Šta je novo?

[Omnia HD] Iskustva

Evo ukratko.Za ovaj poduhvat je potreban xp,jer na visti ne radi provereno,a za xp7 ne znam nisam probao.Za verzije ima ih raznih ali ja sam probao tri koje su izbacene sve od 03.09.ove godine i razlike su male.Sta zelis zavisi od tebe.Trenutno sam na i8910hx_1.2_ii2 posto ova jedina ima srpski,hrvatski,madjarski,bugarski,rumunski ,engleski i automatski.Mozda je malo za neki procenat siromasniji meni ali nebitno stabilna je,a sto se tice baterije sve su tu otprilike mozda je ova koju ja koristim sa srpskim malo bolja,ali znacu tek sutra u jutro kad se probudim i vidim stanje baterije.Evo link za nacin na koji se radi http://samsungi8910omnia.com/how-to-flash-and-debrand-your-samsung-i8910-debrand-tutorial/ A sa ovog linka http://forums.samsungi8910omnia.com...m_i8910hx1-2-big-language-pack_ii1_based.html ce da skinete samo znaci fw a to je i8910HX1.2_II1 sa nasim jezicima i ostalo sve pratite iz prvog linka samo stavite ovaj fw sa nasim jezicima,ako zelite ako ne ima i drugih vasa zelja koji jezik zelite.Nadam se da ce te se snaci ukoliko zapne tu sam svako vece.Znam kad nesto zelite a ne znate pa ako vam zatreba evo i tel 0612573701.Nikola.

Poslednja izmena:
Mogao si i adresu da ostavis i koja si krvna grupa:D . Salim se.
Cestitam na kupovini telefona i da te sluzi do sledeceg:) .Nego gledam je ovamo po radnjama i brate mnogo mi velika,masivna ,dodje skoro ko PSP i ne svidja mi se OS,batalio sam ga jos od N-GAGE-a!

Ebiga izgleda velika ali nije vise je tanka a dugacka i opet ponavljam lep za primer sto est est.
Hvala na cestitkama.

Ebiga izgleda velika ali nije vise je tanka a dugacka i opet ponavljam lep za primer sto est est.
Hvala na cestitkama.

Najbitinije u celoj ovoj prici je kako se ponasa baterija kada je zakacis na usb?Da li i dalje ima problema?Moje iskusva su sledeca:punio sam bateriju oko 4 sata preko usb-a,bila je prazna posle 6 sati;punu bateriju sam zakacio na usb,prebacio par stvari(15 min. max!),baterija je bila prazna za pola sata.Mislim da je tu softver problem.Jesi li primetio ovo?

Nisam imao taj problem ni na starom fw.Evo konkretno za bateriju Danas joj je treci dan bez gasenja uz da kazem dosta razgovora i desetak poruka i ovako *******cija.Sada mi signaliziro da je baterija pri kraju i stavih ga na punjac preko usb da vidim za koliko ce ga napuniti pa javljam.
Za sad po meni ovaj fw nije los.Videcemo sta ce se desiti kad stavimo multimediju.Do sad sam skupljao po netu i planiram da ga naprcam sve sto god imam.Sto se tice tvog problema mislim da je resenje samo fles,jer koliko sam citao po forumima nisi jedini kome je baterija kratko trajala i svi su resili sa novim softverom.Probaj samo pazi ne sme da dodje do prekida ili gasenja tel prilikom procesa flesovanja inace je ako dodje do prekida mrtav,sto kazu na netu jedna lepa sjajna cigla.
Znaci ostaje ti da samo napunis bateriju i da se pomolis bogu da ne nestane struje.

Nisam imao taj problem ni na starom fw.Evo konkretno za bateriju Danas joj je treci dan bez gasenja uz da kazem dosta razgovora i desetak poruka i ovako *******cija.Sada mi signaliziro da je baterija pri kraju i stavih ga na punjac preko usb da vidim za koliko ce ga napuniti pa javljam.
Za sad po meni ovaj fw nije los.Videcemo sta ce se desiti kad stavimo multimediju.Do sad sam skupljao po netu i planiram da ga naprcam sve sto god imam.Sto se tice tvog problema mislim da je resenje samo fles,jer koliko sam citao po forumima nisi jedini kome je baterija kratko trajala i svi su resili sa novim softverom.Probaj samo pazi ne sme da dodje do prekida ili gasenja tel prilikom procesa flesovanja inace je ako dodje do prekida mrtav,sto kazu na netu jedna lepa sjajna cigla.
Znaci ostaje ti da samo napunis bateriju i da se pomolis bogu da ne nestane struje.

Nismo se razumeli izgleda.Nemam nikakvih problema sa baterijom kad se ona puni klasicno preko punjaca.Kad koristime Usb tad nastaju problemi.Kontam mozda je bolje da ja odnesem mob u servis pa neka ga oni fleshuju.Bolje oni nego ja. :D

Ma ok za flash a sto se tice usb kod mene ga puni 4 sata i jos nije napunio i primetio sam da ne mozes pristupiti memoriji kartice i masivne memorije dok stize poruka jer automatski trazi prelaz na radnu ,dok njegova radna je ok.Ni meni nije jasno ali to mi toliko nije ni bitno.Bitno da instalacije rade i ok drugo mi i ne treba.

Pa pre cu da kupim Appleov telefon bez garancije nego Samsunga sa, i to za tolike pare. Samsung nikada nishta inovativno i drugachije od drugih nije uradio, vec kopira shta drugi rade i vuche se po proseku i ispod njega godinama samo zato shto se takav hardver najvishe prodaje, to nije dovoljno da bi za njega dao toliko para, i to vazi za bilo koje parche hardvera sa natpisom Samsung. I na sve to je Symbian, koji se raspada vec 10 godina i nikako da crkne :d

Odma da mi pokloniš tvoj televizor:-devil-:

I meni isto treba jedan samsungov lcd generacije devet bar 40 inca ne trazim vise:d.
Evo samo da dodam izasao novi hyperixov fw za omniu hd i poseduje srpski jezik,ako nekome nesto znaci,a ima i hrvatski za bracu hrvate,pa ko voli nek izvoli.

Nikola1,
nema te čoveče sto godina, šta se dešava, koristiš li još isti fon, kakva su iskustva.
Ja sam ga skoro (pre deset dana) nabavio, čisto me interesovala famozna kamera i AMOLED ekran. U principu, ovu (kao i sve ostale verzije symbian-a sem uiq-a) mrzim, te ću se verovatno prebaciti na HTC ponovo i WinMob koji mi daje veću slobodu.

Interesuje me, kakvi su fw-ovi od HyperX.a i Se7ven-a, da li si ih probao?

Bre sta da ti kazem ne znam tacno sta te zanima,ali ukratko probao sam malte ne sve hyperx.e fw i situacija je sledeca.Ostao sam trenutno na 1.5 hakovani,tj imas rom patcher sa kojim izbegavas sertifikate odmah prilikom instalacije i provereno radi.Simbian je brz kao metak tako da tu nema zamereke.Baterija uz normalno koristenje gura na tri dana,a uz neku vise upotrebu dva dana,uz ekstremno jedan dan ce izdrzati sigurno pa i vise,znaci ovo sto sam napisao podrazumeva se bez gasenja tel i nocu i danju.Postoji i ranija verzija fw sa srpskim isto ok radi ali nema rom patcher i sve castor efekte tako da bas ne preporucujem.Sta znam da sad nisam imao zaglupljivanje ni jedamput sa ovim simbianom i ako nisi siguran da ces lepo odraditi fles ne preporucujem jer tel nije bas jeftin.Ja sam prvo da kazem posteno tri dana proucavao i sakupljao materijal da bi se zatim usudio,ali kad prvi put probijes led ide lako.Probao sam i ruski fw nije ni on los,tako je samo pitanje ko sta voli i sta mu treba.Izasla je nova verzija 1.6 fw ali sa malim dopunama pa mi se ne isplati instalirati sve iz pocetka kao sto su garmin i igre.Odradicu novi kada se budu videli veci pomaci u bateriji i ostalome.A ovaj drugi nisam probao.

Samo da potvrdim sve sto su rekli Nikola1 i Y2K986,telefon je daleko bolji od omnie i900,koja je uzas,ali dobro bitno je da ide ka bolje...
Za symbian sam mislio da je spor gledajuci u Nokijine verzije N serije,medjutim ovaj phone sa 600mhz procesorom ga pegla samo tako... ko nije video i probao phone,nega to uradi pa nek kaze komentar.

Ne znam zasto su ti i900 bili problematicni a za moj ukus strasno mi se svidjao i za malo da ga kupim.Mada gledam po forumima neki i900 rade extra,bar tako ljudi pisu po forumima,ali ajd znaj koji je pravi.

Koliko ti traje baterija na 1.7 fw,ali da mi kazes iskreno da se ne mlatim sa ponovnim flesovanjem ako nema pomaka?

Zaista ti nemogu tacno reci, telefon je cesto povezan sa PC-em pa se dopunjava, mislim da nije bilo pomaka po pitanju baterije u odnosu na prosli FW

Meni je nakon instaliranja HyperX firmvera 1.62 baterija nakon prvog punjenja trajala cak 6 dana uz intenzivno koriscenje, ali se nakon toga vratila na dotadasnjih 1-1,5 dana, kao sa fabrickim firmverom. Ima li neko ideju sta bi mogao da bude problem?

Iskljuci 3 de navigaciju i automatsko skeniranje wifi mreze pa probaj onda.Ja sam na 1.5 fw i zadovoljan dva puna dana,a ako manje koristis izdrzi i treci.

The Samsung i8910 HD to get full kinetic update

-Webkit update: A faster user-interface when online, for swift navigation of your favourite websites
-Graphic engine: An improved graphic engine, increasing the speed to access the multimedia content
-Kinetic scrolling: The addition of a kinetic scrolling system provides a superior full-touch experience

The firmware update will be available from January 2010 in the UK and gradually rolled out to other European markets, Southeast Asia, the Middle East Asia, Africa and rest of the world.

http://www.samsung.com/us/aboutsamsung/news/newsIrRead.do?news_ctgry=irnewsrelease&news_seq=16079

HX_Speed_2.0_Final_release

Something special something new…… it´s 2010, and our device gets kinetic-scroll. So I´m happy to release the first speed-release in 2010, HX2.0_speed_edition, as i said, it´s decent, it´s speedy, it´s….. fast !

Changelog:

* Full kinetic-overall scroll with changed scrolling vallues for speed edition
* increased MBufpool cache in c32start.ini (2x) for better/stable internet connection
* Roadsynch is back and working (hopefully because i don´t use this app)
* changed cache vallues in media-galerie.. it´s still not working perfect, but it´s little bit better (open media-galerie, wait until thumbnails are loaded, scroll up and down… then it will work smoothly like on my video)
* FADEDISABLED (for menu-speed)
* disabled animation (menu)
* disabled ATOMICREDRAWS, to increase menu speed again
* wrt widget apps working
* integrated patch (for rompatcher) to reboot your device when clicking on “Switch off!”
* qwerty keyboard changed to small keys (many users requested as it is the same as in offical releases)
* Camera compression improvements (set all resolutions to 100 % for best quality)
* no modem-update
scr000002.jpg

scr000008c.jpg

verzija prepuna bagova medjutim izlasao i
Update:

