ako nema kod nas, nece ga biti ni u Evropi.

^ Ti si pomenuo Srbiju, tako da bih to trebao ja tebe da pitam. ;)
Kako bilo, OnePlus neće uticati ni na koji način na tržište. Pogotovu jer ne donosi ništa novo.

[YOUTUBE]FrgGHAab9D8[/YOUTUBE]

dosta softverskih bagova za sada

Poslednja izmena:
I on kaze da se jedva cuje sagovornik. Znaci rezime, telefon koji je odlican, samo ne moze da se kupi i ne moze da se koristi kao telefon.

apropo low call volume...

u recenziji na androidauthority kaže lik da je kontaktirao sa ljudima iz cyanogena i da ga uveravaju da je problem softverski, da upravo rade na tome i da će se srediti u prvom update-u...

Mora biti sw problem ali takva greška ne bi trebalo da se provuče.

Kažu da se update može ručno instalirati i da ispravlja većinu poznatih bugova...

Može da se uradi preorder na aliexpress za 100$ višu cenu. Evo sad chatujem sa kinezom, sve me lepo razume :D

Kaže da će ih imati u zalihama od 6. juna...

Po običaju koji su uveli ostali proizvođači, oneplus je za evropsko tržište na postojeću cifru samo prelepio znak $ znakom €.

Kinez mi tvrdi da neće biti promene u ceni kada Oneplus krene sa normalnom prodajom, ili kad bude značajno lakše nabaviti invite... Ja nešto nisam ubeđen.

Ovaj konkretno kinez nudi godinu dana garancije na uređaj, a ako se cena približi zvaničnoj aliexpress bi bio odlično rešenje za nas nesrećnike van regiona u kom se zvanično nudi....

Taman sam rešio da uzmem drugi telefon, kad ono...:d

1. OnePlus je rekao cene i u $ i u eur. Znaci nece biti iste. Bar su tako rekli. Sad da li ce se neko ugradjivati i koliko to ne moze niko da predvidi. Ako oni budu kako su obecali prodavali online telefone za Evropu, onda ce cena biti ona koju su najavili.

2. Garancija od Kineza preko AliExpress-a je po meni nesto sto je toliko nerealno da nemam reci. Preko tog Aliexpress-a sam kupovao par puta neke gluposti za manje od 10$ i skoro svaki put sam imao neprijatno iskustvo i skoro svaki put su, razliciti prodavci pokusali da me za*ebu. Znaci kupiti neki hi-tech telefon preko njih, je po meni ludacki hrabar potez, na koji se ja nikada ne bih usudio.

3. Kako mislis da kupis telefon od 400-450$ (rekao si da je cena 100$ visa), bez da platis kod nas carinu? I to ne samo sto je izvesno da ces je platiti, vec je neizvesno koliko ces je platiti, jer kao sto verovatno znas, carinska sluzbenica je Bog i batina i ona odredjuje koliko sta vredi, tako da moze da ti proceni telefon na 1000$ ako joj se cefne. Kako god i koliko god da ti naplati znacajno ce uvecati cenu, tako da kada platis carinu, platis tih 100$ vise, vec ulazis u sferu mnogo skupljih telefona koji se i ovde mogu kupiti za te pare, sa legalnom garancijom, koju mozes da ostvaris u gradu u kom zivis, a ne ko zna gde i ko zna kako, najverovatnije nikako, kada ti je neki nepoznati Kinez preko Aliexpress-a ponudi.

1. Ranije sam gledao lokalizovane stranice i cifre su bile iste. Sada gledam i vidim da se menjaju. Dakle u evropi http://oneplus.net/de/one prihvatam ispravku.

2. Verujem da to opet zavisi od prodavaca. Ima i onih koji imaju prilično dobre ocene itd. Opet, ni u jednom trenutku nisam rekao da ću ja to da uradim, niti da bi trebalo tako raditi.

