Šta je novo?

[Omnia HD] Iskustva

Al si bacio kez ko p...a na nove gace.Nisam ga kupio samo proveravam da li je stvarno tako jer sam cuo sta mi covek prica koji ga imao.

I na kraju jel valja omnia hd ili ne? Ima li neko da ju je malo vise isprobavao uzivo a ne rekla kazala...... blah.... I dali moze da je uporedi s obicnom omniom, jer ono cudo kako se komira pa to nema nigde,a slike tek sto su ocaj...

Znaci mane: resistive touchscreen, symbian koji je spor ali sa 600MHz je ne uporedivo brzi od n97 (vazno da je smartfon)...
Ima li ih jos?

Omnia HD ima AMOLED capacitive touchscreen.

Ja ne bih nazvao manom resistive touchscreen...vec pre prednoscu.

EDIT: Sad pogledah, ima capacitive...

Poslednja izmena:
Da moja greska, ima capacitive touch prebacio sam se na 5800....
Nasao sam ga kod jednog "prodavca" za 350e novog sa garancijom od 1 god ali preko, deluje mi skroz ok cena, ali nista dok ga ne vidim uzivo i dobro isprobam....

Zato me i interesuju mane tj. na sta obratiti paznju....

resistive prednost :d

btw, displej je vrhunski a telefon uopste nije spor ako se uzme u obzir OS, dakle za symbian je brz...

Pa za mene je resistive prednost jer ja nemam problema sa koriscenjem olovke :) A i omogucava mi precizniju kontrolu uredjaja...

al sto bi koristio stylus kad ne moras... i to preciznije, pa sustina je da sve bude finger friendly a ne da moras stylusom da nabadas :)

Pa dok ne prilagode sve programe koriscenju prstom ja moram da se potpomazem olovkom :p

Svi ljudi ovde koji pishu o Samsung Omnia i8910 HD nisu imali prilike da "proceshljaju" telefon.Sve je to rekla-kazala,te ovaj drug rekao ovo,te ovaj rekao ono...itd.Svaka cast izuzecima ciji su postovi stvarno korisni i moze sto-sta da se zakljuci.
E sad ovako...Ja imam Omniu HD vishe od mesec dana.To je moj prvi smartphone i iskreno receno prezadovoljan sam.Telefon je zmaj!Kako dobar deo ljudi trazi konkretne stvari o tom telefonu,rekao bih par reci o njemu,licni uticaji...

Baterija: 1500mAh...Trajala mi je i do 7 dana!Za sve zvanjem,cimanjem,pokojom slikom i video snimkom...7 dana!Doduse jednom sam je ispraznio za 2 dana ali mozete zamisliti kroz sta je telefon sve prolazio. :) Najveca zamerka za bateriju je to sto ako recimo napunjenu bateriju(telefon) zakacite usb kablom za komp(tada se baterija puni) kao da se sve brise.Odnosno,ako je telefon bio zakacen 5 min,baterija ce se istrositi za pola sata!!!???Mislim da je to neki softverski problem...ali to je problem BR1.
Kamera:Ubica!8Mpx ili 6MpxW(Wide).U svakom slucaju slike su extra.Video snimak koji pravi nisam jos uvek imao prilike da odgledam na komp-u,ali na telefonu izgledaju savrseno.Ima preko 24fps i ja sam stvarno prezadovoljan.Problem BR2 je stvarno los audio zapis!Znam da su izbacili firmware i da je to reseno!
O.S. Symbian 5th.Ne znam...svi pricate da je spor,da je los font,da je slab..itd.Ja licno sam prezadovoljan.Radi savrseno,brzo,efikasno,ne baguje...Ne znam kakvi su ostali telefoni na trzistu i ogradjujem se od toga,ali licni utisak...fenomenalno.
Ekran:Necu trositi mnogo reci...bolja slika od mog samsung 223bw monitora :)
Da je veliki-jeste,da je tezak-jeste,ali opet to nije nikakav problem.Recimo meni se desavalo da zbog njegove velicine(duzine) kada razgovaram sa nekim ne cuju me dobro jer nisam dovoljno blizu telefona dok pricam!? :) Eto,ali cak ni to nije problem. :)
E sad,najveci problem je sto telefon jos uvek softverski nije dovoljno ispracen.O cemu pricam...Kako imam problem sa zvukom,treba mi novi firmware...Nabavim najnoviji Samsung PC Studio 7.2.24.9 odem na Update i kaze da moj telefon nije podrzan...???Ne mogu da ga update-ujem jer,ne znam,Srbija jos uvek nije podrzana??U drugim zemljama su ljudi to odradjivali.Pitanje za one koje se malo vishe razumeju u ovu materiju...
Da li postoji neki drugi nacin da update-ujem telefon ili moram da cekam dok to jednostavno ne proradi pre ili kasnije???

