Šta je novo?

OnePlus 3

Dobro, OPO je imao Cyanogen koji je dosta dugo podržao telefon (koji i dan danas radi stabilno), dok je OPT imao očajan softver na početku. Koliko vidim, OP2 je sa MM progledao, a na OP3 redovno izbacuju updateove i sređuju probleme koje su imali, mada sam ja i dalje skeptičan. :D Al' svakako ako ne budem baš zadvoljan, lako ću ga prodati jer ovi na KP deru sa cenom za OP3 i to bude kineska verzija, a ne EU.

Poslednja izmena:
Dobro, OPO je imao Cyanogen koji je dosta dugo podržao telefon (koji i dan danas radi stabilno), dok je OPT imao očajan softver na početku. Koliko vidim, OP2 je sa MM progledao, a na OP3 redovno izbacuju updateove i sređuju probleme koje su imali, mada sam ja i dalje skeptičan. :D Al' svakako ako ne budem baš zadvoljan, lako ću ga prodati jer ovi na KP deru sa cenom za OP3 i to bude kineska verzija, a ne EU.

Ako rešiš da ga prodaš javi mi obavezno, skratićeš mi muke oko dopreme iz EU :d:d:d:d

U prevodu, prvo Bench, onda KP :)

U dolarima... koji OT LOL :)

Ljudi ajde posavetujte me.Kupio bih one plus 3.E sad na njihovom sajtu je oko 350 evra.Na Aliju je skuplje.Nama je svejedno odakle dolazi jer i onako placamo carine i ostale dazbine.Ko moze da mi objasni koliki su dodatni troskovi i sta je najisplatljivije uraditi,odnosno sta je najsigurnije.Na neke garancije i ne racunam, jer uzeo ga na KP (trenutno niko ne nudi) ili preko kineza isto mu dodje.

Uzmi neki drugi telefon, ne isplati se davati toliko para ako nemaš nikoga u EU pa da uzmeš. Kod nas ne možeš da naručiš sa njihovog sajta. Sa Alija ako naručiš računaj na carinu i pdv...

Ma mislim da moze sa njihovog sajta,pise Srbija.Koliko dodje carina i pdv?

Ne može Srbija sigurno

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Ne može sa njihovog sajta. Nešto si loše video. Carina ti je sa Alija +10% pa još +20%...

Preko njihovog sajta. Stigao u Hrvatsku. Izašao 399

Preko Hvatske, Slovenije, Nwemacke i Austrije je bez carina jedino sto treba neko da ga tamo primi i prosledi vama ovde.
Garancija se ostavruje istim putem ali u suprotnom smeru.

Moj kupljen preko Austrije. Još ga upoznajem, uradio update na 3.2.6.
Izuzetno zadovoljan!

Kako radi sa poslednjim apdejtom? Na XDA imaju problema sa igrama, kažu da je vidljiv pad frejmova u toku igranja, a žale se i na skrolovanje u Chrome i facebooku. Ja još nisam uradio update i razmišljam da li da ga uopšte uradim.

Koristim i Fb i Chrome, ali ja taj lag nisam primetio. Doduše, 3.2.5 sam koristio svega 2-3 dana, pa ne mogu da uporedim.

Kako radi sa poslednjim apdejtom? Na XDA imaju problema sa igrama, kažu da je vidljiv pad frejmova u toku igranja, a žale se i na skrolovanje u Chrome i facebooku. Ja još nisam uradio update i razmišljam da li da ga uopšte uradim.

Sa 3.2.6? Radi perfektno, ja ne vidim te lagove kod skrolovanja. Igrice nemam da probam i to.

Da li neko koristi ove CB romove? 3.5.2 ili 3.5.3. Kako rade? Trenutno sam na oficijelnom 3.2.6 ali bih probao ove da vidim u kom smeru idu.

https://youtu.be/Xyf3bDljg04

Poslednja izmena:
Danas sam skoknuo do Hrvatske da pokupim fon. Prvi utisci su dosta pozitivni, a detaljniji opis i osvrt na prethodna dva telefona koja sam posedovao (Nexus 6P i 6s) ću odraditi kada se slegnu utisci.

