Šta je novo?

OnePlus 3

Nema aktivne konekcije, na sim 2 je odmah sa LTE presao na 3g, bukvalno momentalno kad je uspostavljen poziv.

Ako zagledas, vidi se plava linija u browseru kako pokusava da ucita stranicu.

Šta nije jasno?

Ako je poziv u toku na SIM1, SIM2 nema saobraćaj. KONEKCIJE IMA u slučaju neta, nema saobraćaja.
Biti povezan na mrežu ne znači automatski i razmenu paketa.
To konekcije ima, dal u pozadini ima neta, ne znam, nit me interesuje, interesuje me da ima konekcije.
Mozda sam pogresno razumeo mislim da je i dok pricam prisutna oznaka lte na net kartici.
Dal ima prenosa podataka ne znam i ne mogu da tvrdim.

SENT FROM MY ONEPLUS 3 USING Tapatalk

Nema aktivne konekcije, na sim 2 je odmah sa LTE presao na 3g, bukvalno momentalno kad je uspostavljen poziv.

Ako zagledas, vidi se plava linija u browseru kako pokusava da ucita stranicu.
Kazem ti, samo da ima lte valjda ima i prenosa podataka, ali to ne vrdim.
Valjda cim ima ikonica za lte aktivan je net, valjda nisam to probavao, iskreno ne interesuje me.
Za ono za sta mi treba radi savrseno.
Ali ako si ti probao i kazes da nema prenosa podataka tada ja mogu samo da ti verujem, kao i sto ti verujem.

Jedno je ono sto prikazuje u status baru, drugo sta je zapravo aktivno.

Svaki poziv uzrokuje prebacivanje na 3g suprotne kartice i prekid aktivne sesije. Dakle, NEMASS VEZU sa internetom u momentu poziva.

Tek kad bude VoLTE (Voice over LTE) onda cemo imati i poziv i aktivnu sesiju i tada (ukoliko ima LTE pokrivenosti) bice i konstantan LTE.

Znam za volte, i znam sta urzrokuje poziv ali meni je ova kartica za net samo ni ne primam pozive niti iko zna taj broj sem mene jer samo za net sluzi i nikad se nece koristiti za voice i kad stigne volte.
Ocigledno se ne razumemo, ja jedno ti drugo.
Nebitno inace si u pravu za volte samo ja za to znam odavno a nisam za volte ni pricao.

Ljudi stvari stoje ovako:
OP3 (kao i OP2) nisu dual SIM aktivni telefoni.
Bilo koji SIM se moze aktivirati kao data i to na 4G, 3G ili 2G
a onaj preostali SIM ce biti na 3G ili 2G (kod OP3) ili iskljucivo na 2G (kod OP2).

Kada je jedna kartica aktivna na data (npr vuce HD video) a na drugoj se prica, video ce raditi zbog kesa.
Ipak protok podataka nije konstantan vec sa prekidima (koji se u realnom zivotu ne osecaju).
Ako se prica na jednoj kartici, druga nije dostupna za pozive.
To sto ekran prikazije da si na konekciji ne znaci da protok zaista postoji i da je konstantan.

Imam oba telefona i licno sam proverio (vise puta i na vise mesta)

Poslednja izmena:
Znam za volte, i znam sta urzrokuje poziv ali meni je ova kartica za net samo ni ne primam pozive niti iko zna taj broj sem mene jer samo za net sluzi i nikad se nece koristiti za voice i kad stigne volte.
Ocigledno se ne razumemo, ja jedno ti drugo.
Nebitno inace si u pravu za volte samo ja za to znam odavno a nisam za volte ni pricao.

To je druga stvar, ja obije kartice koristim i za voice i za data i ovakav nacin mi potpuno odgovara jer imam resurse sa oba broja na dohvat ruke a jedan (vrlo kvalitetan) uredjaj.

Ljudi stvari stoje ovako:
OP3 (kao i OP2) nisu dual SIM aktivni telefoni.
Bilo koji SIM se moze aktivirati kao data i to na 4G, 3G ili 2G
a onaj preostali SIM ce biti na 3G ili 2G (kod OP3) ili iskljucivo na 2G (kod OP2).

Kada je jedna kartica aktivna na data (npr vuce HD video) a na drugoj se prica, video ce raditi zbog kesa.
Ipak protok podataka nije konstantan vec sa prekidima (koji se u realnom zivotu ne osecaju).
Ako se prica na jednoj kartici, druga nije dostupna za pozive.
To sto ekran prikazije da si na konekciji ne znaci da protok zaista postoji i da je konstantan.

Imam oba telefona i licno sam proverio (vise puta i na vise mesta)
Amin, upravo tako.
To je druga stvar, ja obije kartice koristim i za voice i za data i ovakav nacin mi potpuno odgovara jer imam resurse sa oba broja na dohvat ruke a jedan (vrlo kvalitetan) uredjaj.
Pa ja pricam o mom slucaju o onome sto ja dozivljavam realno u koriscenju ovog telefona.
Ti koristis obe za voice i to je drugo.
Ja nemam tih problema jer mi sim 1 only data i only lte.

Ti si to potvrdio! Oko toga je i počela rasprava, tvrdio sam da ovo nije aktivan dual sim, ali tebi radi i imaš LTE. Tebi pokazuje LTE iako ga nemaš, ne radi konekcija, nemaš internet sa sim 2 ako obavljaš razgovor preko sim 1. Kraj.