3. Nisam blesav da očekujem da ću proći na lepe oči bez carine. Ako znaš da će neko negde u Beogradu prodavati ovaj telefon po iole pristojnoj ceni (e.g. manjoj od 500€) i nuditi garanciju bar godinu dana, budi drug i podeli to sa masom. Ako hoćeš da kažeš da je kupovina ovog telefona greška, tj ludačka hrabrost, izvini, a šta onda tražiš na ovoj temi? Na kraju, kako god da je bilo ko na svetu došao do ovog telefona, ili će doći ubuduće, pre toga je morao upravo neki kinez da mu ga zapakuje i pošalje, i upravo kinez mu nudi garanciju. Ukoliko se telefon pokvari, svi će morati da ga šalju u Kinu jer je to politika firme. Ne postoji servisna niti distributivna mreža, moralo je tako biti jer drugačije nismo mogli dobiti telefon sa tim specifikacijama po toj ceni. Pa čak ni kanađani nemaju isporuku direktno do Kanade, već plaćaju cenu telefona + kurir iz amerike u kanadu

Izvini na tonu, ali i sam si otkucao post sa pretpostavkom da su mi svrake popile mozak.

Kao sto i sam vidis, na sajtu stoji cena koju su i rekli, dakle 269 i 299 evra. To je kad kupujes od njih. Oni ne mogu da zabrane bilo kome da prodaje njihove telefone skuplje. Dakle to sto ce ovde verovatno te telefone po oglasima prodavati po 200-300 eur vecoj ceni, ne znaci da OnePlus ima nesto sa tim.

Sto se AliExpress tice, necu da idem u off. Rekao sam svoje iskustvo. Prosto kupujem vec dosta godina preko ebay-a i od skoro preko njih i prosto to sto mi se desilo kod njih za kratko vreme mi se nije desilo na Ebay-u za sve ove godine. Slucajnost ili ne, ne znam. To je moje iskustvo.

Sto se carine tice i sam si rekao da znas da ces je platiti. Problem je pored toga sto ces je platiti, sto ne znas koliko. A mislim da niko ne zeli bas toliko zarko taj telefon da bi ga kupio po svaku cenu. Vise puta su mi naplacivali carinu za neke stvari vise i to ponekad duplo vise nego sto sam platio nesto. I ne mozes im nista. Mozes jedino da ne preuzmes stvar.

Sto se garancije tice, vec sam pisao o tome na ovoj temi. Pretpostavljam da, posto su najavili vec online prodaju iz nekoliko centara u Evropi, ce se garancija ostvarivati slicko kao kod Apple-a. Ja sam recimo svoj iPhone reklamirao tako sto sam u Svajcarskoj poslao online zahtev preko Apple sajta, dosao je kurir u roku od odmah i za cini mi se 48h sam imao nov, ne popravljan, nego nov telefon. A igrom slucaja, posto su mi dali i broj za pracneje posiljke pratio sam ga i video da je poslat iz Svajcarske u Holandiju. Dakle tako ce nesto i OnePlus verovatno raditi. Znaci ti posaljes zahtev preko sajta, oni kupe telefon i vracaju ti popravljen ili nov. Sta ce oni sa njim da rade i gde da ga salju to je njihova stvar. Ti dajes telefon kuriru u svom stanu i dobijas ga od njega nazad. Ako se njima isplati da salju sve telefone u Kinu, ok. Ali verujem da ce imati bar po jedan servisni centar na svakom kontinentu i da ce odatle distribuirati nove i popravljati polovne telefone. To je inace mnogo velika razlika u odnosu na to kada ga ti kao pojedinac kupis od nekog Kineza. u tom slucaju ti si taj koji moras da razbijas glavu oko slanja, troskova slanja, carine. Ti opet treba da se treses kada ti posalju nov ili zamenjen da li ce ti ponovo naplatiti carinu, a znajuci nase carinike, siguran sam da hoce i da mozes na glavi da dubis, dzaba. Zato, po mom misljenju ovaj telefon, posebno sto je novo sve i nepoznato, ne treba kupovati nikako osim direktno od njih i to kada pocne online redovna prodaja za Evropu. Sve druge kombinacije su po meni samo za ljude koji hoce ovaj telefon pos vaku cenu i koji su spremni da rizikuju da ostanu bez njega pri prvom kvaru, a takvih je verujem jako malo.