Par brzih utisaka: telefon je jako brz, bez ikakvog zastoja. Fingerprint je brži čak i od 6s, ekran je ok, lošiji nego na 6P i iPhone. Dash je baš dobra stvar, verujem da će mi skroz promeniti navike kako punim telefon. Kamera je ok, bolja nego na iPhone i, naravno, lošija nego na Nexusu.

Oxygen ne štuca, sve radi kao podmazano, jako često izlaze updateovi za razliku od prethodnika.

O bateriji ću u detaljnijem reviewu.

Toliko za sada, ako vas nešto zanima, pitajte. ☺️

Neka te lepo služi mašina... Odmori malo od ios... [emoji4]

Zdravo svima, od preključe sam i ja postao novi vlasnik ovog lepotana.
Inače, dobio sam ga na poklon od brata za rođendan iz Nemačke.
Htedoh da otvorim novu temu i predstavim mog novog "lepotana", pa sam malo pretraživao i vidim da tema već postoji.
Ja sam prezadovoljan telefonom ima android 6.0.1 MM, došao je sa verzijom SW 3.2.4 ali sad ja danas stavio najnoviji 3.2.7 nema neke razlike koliko vidim osim jedne kad zovem nekog i kad se taj javi na 3.2.4 nije vibrirao, sad na 3.2.7 to radi.
To sam provalio jedino a možda i kvalitet poziva, ne znam kratko sam ga koristio na toj verziji ali mi se čini da danas bolje čujem sagovornike.
Baterija odčična 10 sati SoT-a puna kapa na 3000 mAh.
Brz je nema lagovanja kao što znate ima 6GB RAM-a pa nema greške.
Kamera je dobra, nije savršena ali sasvim dobra i noću i danju.
To je za sada to, za početak pa ćemo videti kako će se kasnije ponašati.
Ako neko bude imao pitanje slobodno nek pita.

Zar ga nisi kupio u norveškoj pre 2meseca ? Ko je ovde lud [emoji15]
@alfaunits

Nisam ga kupio drugar, dobio sam ga za rođendan pre dva dana kao poklon od rođenog brata, on živi i radi u Nemačkoj, koja Norveška?
Ne znam o čemu pričaš, zašto "lud"?

Ali mnogo brze ode baterija i mora da se menja?

Ja sam inace primetio da mi baterija duze traje kada se puni na laptop USBu 500mA, nego li kada je na 2A. To nije ono nesto 30min tu i tamo, sto se moze na tip koriscenje odbaciti, vec po 2h vise, i to skoro uvek (samo pri prvom punjenju na laptopu nakon fast chargera nije tako). S5 i n3 doduse.

A ovog malisu (OP3) ciljam cim padne na 300e, jer je jedini poznatiji brand koji ima 3G u drugom slotu, a jos ima i AMOLED (ovo mi je must have)

Evo i ja konačno da napišem svoj mini-review i poređenje sa Nexus 6P i iPhone 6s koje sam imao pre njega.

Počeću prvo od utisaka o telefonu, pa posle o poređenjima.

Izrada telefona je odlična. Baš deluje ozbiljno u ruci, ali kao i svi telefoni od aluminijuma ima problem sa klizavošću. Lepo leži u ruci i meni je skoro pa idealne veličine.

Ekran - možda i uslovno najlošija stvar na ovom telefonu, ali uopšte nije toliko strašan koliko su ga napljuvali. Mada, mislim da su ga napljuvali dok nisu ubacili sRGB mode, sa njim je već dosta drugačija priča i poprilično su tačne boje. Auto-brightness je sređen sa 3.2.6, ranije je loše radio i morao je da se koristi third-party app (Lux Brightness). Odziv je odličan, nisam primetio nikakav problem oko toga.

