Šta je novo?

OnePlus One

^ Trenutno najbrzi snapdragon cipset, 2gb rama, skup super amoled ekran (koji je skuplji od IPS-a), novi i veci senzor kamere sa poboljsanom optikom itd.. jeste, to kosta 50$ :d Ok, materijali i dizajn kucista uopste nisu na nivou klase (a sama izrada je ok osim onih lajsni) i to je tacno sto ne znaci da sve ostalo sto je unutra kosta kao 3 kila rostilja. Isto tako neko moze da kaze da metalni M8 kosta 100e jer ima kameru iz 2011 godine.

Ta kamera je bas dobra, ubilo se. Senzor ko livada... :d Ajde bre bezi, kakav GS5 i kamera, ono je bre smesno, si video ti kolisno je to?

Ne bi me cudilo da je u pravu.. Pa ono sve lepljena plastika, jad i beda... Ne daj boze da ti se pokvari nesto, mozes samo da sedis pored njega i da kukas, jednom kad ga otvoris nikad vise ne biva on kao fabricki.

Mislis da je stvarno tako?? Mislis da se M8 lakse popravlja i sklopi? Ili Z2 recimo?

Razmisli.

Ta kamera je bas dobra, ubilo se. Senzor ko livada... :d Ajde bre bezi, kakav GS5 i kamera, ono je bre smesno, si video ti kolisno je to?

Kakva je takva je i od S5/Z2 ne postoji bolja android kamera. A oba senzora su velicine kao oni iz vecine kompakt pa i nekih prosumer modela.

Mislis da je stvarno tako?? Mislis da se M8 lakse popravlja i sklopi? Ili Z2 recimo?

Razmisli.

M8 je tezi za popravljanje i sklapanje od S5 a Z2 je dobro prosao na tom testu.

Poslednja izmena:
Pominjali su da je kuciste od magnezijuma, ne taj back cover, on je ocigledno plastican, ne bi ni valjalo da je metalan, razmisli malo, ne bi bilo prakticno...

Konstrukcija je od magnezijuma tj. RAM koji sve komponente drzi u mestu. Lajsna je plasticna zbog toga sto tu prolazi signal (niko osim Apple ne zna kako da resi taj problem) i nadam se da se nece guliti kao kod Samsunga. Ledja su izmenjiva, samim tim plasticna.

Meni nije jasno zasto baterija ne moze da se menja, to je bas trulo. Kapacitet memorije bi isto bio mana kada 64GB verzija ne bi kostala 300 evra.

Sve u svemu, Oppo opet pokidao. Ovog puta u a la Nexus varijanta sa dumping cenom. Realno, treba da sklope dil sa Googlom i da prave Nexuse.

Mada LG i dalje jedini zna kako uraditi minimalni bezel, ostali zaostaju.

Sledeci "veliki" kineski telefon koji se ceka je Vivo Xshot. Valjda ce ga biti van Kine.

coolpad F1 -

mtk 6592 octa core (takodje 28nm proces, mtk je inace ozbiljna firma iako je vi gledate ko kineza)
2gb ram
LTPS ekran 1080p (sharp kao supplier)
gomila poluprovodnika na PCB koje je kinez kupio od samsunga zapravo
chipovi (takodje mahom samsung)
baterija periferije

na Pandawill 190 dolara. Na taobao (ako narucujes u kini) 100 dolara.

oces mirne glave da mi kazes da na jednom ovakvom proizvodu komponente u izradi kostaju samo 30-40 dolara (gde profit od prodaje za 100 usd jedino i ima smisao) koje nisu bogzna koliko komplikovanije od jednog samsunga koji inace vec ima ustaljenu proizvodnju sopstvenih delova dok ovakvi kinezi moraju da placaju marzu upravo samsungu ? ili ti i ja imamo sukob matematike ili samsung sam sebi naplacuje usluge.

Razmisli.

Naravno da ne, jos gore. Cinjenica je da ako ti nesto rikne ne mozes nista da uradis...
Kakva je takva je i od S5/Z2 ne postoji bolja android kamera. A oba senzora su velicine kao oni iz vecine kompakt pa i nekih prosumer modela.

M8 je tezi za popravljanje i sklapanje od S5 a Z2 je dobro prosao na tom testu.

