Šta je novo?

Oneplus Nord 2

Hvala svima na savetima.
Mislim da sam Edge 30 Fusion klonirao sa ovog Norda putem Clone Phone/usbc kabla ali se ne sećam da li su se klonirali i passwordi sa aplikacijama ili samo aplikacije?!
Čim mi se ukaže prilika da neki fon podižem od nule, pokušaću kloniranje pa javljam utiske!

Hvala svima na savetima.
Mislim da sam Edge 30 Fusion klonirao sa ovog Norda putem Clone Phone/usbc kabla ali se ne sećam da li su se klonirali i passwordi sa aplikacijama ili samo aplikacije?!
Čim mi se ukaže prilika da neki fon podižem od nule, pokušaću kloniranje pa javljam utiske!
Ne idu šifre/podaci odnosno ne klonira se DATA patricija sa telefona jer je zaključana (sistemska)

Samo ROOT

OnePlus updater prijavljuje security patch iz januara. kako se instalira preko njega? Ovo uputstvo baš i nije tačno, ne znam gde da našem taj fajl što je skinuo

I naravno jos nista od A13 za ovaj model, drugi telefoni ce da odpocnu sa A14 a mi jos ni najave kada bi to moglo da bude. Ali do kraja godine ima jos vremena pa je samo pitanje dana meseca a mozda i godine kada ce se sete da puste nadogradnju a ko zna mozda je nikada ni ne puste.

Pa rekli su H1/2023, prva polovina godine, moze sad biti, a moze i za 3 mjeseca.

Danas izasao bas februar 2023.

Sta ti je toliko bitno sa A13 da toliko iscekujes, kao ozebao Sunce...

Kad god dodje dobro dosao, barem ne moram sumnjati u kvalitet.

Zapeo sam jer ne rade posao, ako mogu na matori OP 8 da izbace stabilnu verziju ne vidim razlog da se toliko odugovlaci na nekim modelima. Drugo nije ovo telefon koji je kada je izasao kosta 150 evra nego je bio dosta skuplji. I mesto da pokazu da nisu zaboravili korisnike oni stancaju nove telefone koji vec imaju A13 i OS13

Eno pisao covek da matori oppo find x2 pro 2 godine mator uredjaj a dobio A13. Vrlo lako moze da se desi da mi je ovo bio prvi i zadnji OP.

Do danas security update je bio valda iz Novembra meseca. Jednostavno dobar telefon ali napusten od kompanije, sto sam vec napisao uzeli su para i para za bilo koji uredjaj ali podrska nula ko kuca.

Meni na A12 radi savršeno... Ako dođe A13 nadam se da će biti bez bubica. Mene najviše to plaši novih verzija... Valjda će moći da se vrati na staro ako nešto zeznu. Imao Xiaomi pre ovoga, odatle briga 😄

Pisao je @Kidence u temi neke stvari bas oko update-a.

Bas ces se usreciti sa redovnim update-om i kvalitetom istog i na ostalim nePixel telefonima. 🤮😁

Pisao je @Kidence u temi neke stvari bas oko update-a.

Bas ces se usreciti sa redovnim update-om i kvalitetom istog i na ostalim nePixel telefonima. 🤮😁
Pa i na Pixelu pa znaju da zeznu neke stvari... Zato je bolje da se sačeka i da se dobro istestira softver pre puštanja do korisnika...
Zato neki ljudi više ceni jabuku...

Nije poenta kako sada radi A12 nego sto zabusavaju sa testiranjem. To ljudi sto imaju je na novim telefonima i tako da svi stariji telefoni su gurnuti u stranu jer od njih nema vise zarade a stime vise nisu ni prioritet za nadogradnju. To se da videti po security update koji ne izlaze redovno.

@Running

Da pisao je da zaskoljica SD I Dimensity procesor problem, ali meni to ne pije vodu jer cip je cip i ima razlike ali nema sada bas toliko da jedni dobiju 5-6 meseci ranije update a ostali ni posle toliko vremena nema nikakvih informacija.

Da se okrenem na model 2T kojem se testira A13 uveliko i koji ima Dimensity 1300 procesor dok 2 ima Dimensity 1200 i po recima iz OP kada 2T dobije A13 procice 2-3 meseca dok isti update ne dodje na Nord 2. E sada mene zanima koliko je to mocniji procesor u 2T pa im treba 2-3 meseca da prilagode update za 2?

