Evo i ja konačno da napišem svoj mini-review i poređenje sa Nexus 6P i iPhone 6s koje sam imao pre njega.
Počeću prvo od utisaka o telefonu, pa posle o poređenjima.
Izrada telefona je odlična. Baš deluje ozbiljno u ruci, ali kao i svi telefoni od aluminijuma ima problem sa klizavošću. Lepo leži u ruci i meni je skoro pa idealne veličine.
Ekran - možda i uslovno najlošija stvar na ovom telefonu, ali uopšte nije toliko strašan koliko su ga napljuvali. Mada, mislim da su ga napljuvali dok nisu ubacili sRGB mode, sa njim je već dosta drugačija priča i poprilično su tačne boje. Auto-brightness je sređen sa 3.2.6, ranije je loše radio i morao je da se koristi third-party app (Lux Brightness). Odziv je odličan, nisam primetio nikakav problem oko toga.
Baterija - Poprilično sam zadovoljan baterijom, izdrži sigurno 5+ screen-on time sa FB, Messenger, Instagram, Whatsapp, Telegram, Viber, Twitter, 5 slack naloga, AquaMail sa 3 email naloga, Tapatalk, itd. Ono što mi je bolje od same baterije je Dash Charging. Promenilo mi je skroz navike punjenja, nikad više ne stavljam telefon na punjač uveče, već kada se probudim za posao, stavim ga na punjač i odem doručkujem i obučem se i on je već pun.
Kamera - ona je jednostavno ok. Ni po čemu se ne ističe posebno, kamera je brza, low light fotografije su ok, preko dana solidne, svakako bolje nego moj prethodni telefon (iPhone 6s), al' to ću posle da poredim.
Fingerprint - najbrži koji sam imao do sada.
Softver - za one koje ne znaju, imao sam i OnePlus 2 i Oneplus 1. OP1 je radio sjajno, bez nekog trzanja, dok je OxygenOS na OnePlus 2 radio toliko tromo i sporo da sam jedva čekao da ga se ratosiljam. Jedva sam prelomio da uzmem ovaj telefon baš zbog tog Oxygena, ali uopšte nisam zažalio. Često izbacuju updateove i sređuju bugfixove, slušaju zajednicu i za ovih skoro 10 dana koliko imam telefon nijednom se nije desilo da trza, da negde zabode, itd. Batakuje, ovaj, kešira odlično, a kako i ne bi kada ima 6GB rama.
Zvučnici - Solidno jaki, ali nažalost mono.
E sad neko poređenje.
Ekran - Najbolji kod 6s, sledi Nexus, pa onda OP3.
Kamera - Najbolja kod Nexus 6P, HDR+ kida svu konkurenciju, dok je nalošija kod 6s. Tamo su slike vukle na žuto, bile razmuljane, itd.
Baterija - Najbolja kod OnePlus, najlošija kod 6s.
Fingerprint - OP3 je definitivno najbrži, pa onda 6s i onda 6P.
Softver i brzina - iPhone 6s je dosta smooth, samo što su mu animacije prespore. Ovde prednost dajem OP3 što se tiče brzine, a vidim i da rade Nougat i da su ga već najavili, tako da je to već pomak, mada sam i dalje skeptičan. Dosta stvari sa Nougata su već ubacili u Community Build (to je beta za OxygenOS). Meni je iOS previše zatvoren (kada ne mogu da downloadujem fajl koji hoću sa maila poprilično poludim), tako da sam se vratio na Android.
Form factor - ovde neću ubaciti 6s jer nije u rangu ovih telefona što se tiče toga, bilo bi realno da sam imao 6s+ da poredim ergonomiju i veličinu, ali OP3 bolje leži nego 6P. Glavni razlog što sam prodao 6P je bilo to što je bio preglomazan, čak i sa mojim (velikim) šakama, dok je OP3 baš taman.
Dakle - ko može da ga uzme za 399€ kao što sam ja - definitivno best-buy. Ko ne može, ostaje 6P kod nas.
Ako nekoga još nešto zanima, tu sam da odgovorim.