Nadam se da sam malo pomogao,ako nekome treba jos nesto slobodno neka pita!!

I ja sam proshlog meseca kupio svoj prvi mobilni telefon, i prezadovoljan sam, topla preporuka :d

I ja sam proshlog meseca kupio svoj prvi mobilni telefon, i prezadovoljan sam, topla preporuka :d

Hahaha...ajde sad svi da se smejemo...Sta ti znaci ovo?Ako nemas nista pametno da napises nemoj ni da se javljas...

Ma dobro nas kolega je opisao ukratko svoj prvi smart tel kao sto drajver kaze i normalno da je prezadovoljan,isto kao kad sam ja kupio za grsne pare 6630 cim se pojavio bio sam prezadovoljan.
Medjutim nije taj tel mislim na hd omniu ni za potcenu cak sto vise trenutno u vrhu,jer koliko vidim po svemu do sad sto sam procito a procito sam bogami dosta.Tako da se nadam de ce prvom prilikom dok se malo oparim ovaj tel biti sledeci na mome spisku za kupovinu.
Suvisno je bilo sta vise da komentarisem jer ga jos nemam i nisam imao prilike da ga probam.Nadam se da ce jos netko da iznese utiske tko ga ima.

Ma dobro nas kolega je opisao ukratko svoj prvi smart tel kao sto drajver kaze i normalno da je prezadovoljan,isto kao kad sam ja kupio za grsne pare 6630 cim se pojavio bio sam prezadovoljan.
Medjutim nije taj tel mislim na hd omniu ni za potcenu cak sto vise trenutno u vrhu,jer koliko vidim po svemu do sad sto sam procito a procito sam bogami dosta.Tako da se nadam de ce prvom prilikom dok se malo oparim ovaj tel biti sledeci na mome spisku za kupovinu.
Suvisno je bilo sta vise da komentarisem jer ga jos nemam i nisam imao prilike da ga probam.Nadam se da ce jos netko da iznese utiske tko ga ima.

Matori,ja sam ga nabavio za nesto manje od 40000 hiljada.Znam da su u svakom slucaju to velike pare ali opet.Velika je to investicija i bitna je stvarno svaka sitnica,ali moje licno mishljenje je da ako ja zelim ili ne zelim da kupim neki telefon,nije mi bitno da li mu je "homescreen ovakav ili onakav...".Pitaj sta te zanima za Omniu,mislim da mogu dosta da ti kazem.Nisam neki extra znalac pa da sad detaljishem,a koliko vidim posle 5 strana nicega,to sto ne znam toliko mnogo moze samo da bude plus...

Svi ljudi ovde koji pishu o Samsung Omnia i8910 HD nisu imali prilike da "proceshljaju" telefon.Sve je to rekla-kazala,te ovaj drug rekao ovo,te ovaj rekao ono...itd.Svaka cast izuzecima ciji su postovi stvarno korisni i moze sto-sta da se zakljuci.
E sad ovako...Ja imam Omniu HD vishe od mesec dana.To je moj prvi smartphone i iskreno receno prezadovoljan sam.Telefon je zmaj!Kako dobar deo ljudi trazi konkretne stvari o tom telefonu,rekao bih par reci o njemu,licni uticaji...

