U proizvodnji, sumnjam da je alu ram bas toliko skuplji
Zaboravih da su oni deo BBK-a, koji svakako ima i plastične frejmove, tj. mašine za to već, pa su lako mogli brzo da se prebace. Eh, ponedeljak.Bogami, mislim da u finalnoj računici jeste skuplji, kada se svaki ram pomnoži sa brojem uređaja prilična je to količina metala. Uz to, obrada i sečenje metala i plastike su dva različita proizvodna procesa, što takođe utiče na cenu proizvodnje.
Ali opet, to je razumljivo jer tako se seku troškovi, nema pregršt telefona u ovom cenovnom rangu koji dolaze sa dvostrukim GG i aluminijumom između.
Metal ili plastika nije toliko presudno, bitno je kakav su posao uradili inženjeri prilikom dizajna i fabričkih testiranja. Metalni telefoni su podjednako stradavali kao i plastični na forsiranim testovima savijanja.
Još bolji primer je bendgate skandal sa iPhone 6 Plus koji se savijao samo tako. A proizvođač je znao za to pre početka prodaje.
https://www.theverge.com/circuitbre...ple-bendgate-internal-documents-iphone-6-plus
![]()
![]()
Meni je ovo sto Jerry radi generalno glupo, koja je poenta?
Lomi i grebe telefone, bezveze. Gorila glas 5 se grebe po njemu na nivou 6-7 a moj tel sa gorilom 5 se posle nedelju dana izgrebao a nosim ga samog u dzepu.
Ne funkcioniše to tako jednostavno. Poenta je da su takve i slične stvari realnost u svakoj masovnoj proizvodnji.Pa valjda su drugi izvukli pouku i nesto naucili za ovih 6 godina, ili ipak ne?
Ako reklamiraš telefon, ili bilo koji drugi predmet kao IP68 onda onda mora da može da se koristi u takvom okruženju.
Naručen upravo sivi 8/128, nadam se da će poslati brzo...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari