Šta je novo?

Oneplus Nord 4

OneUI je dobar ali samo stara verzija 5.x, ova nova mnogo više zahteva, pretrpana, neke opcije teže za snalaženje, a neke ukinute. Tako da dajem prednost svakako OnePlus ako porediš verzije 6.x i 7.x kada je Samsung u pitanju. Trudeći se da kopiraju Apple, napravili su gore samo, dok je Apple i dalje jednostavan što se opcija i podešavanja tiče. :D

Meni je bio bolji i od OneUI 5.

Oneplus su iz mog iskustva bas bas kvalitetni i pouzdani telefoni, ono godinama da traju, a da su kao prvog dana, ako ti ne dosadi. Kakav Pixel, ako sastavi godinu svakodnevnog urnisanja sa onim SoC-em i baterijom, odlican je.

Battery Health kod mene 95% posle skoro 2 godine maltretiranja i svakodnevnog brzog punjenja i po par puta.

Imao sam nord 2 i odlično je radio 2 godine i oko 6 meseci. Onda su počeli sitni softverski zastoji. Blokira kamera, zamrzne se početni ekran i prodje i nekoliko minuta dok se oporavi i tako još poneki zastoj se dešavao.
I jesenas sam odlučio da ga zamenim i eto nisam kupio nord 4 iz gore pomenutih razloga i što nažalost oneplus više ovde nije zvanično zastupljen. Po mom iskustvu oneplus telefoni su ispred xiaomija.

Imam ponudu par dana star telefon sa garancijom, 250€, 12/256. Trenutno imam Nord 3, extra sam zadovoljan u svemu, ali nekako se lomim za ove pare da uzmem N4, iako nisam planirao niti imam potrebu. Me bih dobio Bog zna sta vise, uglavnom duzu podrsku.

Ili da cekam neke sledece generacije...🫣
I? Jesi uzeo?

Imao sam nord 2 i odlično je radio 2 godine i oko 6 meseci. Onda su počeli sitni softverski zastoji. Blokira kamera, zamrzne se početni ekran i prodje i nekoliko minuta dok se oporavi i tako još poneki zastoj se dešavao.
I jesenas sam odlučio da ga zamenim i eto nisam kupio nord 4 iz gore pomenutih razloga i što nažalost oneplus više ovde nije zvanično zastupljen. Po mom iskustvu oneplus telefoni su ispred xiaomija.
Sta uze na kraju, ili si ostao na N2.

Nisam uzeo N4, prakticno isti telefon, kao i N3, smorio bih se brzo, covjek ga prodao danas. Ako bih vec eventualno mijenjao, onda kontam uzeti nesto potpuno drugacije. Pixel 8 bi dobro dosao, ok cijena, odgovara sve, ali...

Smorila i ova velicina, stvarno su ogromni telefoni, sa jednom rukom patnja.

Sta uze na kraju, ili si ostao na N2.
S24 fe, krajem oktobra pojavi se oglas čovek ga prodaje iz mog mesta uzeo ga na ugovor ujutro, ja ga kupio popodne, platio ga 500e. Prijavio za poklone koji su tada bili aktuelni i skoro ih dobio i prodao. I kad odbijem cenu norda 2 i poklona, s24 fe me koštao oko 250e. Bolje nisam mogao da prodjem.
12R 1+ je isto bio tad u kombinaciji, ali prodavci na kp ga nisu imali, naručuju ga tek po uplati.

Da li ima neko da koristi ovaj telefon duzi vremenski period?
Ukoliko ima, kako se pokazao do sada u radu, da li ima nekih problema?

Da li ima neko da koristi ovaj telefon duzi vremenski period?
Ukoliko ima, kako se pokazao do sada u radu, da li ima nekih problema?
Koristim ga 3 meseca, i to posle magic 6 pro i s24 ultre. Mene je ovaj telefon odusevio a nisam koristio midrange u zadnje vreme. Sve osim sistema kamera je flagship nivo, glavna kamera pravi fine za oko slike u normalnim uslovima i to je to. Baterija je vrhunska, nisam imao jos telefon koji izvlaci 9h SOT a uz to i puni se sa 100w. Ekran i boje su stvarno prelepe za oko sto mu i navode kao glavnu prednost uz manu da ima nesto manje osvetljenje na jakom suncu sto nisam jos testirao. Ubacili su mu i aqua touch, tipku za utisavanje zvona sa strane. Okviri oko ekrana su primetno manji nego na s24 seriji a i koliko vidim i s25+ ima za nijansu deblje okvire od njega. Ergonomski sa ovim ekranom od 6.7 i ovako tankim okvirima mislim da jedino zakrivljeni ekrani ostavljaju kompaktniji utisak a da su ovih dimenzija. Ako ti kamera nije prvi prioritet uzimaj slobodno jer ovo sve ostalo je stvarno vrhunski urađeno i sa ovim novim oxygen 15 sve leti

Hvala puno na podeljenom iskustvu! Imam mozda jos jedno-dva pitanja... Kakav je prijem signala s obzirom da je ceo telefon metalan?

