Šta je novo?

OnePlus 3

Da samo što neko sa EU verzijom će imati 4G svuda, dok će neko koji ima kinesku verziju imati samo gde je 1800mhz bazna stanica... Tako da nije svejedno baš...

M2 Note

Da samo što neko sa EU verzijom će imati 4G svuda, dok će neko koji ima kinesku verziju imati samo gde je 1800mhz bazna stanica... Tako da nije svejedno baš...

M2 Note
Tako je, zato meni nikada ne pada sa LTE mreze na Tnoru jer ima 800, a inace bi padao kad ili pak ne bi imao uopste mrezu(ukoliko kao ja drzis na lte only) tj domet iz BS koja emituje 1800, imao bi gore opisani problem.
Telenor je cini mi se dobro odradio gde je potrebno pustio je 800 recimo zbog konfiguracije terena i jos nekih stvari, a tamo gde nije potrebno cepa 1800, recimo Zemun, NBG ravnica pokriven sa 1800, Zvezdara, Vozdovac, vecinom su BS na 800 bar sto sam ja primetio.

Sent from my ONEPLUS 3 using Tapatalk

M2 Note
Zar nisu u gradovima stavili 1800mhz bazne stanice? Ili su počeli s uvodjenjem i 800? Pošto koliko se sećam to je bila priča za narednih par godina..?
Generalno, u Beogradu, nisam imao problema ( imao sam kinesku verziju opt)

Sent from Z5

Pa brate BG je grad, zar ne? Imas kod Tnora maltene po celom gradu 800 lte.

Ako telefon po specifikaciji podrzava LTE 3(1800), 7(2600) i 20(800) imacete LTE na bilo kojoj mrezi u Srbiji, CG i sire.

Nebitno za koje je trziste i odakle je dosao.

Pa naravno, ovde je problem sto kineska verzija NE podrzava 800 lte

evo slika pokrivenosti LTE/4G mreze u Srbiji 2016
Telenor_4g.jpg

evo slika pokrivenosti 3G mreze u Srbiji 2016
Telenor_3g.jpg

Napomena:
Mape su bazirane na predikciji pokrivenosti na otvorenom i ne garantuju u potpunosti pokrivanje signalom na konkretnoj lokaciji. Kvalitet signala može biti narušen zbog uticaja sredine i objekata u okruženju.

Poslednja izmena:
Prvo moram da ponovim da sam se licno uverio i
Na kineskoj verziji LTE radi.

Ali o cemu mi ovde pricamo?
Kada pogledate prethodni post videcete da je pokrivenost smesna.
Da ne pricam o tome da je i 3G mapa blago receno netacna (nasminkana).
Znaci bolje ce raditi net u najblizem kaficu preko free wi-fi od nase LTE mreze.

Poslednja izmena:
Ma care radi lte na 1800Mhz, ne radi na 800Mhz(veca pokrivenost signalom jer se niski signali lakse probijaju kroz zidove, pa je indoor odlicno pokrivena).
Jel tesko brate s razumevanjem citati?
Niko ali bukvalno nijedan clan nije rekao da LTE na A3000 ne radi.

Ako sam dobro video, EU verzija je od Kineske skuplja za svega 25-30eur. Ukoliko je to tako, ne vidim razlog ni da se razmišlja o Kineskoj varijanti.

Ta mapa za lte nema veze sa životom, bar je na MTS više gradova pokriveno.
Na kineskoj verziji će raditi lte na 1800 mhz ali na 800 neće.

Za mapu se slazem, a za lte sam ponovio milion puta ali neko nece da cita ili ne zna.

Ako sam dobro video, EU verzija je od Kineske skuplja za svega 25-30eur. Ukoliko je to tako, ne vidim razlog ni da se razmišlja o Kineskoj varijanti.
Ja sam eu verziju platio 3786 SEK ili ti u € 389.
Ja koliko znam kineska je skuplja.

Ti.. ne može svako da dovuče mob iz švedske za 390e.
Gledajući cene kod dilera kineska verzija je jeftinija jer op3 u Kini košta ~355$

Sent from my Kinez

Poslednja izmena:
Ja nisam ni napisao da moze, navodim cene telefona tj koliko je sa zvanicnog sajta.
Covek postavio pitanje, ja kulturno odgovorio ne vidim problem.
EU ver ni ne mozes kupiti kod kineza na AE-u recimo.

Prvo moram da ponovim da sam se licno uverio i
Na kineskoj verziji LTE radi.

Ali o cemu mi ovde pricamo?
Kada pogledate prethodni post videcete da je pokrivenost smesna.
Da ne pricam o tome da je i 3G mapa blago receno netacna (nasminkana).
Znaci bolje ce raditi net u najblizem kaficu preko free wi-fi od nase LTE mreze.

Naravno da nece. Ja po celom gradu imam LTE i odlicno radi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

VIP outdoor ima LTE gde god sam prosao i maltene svugde indoor. MTS je outdoor dobar isto gde god sam isao, ali indoor ume da zeza.
BG, naravno. U Nisu znam samo za VIP, skoro ceo grad je spolja pokriven, ali ima nekih rupica gde prebaci na 3G zbog slabijeg signala od -113dBm, doduse, stvarno smesno na onu povrsinu. A za razliku od BG, Nis mogu preci na brzaka :)

Ako je D16 na Telenoru, onda nije ni cudno sto retko gde ima LTE, kada je TNor uglavnom na LTE800.

Poslednja izmena:
U Krusevcu mts i unutra i napolju 4g. Odlicno je pokriven.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tnor out i in svugde po celom BG sa lte only.
Vip dobar out, los ali bas los indoor na lokacijama kuda se ja krecem sa lte only gubi mrezu naravno jer ne moze da se vrati na 3,2G sto je i logicno.
Ipak ja Tnor napravio dobar potez sa 800 jer ima svugde u BG lte, kad budu povecali broj BS na 1800 kao sto rece Septimus jednim klikom ce smanjiti broj 800 bar u BG.
Sad su najbolji bas iz razloga sto imaju i forsiraju 800 dok ima mali broj BS.

Izasao je takozvani 3.5.0 Oxygen community build, ako neko bas zeli moze ga instalirati ako zeli da isproba funkcionalnost :)
Juce je izasao, mnogi koji su ga instaliraju tvrde da je brzi, bolji, da WiFi radi bolje i kazu da je stabilan za svajodnevno koristenje.
Ja nemam 00 da se prebacim(vise volim uvek oficijelno), da li neko od vas ima 00 da se presalta na isti.
Da mi ne radi kako treba bez razmisljanja, ali kad sve radi savrseno, ne bih ja tu nista menjao sto kaze jedan nas pevac :)
Ali zato mozda ima hrabrijih od mene.

Poslednja izmena:
Ne znam koliko je od pomoći no... OPO je LTE 1800 only i bar ovamo gde se ja krećem, NBG, Zemun, Čukarica, širi centar grada, svuda imam LTE signal. Čak i u Borči gde je očigledno LTE800, hvatam odnekud LTE1800 no signal je jako slab. Tako da je situacija sve samo ne problematična :)

Sent from my A0001 using Tapatalk

Ok, nego proverili ste signal nondata kartice u toku poziva?
Ne pitam nasumicno.

Protok je nebitan, vec da drugi sim moze istom snagom biti na 3g kao da je sim1.
Da ti pomognem ,čitam sada da je honor8 dual Sim aktiv.(ovo bi trebalo još da se ispita) Izašao je u EU fazon juče ,cena mu je korektna za ono što nudi . Pa eto ako ti baš treba ta opcija možeš da počneš da pratiš taj mob :)
Znam da se stalno raspituješ za dual Sim aktiv pa reko da podelim Info sa tobom..

Poslednja izmena:
Tnx. Note 3 i noviji su super sa te strane, aki drugi slot je i dalje samo na 2g. Pa sko nekp nudi 3g u oba slota (za razgovore mi je bitno), vredi ispitati, i da nije AMOLED ()

Honor 8, bar prema onome što sam pročitao, ne može na oba slota da ima 3G mrežu.

Ovo su rusi napisali .

For many, the option will be an important support for two SIM-cards, for the work of each of which corresponds to a separate radio. This means that users of Honor 8 can simultaneously receive calls on two numbers and switch between two incoming calls. The device automatically selects the base station with the strongest signal, and quickly recorded in the networks when you visit other countries due to the pre-global base of mobile operators.

To radi i Note 3 (i noviji Note), ali ne znaci da ima 3G na drugoj kartici. OnePlus 3 je prvi, i za sada jedini, na kome sigurno moze druga da radi na 3G. (a OP3 NIJE Full Active, ali zgodnije je da moze da i druga kartica bude na 3G, jer kod nas recimo 2G VIP i MTS nisu nesto)

Tnx. Note 3 i noviji su super sa te strane, aki drugi slot je i dalje samo na 2g. Pa sko nekp nudi 3g u oba slota (za razgovore mi je bitno), vredi ispitati, i da nije AMOLED ()
Sta je problem za 2g ako ces koristiti za razgovore? Sta ce ti 3g za razgovore?
Inace bih ti preporucio Honor 5x ili OP2

2G je problem ako si na MTS, u nekim delovima na 2G on je do slovece neupotrebiljv i za razgovor! Ljudi te ne čuju, recimo na Žarkovu kod Super Vera. Druga dva operatera nemaju taj problem i lepo se čuju na 2G. To je moje iskustvo sa 2G i MTS na žarkovu, zbog čega sam i pobegao od njih. Druga stvar, na 3G je bolji i kvalitetniji razgovor.

Pokrivenost mreze je problem operatera u Srbiji.
Generalno za razgovore 2g je Ok, dok kod 3g baterija znatno krace traje

Poslednja izmena:
Stigao original Nillkin case + poklon u vidu folije(fabricke) i krpice.
Lep gest iako nepotrebno.
4927d6a80731fabe0bd77419e78139bd.jpg

Sad se lakse drzi telefon.

Nazad
Vrh Dno