Šta je novo?

OnePlus 10/pro

Dosli Pro modeli, cene u nebesa, od OxygenOS 12 softver izgleda bice bloatovan kao i svaki drugi kineski. Jos i Qualcomm podbacio dve godine za redom, stanje na Android trzistu nikad losije.

Nemam nista protiv oneplus-a, ali su poskupeli i ne vrede te pare, ali cujes li sebe "Samo kad bi ostao slican kao op6", pa vec sad nije slican sa proslim modelima, kamoli sada..Dok su bili po 500e isplatili su se, sada ne, moje misljenje, ko hoce da me demantuje slobodno, volim da cujem tudja misljenja

Čisto kažem da bih ga uzeo pre bilo kog od navedenih telefona da se nije menjao ovoliko, nebitno da li bi bio u rangu po ceni ili jeftiniji.

Ovako nemam pojma šta da uzmem u narednim mesecima.

Sto sta fali? Obrazlozi mi to, pre bih uzeo Xiaomi mi 11 za oko 490-500e na kp nego oneplus 9 pro za 600-650-700e na kp, telefoni nude sve isto za cenu od oko 450-500e, kad se vec placa 700e tu ulaze mnogo jaci i zaokruzeniji telefoni, zar ne ?
Da ne iden dalje, počeću od onog naj bitnijeg gde je i razlika najvaća. Oxygenos i miui ogromna razlika u korist oneplus telefona.

Samsung i Apple ne može u istu rečenicu.
#1 Apple, par mesta, pa ostali pilićari. Samsung ne vredi tih para.
Slažem se za cene, al' onaj #1 diktira to.

Samsung i Apple ne može u istu rečenicu.
#1 Apple, par mesta, pa ostali pilićari. Samsung ne vredi tih para.
Slažem se za cene, al' onaj #1 diktira to.
Presao sam sa Iphone 13 pro nazad na android tel. Za mene je IOS u rangu symbian-a. 15 godina iza android os-a. Sto se tice HW skidam kapu, ali IOS.... 40 manjih nedostataka u odnosu na android koji kad se saberu izazivaju agoniju. Ne branim ni Samsung ni Oneplus, da ne bude zabune :) Ono sto ja volim kod Oneplus, je sto kod nas padne cijena brzo. Oneplus 9 pro je pao relativno brzo na 550-580e. A i kad se pojave na oglasima, tipa koristeni 1-2m, cijena mora da ide mnogo dole da bi se prodao. To rjetko ko kupuje u BiH. Tako ce biti i sa ovim Oneplus 10 pro :)

Poslednja izmena:
15 godina iza android os-a. Sto se tice HW skidam kapu, ali IOS.... 40 manjih nedostataka u odnosu na android koji kad se saberu izazivaju agoniju. Ne branim ni Samsung ni Oneplus, da ne bude zabune
Ja posle 10+ godina prelazim na iOS, zbog banalnih stvari mi se smučio android. Ni ja ne robujem brendu, nemam problem sa tim.

Ja posle 10+ godina prelazim na iOS, zbog banalnih stvari mi se smučio android. Ni ja ne robujem brendu, nemam problem sa tim.
Ni ja, ali kada u 2022 godini nemam number row, kada kursor ne mogu da postavim na pola rijeci da ispravim slovo, kada ne mogu da upalim/ugasim lokaciju bez da ulazim u settings i tako jos 40tak nekih stvari, onda se zapitam da li mi se zaista smucio android?

Ne secam se da je ovako nekad polomio telefon napola

Xiaomi Mi5 bio je još gori.
Nije mi jasno, jer posle ovoga Šauma je popravila fizičku izdržljivost svih svojih sledećih modela. A Oneplus je srozao maksimalno.

OnePlus je sa 7T/Pro (2019) dostigao neki maksimum u skoro svakom smislu (hw, sw i cena u odnosu na konkurenciju). Svi OP flagship modeli posle toga su nekako neubedljivi, sa diskutabilnim softverskim promenama, i sve skuplji.

Bar ovaj Mi5 nije kostao 1000 evra

Koliko ljudi od vas pokušava ovako da slomi telefon :D . Koliko se često desi uopšte da stavimo telefon pozadi u džepu ,i da tako sedimo ,dovoljno dugo da možemo da ga ostetimo ?Ja za deceniju ili kolko nošenja telefona ,ne sećam se da sam više od 3x uopšte seo na telefon .I to kad se desi ,odmah ustanes ..tako da ... Bitnije su neke druge stavke ,pre svega cena kod poslednjih poslednjih par flagshipove oneplusa...Ja sam OnePlus Brand smatrao kao pravog naslednika nexus-a ,pre svega zbog odnosa cena- kvalitet -softver.Od pre par meseci sam prezadovoljni vlasnik jednog od modela ( Nord 2 ) ,planiram da nastavim sa ovim brendom ,mada će mi pre prelazak biti na 9 pro ,nego ovaj poslednji .Ali nikako nije razlog taj što se lomi na pola kad ga nacepis iz sve snage ..Pogrešio inžinjer ove godine ,ne mora da znači da će i sledeće ,naći će drugog .. :)

A što bi lomio telefon, neznam šta je autor hteo reći, telefon se kao i svaka druga stvar čuva i pazi nije čekić pa da se njime ekseri kuju. Ja kada posle dve godine prodajem telefon kupci se pitaju da li si ti ovo koristio. Početkom ove godine sam kupio oneplus i nadalje ne mislim da menjam brend.

Ma gluposti. Ovo moze u kafani da mi se desi kad krene Sinan :)
Ne verujem da neko nosi fablete u zadnjem dzepu, gde ovo realno moze da se desi.

nije stvar u tome da li će neko da sedne na telefon nego prosto to pokazuje da je telefon od 1000 evra loše dijazniran i da se škrtarilo na materijalima...

Vi izgleda zaboravljate da danas i muški nose uske pantalone 🙄 pa i u prednjem džepu telefon može da nadere 😁

Koja bruka i sramota za Oneplus da ovako pukne. Naravno da nas ima kojima je to bitno, kad nosim telefon u planinu i na gradilište baš ću da ga pazim osim armor case.
Imam i dalje Oneplus 6,8,8T, ali završio sam sa Oneplus posle ovoga debakla i sa kvalitetom i sa softverom.
Nije ni čudo što je onaj osnivač otišao, nadam se da će opet da pokrene neki Twoplus.

image-9.png

900€ preskupo :)

Nazad
Vrh Dno