Šta je novo?

Oneplus Nord 2

Vidim G vratio cijene. Dobro smo na vrijeme uzeli. 😀

Vjerovatno taj rodjendan sto su slavili...

Evo malo podataka iz realne upotrebe (vecina je identicna kao na 8T da ne kazem bas, sve isto):

• Ergonomski odlican, na ekranu neka drljava folija ali stiti od ogrebotina svakako (al' sto skupklja prasinu i otiske prstiju, svaka cast), ipak ima AL okvir, poledjina odlicna...
  • Prilikom prvog ukljucivanja i podesavanja telefon se solidno greje ali tako je kod vecine slicnih mu modela,
  • U realnom radu nema zagrevanja uopste (ne mislim na igrice no na svakodnevni uobicajeni rad, ni na YT ili gledanju klipova nema zagrevanja)),
  • Ekran sasvim solidan (malo drljav sa uglovima gledanja ali je ok),
  • Sovtver klasican OP nema se sta reci,
  • Cujnost odlicna ali sa nedostatkom basova kako u razgovoru tako i prilikom zvonjave telefona ili slusanja muzike na zvucnicima (no muzika se da ispeglati),
  • Baterija: napunio sam fon na 100% i krenuo u prvo ukljucivanje, podesavanje, apdejt, par reboot-a, razgovori, FB, TW i dok ovo pisem ima 75% iste a za dlaku ce biti 24H od skidanja sa punjaca no mislim da ga malo *ebava StandBy i da tu ima neki leakage baterije tj. da ga zeza Deep Sleep (propraticu to),
  • Kamerica, za moje pojmove solidna (ko hoce bolju, samo iPhone pa Pixel i nista drugo (ovo pisem iz licnog iskustva jer sam preko ruku preturio i koristio gomilu razlicitih telefona a GCam ne priznajem uopste) i fotke mi izgledaju slicno (da ne kazem isto ) kao na 8T a ko hoce poredjenje naka ode na 8T temu i tamo pogleda fotke koje sam okacio od 8T i S20 (komparacija)...

Za ove novce koliko je kostao u Gi******* je svakako odlicna kupovina i to mu je i realna cena i ni DINar vise od toga. Ako neko zeli 8T (a mislim da je jedno 50e skuplji), slobodno neka pazari Nord2 i nece se pokajati jer za manje para dobija prakticno isti (jako, jako slican) telefon!

Makar ima neka zastita na ekranu da se premosti dok se ne nabavi nesto bolje. Ma nista bez stakla (Nillkin), sve ostalo je sviranje...

I meni malo nedostaje stock statistika baterije, da vidim grafik, sta koliko trosi i tako to.

Ovako mi je dosta drugacije, ne mogu da vidim kako padaju procenti, nesto mi se ne cima sa BetterBatteryStats zbog toga.

Samo da dodam da FP senzor reaguje malte ne momentalno i bez greške!

Mene zanima ekran na suncu jer mi je tu NORD bio los. Zanima me baterija i taj 1200 cip kako ce da se pokaze. Vise bih voleo da je opet bio neki SD cip.
Iskreno ja sam pucao na 8T jer 9r imam u Nemackoj a tamo necu pre marta.
Nord2 imam za 1 dinar u A1 na moj paket, ali sacekacu jos malo sad ce nova godina. (pored njega su mi u opticaju bili Xr, Moto20pro,11Tpro,S20fe).

Sve u svemu vidim ja da je Nord2 sasvim solidan telefon, mozda i vise od toga.

Evo malo podataka iz realne upotrebe (vecina je identicna kao na 8T da ne kazem bas, sve isto):

• Ergonomski odlican, na ekranu neka drljava folija ali stiti od ogrebotina svakako (al' sto skupklja prasinu i otiske prstiju, svaka cast), ipak ima AL okvir, poledjina odlicna...
  • Prilikom prvog ukljucivanja i podesavanja telefon se solidno greje ali tako je kod vecine slicnih mu modela,
  • U realnom radu nema zagrevanja uopste (ne mislim na igrice no na svakodnevni uobicajeni rad, ni na YT ili gledanju klipova nema zagrevanja)),
  • Ekran sasvim solidan (malo drljav sa uglovima gledanja ali je ok),
  • Sovtver klasican OP nema se sta reci,
  • Cujnost odlicna ali sa nedostatkom basova kako u razgovoru tako i prilikom zvonjave telefona ili slusanja muzike na zvucnicima (no muzika se da ispeglati),
  • Baterija: napunio sam fon na 100% i krenuo u prvo ukljucivanje, podesavanje, apdejt, par reboot-a, razgovori, FB, TW i dok ovo pisem ima 75% iste a za dlaku ce biti 24H od skidanja sa punjaca no mislim da ga malo *ebava StandBy i da tu ima neki leakage baterije tj. da ga zeza Deep Sleep (propraticu to),
  • Kamerica, za moje pojmove solidna (ko hoce bolju, samo iPhone pa Pixel i nista drugo (ovo pisem iz licnog iskustva jer sam preko ruku preturio i koristio gomilu razlicitih telefona a GCam ne priznajem uopste) i fotke mi izgledaju slicno (da ne kazem isto ) kao na 8T a ko hoce poredjenje naka ode na 8T temu i tamo pogleda fotke koje sam okacio od 8T i S20 (komparacija)...

Za ove novce koliko je kostao u Gi******* je svakako odlicna kupovina i to mu je i realna cena i ni DINar vise od toga. Ako neko zeli 8T (a mislim da je jedno 50e skuplji), slobodno neka pazari Nord2 i nece se pokajati jer za manje para dobija prakticno isti (jako, jako slican) telefon!
Da nisi pogrešio?
Po ovome za 24h potrošio 25% baterije?
Ako je tako, to je fenomenalno.