Sto se tice te cene sas carinom i tih 100$ vise, po meni to je cena koju ja makar nikada ne bih dao za taj telefon. Ti za 500 eur mozes da kupis u sred Beograda odlican telefon, od proverenog proizvodjaca, sa validnomo garancijom i gde je sve jasno i cisto, bez ikakvih gledanja u pasulj. I ne samo to, vec ce ti telefon sto zbog garancije, sto zbog popularnosti u narodu imati sigurno daleko vecu vrednost prilikom prodaje nego bilo koji kineski proizvodjac, bar za sada.

Sta cu ja na ovoj temi? Ja sam na ovoj temi vec dugo. Telefon pratim jos od kada su se pojavile prve naznake da ce neka nepoznata kompanija napraviti nesto znacajno i novo. Telefon planiram da kupim. Doduse ne za sebe, jer ja sam dugogodisnji iPhone korisnik i andoride sam probao par puta i prosto meni to ne lezi nikako, vec za caleta. A jedini razlog zbog koga bih kupio ovako nesto je upravo cena, a kada kazem cena mislim na cenu koju je OnePlus najavio, nista vise od toga. I to samo ako bih dobio neku garanciju, makar evropsku tako da znam da mogu da koristim, odnosno cale, telefon bez da se trese da li ce se pokvariti nesto ili ne. Bez ovih preduslova ne bih ga kupio ni slucajno. Radije bih uvek uzeo neki G2, ili S4, ili tako nesto, sto je provereno, solidno sa cenom, i za sta znam da imam garanciju ako se pokvari.

I know, the idea of selling the right to buy a handset might sound a little strange, but before you get up in arms, it’s important to note that OnePlus will not make a cent from the auction and instead will donate the proceeds to a charity. Right now the OnePlus community is voting for which charity will receive the donation: Water.org, Unicef, World Wildlife Fund or 1% for the Planet.

Više sam verovao da će novi Yugo izgledati onako kako su ga sklepali od polu-kartona 99. na Sajmu automobila nego što verujem da će ikada išta biti od ovog OnePlus-a.

Koji mamlazi majko mila...

Ovaj telefon je zapravo mega-troll fora. Ja ovaj telefon ne bih sada uzeo, sve da ga prodaju u knezu za 300e.

Oni nemaju niti jedan jedini cent u džepu.Sve što su imali dali su na jedan ili dva uzorka da se naprave.Sada pokušavaju da izračunaju koliko ljudi bi ga stvarno 100% kupilo pa onda idu da traže pare od nekoga da pokrenu proizvodnju.Uskoro očekujem akciju tipa ko hoće da ga kupi mora unapred da ga plati,kako bi ovi imali para da ga naprave uz napomenu da pre toga mora da napoje i nahrane nekog sirotana iz sirotišta,da tom sirotanu otmu telefon da ga skrckaju i pošalju ovima nazad.Sve to kad odrade onda će neki Sir Oliver da pronađe pare,da ih da Grunfu koji će da ga sastavi a celu prodaju će organizovati lično Broj jedan(One)

Poslednja izmena:
Pa sad, nije bas da nemaju ni jedan cent u dzepu. Napravili su oni poprilicno telefona. Problem je sto je to neuporedivo manje od onoga sto prave apple, samsung i ekipa, odnosno onoga sto trziste trazi. Ali dobro. Ako uskoro pocne neka kakva takva prodaja i ako krenu sa ozbiljnijom proizvodnjom i vecom dosupnoscu, bice dobro.

Mislis da njih 10 osnivaca imaju potrebne pare?????
Iz svega viđenog i procitanog samo po sebi se da videti da oni traze investitora za njihov projekat kako se to ovde zove.

Poslednja izmena:
Pa dobro, nisu oni radili pre toga u bloku 70. CEO im je bio CEO Oppo-a. Koristili su njihovu infrastrukturu. Verovatno imaju i neka zajednicka ulaganja. Tu su i krediti. Kinezi su se i razvili ovako brzo, zato sto od drzave dobijaju povoljne razvojne kredite. Napravili su oni sigurno neki plan. Bila je i slika skoro skladista. Ima tu bas dosta telefona. Problem je samo to sto je i to dosta previse malo naspram traznje. Bar za sada.

Cim oni daju sliku skladista ,nece to skoro na trzistu da bidne.
One lakoverne detlice na njihovom forumu su svetski namucili.Da imaju i jedan na lageru pa dali bi nekom sa foruma da covek ne odlepi od cekanja.
Svaki dan izmisljaju neke nove fore ,postali su ko cirkus monti pajtona.