Hvala puno na podeljenom iskustvu! Imam mozda jos jedno-dva pitanja... Kakav je prijem signala s obzirom da je ceo telefon metalan?
Nisam isao u neke krajeve sa slabijim prijemom mreze a sto se tice wifi vidim da iz stana uhvati neke mreze sto na s24 ultri nisam video da je bilo uopšte. Takođe fascinantno da mi Gree aplikacija klime najbolje radi sa ovim telefonom koji na papiru ima slabiji procesor. Klima je na drugoj wifi mrezi wifi5 dok mi je telefon uvek na wifi6 mrezi i na honoru i samsungu je cesto zbog toga pucala aplikacija i sporije se povezivala dok je ovde sve instant, a tek na Pixelu 8 koji sam imao pre navedenih je trebalo 15 sekundi da sve to odradi kada bih hteo da promenim temperaturu.

Za koliko ovaj telefon može da se nađe sada na KP nov? Zamnio bih moj Nord 3 možda...

Za koliko ovaj telefon može da se nađe sada na KP nov? Zamnio bih moj Nord 3 možda...
Kod mene je 12/256 350e. Bio sam u slicnoj dilemi, ali mislim da ne vrijedi mijenjati N3 za N4, nije skoro nikakav upgrade, a dobijas losiju kameru i zvuk (nema dolby atmos). Uglavnom duza podrska (2 androida vise). Treba sacekati Nord 5 na leto sad oa vidjeti.

Kod mene je 12/256 350e. Bio sam u slicnoj dilemi, ali mislim da ne vrijedi mijenjati N3 za N4, nije skoro nikakav upgrade, a dobijas losiju kameru i zvuk (nema dolby atmos). Uglavnom duza podrska (2 androida vise). Treba sacekati Nord 5 na leto sad oa vidjeti.
Ima logike, thx.

Znači ispada da je 3 bolji od 4?
Nije mozda bolji, ali ne vrijedi upgrade-ovati. Ali ako se sad kupuje naravno da je bolje uzeti novije.

Na N4 nesto bolja baterija, nesto brze punjenje, bolji SoC, dizajn (iako je nekome mana jer je tezak za rasklopiti i eventualna zamjena baterije) i duza podrska.

Na N3 bolji zvuk i kamera.

Treba vidjeti N5 pa procjeniti na sta ici.

Brzo im se i cijena koriguje (pada). Jedino je mozda Pixel losiji po tom pitanju. 😄

Kakva je to zaštita na njegovom ekranu, Panda Glass neki? A slabo šta može da se nađe o istom.

Pa recimo kod Corning-a odnosno njihovog Gorilla Glass postoje različite verzije (3, 4, 5, 6, Victus itd) i svaki ima svoju specifikaciju. I ta firma dugo proizvodi i ima reputaciju.
I ima nekih testova po JT, možeš pronaći.
Dok kod Pande ne možeš ništa pronaći, samo koji je proizvođač i nema razvrstano po verziji.

Interesuje me kako radi Volte na A1 mreži? Majka ima Nord 2 i imala je problema sa battery drain dok je bio uključen Volte. Sada ga koristi sa isključenim volte. Da li se popravila situacija na Nord 4 u vezi volte na A1 kao i na MTS, Yettel?

Odlično, ravan ekran izgleda.

Kako da rešim problem propuštenih poziva, na nordu 1 i 2 koje sam imao stigne mi poruka propuštenih poziva i brojevi koji su podvučeni, klikneš i pozoveš, sad mi na nordu 4 dolazi poruka sa brojevima koji ne mogu da se pozovu i što je najgore imam ih u imeniku a ne prikaže ime kontakta.

Pa to ti je do sms aplikacije, meni to radi korektno na Nord 3 i Chomp SMS app.

Jel ima neka posebna podešavanja ili je do Oxigen 15, radim gde nema signala, kada dobijem signal stigne mi poruka o propuštenim pozivima, radim multitasking :ROFLMAO:, prepisujem iz aplikacije u aplikaciju.

Nazad
Vrh Dno