Šta je novo?

Oneplus 8 / Pro

Evo i mene u klubu OnePlus 8 Pro,. posle smaranja sa Samsung Galaxy S20+ [emoji4]

Poslano sa mog IN2023 koristeći Tapatalk

sad cu odma i iz momenta da pocnem da te smaram, ali prvo da cestitam!

jel mozes molim te da probas pomocu onog programa za testiranje ekrana da li leva i desna ivica ekrana reaguju na dodir lepo ili ne? na osmici znamo da radi super, na 8pro sam samo ja probao i zbunjen sam, posto meni ne radi kako treba, a nemam nikog da mi potvrdi ili opovrgne teoriju da je to sw touch reject.

Ako Oneplus 8T bude sa flat screen ovaj OnePlus 8 odmah prodajem, ne mogu da podnesem ovakav ekran isto skoro kao na S9+, stalno mašim šta kucam.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

8t ce da ima ravan ekran, gotovo sigurno. t pro necemo da vidimo...

kolega brankovic, jel te ne mrzi da probas da li ti ekran na 8pro reaguje na dodir na levoj i desnoj ivici? hvala!

8t ce da ima ravan ekran, gotovo sigurno. t pro necemo da vidimo...

kolega brankovic, jel te ne mrzi da probas da li ti ekran na 8pro reaguje na dodir na levoj i desnoj ivici? hvala!
Kod mene sve normalno...
6de9f3ee78f17a6b52800610b3cd2276.jpg

Poslano sa mog IN2023 koristeći Tapatalk

opa-la

znaci moj ima hw defekt. divota...

koja verzija sw je kod tebe?

poslednja verzija sw...

ja sam na 10.5.9.

jedno pitanje - zasto si na poslednjoj verziji? nemas ir kameru, a dobijas sta?

nisam ni ja u cvetu mladosti :D

ok, kapiram, radis update kad ponudi update :) nije ni to lose... nek te lepo sluzi!

ma nije meni problem, mogu ja da uradim upgrade, ali ne zelim. 10.5.9 ima ir kameru, svi posle njega nemaju :/

Stavi neku IR fotku, da vidimo kako to 8-ca radi.

meni je ir super cool, samo skljocam :D

mnogo je interesantno videti sta apsorbuje a sta reflektuje ir spektar

Prilozi

• IMG_20200920_140534.jpg
    IMG_20200920_140534.jpg
    991.9 KB · Pregleda: 171
Poslednja izmena:
Super fotka. Meni je to bas cool. Nekad davno sam pokusavao sa dslr canon 20d da slikam IR, nije lako ( imao sam ir filter)

meni se bas svidja. fotografija mi je hobi, i bas mi je kul da imam jednu ir kameru.

Stvarno je zanimljivo. Kakav je kvalitet fotografije u odnosu na main kameru?

Sent from my IN2013 using Tapatalk

Odlično!
I tehnološki i fotografski.
Baš cool da jedan telefon ovo može.

Stvarno je zanimljivo. Kakav je kvalitet fotografije u odnosu na main kameru?

Sent from my IN2013 using Tapatalk
dosta los. ako hoces bolji kvalitet onda treba novi fw, u kom se ove slike prave na glavnom senzoru, pa se farbaju informacijama sa ir senzora. ali efekat nije isti.

nemam priliku sad da napravim neke lepe fotke prirode, ali kad budem napravio neku dobru, postavicu. sad mahom slikam svakodnevne objekte, da vidim da li odbijaju ili upijaju ir spektar :d ko dete neko :D

Odlično!
I tehnološki i fotografski.
Baš cool da jedan telefon ovo može.

vecina ljudi ocenjuje ovo kao gimmick, ali meni se svidja. kad sam radio na institutu u beogradu, polomili smo se da napravimo opremu koja bi slikala uv spektar. nije to ni malo lako obezbediti da kamera vidi samo jedan spektar svetlosti, treba senzor da bude osetljiv na ceo spektar, da nema filter ispred sebe, a onda treba stakla da imaju coating koji sprecava prolazak svega sem toga sto ti hoces.

Poslednja izmena:
Foto-amater sam od 1980. (imam 55), tako da znam šta je IR fotografija :)
Nisam se njome nikada bavio (u vreme filma, a ni sada u digitalnoj eri) ali mi je uvek bila izuzetno interesantna.
Evo skoro je jedan kolga sa foruma pokrenuo opet priču o IR-u https://www.dizajnzona.com/forums/topic/116380-infrared/

Poslednja izmena:
Vrhunski dizajn ali ne toliko jedinstven, jer je ocigledno Huawei posluzio kao inspiracija. Svakako vrlo elegantna zadnja strana i na neki nacin domaci zadatak ostalima, kako treba da izgleda telefon sa ovolikim brojem kamera. [emoji4]

Poslednja izmena:
Meni ovo odlično izgleda, jedan od najlepših telefona ove godine.
Još kad ne bi zacepili cenu preko 550e (što je i najrealnija cena za ovaj model) bilo bi top.

Telefon izgleda jako dobro. Izgleda kao da je inspirisan Huawei P40 serijom samo sa malo rupicom sa prednje strane a samim tim i mnogo lepsom po rednjom stranom.
Cena od 550e neće biti realna.
Na pocetku mislim.
Neće biti jeftiniji od 8-ce (ne pro)
Izgleda mi kao dostojan naslednik mog 7T samo ako glavna kamera bude iz 8 pro modela

Vrh Dno