Šta je novo?

OnePlus 13

Danas bi mi trebao stici moj primjerak, koliko sam proucavao Google Assistant i tipa circle to search ne radi, naravno Android Auto i E-sim funkcija takodjer nisu dostupne na Color Os(to dvoje mi ni ne treba). Ni sam ne znam dal bi stavio Oxygen ili da ostanem na kineskom, ovo ce mi bit prvi doticaj sa Color Os, vidjet cu malo kakav je, ako je podnosljiv ostavljam ga.
Hvala na odgovoru...u istim sam dilemama,da li da kupim,a ako kupim,fa li color ili oxygen

Danas bi mi trebao stici moj primjerak, koliko sam proucavao Google Assistant i tipa circle to search ne radi, naravno Android Auto i E-sim funkcija takodjer nisu dostupne na Color Os(to dvoje mi ni ne treba). Ni sam ne znam dal bi stavio Oxygen ili da ostanem na kineskom, ovo ce mi bit prvi doticaj sa Color Os, vidjet cu malo kakav je, ako je podnosljiv ostavljam ga.
Ima Magisk modul za Android auto kao i za Google location history I 6ghz wifi mrežu.
Dobar je ColorOs, sve može da se disabluje.

Radi sve normalno s tim da Gemini moraš ručno da pozoveš kad ti treba nešto, notifikacije moraš za svaku app posebno da joj daš odobrenje za rad u pozadini i možeš imati problem ako imaš smartwatch malo da se napatiš dok ga ne povežeš.
Breeno asistent može da se disabluje kao i sve druge kineske app.

Nisam izdržao i kupio sam oneplus13.
Odličan je mob. Između oneplus12 i 13 stvarno mi odgovara na oneplus13 što je ravan ekran. Nema slučajnih dodira kao na oneplus12. Ne znam ovi recenzenti što pričaju da su zvučnici loši-meni su odlični. Kamere nisam uspoređivao. Baterija je odlična ali je bila i na oneplus12.
sta si imao pre OP?

nisam video recezente ali po redditu se ljudi zale da su im zvucnici losi. Kao cak posle nekog apdejta malo je bolje ali i dalje lose.
Mene jedino to brine, imam samsunga na kom volim jedino displej i zvucnike. Nevera da u ovako mali uredjaj mogu spakuju tako dobre spikere.

Smor sto nigde nema da se vidi, proba...

Radi sve normalno s tim da Gemini moraš ručno da pozoveš kad ti treba nešto, notifikacije moraš za svaku app posebno da joj daš odobrenje za rad u pozadini i možeš imati problem ako imaš smartwatch malo da se napatiš dok ga ne povežeš.
Breeno asistent može da se disabluje kao i sve druge kineske app.
S obzirom da ne koristim Gemini i te neke gluposti, mozda je bolje da ostavim ColorOS. Ti imas na svome ColorOs ili Oxygen? Po nekoj logici, i ColorOs bi trebao bez problema cak i prije Oxygena dobivat updateove?

sta si imao pre OP?

nisam video recezente ali po redditu se ljudi zale da su im zvucnici losi. Kao cak posle nekog apdejta malo je bolje ali i dalje lose.
Mene jedino to brine, imam samsunga na kom volim jedino displej i zvucnike. Nevera da u ovako mali uredjaj mogu spakuju tako dobre spikere.

Smor sto nigde nema da se vidi, proba...
Imao sam oneplus12.

S obzirom da ne koristim Gemini i te neke gluposti, mozda je bolje da ostavim ColorOS. Ti imas na svome ColorOs ili Oxygen? Po nekoj logici, i ColorOs bi trebao bez problema cak i prije Oxygena dobivat updateove?
Sličan je ciklus ažuriranja s tim da COS prvi dobija neke funkcije tipa Fengchi gaming kernel, nego OOS.
Ja sam ga držao mesec dana malo jače, ne fali mu ništa.
OOS je oglodan COS + gugul integracija.