Baterija: 1500mAh...Trajala mi je i do 7 dana!Za sve zvanjem,cimanjem,pokojom slikom i video snimkom...7 dana!Doduse jednom sam je ispraznio za 2 dana ali mozete zamisliti kroz sta je telefon sve prolazio. :) Najveca zamerka za bateriju je to sto ako recimo napunjenu bateriju(telefon) zakacite usb kablom za komp(tada se baterija puni) kao da se sve brise.Odnosno,ako je telefon bio zakacen 5 min,baterija ce se istrositi za pola sata!!!???Mislim da je to neki softverski problem...ali to je problem BR1.
Kamera:Ubica!8Mpx ili 6MpxW(Wide).U svakom slucaju slike su extra.Video snimak koji pravi nisam jos uvek imao prilike da odgledam na komp-u,ali na telefonu izgledaju savrseno.Ima preko 24fps i ja sam stvarno prezadovoljan.Problem BR2 je stvarno los audio zapis!Znam da su izbacili firmware i da je to reseno!
O.S. Symbian 5th.Ne znam...svi pricate da je spor,da je los font,da je slab..itd.Ja licno sam prezadovoljan.Radi savrseno,brzo,efikasno,ne baguje...Ne znam kakvi su ostali telefoni na trzistu i ogradjujem se od toga,ali licni utisak...fenomenalno.
Ekran:Necu trositi mnogo reci...bolja slika od mog samsung 223bw monitora :)
Da je veliki-jeste,da je tezak-jeste,ali opet to nije nikakav problem.Recimo meni se desavalo da zbog njegove velicine(duzine) kada razgovaram sa nekim ne cuju me dobro jer nisam dovoljno blizu telefona dok pricam!? :) Eto,ali cak ni to nije problem. :)
E sad,najveci problem je sto telefon jos uvek softverski nije dovoljno ispracen.O cemu pricam...Kako imam problem sa zvukom,treba mi novi firmware...Nabavim najnoviji Samsung PC Studio 7.2.24.9 odem na Update i kaze da moj telefon nije podrzan...???Ne mogu da ga update-ujem jer,ne znam,Srbija jos uvek nije podrzana??U drugim zemljama su ljudi to odradjivali.Pitanje za one koje se malo vishe razumeju u ovu materiju...
Da li postoji neki drugi nacin da update-ujem telefon ili moram da cekam dok to jednostavno ne proradi pre ili kasnije???

Nadam se da sam malo pomogao,ako nekome treba jos nesto slobodno neka pita!!

A šta hoćeš da kažeš da je Omnia HD odličan telefon? Pa nisi morao, znamo mi to. Ali da vidim kome nije bitan odnos cene i kvaliteta, a tu je Omnia HD loša. Onima kojima to nije bitno, oni ni ne znaju funkcije svog telefona/automobila/bilo.čega.

Prosto, mnogi bi imali Omniu HD da im neko pokloni, ali da je kupe svojim parama... e tu se već treba razmisliti.

Poslednja izmena:
A šta hoćeš da kažeš da je Omnia HD odličan telefon? Pa nisi morao, znamo mi to. Ali da vidim kome nije bitan odnos cene i kvaliteta, a tu je Omnia HD loša. Onima kojima to nije bitno, oni ni ne znaju funkcije svog telefona/automobila/bilo.čega.

Prosto, mnogi bi imali Omniu HD da im neko pokloni, ali da je kupe svojim parama... e tu se već treba razmisliti.

Slazem se sa tobom u potpunosti.Ali opet ne razumem tvoj post.Sta je to hardverski sto Omnia nema pa ne zasluzuje tu cenu.Ispade da je najveci problem to sto je Symbian.Ajde,neka bude...Jer zbog toga ne zasluzuje da ima tu cenu?Pa n97 ima gotovo istu cenu,a mislim da je slabiji telefon od Omnie.Ne znam.Ja ne zelim da branim ovaj telefon,cak sta vishe moj ceo post je o njenim problemima i nedostacima,ali sa druge strane...600mhz/256Mb ram/16Gb+ memorija/3,7'' amoled/8mpx/HD...itd...nije ovo za bacanje...
Ljudi su se javljali i pitali konkretno o telefonu,jer je to i tema.O svemu se je pricalo osim o tome.Ako smatrate da ne treba da se prica ja vishe necu da se javljam...