Ne treba ti updater. Indtaliraj iz sistema.
Nije mi nudio iz sistema, samo iz update-ra. Jel vama ponudio iz sistema? A inače se slažem za nežurenje sa apdejtom jer ovako radi savršeno. A13 ionako nema nekih unapređenja, a apdejtovi koji stižu na Pixele jednom nedeljno jedno poprave, drugo pokvare. Evo videćemo kad će stići na moj 2T

Nije mi nudio iz sistema, samo iz update-ra. Jel vama ponudio iz sistema? A inače se slažem za nežurenje sa apdejtom jer ovako radi savršeno. A13 ionako nema nekih unapređenja, a apdejtovi koji stižu na Pixele jednom nedeljno jedno poprave, drugo pokvare. Evo videćemo kad će stići na moj 2T
Meni iz sistema. Običan Nord 2.

I ja ponekad pomislim da sporo izbacuju updatove ,ali onda se setim da ovo nije flagship poput pomenutog op 8 i slicnih .Ja sam ga kupio pocetkom prošle godine u Telenor na rate ,a bio je negde oko 32k .Ne može se reći da je skup telefon ,čak ni preko Telenora (koji inače kolje za telefone ).Al ono kako radi ,daleko prevazilazi svoju cenu .Ako hoces/hoćemo česte i brže updsteove ,moramo se malo više ispružiti finansijski za neki flagship ..

Ne pricam ja koliko je telefon kostao kod operatera nego koliko je kostao u slobodnoj prodaji kada je izasao. A za te pare bogami je kostao podosta da bi tako fuserilarli sa izbacivanjem update.

Ne pricam ja koliko je telefon kostao kod operatera nego koliko je kostao u slobodnoj prodaji kada je izasao. A za te pare bogami je kostao podosta da bi tako fuserilarli sa izbacivanjem update.
Nema veze koliko je koštao, nije flagship...

Ipak je srednja klasa... Da se ne lažemo.

OP11 košta koliko košta, duplo više nego kad je Nord 2 izašao npr....

Naravno da nije flagship to je svima jasno ali kada telefon na izlasku kosta 400 evra za model 8/128 gb i 500 evra za model 12/256 u slobodnoj prodaji u evropi onda to nije nesto sto se zanemaruje i tek tako lako odbacuje toliko korisnika koji su im pruzili poverenje da kupe njihov uredjaje.

Poredis glavni brend koji je flagship i poredis pod brend koji je srednji segmet, jednostavno nejde u isto kos.

Znaci Stefane po tvojoj logici mi jos treba njima da platimo da nam izbacuju update, nejde to tako. To ce im se obiti oglavu ta bahatost jer sve vise i vise ljudi ce ih napusta zbog sitnica, ali ako ti imas dva zaposlena i jednom posvecujes vise paznje od onog drugog sta ce da se desi? Pa ondaj drugi sto mu je manje paznje posveceno ce ode na drugo mesto gde ce ga jednako tretirati nebitno koliko je ko placen.

Ovde se ne radi o tome da li A13 donosi nesto novi ili ne donosi ali si se kao kompanija obavezao da ces ljudiam to da isporucis onda isporuci nije bitno da li je to visa klasa ili niza klasa.

Opet cu se vratim na poredjenje da Nord CE 2 Lite telefon koji kosta daleko manje od Nord 2 ce dobije pre A13 nego ovaj model, a to samo zato sto ima SD procesor i sto je noviji telefon. Po cemu je ovaj model toliko bitniji pa da dobije pre update nego skuplji model Nord 2?

To znači da je podrška za SD ažurnija nego za mediatek. A Tibore, ako ti toliko znače apdejtovi, što ne pređeš na Pixel? Iste dimenzije, Android... Jedino ne znam da li ti se cenovno uklapa...

И први Норд има Снепдрагон па је био очајан са надоградњама и генерално са софтвером. Зато сам и прешао на крају на Самсунг ФЕ серију која је појам у односу на ОП што се тиче подршке.

Opet zavisi kome je šta bitno. Ja lično ne bih menjao besprekoran rad Norda 2 za Samsungov bloatware i ,po mom iskustvu sa A52, lošiju fluidnost sistema po cenu apdejta. Činjenica je da OnePlus rasteže apdejt dugo, ali zato kad ga izbace radi savršeno.

Bloatware uopste nije bitan jer on moze da se ocisti. Cak i oni koji se ne razumeju uz pomoc google i youtube mogu da prevazidju svaki problem.