Da li je moguce registrovati telefon na oneplus nalog u bih,nema bih u listi zemalja

Kreiraš nalog preko Google naloga i nemaš brige.

1000002085.jpg

Izašao danas .602 update za GLO i EU. Lagano flešovanje koristeći superflasher sa XDA.

Da li se isplati flešovati Oxygen uopšte ili uraditi debloat Color OS i koristiti ga normalno? Inače, ja ću svoj OP 13 pokupiti u petak 😁

Šta znam, samo rootovanje ima gomilu benefita. Radi se trenutno port globalnog COSa sa Oppo Find X8 Pro, pa ćemo imati i to pošto su jako slični uređaji, čak je i dtbo.img uzet sa njega da bi radio naš CN OP13 sa novim .602 ažuriranjem.

Šta se dobija rootovanjem danas? Pošto je to nekada trebalo, sada sve već ima implementirano

Recimo sistemski adblocker bez uticaja na performanse i bateriju, Magisk YouTube premium modul, music premium modul, 6ghz wifi modul, modul za popravku signala posle flešovanje oxygen os-a... Mogućnost da koristiš Oxygen Customizer...

Huh, nekako mi nije to to. Instaliram revanced bez roota, za adblock koristim dns, 6ghz modul nije neophodan... Sve u svemu videću da li ću da prebacujem na Oxygen ili da guram Color OS sa debloatom

Revanced bez roota ali mora microg koji bleju u pozadini i srce bateriju. Ovako magiska uradiš i update klikom na dugme i nema cimanja.
Adguard dns može da iskilavi net, a 6ghz je za mene must have zbog wifi7 rutera. Ima tu još gomila modula po netu tipa neograničen Google storage za slike i sl. No nebitno, svašta može da podje po zlu ako nisi vičan rootovanju ili paničar ako dodje do problema 😁

Vezano za temu

Po meni teška sramota za OP. Samo tri sistemska ažuriranja za 13. seriju.

Ja sam na ColorOs još uvek i lomim se da li da menjam. Najviše zbog notifikacija. Viber statusne retko kad imam, sa lock screen-a mogu nestati čak i ako se nije desilo otključavanje i ne može na Aod. Don't optimize i unrestricted namešteno. Moram tu još pogledati šta se dešava.
Takođe, ostanu stvari sa kineskim slovima i nakon puno disable-ovanja i brisanja. Nema ih puno ali naletim.
Mimo toga, nije loš Color generalno. Nisam imao problem sa google servisima. Nekih nedelju dana koristim.

Све се слажем претходмим постом,све те ствари за које сам мислио да ће ми сметати на кинезу,не примјетих их,телефон тади брзо и топ је...набавио дам га да бих га рутовао о прешао на Оксиген,али сам сада одустао од рутовања,јер све ради ок...кад де задотим кинеза,можда и рутујем
Топла препорука за телефон
1741171398440.png

Е сим,андроид ауто,вифи 6,непотпуна интегравија са АИ и то је то у глобалу што фали да кинеским ромом...мени је прихватљиво и без рутовања за разлику у цијени...модел 16/512

Е сим,андроид ауто,вифи 6,непотпуна интегравија са АИ и то је то у глобалу што фали да кинеским ромом...мени је прихватљиво и без рутовања за разлику у цијени...модел 16/512
Android auto i wifi 6ghz ima i na coloros uz module.

U onom giztop -u čak ima i opcija da ti fleshuju global rom.

Radio je i Tradingshenzhen i Gshoper al su odustali zbog komplikacija koje je uveo OP. Najlakše je ručno putem superflashera, 2min posla pod uslovom da su svi drajveri na mestu.

Prilozi

• IMG_20250305_190852_602.jpg
    IMG_20250305_190852_602.jpg
    86.1 KB · Pregleda: 36
1000002313.jpg1000002311.jpg
Kolko kida poboljšanje jasnoće u OP Photos aplikaciji 😁

Nazad
Vrh Dno