Poslednja izmena:
Kakav je kvalitet izrade? Jel skripi nesto, dali se gulji, koliko je jak i cist zvuk???...
Zapucava li se pre i posle razgovora ili prilikom vise operacija ili programa koji sisaju vise ram-a, symbian-ova najveca mana...

Nije isto kupiti telefon od 600e sa i bez garancije. Kada se iPhone bude regularno prodavao sa garancijom kod nas, mozda i bude ok za uzimanje. Do tada to je samo skupa igracka i nista vise. Jer dati te pare i gledati u pasulj da li ce se i kada pokvariti je besmisleno. Ja na svaku Nokiu kupljenu ovde imam 2 godine garancije(tu je poenta kada dajes velike pare za tel.). A sto se tice Symbiana jeste njesra u poredjenju sa drugim OS-ovima, ali i Omnia HD kao i Nokia 5800 i N97 su predvidjeni za upgrade na Symbian^2 kada bude izasao negde tamo u januaru, februaru 2010. Mozda neko portuje i Maemo pa bude i on dostupan.

Poslednja izmena:
Kakav je kvalitet izrade? Jel skripi nesto, dali se gulji, koliko je jak i cist zvuk???...
Zapucava li se pre i posle razgovora ili prilikom vise operacija ili programa koji sisaju vise ram-a, symbian-ova najveca mana...

Pazi,prva test verzija telefona koja je izasla imala je limeni poklopac za bateriju sto su svi pozdravljali.Zvanicna verzija ima plastican poklopac sto i nije neki minus s obzirom da vecina telefona su od plastike.Izgleda prelepo i zaista fino.Zbog toga "upija" otiske prstiju.Teshko za brise(treba ti neka kvalitetnija krpa),ali stvarno lepo izgleda.Nista ne shkripi,cini mi se da sam procitao da je ekran podlozan grebanju,odnosno nije zashticen od grebanja,ali ja evo za nesto vishe od mesec dana nisam uspeo da ga ogrebem nigde.Zvuk je cist,stereo zvucnici,glasno se cuje.Nisam ga pojacavao do kraja,ali sam procitao negde da telefon pojacan do maximuma se nadaleko cuje.Mozda i preglasno.
Sto se tiche zakucavanja to mi se nije desavalo.Ako kojim slucajem pre ili posle razgovora pritisnem par dugmadi u isto vreme,ili sve operacije otvori bukvalno u trenutku,ili izbaci nesto kao "nedozvoljena operacija"(ovo mi se obicno desava posle razgovora kad 2x pritisnem prekid veze).Za Ram iskreno ne znam da li ga gubi ili ne,ali mi se nije desavalo da se telefon uspori,brljavi ili baguje...To je to.Pitaj sta te jos zanima...

Ok, to je uglavnom to... Javi ako bude nekih bug-ova i ako uspes da ubacis novi frimware...

Nije isto kupiti telefon od 600e sa i bez garancije. Kada se iPhone bude regularno prodavao sa garancijom kod nas, mozda i bude ok za uzimanje. Do tada to je samo skupa igracka i nista vise. Jer dati te pare i gledati u pasulj da li ce se i kada pokvariti je besmisleno. Ja na svaku Nokiu kupljenu ovde imam 2 godine garancije(tu je poenta kada dajes velike pare za tel.). A sto se tice Symbiana jeste njesra u poredjenju sa drugim OS-ovima, ali i Omnia HD kao i Nokia 5800 i N97 su predvidjeni za upgrade na Symbian^2 kada bude izasao negde tamo u januaru, februaru 2010. Mozda neko portuje i Maemo pa bude i on dostupan.

