Šta je novo?

One Plus Nord

Pa sta ti ljudi toliko hvale?I sta su koristili pre toga kad ovaj nazivaju vrhunskim telefonom?

^^ Gornji opis nema dodirnih tačaka sa telefonom koji ja koristim.

Kratki brifing posle nekoliko meseci - mogu da kažem da samo kamerom nisam zadovoljan. Ni glavnom, a posebno ovim dodatnim. Wide je korisna u nekim situacijama, ali je kvalitet baš slab. Kako je došlo mračno vreme na sever tako i glavna počinje da pokazuje nedostatke čim ne nešto slabije svetlo. Prednje kamere su sa druge strane ostavile bolji utisak, i primetan je napredak u odnosu na 6T, posebno HDR deo i kako prikazuje pozadinu.
Sve ostalo sasvim fino, tj. ono što je meni bitno. Ekran dobar, autonomija dobra, softver brz i bez bagova, čitač otiska daleko bolji od 6T, face recognition trenutan.

Ovo obećava, hvala :)
1f975539b54cf304daadcc56206a08fc.jpg
baa2bfd420817ad567ed2ca2f41ed742.jpg

Bas sam se zagrejao za ovaj telefon u poredjenju sa A71 (mogu da biram izmedju ta dva). 765G, 90Hz, HDR10, OIS, staklena pozadina, 5G za buducnost...Ali ne mogu da mu oprostim nedostatak 16:9 rezima za fotografisanje. Da li ste vi koji imate Nord zadovoljni kvalitetom ovih fotogragija ovih custom GCam kamera?

P.S. posebno mi je neobjasnjiv nedostatak 16:9 moda na Nordu kad ga, recimo Nord N100 kao znacajno losiji telefon ima.

Ovaj Gcam je odličan, stvarno velika razlika u odnosu na stock. 16:9 nema jer nema poentu, 4:3 je prirodan odnos senzora, a može da se izabere full opcija koja daje 4000x1800 rezoluciju koja odgovara punom ekranu. To mislim na stock kameru. Gcam koju je Poolmaker pomenuo (NGCam_7.4.104-v2.0) ima 16:9 opciju.
OP8T gcam vs stock.jpg

Samo 4:3 i 16:9 imaju poentu. Prvi kao prirodni odnos senzora, drugi kao odnos ekrana na kome cu gledati slike koje napravim (TV i monitor). Gledanje slika na ekranu telefona i diskusija o kvalitetu i rezoluciji pri tome su besmisleni. O Instagram 1:1 odnosu necu ni trositi reci.

U svakom slucaju, hvala na brzom odgovoru.

Instagram ima 5:4 vertikalni mod koji je maltene isti kao 4:3. U horizontalnom mozes i 16:9.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Juče je stigao update, ništa značajno, mislim da ni u januaru nećemo dobiti a11.Screenshot_20210101-091010.jpg

Sent from my AC2003 using Tapatalk

U poznatoj trgovini (na slovo G) sivi OnePlus Nord 12/256 moze da se kupi za 55999din sto je sasvim korektna cena, pa ako je neko zainteresovan nek pozuri.

Nisam pronasao post na temu sporog interneta, pa hajde da podelim sa vama.

Naime resio posle recenzije da kupim ovaj telefon jer me je prijatno iznenadio. Koristio sam Pocophone F1 pre njega i bio ultra zadovoljan, ali doslo vreme sa menjam. Kako sam prebacio karticu i evo vec dva meseca, imam problem sa internetom na Nordu. Otvorim Google, vrti vrti i mora refresh, reko ok, desava se. Udjem na YT, ne ocitava tumbs, a kamo li video, reko desava se, refresh i proradi. Udjem na insta, nece story da ocitava, a kada krene, pocne seckati, nece da refresuje feed, mora nekoliko puta, video na insta je misaona imenica. Proradi to neko vreme kako treba, pa opet pocne smarati. Vratim karticu u stari telefon, sve leti na njemu. Reko hajde da udjem u instaliran community na njemu i imao sam sta da vidim. Gomila tema vezano za isti problem, gomila korisnika sirom sveta se zali na spor internet, a oneplus cuti i euforicno najavljuje update tako nekih zakrpa. Sramota za kompaniju, koja se pokusava probiti na mala vrata, ali sami sebe spoplicu glupostima koje se podrazumevaju kao normalne u sada vec 2021 godini.

Open beta za A11 bi trebalo da počne sledeće nedelje, a stabilna verzija negde u februaru.

^^ da si nam bar napisao koja mreža je u pitanju.
Ja nemam takav problem. Koristim Telenor i Bonbon (u romingu)

Ni ja na VIP mreži nemam tih problema.

^^ da si nam bar napisao koja mreža je u pitanju.
Ja nemam takav problem. Koristim Telenor i Bonbon (u romingu)

Nema veze sa operaterom. Isti je problem je na wifi 50/2, na Vip LTE 110/50, nebitno je skroz. Udjite u community instaliran na telefonu, pretrazite slow internet speed i izacice vam gomila tema sa istim problemom. Ljudi sirom sveta prijavljuju bukvalno isti problem.

Jesi probao factory reset telefona? Zaista ima dosta sličnih pritužbi. Ako je kod nekih sve ok a kod drugih ne možda su hardverski zabrljali nešto pa pojedini primerci imaju problem a ostali ne...

Nisam jer se to desava od samog pocetka i prvog paljenja pa reko da se ne smaram sa backup-om. Aj da sacekam taj update sledece nedelje, pa da vidim da li ce biti bolje.

Trebalo je da reklamiraš telefon.

Ovo što sam video pritužbi raznih korisnika je razbacano datumski od početka njegove prodaje, pa je mala šansa da će ovaj ili neki od sledećih updatea rešiti stvar.
Probaj, resetuj ga svakako, potom ako imaš garanciju reklamiraš. Ako garancija nije opcija, tu su i custom romovi, možeš i njih probati.

Trebalo je da reklamiraš telefon.

Na zalost ovakvi slucajevi se resavaju vracanjem uredjaja na fabricka podesvanja od strane servisera i resenja na radnom nalogu da kvar nije uocen i da radi po specifikaciji proizvodjaca. Bas zbog toga mi se ne ceka 15-20 dana da se vati nazad. Imao sam dosta iskustva sa ovlascenim servisima.

Gde si uzeo telefon? Ja sam se odlucio na njega pa me sad buni ova situacija. S obzirom da je negde vec pao na 350 deluje kao dobra opcija, ali ovo moze biti dealbreaker

Ево и ја да се упишем.

За сада све одлично са овим телефоном, овај горе проблем немам са слабим протоком.
Прешао сам са чистог андроида и лако сам се навикао на oxygenOS, прелепо и флуидно све изгледа. Први утисак наравно разлика у херцима, примети се јако прелаз са 60. Екран добар, имам и даље фолију на њему па долази до благог преламања светла, ништа наравно страшно. Звук јак, али просечног квалитета. За батерију је рано, мада ми се чини да неће постизати огромне резултате. Камеру нисам тестирао, није ми она толико битна, зато сам се и одлучио за овај телефон, али свакако ћу наћи неки gcam па пробати.

Маска уз телефон одлична, жао ми је што се не може некако купити.
Шта предлажете за заштиту екрана, ако је била то тема праштајте, да не вртим сада странице све.

Маска једна је већ наручена MOFi, беше ми једна од омиљених.
https://www.aliexpress.com/item/1005001698379434.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.e7404c4dq4eNzq

Nazad
Vrh Dno