Baterija - Poprilično sam zadovoljan baterijom, izdrži sigurno 5+ screen-on time sa FB, Messenger, Instagram, Whatsapp, Telegram, Viber, Twitter, 5 slack naloga, AquaMail sa 3 email naloga, Tapatalk, itd. Ono što mi je bolje od same baterije je Dash Charging. Promenilo mi je skroz navike punjenja, nikad više ne stavljam telefon na punjač uveče, već kada se probudim za posao, stavim ga na punjač i odem doručkujem i obučem se i on je već pun.

Kamera - ona je jednostavno ok. Ni po čemu se ne ističe posebno, kamera je brza, low light fotografije su ok, preko dana solidne, svakako bolje nego moj prethodni telefon (iPhone 6s), al' to ću posle da poredim. :)

Fingerprint - najbrži koji sam imao do sada.

Softver - za one koje ne znaju, imao sam i OnePlus 2 i Oneplus 1. OP1 je radio sjajno, bez nekog trzanja, dok je OxygenOS na OnePlus 2 radio toliko tromo i sporo da sam jedva čekao da ga se ratosiljam. Jedva sam prelomio da uzmem ovaj telefon baš zbog tog Oxygena, ali uopšte nisam zažalio. Često izbacuju updateove i sređuju bugfixove, slušaju zajednicu i za ovih skoro 10 dana koliko imam telefon nijednom se nije desilo da trza, da negde zabode, itd. Batakuje, ovaj, kešira odlično, a kako i ne bi kada ima 6GB rama.

Zvučnici - Solidno jaki, ali nažalost mono.

E sad neko poređenje.

Ekran - Najbolji kod 6s, sledi Nexus, pa onda OP3.

Kamera - Najbolja kod Nexus 6P, HDR+ kida svu konkurenciju, dok je nalošija kod 6s. Tamo su slike vukle na žuto, bile razmuljane, itd.

Baterija - Najbolja kod OnePlus, najlošija kod 6s.

Fingerprint - OP3 je definitivno najbrži, pa onda 6s i onda 6P.

Softver i brzina - iPhone 6s je dosta smooth, samo što su mu animacije prespore. Ovde prednost dajem OP3 što se tiče brzine, a vidim i da rade Nougat i da su ga već najavili, tako da je to već pomak, mada sam i dalje skeptičan. Dosta stvari sa Nougata su već ubacili u Community Build (to je beta za OxygenOS). Meni je iOS previše zatvoren (kada ne mogu da downloadujem fajl koji hoću sa maila poprilično poludim), tako da sam se vratio na Android.

Form factor - ovde neću ubaciti 6s jer nije u rangu ovih telefona što se tiče toga, bilo bi realno da sam imao 6s+ da poredim ergonomiju i veličinu, ali OP3 bolje leži nego 6P. Glavni razlog što sam prodao 6P je bilo to što je bio preglomazan, čak i sa mojim (velikim) šakama, dok je OP3 baš taman.

Dakle - ko može da ga uzme za 399€ kao što sam ja - definitivno best-buy. Ko ne može, ostaje 6P kod nas.

Ako nekoga još nešto zanima, tu sam da odgovorim. :)

Koliko je realno da baterija brže strada zbog fast charging-a?

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Lep mini opis ,op3 odličan
@sysninja
Postoji li razlika u bateriji između op3 i 6p ?

Koliko je realno da baterija brže strada zbog fast charging-a?

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Iskreno ne znam, koliko vidim koristili su ovu tehnologiju i u nekom telefonu od pre godinu dana i nisam video da se degradirao kapacitet baterije više nego što se inače degradira. Kod mene telefon ionako bude max godinu dana. :D

Lep mini opis ,op3 odličan
@sysninja
Postoji li razlika u bateriji između op3 i 6p ?

Postoji, sa mojim korišćenjem 6P je išao na 3h 40m, dok OP3 ide lagano preko 5h.

Nazad
Vrh Dno