Pa pre cu da kupim Appleov telefon bez garancije nego Samsunga sa, i to za tolike pare. Samsung nikada nishta inovativno i drugachije od drugih nije uradio, vec kopira shta drugi rade i vuche se po proseku i ispod njega godinama samo zato shto se takav hardver najvishe prodaje, to nije dovoljno da bi za njega dao toliko para, i to vazi za bilo koje parche hardvera sa natpisom Samsung. I na sve to je Symbian, koji se raspada vec 10 godina i nikako da crkne :d

E pa sad kad bi napravili idealan telefon sta bi prodavali,ne moze tu covek da bude pametan,nego jednostavno ja mislim da covek kad uzima tel treba ga prilagoditi svojim potrebama.
Sto bi nas narod reko sto ljudi sto cudi.

Evo i ja postadoh da kazem ponosni vlasnik omnie hd.Tek sam je danas uzeo i javljam utiske dok je malo proresetam,ali iz prve ruke vidoh da je ekran vise nego dobar.Za sad toliko.

Evo i ja postadoh da kazem ponosni vlasnik omnie hd.Tek sam je danas uzeo i javljam utiske dok je malo proresetam,ali iz prve ruke vidoh da je ekran vise nego dobar.Za sad toliko.

I,kakva je prva impresija? :)

Trenutno sam zadovoljan za ekran i pogotovo i mislim da mu nema za sada premca,sto se tice ekrana.Odaziv je dobar da kazem brz ali mozda za moj ukus moglo bi jos malo brze.Telefon je stvarno estetski lep i dizajniran bas kako bi ja pozeleo.To je ukratko da ne duzim dalje jer ima mnogo da se prica.Ako nekoga nesto zanima konkretno neka pita ja cu da dam moje utiske i mislenje.
Samo da dodam da tel vredi svaku paru,zavisi tko,gde,i koliko je placen i mogu da kazem.tj. prvi sam na njemu skinuo stiker sa njegove kutije + dve godine garancije tako da ne zalim ni corave pare sto sam dao za njega.Jedini je problem sto treba dosta da se pricuva a ne kako smo mi navikli gurni gde stignes u koji dzep pa teraj.

Ubacih i novi fw tj.flesovanje pa ako nekog zanima kako i gde neka pita,naravno mislim na omniu hd.

Poslednja izmena:
Evo, i mene kao novog člana, interesuju neke stvari vezane za omniu hd, pošto planiram da je pazarim...
Kao prvo, da li ta sva plastika deluje ok, mislio sam da uzmem htc touch pro 2, pošto sam ranije imao htc touch hd, ali kad sam ga uzeo u ruke, odmah sam odustao.

Kao drugo, imao sam 5800 sa praktično istim os-om, da li neko od vas vlasnika imao i 5800 pa dami uporedi ta dva fona, posebno odnos rezistivni (5800) kapacitativni ekran (omnia hd)

I kao treće, da li se mogu "nabaviti" i instalirati sledeći programi: nimbuz, garmin , office suite (sa podrškom za 2007)...

Toliko od mene, nadam se da nisam preterao sa pitanjima...Pozz...

Da ti odgovorim za omniu hd.Sto se tice plastika ona je ok jest da je magnet za ruke i prasinu ali nije kao recimo zadnja maska na n95 8 giga da se od futrola i dzepova guli,nego je bas ona fina po celom telefonu koja se ne moze nikad izlizati po dzepovima i futrolama.To je sto se tice plastike,e sad ako planirate da grebete ekserom ili ga bacate normalno je da ce doci do ostecenja na plastici ali ne i gulenja farbe sto je po meni ono najbitnije.Imam n95 8 giga otkad je izasao i stalno nosen po dzepovima.Prednja maska neogrebana i neoljustena dok je zadnja strana katastrofa jer nije pravljen od istog matrijala kao prednja maska na displeju n95 8 giga,dok je omnia hd komplet od takvog matrijala osim displeja naravno.Za 5800 ne mogu ti nista reci jer nisam imao.Sto se tice ekrana na omniji hd mislim da ne postoji bolji,i meni je perverzija i suvisno je bilo sta pricati.Sto si vise nezniji prema njemu sa dodirom prsta sve bolje radi.Garmin sam instaliro,najnoviji i sve radi a ovo drugo nisam stigo da probam tako da ne mogu reci da li radi ili ne.

Vrh Dno