Meni je odlicna baterija. Po 1.5 dana sa 6-7h SoTa nekog mog koriscenja. Definitivno bolje nego na Nordu.

Mora se zamjeniti ova preinstalirana folija sa Nillkinom, grebe se lako. Sumnjam da je i namjenjeno da se koristi sa njom.

Hmm. Ipak nema AL okvir ali je tako dobro odrađen da me je propisno zbunio.

Što se baterije tiče, koliko trošiš-toliko traje i nema tu neke filozofije i SOTa i ostalog. Ne može se arčiti telefon a baterija da traje i traje. Bar je kod mene tako.
Sve u svemu, zadovoljan sam.

Hmm. Ipak nema AL okvir ali je tako dobro odrađen da me je propisno zbunio.

Što se baterije tiče, koliko trošiš-toliko traje i nema tu neke filozofije i SOTa i ostalog. Ne može se arčiti telefon a baterija da traje i traje. Bar je kod mene tako.
Sve u svemu, zadovoljan sam.
Da li mozes da upored sa nekim fonom bateriju?
Kako vam se pokazao ekran napolju?

Pa, iskreno, ne mogu jer sam u zadnje vreme samo skuplje telefone isprobavao.
Verovao ili ne, u Krusevcu nema sunca od kada posedujem fon :) ali cim ga bude javicu kako se na suncu ponasa.

Jutros u 05 skinut sa punjaca i do danas do 15H poarcio 18% baterije bez, malte ne, ikakve upotrebe jer mi je na poslu A1 signal jako los + je ukljucen data transfer 4G...

Sto se tice vidljivosti ekrana na pri direktnoj suncevoj svetlosti, ona je sasvim, sasvim dobra i za nijansu losija od Samsunga.
Vidi se sve na ekranu obzirom da je kompletna pozadina podesena za Dark Mode a ja sam corav pa je sada pitanje da li je vidljivost stvarno, stvarno dobra ili je odlicna :)

Hvala na utiscima do sada. Ako te ne bude mrzelo baci neku sliku da vidimo sta ume.
Meni kamera nije nesto bas vazna vise fluidnost i ako se neodlucim da probam GT, ili se vratim opet na jabuku, odlucicu se za OP.
E sada ono sto je meni posto imam taj produzetak ugovora kada vec placam da li da uzmem Nord2 ili A52s koje dobijam za 1dinar ili da pucam na s21 ( koji mi je mali ekran).
Cak i Nord2 ( kao i Nord koji imam) mi je mali ekran vise bih voleo neki 6.67 .

Evo podataka što se tiče vidljivosti na suncu jer ga juče beše u izobilju.
Vidi se solidno sve na ekranu , da ne kažem odlično, jer to je individualno. Rekao bih da se vidi kao na S21 koji sam prethodno koristio.
Evo još 1ne fotke iz polumraka kafićaIMG20211127171821.jpg

Sto ga stavi na prodaju brate, sta nije zadovoljio..😢

Odlično se vidi sadržaj ekrana na suncu!
(samo da potvrdim)

I samo da dodam da čitač otiska prsta radi fenomenalno (brzo i precizno) i daa uvek otvara i to samo da jednim očitanim otiskom i to kroz neko dž staklo!
Malo li je...

Vracena cijena u G na 56k RSD. Ona akcija onda za 40k, bukvalno kradja za ovaj tel.

Prezadovoljan...

Što bi se reklo po Vuku: "Ko umije, njemu dvije" :)

Jel koristi neko Oneplus Nord 2 a da zna jel sve aplikacije rade u dual sim režimu(viber, whatsapp, messenger, instagram, facebook)

Pozdrav za sve nordovce! Imam par pitanja za vas pa ako vas ne mrzi da mi odgovorite. Moram priznati da sam ljubitelj Samsung brenda, iz razloga što nikada nisam imao problema sa njima. Ja sam jedan od onih koji uvek ide na sigurno, ziheraš i znam da to nekada nije dobro. Do nedavno sam hteo da kupim 52s međutim neke stvari su me odvukle od toga. Gledajući recenzije Nord 2 mi je skrenuo pažnju. Zanimljivo da je ovaj model skuplji od telefona koji mi je bio prvi pik, razlika do 15 hiljada na nekim mestima. Ono što sam prvo primetio je da je Nord po recenzijama visoko ocenjen...bukvalno svuda. To je 4 od 5, 4.5 od 5...8 od 10, prosto neverovatno koliko je hvaljen, veoma sam blizu da ga uzmem. E sada, zanima me, da li je kvalitet dobar, znam da je materijal neka plastika ali ima li nekog krckanja, zvukova, i tome slično? Da li je istina da je displej, to sam čitao u nekim komentarima, kažu ispran bez obzira što je AMOLED? I još jedna stvar, nekako me je "strah" zato što su oni novi na sceni, ako se ne varam od 2013? Da li je lak za snalaženje, neću morati mnogo da lutam?

Parcijalnu recenziju okačio sam u par postova iznad pa se potrudi da pročitaš i tu ćeš naći odgovore na većinu tvojih pitanja.
Lutaćeš sigurno jer nema isti meni kao Samsung ali sve je manje više slično.

E hvala, ovo zvuči više nego odlično a i prosto nije moguće da je loš kada ga bukvalno hvale u svim recenzijama. Samo ako možeš za boje malo konkretnije da mi kažeš? 99% ću njega, pošto ga uzimam kod operatera, ovo mi je najbolja opcija za taj neki budžet koji planiram da izdvojim.

Ekran je odlican. Nije bas kao kod Samsunga ali je svakako dobar.

Nije.
A52S je najzaokruzeniji telefon u srednjoj klasi.

Vrh Dno