Poslednja izmena:
Ne kazem ja da oni ovo sve previse ne odugovlace. Kazem samo da nije napraviti telefon tek tako lako. Sad ispade da svako ko ima tipa 1000 eur, moze da napravi svoj telefon i da zavlaci ljude oko prodaje. Napraviti telefon je mnogo zeznuta stvar. Treba sve to projektovati, uklopiti. Drugo, oni su ugradili komponente ozbiljnih proizvodjaca u taj telefon. Sigurno sony, ili quallcomm nisu kompanije koje bi prodavale nekom svoje komponente na komad. Drugo, to treba optimizovati za taj telefon. Ne verujem da bas svako sa ulice moze tek tako da bane u Sony i kaze, napravite mi 10 kamera za moj novi mobilni telefon, treba mi da zavlacim ljude. Prosto, ovde su mnoooogo vece brojke u pitanju, mnogo para je ulozeno, to sam siguran. A problem je taj koji sam vec i rekao, da je broj napravljenih u totalnoj disproporciji sa potraznjom trzista. Opet, ako cemo realno, ni prozivodjaci poput Apple-a, Samsung-a i ostalih nisu svoj prvi model pravili u brojevima u kojima prave danas. Prosto Pocinje se oprezno, ispituje se trziste, pa se onda obrcu sredstva, ulaze vise u prodaju i tako dalje.

Ne branim OnePlus. I mene nervira cela ova prica. Medjutim, prosto sam realan i znam da je nemoguce pojaviti se niodkuda (prakticno) i stati rame uz rame sa Apple-om ili Samsung-om.

Ja nigde od njih nisam čuo da oni prave telefon u tome i jeste problem.Ono što sam video je da traže da ga razbiješ,da kupgiš pozivnicu da staneš u red za čekanje i još da napojiš i nahraniš nekog sirotana.Nisam video da je i mrvica od telefona iz onog skladišta otišla bilo gde.Oni imaju ,marketing,promo video kako se neka traka sa telefonima pomera i još puno smisla za kiseo humor.Ne kažem da on neće biti jednog dana u prodaji, ali sve što je viđeno do sada je obeshrabrujuće.

OnePlus

Ljudi koji se ozbiljno bave review-om telefona su ga vec testirali i prikazali. Dakle telefon postoji, nije nikakav mit. Opet vracamo se na pricu da telefon ne moze da se napravi u tri komada. Dakle bice nesto od njega. Kada i kako to ne znam.

Ovaj telefon je prica za malu decu
Cak i skladiste koje pominjes je smejurija, jer se uslikane kutije. Mozda su i prazne.
Da je ta prica bila ozbiljna, do sada bi barem 10 ak hiljada telefona bilo u opticaju.

Bad Habbit -

silno gresis kad mislis da treba "neki glomazan rad i projektovanje i ulaganje" da se napravi telefon, pogotovo ako potice iz Kine.

Qualcomm pre svega radi na Bulk, a taj bulk moze da raspodeli 42 firme i da svako dobije po 6% od total narudzbine. Sta ce ko da radi sa chipsetom, zabole direktora Qualcomm-a, ako je on placen.

sto se tice nekog projektovanja i ostalo, idi na taobao i vidi kakvih sve telefona ima. dakle trenutno sa 6589 chipsetom ima preko 5000 modela, jos toliko sa 6592. Kinezi imaju jednu radnu karakteristiku koju zapadni svet ne razume a to je raspodela posla na komade. Ej covece, intervencijama kineske vlade ceo Guangzhou proizvodi iskljucivo odecu, i to 90% svetske odece, od 93 do 2001 cela proizvodnja elektronike prebacena iz Sangaja u Shenzhen, svaki grad ima svoju ulogu, svaki grad veci od prosecne evropske drzave. Napraviti Dummy telefon kao sto je OnePlus One je u Shenzhenu BUKVALNO projekat JEDNOG investitora i jednog Enterepreneur-a (covek koji ce da osmisli i izlozi ostatak sveta) a komplet ulaganje u Hoax (ako jeste hoax) ne mora da prelazi u ovom trenutku ni pola miliona evra.

Poslednja izmena:
Vrh Dno