Pa u drugoj temi pricate kako N808 ima mali senzor i neuporediv je sa kompaktima koji imaju mnogo veci senzor, sad odjednom S5 ima veci senzor od kompakta i prosumera. o_O

A to za popravku, manite se vi te price, nema sanse nista od toga sam da popravis. Jednom kad ga otvoris on vise nikad nije kao kad je iz fabrike izasao. Ja moj telefon mogu da rasklopim i sklopim za 10/15 minuta i da bude kao da nikad nije ni otvaran.

Pa u drugoj temi pricate kako N808 ima mali senzor i neuporediv je sa kompaktima koji imaju mnogo veci senzor, sad odjednom S5 ima veci senzor od kompakta i prosumera. o_O

Nista ti ne kapiras..

S5 ima senzor koji je malo manji nego u prosecnom kompakt modelu, Z2 ima bas tu velicinu senzora koja se nalazi i u nekim prosumerima. Ali oba osim za snapshotovanje ne mogu da pariraju krstenom dzepnom fotoaparatu kao canon S90-120 npr. Za insta foto i video mogu, posebno uz fensi softvere.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
In terms of release date, we now have the company officially committing to launching the OnePlus One en masse in Q2 2014, so this most likely, means that the phone will arrive in late June. However, in just two days, on April 25th, the phone will go on sale in limited quantities for a lucky few. At such a price, though, even if you're not first in line, the wait should be well worth it.

Realno - lep hardver za ovu cenu ...

Dobro i ko sve uzima ovaj telefon odavde :D

Зависи када и колико буде био доступан. Ако се приближи септембру или окт наравно да се чека нови нексус :)

Cini se :D

Oppo Find 5 je kostao 499 USD a lopov zvani Vesa ga je po Srbiji valjao za 550 evra.

Imajte u vidu da audio nivo nece biti limitiran prema EU standardima tako da bi tel. trebalo da bude izuzetno glasan...

problem (za nas iz srbije) je sto da bi se doslo do ovog telefona covek mora posteno da se pomuci i da ulozi jos neka dodatna sredstva sto na kraju potpuno ubija isplativost. zato niko ovo iz srbije nece ni kupiti (kao ni oppo modele). nadam se da ce dileri koji uvoze telefone videti nesto u njemu, ali do toga, realno, nece doci.

Sa dilerima (i zvaničnim i onim drugim) u igri računaj cenu x 1,5-2, kao i u slučaju Lenova npr.

kakvi crni uvoznici, ovo je neki cudan kineski smisao za humor...telefon ce moci da se kupi samo na poziv, ili ako poznajes fitness trenera vlasnika kompanije...daj boze da se ovo ikad pojavi u slobodnoj prodaji po najavljenim cenama...

Već se plašim da će da se ispostavi ona stara krilatica: "Ako nešto zvuči suviše dobro da bi bilo istinito, to je zato što tako i jeste"...
A verovatno bih mogao relativno bezbolno da ga dovučem iz Austrije ili SAD ukoliko bude u prodaji. Ovako, na invite... Gde kog štrebera da nađem napolju...

vrhunski telefon i dizajn po mom ukusu (malo futuristički i geekovski), jedino ga zbog veličine nikada ne bih uzeo.. mada za ove pare bih možda i probao da se naviknem :d

Ne znam dal je Peca negde pisao o svom iskustvu, no na rostilju nam je jako lepo objasnio odbijanje velikog telefona i njegov naknadni nuzni prelazak na Note seriju, i kako sad jednostavno ne moze da se vrati sada na malo. nesto sto sam cuo od vecine ljudi, i moj uzasan problem takodje kada sam sa 5.0 inch spao na 4.3, a bio protivnik velikih.

Obriši ovo, možda se neko zezne pa naruči. Ovaj nema nijednu realizovanu prodaju na Aliexpress.

^^ ~ 350 jura (sa carinom i PDV-om) 16gb...

Hm?

Mada cisto sumnjam u ovo, ali kada bi ovako bilo...

Nije lose...

Izgleda vrhunski, pogotovo tamnije drvo :D Mada i ona sandstone varijanta deluje odlucno

Nazad
Vrh Dno