Šta je novo?

One Plus Nord

Posle dugo premišljanja OxygenOS i amoled ekran uz 90hz su prevagnuli da Poco F1 zamenim sa Nordom.

Inače i na Pocu sa kojeg ovo pišem sam koristio OxygenOS semi-gsi.

Prvi utisci su odlični, ekran je mnogo bolji, kamere još nisam stigao da isprobam.

Zvuk je, čini mi se, bolji nego na Pocu iako je kod F1 kao stereo.
1da6d2692fec29cfa24262bfc5cdc501.jpg
761eef3ee9c13692dab963f56408047d.jpg

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Ajd dok jos koji dan isprobas Norda, napisi usporedbu s poco-om i isplati li se prelaziti!?

@mad_sam
Na Nordu je definitivno ekran dosta bolji, bezeli tanji i meni je lepši telefon generalno.

Na Pocu jedino su možda bolje performanse u zahtevnijim igrama tipavPUBG, COD...ali to ne igram pa ne mogu da tvrdim.

Ne kajem se što sam prešao na Nord, ali mislim da se ne isplati prelaziti, jeste po meni sve bolje na Nordu ali mislim da ne vredi...

Mebe je OnePlusu privukao pre svega OxygenOS koji sam par meseci koristio i na Pocu i to mi je bio najveći razlog za prelazak.

Kamere mi nisu neki prioritet ali čini ki se da su malo bolje na Nordu, a biće još bolje kada bude boljih gcam modova. A i ultraširoka kamera dobro dodje.

Baterija je ok ništa specijalno, ali dosta mi znači brzo punjenje.Screenshot_20201105-161848.jpgScreenshot_20201105-161831.jpg

Sent from my AC2003 using Tapatalk

Jel presao neko sa Mi8 na OP Nord?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ljudi kako ste zadovoljni telefonom? Kakve su kamere i baterija? Idem sutra ujutru da kupim novi telefon, resio sam da uzmem samsung note 10 lite ali imam i za iste pare novog norda verzija 12/256 pa me malo muci dilema.

Uzmi norda i ne razmišljaj.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ortak ga uzeo pre nedelju dana i prezadovoljan je, baterijom pogotovo (cini mi se da je imao oko 6 i po, 7 sati SoT na dva dana). Kameru ne koristi, a da budem iskren ja je nisam testirao, nisam se ni setio. Ustvari rekao mi je da je usao par puta i da se odmah vidi razlika naspram Pixel 2XL koji je imao pre njega.
Ja koliko sam ga cackao, lepo lezi u ruci, fluidan je bas, zvucnik dobar, ekran ne mogu skroz da ocenim jer nije skinuo fabricku foliju pa ima blaga prelamanja. Ono sto mi se posebno svidja je vibration motor, tako je responzivan i dobar da sam to odmah primetio. Jako ga dobro cujem u slusalici, mnogo bolje nego kad je imao Pixel, a kaze i da mnogo bolje hvata signal kao i wifi.

Ono sto sam takodje zakljucio je da sumnjam da cu uzimati telefon sa tolikim ekranom, ipak mi prijaju manji telefoni iako imam velike sake.

Poslednja izmena:
Najveci problem je sto u radnji nemaju izlozen telefon, ni note 10 lite bi nord a kutije nece da otvaraju.
Norda su ranije pljuvali zbog kamera pa imam utisak da su prilicno lose za te pare.

Kamera je skroz ok... Moguće da će biti i bolja sa novom gcam

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Posle skore tri sedmice druženja sa Nordom, mogu reći da sam zadovoljan, skoro u svemu je bolji od bivšeg Poco F1 a nije skoro ništa veći.

Ali i dalje meni je najveći dobitak OxygenOS koji mi je mnooogo bolji od MIUI, uz to ekran mi se čini dosta boljim u poređenju sa F1.

Nord posle mi8?

Ja sam presao na nord posle mi8. Jedino je kamera mozda malo losija (ali samo u low light uslovima) ostalo je bolje. Vjerovatno je i to ok sa GCamom ali je ne koristim, dok sam na mi8 koristio, pa sa tim i poredim.

Imas 90Hz amoled, osjeti se razlika, zvucnik je dobar, nema velikig notcha kao na mi8, baterija dobra. Dosta brze punjenje, a korisan je i fizicki taster za Silent/Vibrate/Ring kao na iPhoneu.

A OxygenOS je vrh, nesto najbolje sto sam koristio, mozda bolje i od suvog stock na Pixelima (uglavnom zbog dodataka). Prakticno stock sa korisnim dodacima. A da ne govorim potpuni bug free.

A i mi8 je odlican ali samo sa Lineage-om (meni), pomalo mi ga je i zao. Odlican tel. Mi8 sa MIUIem i Nord mi nekako ne idu u istu recenicu.[emoji846] Softver je vise od pola telefona.