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    40.6 KB · Pregleda: 112
Kao sto sam rekao, dok razgovaram na sim 2 na sim 1 je i dalje ikonica lte dal ima protoka ili ne ne znam niti me interesuje, pa pobogu ne skidam film na telefonu pa da se zaustavi DL dok razgovaram drugom karticom, ali stoji lte sto je meni dovoljno i bitno, a cim se zavrsi razgovor sim 1(data kartica) radi normalno tako da ja tu ne vidim nista lose.
Skidas net na tel pa ti neophodan konstantan protok?
Boze, nevracas li se u 2003 kad je bilo cool skidati ceo net tada na PC a ti izgleda uveo nesto novo ceo net na tel.
Nebitno, reseno konekcija je aktivna a podaci nisu.
Nekima bitni podaci da su aktivni, nekima konekcija da nije prekinuta i to je to.
Pitah pre par dana, jel neko od vlasnika OP3 stavljao ElementalX kernel?

Sent from my ONEPLUS 3 using Tapatalk

Ma nisam ni pitao to, ljudi :)
Pitao sam da li u slucaju kada je sim1 lte data kartica, a druga primi poziv ili pozove, druga na 3g tokom poziva?

Jeste, druga je na 3g.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Ma nisam ni pitao to, ljudi :)
Pitao sam da li u slucaju kada je sim1 lte data kartica, a druga primi poziv ili pozove, druga na 3g tokom poziva?
To sam ti ja u prvom postu objasnio.
Da 3G ako ima dometa za 3G ako ne prebacuje se na 2 G.
Ali nije kao kod ranijih telefona da mora 2G.
To te interesovalo?

Ako SIM1 ima poziv, a SIM2 ima uključen net, ima 3G al ne i 4G (nisam 100% siguran zbog lokacije i pokrivenosti) a taj isti 3G, iako jeste povezan i postoji ikonica iznad signala u status baru, nema protok.

Ok, nego proverili ste signal nondata kartice u toku poziva?
Ne pitam nasumicno.

Protok je nebitan, vec da drugi sim moze istom snagom biti na 3g kao da je sim1.

Poslednja izmena:
Da ja sam proverio i ponavljam ti treci put da dok je jedna kartica data aktivna u smislu konekcije ne protoka, druga voice je na 3G ako ima signala odredjene jacine i ostaje na 3G u toku razgovora.
Hebote, ja ne znam koji deo ne razumes?

Pa deo zasto ti odgovaras kad sam pitao da jos neko potvrdi?:)

Ne verujes, meni ok?
Pozdrav.

U čemu je razila u verzijama A3000 i A3003? Koliko sam uspeo da pohvatam A3003 je EU verzija.

Da to je EU verzija a razlika je sto eu verzija ima lte 20 band, sto ce reci 800Mhz n a srpskom.
I u SW je razlika, eu ima oxygen os, a kineska hydrogen os.

Mislim da je USA A3000 sa oxygen a kineska A3000 sa hydrogen

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока

Moj je A3000 sa Ogyxen os-om.
Verovatno Kinez stavio Oxy zato sto je slao u Evropu.
Mislim da je USA A3000 sa oxygen a kineska A3000 sa hydrogen

Послато са Nexus 5X уз помоћ Тапатока
Da jeste ali to nije razlika najbitnija, to se cas izmeni, caka je u frkfencijama za usa idu totalno druge frekfencije i 4G njihov ne radi u Evropi ali dolazi iz fabrike sa Oxy os.

Znači A3000 ne radi na svim našim mrežama, odnosno neće videti 4G lepo, videće neke bazne stanice, ove na 800Mhz neće?

Tako je i to kineska varijanta, USA varijanta nece videti nista, ali to nece niko ni kupovati ovde.
Ako neces da kupis EU verziju koju mozes da uzmes legalno preko sajta i da dokupis i garanciju koja vazi u Evropi(ne i u Srbiji) to se dodatno placa, a ako neces EU verziju, kinez ce ti prodati bas tu, kinesku verziju sa osakacenim lte.
Mislim da se isplati uzeti eu verziju, posto ce vecinom i biti te BS jer su bolje i operaterima manje ih treba a vise pokriju povrsinski signalom sa prezadovoljavajucim netom.
Moje misljenje i savet.
Sad vidim da bi se debelo zeznuo da sam uzeo Xiaomi Mi5 kojeg sam hteo uzeti pre OP3.

[youtube]zWby_iWSFJI[/youtube]

Sent from my D6503

Posto posedujem A3000 verziju moram da kazem da radi odlicno na nasim mrezama. LTE mod radi normalno. Provereno na Telenor i mts karticama.

Ako neko misli da je kupovinom EU verzije nesto dobio (u Srbiji sigurno nije). Gde postoji LTE tu radi (proverio licno)

Pokrivenost LTE mreze u Srbiji je smesna (a tako ce biti jos dugo). Cak nam ni pokrivenost 3g mreze nije za pohvalu, tako da je o LTE tek besmisleno pricati.

Ono sto je vazno kod OP3 kineske verzije je da postoje dva IMEI broja (dva nezavisna radia) koji rade u 3g modu bez problema.

Sto se tice OS moze se na bilo koju OP3 verziju staviti bilo koji OS. Update preko OTA radice normalno.

Sve verzije Op podržavaju naše 4G mreže... Ajde samo malo pazite šta pričate...

Sent from Z5

Nazad
Vrh Dno