15.01.2010

* fixed bug for updating Roadsynch
* fixed softkey bug (keypad, webbrowser etc…)
* fixed homescreen icon bug
* fixed double names icon Galerie/Media
* restored manifest file for custom Animation/effects (requested from many peoples)
* changed redraw commands that causes grafik-glitches
http://hyperx.garrettcullum.com/speed_2.01.rar

u toku dana ocekujemo novi update HX_Speed_2

ispravljeni bagovi :
Update 19.01.2010

* All files are updated to the newes rom (some files had an older build that could cause bugs)
* C2Z patch can now remain activated:
* c2z patch activated GALERIE CRASH = FIXED
* c2z patch activated does not find any music files FIXED
* Java installation issues FIXED (i have installed over 30 apps/games with no problem)

http://www.hyperx-i8910.com/

Stavih novu temu pover orange na omniji i baterija poludela koliko traje,sta se dogodilo ko ce ga znati?Trajanje je puna tri dana sa srednjom upotrebom kod mene konkretno razgovori i poruke i posle toga sam ostao jos na dve crte stanja baterije posle tri dana.Nisam smeo da cekam da se isprazni do kraja jer nisam bio siguran koliko ce izdrati posto mi je tel sutra trebao.Sta ce se dogoditi dalje javiti cu stanje dok prodje ponovo tri dana.

HX 2.0 FINAL
http://www.hyperx-i8910.com/
First release with a long Beta-phase. And first release without other people trying to fuck me up.
As i said some time ago, we are currently “stuck” for researching something new on an firmware. Mostly of my Firmware is developed by Samsung, so don´t forget the R&D team at all. All i do is small improvements and the final “touch” to get the maximum out of an Firmware and of course from our belove i8910 Device.
It´s probably the last big improvement made by samsung, because they have moved most of their Symbian team to Android, so there is no point to wait longer (internal information)

Anyway, here my changelog, don´t beat me if i miss something because, as always there are many improvements/tweaks integrated from older HX´s builds.

CHANGELOG:

* removed LEFTUP cert. for better compatiblity installing apps/games (caused many issues)
* Improved Browser engine
* improved FLASHlite engine
* Kinetic-webbrowser, and several cache improvements by me.
* WRT widget apps working
* FULL Kinetic scroll over-all
* changed Kinetic scrolling values
* OVI store app compatible
* Nokia Java 2.02 install compatible
* New wallpaper and theme
* 100 % Full hacked phone by default with integrated Rompatcher by Marco Bellino credits for this MUST have app goes to him and his website: http://www.symbian-toys.com
* increased MBufpool cache in c32start.ini (2x) for better/stable internet connection
* changed cache vallues in media-galerie.. it´s still not working perfect, but it´s little bit better (open media-galerie, wait until thumbnails are loaded, scroll up and down… then it will work smoothly like on my video)
* integrated patch (for rompatcher) to reboot your device when clicking on “Switch off!”
* Camera compression improvements (set all resolutions to 100 % for best quality)
* FULL Multilanguage-5 support (EN_DE_IT_SP_FR)
* Full T9 multi5 support
* My_media app still there
* International Keyboard (all supported languages)
* Nav-bar and FULL page Homescreen (-kind- of satio homescreen)
* same improvements as Speed release, BACKGROUND killing apps: contentharvester.exe, screensaver.exe, sipprofilesrv.exe, vcommandmanager.exe, ScreenCapturer.exe, WlanTxCal.exe)
* changed min. heap size to 512
* Major improvement of the Symbian OS S60v5 operation System
* several System optimization to get max. amount of 84,5 MB free disk-space on c:\ without loosing ANY apps.
* UPDATED Modem file to JA1 (extra exe) just start the exe and flash the modem part without flashing the whole firmware.
* changed Video-recording delay values
* updated Video-recording files
* added TRANSPARENT SATIO HOMESCREEN
* added “no memory card icon” shown
* all knowing hacks (from the past) except “Automatic-loudspeaker on call” this was removed due to several problems !
* added Disable Contacts rotation when writing sms in landscape
* Vodafone homescreen NOT added, because you can install it yourself (much better for system)
* fixed Memory-card BUG
* fixed Dictionary scroll-bar bug
* fixed Media-galerie scroll-bar-bug
* improved Camera starting procedure (3-4 sec.)
* ported IMAGEVIEWER from Nokia X6 device
Scr000006.jpg

Scr000007.jpg

Default team on START is Universal, but you can change the NEO dark team by yourself in the options. I made this because it´s indirect not possible to add a custom wallpaper….. only with an trick.