Poslednja izmena:
E da, to mi je i ortak rekao koji je bio zakleti fan cistog androida, da mu je Oxygen bolji jer ima vise opcija a opet je skoro stock.
I punjenje je stvarno prebrzo, kad sam mislio da je oko 50% napunjen (pogadjali smo na slepo, telefon bio u sobi), bio je na 98%.

Jedino me te kamere lome.. Da li je egal, sto mi je sasvim dovoljno il je bas ono.. Bulja.
Videh na netu da je sa gcam dosta bolje al nemam nikakva poredjenja sa mi8.
Najveci problem je sta uzeti a da nije ogromno, da nije exynos i da nije ajfon, pa neka i bude 600e.

Jedino me te kamere lome.. Da li je egal, sto mi je sasvim dovoljno il je bas ono.. Bulja.
Videh na netu da je sa gcam dosta bolje al nemam nikakva poredjenja sa mi8.
Najveci problem je sta uzeti a da nije ogromno, da nije exynos i da nije ajfon, pa neka i bude 600e.

P30 pro, bolja kamera od njih, bolja baterija, ip 68, 40w punjenje, manji ekran kakav i želiš, brži cpu od norda. Pozz

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Tesko bez Google podrske, Huawei mi nije u razmatranju..

Nema smisla preporučivati telefon koji je izašao pre godinu ipo. Pogotovo što je softverska podrška, što se tiče Androida, veoma slaba a dva spomenuta telefona će dobiti sledeće dve verzije Androida.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Razmisljao sam al 400+ bez garancije.. Tesko. Da mi se desi mrtav pixel il tako nesto smorio bih se..

Ako imaš nekoga u inostranstvu iscimaj ga da ti kupi. Nema druge opcije.
Ni ja nisam planirao veći i teži uređaj od Mi 8 pa sam na kraju završio na Mi 10 i evo navikao sam se na dimenzije i težinu. Dobro, da je mogao S20 Snapdragon legalno da se kupi kod nas kupio bih njega, ovako i nisam imao nekog izbora.

Nema smisla preporučivati telefon koji je izašao pre godinu ipo. Pogotovo što je softverska podrška, što se tiče Androida, veoma slaba a dva spomenuta telefona će dobiti sledeće dve verzije Androida.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Ima Android 10 I kameru kao telefoni od 1000 eur. Jedini kompromis je da će koristiti sve vreme Android 10. Tek sad se otpisuje polako Android 6.0 btw. Dakle, ima tu jos 3-4 godine života i sa P30 Pro.

Ako imaš nekoga u inostranstvu iscimaj ga da ti kupi. Nema druge opcije.
Ni ja nisam planirao veći i teži uređaj od Mi 8 pa sam na kraju završio na Mi 10 i evo navikao sam se na dimenzije i težinu. Dobro, da je mogao S20 Snapdragon legalno da se kupi kod nas kupio bih njega, ovako i nisam imao nekog izbora.
Imam, al opet..
Msm da cu Nord na kraju pa cu videti sta cu ako mi se ne bude svideo.
Jel moze neko ko ima Nord da instalira gcam i opali koju sliku?

Ima Android 10 I kameru kao telefoni od 1000 eur. Jedini kompromis je da će koristiti sve vreme Android 10. Tek sad se otpisuje polako Android 6.0 btw. Dakle, ima tu jos 3-4 godine života i sa P30 Pro.
Upravo, ako je nekom bitnije da dobije nov android (u suštini interfejs izmenjen šaralalala) u odnosu na kvalitet uređaja, nek uzme pixel 4a

Razmisljao sam al 400+ bez garancije.. Tesko. Da mi se desi mrtav pixel il tako nesto smorio bih se..

Ja sam se lomio izmedju norda i galaksija note 10 lite. Uzeo jutros note 10 lite i za sada sam impresioniran. Drndam telefon vec 3-4 sata i nije se ni malo ugrejao a to je kazu najveci problem exynosa

Sent from my SM-N770F using Tapatalk

Koja je velicina 10 lite?
Bese to je Samsung sa Snapdragon procesorom ili je Exynos u njemu?

Koja je velicina 10 lite?
Bese to je Samsung sa Snapdragon procesorom ili je Exynos u njemu?

S10 lite je snap
Note 10lite je exy

Ja sam se lomio izmedju norda i galaksija note 10 lite. Uzeo jutros note 10 lite i za sada sam impresioniran. Drndam telefon vec 3-4 sata i nije se ni malo ugrejao a to je kazu najveci problem exynosa

Ček da izađeš napolje i uključiš 4g, tad kreće prava magija.

4g koristim bukvalno samo za navigaciju kada sam u autu i za muziku ako setam. Telefon koristim na poslu i kod kuce slabije. Napolju sam uvek sa detetom tako da ne drndam telefon. Poznajem dosta ljudi koji imaju exynose i niko ne kuka. Tako da sam prestao da se smaram oko toga. Mislim da su ljudi generalno skloni hiperbolisanju

Bogami ja i dalje imam traume od s8plus i Exynosa [emoji17]

Vrh Dno