Šta je novo?

OnePlus 7 / Pro

Ali ovaj on7 sa 8/256 bukvalno džabe :) moraću možda da ga dovlacim iz Kine , pogotovu kad ima lte20

uploadfromtaptalk1558006495594.png

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Dovuci 2 ako te ne mrzi. [emoji14]
Koliko je onda 128/6 ako je 256/8 390€? [emoji4]

Eh, zategli Kinezi carinu :)
Nema ga u ponudi ;)

Poslednja izmena:
Ima 6t koji je skuplji od 7 :) zanimljivo.

Ima 6t koji je skuplji od 7 :) zanimljivo.

Izgleda su 6-icu skroz povukli ... nema je na lageru ni na KP preko Madjarske, vec skoro 2 meseca. 6T ga ima i dalje...

Hmmm... Sa ovakvim cenama za 7-icu, retko ko ce gledati 6T. :)

Dobra cena za sedmicu. Baš top. Šteta što nije u EU ni približno takva cena.

Da je svuda cena kao u Kini razbili bi se od prodaje. [emoji3]

Nije ni toliko do njih, kad EU napakuje 854 poreza na taj telefon

Kakvi Bogovi [emoji23]
https://www.theverge.com/platform/a...obert-downey-jr-oneplus-7pro-ad-campaign-asia
0b3d1a2991cbad0c3e11c66d7cefb7ab.jpg

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ne znam koji da pre-orderujem, 12/256 ili 8/256? Jel vredi tih 4gb rama 65eur?

Poslednja izmena:
A dobro, možda će ljudi da guraju virtuelne mašine na telefonu, ko zna [emoji23] Trebali su i jednu verziju od 16, da "zaokruže"

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ne znam koji da pre-orderujem, 12/256 ili 8/256? Jel vredi tih 4gb rama 65eur?
12/256 ako planiraš 2+ godine da ga vozaš.
Edit:
Sa op6t teme, verzija sa 8gb rama.

eca34e476ceef7b315da70c4b686e95c.jpg

Poslednja izmena:
OnePlus 7

Kad vec dajes taj novac sta ti znaci toliko 65e.. bar ces imati pravu zver koju ostali nece stici jos 2 god po specs. Za one koji ce sad da mi kazu pa ima vec samsung bla bla 12gb rama znam sa ima ali ne masovno prihvatljivo. Vec za 1300e... te modele najjace od tih proizvodjaca niko ne kupuje

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ma da.... na kraju sam i ja prelomio na 12/256. porucen 5000cny tj 650e. Sad ide najgori deo price. Cekanje :)

Zavisi od više faktora to. Opet odstupanje do 3m je prihvatljivo.

Edit:

To što je fizički moguće napuniti 12GB rama ne znači i da je potrebno tih 12GB.
Mislim, ako mene pitaš, apsolutno nepotrebno.

Edit:

2GB rama mi zavrsava poso na samsungu s5+

Meni nije jasno cime toliko popunjavate RAM, ali 6/8GB rama je sasvim dovoljno za naredne 2 godine, za sigurno 80% korisnika :)

Po nekoj mojoj logici što se više rama ima to apk zauzimaju više , lupam WhatsApp zauzme 300mb na mobu od 4gb a 500mb na mobu od 8gb.. neka me neko ispravi ako grešim ?
Zato mi ta jurnjava za ramima nije jasna

Po nekoj mojoj logici što se više rama ima to apk zauzimaju više , lupam WhatsApp zauzme 300mb na mobu od 4gb a 500mb na mobu od 8gb.. neka me neko ispravi ako grešim ?
Zato mi ta jurnjava za ramima nije jasna

I meni nikada nije bila jasna.
kada uporedim ja na mom sa 2gb rama imam slobodno 500mb, a neko sa 8gb ima 700mb slobodno. A iste aplikacije ukljucene, npr viber+wapp. Mozda tih dodatnih 2gb znace da produzis korisnost telefona umesto 2 godine, na 3 godine... mozda se oseti taj ram nakon te dve godine, sta znam...

^+1
OS nastoji da sto vise koristi RAM (osim ako nije drugacije podesen), zato i sluzi, a ne da stoji slobodan. Zato nema velike svrhe gledati koliko rama je slobodno. Jos uz UFS 3.0, ne vidim potrebu da vam svaka sitnica stoji u RAM-u...
Nikakve potrebe za 12GB, cista patkometrija...

Mislim da je trenutno opste misljenje da je 12GB RAM-a overkill i stvar trenda, a ne potrebe, stavise ta razlika izmedju 8GB i 12GB se ne smatra ni nekom "future-proof" investicijom. U prevodu ta razlika od 4GB je realna, ali u praksi fiktivna.

Los RAM je neiskoristen RAM, i to je prakticno 1. zakon OS-a kada je menadzment RAM-a u pitanju, tako da OS na visoko-kapacitetnim RAM uredjajima prosto moze da prevazidje granicu optimalnog i maksimalnog, i "udeli" RAM iz prostog razloga sto je tu, a ne sto treba.

Vrh Dno