The package contains 2 exe files ! ONE is the firmware itself, and the other one the UPDATED MODEM file ! I made this speratly because many of you told me they got problems flashing all together.

It doesn’t matter which file you want to flash first! If modem flashing doesn´t work for some reason, it doesn´t matter !

http://hyperx.garrettcullum.com/HX2.0_final.rar

Ma ja vise ne menjam nista,evo poceo treci dan i skinuo samo jednu crtu,doduse nesto sam ga slabije koristio nego obicno.

Misliš bio je ugašen tri dana pa dok si ga palio izgubio je jednu crticu.

:smash:
Misliš bio je ugašen tri dana pa dok si ga palio izgubio je jednu crticu.

Ma nemoj da me zezas evo mi sad poce i cetvrti dan bez gasenja i ostao na tri crte,sta se dogodilo pojma nemam osim da sam promenio temu.Softver je hyperx 1.5 tko mi ne veruje spreman sam da se kladim :).

Samo da dodam ponovo i vise ne spamujem temu,evo ga i peti dan i ostade na jednoj crti.
Sta da vam kazem kad ne znam ni ja kako i zasto se dogadja,a pocelo je sve sa promenom teme u pover orange:probajte pa mozda se jos nekom posreci.

Novi update:
HX 2.02 (ENGLISH,DEUTSCH,ITALIAN,FRANCE,SPANISH)

Update 04.02.2010:

* Dictonary working
* Asphalt4 icon deleted
* wifi shortcut widget is BACK
* Offscr. apps (calc, converter) can´t install – FIXED
* New Highspeed Kastor effects by darknight07
* changed Picture-quality values.
* Based on I8910BVJB1
* INTERNATIONAL T9 Support: English,Russian,Turkish, German,Bulgarian,Croatian,English,Hungarian,Romanian, Serbian, Arabic,English,French,Farsi,Urdu,French,Dutch,,Hungarian,Italian,Polish,Spanish,Danish,English,Finnish,Norwegian,Swedish,Greek,Portuguese,Czech, English, Slovak, Slovenian.
* still 83,1 MB free space on c:\

http://hyperx.garrettcullum.com/HX2.02_fixed.rar

Zna li netko gde se tacno ubacuju ona dva muzicka fajla da se cuje kratak zvuk prilikom palenja i gasenja tel,jer sad uradih novi firmer pa to nema,a secam se i pre kad sam radio flash pretprosli put ti mali fajlovi po difoltu nisu bili ubaceni i kad sam ih ubacio culo se,a sad ne mogu da se setim gde u koji folder da ih ubacim pa me j..i,dobro bi mi dosla pomoc da mi netko kaze gde se tacno stavljaju?

Kupila sam polovnu Omniu HD za 300 evra a do sada sam imala N82 i njemu sam svašta radila, verovatno sve što može i ne može da se radi, pre toga, dakle vrlo davno valjda 2004 sam flešovala motorolu tako da imam iskustva ali bi mi pomoglo da mi neko kaže, npr. Nikola, odakle da počnem i šta mi je sve potrebno da flešujem Omniu HD. Neznam njeno poreklo, piše da je verzija softvera I8910XEII1, 03.09.2009, Custom version I8910SERII2 date 04.09.2009. language set 06. Nema srpski jezik i nisam baš zadovoljna kako radi, mislim, koči se, naročito kad ga uključujem desi se da uopšte neće da radi pa ne može ni da se isključi na dugme a kad je ipak nateram da se ugasi, onda piše samsung pola sata dok se ne ugasi. Šta bi to moglo da znači i da li bi flešovanje pomoglo?

Vrh Dno