Meni licno je bitno sve kod telefona, od stabilnosti pa do redovnih nadogradnji. Jednostano to nije dobra odluka kompanije da je jeftiniji model bitniji od skupljeg.

@KovacTibor

Razumem te, i kapiram tvoju logiku... I imaš pravo....

Ali da sagledamo činjenice:
1. Nord 2 trenutno ima A12 sa januarskom zakrpom
2. Uskoro dobija A13 i to mu je zadnja nadogradnja

A13 neće doneti ništa posebno novo, iskustvo korisnika će biti bukvalno isto kao i sa A12...

Kontam da ti je bitna sigurnosna zakrpa a to trenutno imamo, dosta sveže :). Pa čak i kuvane softvere koje sam ranije koristio sam ažurirao na 3 meseca pa tako i sigurnosne zakrpe (koje btw nisu ništa značile posebno na tim softverima sa otljučanim bootloader-om).

Ali razumem da ima dosta razočaranih jer je prelaz sa A11 na A12 bio predugačak....

Imao sam Samsung S21 Fe, nikad ne bih menjao Nord 2 za njega... Drugar ima S20 Fe to je druga priča, mnogo bolje radi tel od S21fe. Ali opet, nikad više Samsung, sledeći će biti neki flagship OP. Bez obzira i na ColorOS. Skroz solidno se i taj novi softver pokazao.

Znaci to sto ja hocu redovan update znaci meni telefon sluzi samo za to. Pa cek sta onda treba da kazemo za kolegu @Pavell koji menja romove na svom Xiaomi 12T Pro i to na dnevnom nivou, da je covek kupio igracku ili sta. Voli covek slobodu i to je to.

I nije samo ovo moje misljenje da su se ulenjili nego svi zivi ih stiskaju kada ce update, kada su skoro svi dobili update samo OP zabusava onda tu nesto debelo ne stima.
Ja imam 2T i on treba da dobije i 13 i 14. Ali opet mi nisi odgovorio @KovacTibor zašto ne uzmeš Pixel?
Sto bih uzimao Pixel ako mi se telefon ne dopada, prvo Pixel 7 Pro ima problema sa pucanjem zadnjeg stakla kamere i predhodni telefoni nisu se bas proslavili i najbitnija stvar skupi su za ono sto nude.

Jel dovoljno to razloga?

cuj mijenja romove svaki dan, koristi li tel za ono za sta se koristi...ma daj...koliko ti je godina leba ti ??? kakav gubitak vremena

Jel ti citas redom sve ili citas i vidis samo ono sto ti hoces da vidis?

Prvo ja koristim telefon za ono sta ja hocu, drugo na Nord 2 nema menjanja romova nego kazem da kolega @Pavell to radi jer mu to pruza zadovoljstvou u zivotu i uzivanje da isprabava kako se telefon ponasa na drugim romovima koji nisu oficijalno podrzani na tom uredjaju.

Nema potrebe da se zaoštravaju poruke ovde, svako koristi tel za ono za šta

Ja sam nekad često menjao rom-ove međutim sada za to stvarno nemam vremena, npr

Kad se ima vremena zna da bude interesantno da se menja softver međutim zaključak je uvek isti, svakom nešto malo fali :-D, nema savršenog

Ali je kao interesantno dok se ne nađe onaj najbolji sa najmanje bug-ova jedino što to stvarno konzumira dosta vremena...

@KovacTibor možda je za tebe najbolji neki dobro probrani Samsung, oni su stvarno ažurni... Inače nije samo do bloatware-a, sama sistem sporije radi nego na OP. Brzina ne može da se uporedi, čak i sa premijum modelima. Moj Nord 2 je "šio" drugarev S22. I on mi se zalio na kočenje u nekim bazičnim aplikacijama... Baš ga razočarao, prešao na Xiaomi i kaže progledao...

Samsung je samo dooobra reklama ljudi i to je to. Jabuka je druga priča, imao sam 3 modela (među prvima u zemlji) i nikad se ne bih vratio na njih. Jednostavno me nerviraju sa njihovim forama. Samo da uzmu keša. Sistem.uvek isti, dosadan. Kaskaju za androidom što se tiče nekih stvari... Svakako imaju svoje prednosti, kažu ljudi, dugo ih nisam koristio...

Pozzzz

Ostanite u miru :-D

Vrh Dno