Šta je novo?

[Omnia HD] Iskustva

Kod Omnie jedino sto ce ti mozda nedostajajti je to sto nema slot za stylus, nego moras da ga drzis na privezak, i osetljivost ekrana je malo slabija nego kod HTC-a, i mozda bi bilo lepse da ima malo jacu rezoluciju ekrana, sve ostalo je dobro.

Bar nesta da cujem u vezi tih omnia.Sad se dvoumim posto imam n95 8 giga koliko mi je isplativo uzimati i 900,a za hd omniu nemam dovoljno pare.Nista mi ne prostaje nego da skupim sve pare,dupe ne moz da izdrzi.Ipak hvala na odgovorima.

A što prosto ne bi uzeo iPhone 3G? Uvaljaj taj N95 dok još mogu da se uzmu neke pare :).

ne bih da flejmujem .. ali Omnia sa Win-om je totalno ***nje.. imao proshli model...

E kada tako lepo objasniš, kako da se čovek ne složi sa tobom :)...

Evo najvise me primamljuje omnia hd zbog zbog hd camere i aparata jer sam imao prilike da uporedim i-900 cameru i n95,daleko je bolja bila na i-900,dobro sad daleko je sirok pojam za onoga tko ne zna sta da gleda al nebitno bitno da me razumete.Gledo sam snimke i slike sa omnije hd i moze da bude i bolje ali u sustini sam zadovoljan.E sad znam sta ce da mi kazete da kupim kameru i foto aparat,imam ja to sve i dobru kameru i aparat.Moj problem je u tome sto ne mogu stalno da nosim i kameru i aparat dok omnija hd nudi;slike,video,telefon,navigaciju itd i u svakom je trenutku uz mene a internet i da ne spominjem.Sto se tice n95 8 giga zena ne da da ga prodam vec ga uzima ona,tako da bi ja vec napravio kombinaciju.To je to ukratko,a cinjenica je da i ne moze da se nadje trenutno omnia hd.Sve sam prelistio od mobilnog sveta do halo oglasa tj.gde sam zvao vec je prodano kolika je potraznja,dok je u radnjama skupo.

Evo najvise me primamljuje omnia hd zbog zbog hd camere i aparata jer sam imao prilike da uporedim i-900 cameru i n95,daleko je bolja bila na i-900,

Evo ja ne znam šta da gledam pa opet nisam ćorav da ne mogu da vidim da i N73 pravi bolje slike od i900.

I N73 i i900 prave super fotke za mobilne telefone.

Moj kolega ga ima. Imao sam priliku da ga probam i jednostavno, telefon je cigla bez mozga. Jedino sto je ok je ta kamera i video, sve ostalo je bez veze. Kada sam krenuo sa mojim Iphone 2G da radim slicne stvari kao na Omniji, shvatio sam zasto je IPhone masterpiece.

Poslednja izmena:
Znaci ima tu nesto jer ga je imao moj drugar i kad je video sta je odmah ga da kazem likvidiro,tj.zamenio za htc.

Nije telefon cigla bez glave koliko su to korisnici :)
To je WM telefon koji dolazi sa Touchwiz UI kod Omnije i koji jeste losiji od TouchFLO (manilla) koji dolazi sa HTC telefonima, ali zato mozes da instaliras SPB mobile shell i na jednom i na drugom i koji je po mome misljenju puno bolje resenje.
Najveci problem je sto ogromna vecina kupuju smartphone a koriste ga kao da je obican telefon...
U svakom slucaju ja sam ti rekao da za razliku od HTC-a imas nedostatak slota za stylus, i mozda malo slabiji odziv ekrana, ali dobijas bolju kameru.
Ako volis da fleshujes telefon, htc je isto tu u prednosti jer imas puno romova na xda dok za omniju imas nesto malo na modaco.

Imas prodavnica mobilnih telefona gde mozes da ih cackas, pa moze i to da pomogne oko odlucivanja.

Poslednja izmena:
Nije telefon cigla bez glave koliko su to korisnici :)
To je WM telefon koji dolazi sa Touchwiz UI kod Omnije i koji jeste losiji od TouchFLO (manilla) koji dolazi sa HTC telefonima, ali zato mozes da instaliras SPB mobile shell i na jednom i na drugom i koji je po mome misljenju bolje resenje.
Najveci problem je sto ogromna vecina kupuju smartphone a koriste ga kao da je obican telefon...
U svakom slucaju ja sam ti rekao da za razliku od HTC-a imas nedostatak slota za stylus, i mozda malo slabiji odziv ekrana, ali dobijas bolju kameru.
Ako volis da fleshujes telefon, htc je isto tu u prednosti jer imas puno romova na xda dok za omniju imas nesto malo na modaco.

Nadam se da pričaš za i900, pošto Omniu HD tera Symbian.

lol, omnia hd nije wm telefon :d

akki pricao sam o telefonu koji se zove "Samsung i900 Omnia" i koji nije Symbian vec WM, ja nigde nisam spomenuo HD, i ne vidim zasto lol-ujes. :)

@guru: šta su to tačno iskopirali sa iphone-a?

Pa upalish fon i malo se zezash sa njim, sve se isto radi kao na Iphoneu, samo shto su uspeli da ubiju funkcionalnost :) Prvi ekran na kome treba da stoji shto vishe programa, sat zauzima pola ekrana, fliknesh desno (i to ako uspe iz prvog puta :d), a ono gomila ikonica i sve isto izgledaju, a font se teshko chita pa se zapitash da li su oni uopshte pomislili da to treba da bude jednostavno i pregledno. Isto je i sa browserom i sa onim nekim skrolovima koji su kao kocka koja se vrti, to ni prvi put kad vidish nije interesantno (mozda sam ovo pomeshao sa WM HTCom, ali mislim da i Android ima isti budjavi skrol) :)

Jednostavno sve shto chini UI na fonu, prvi je iPhone uradio, samo su oni ovde pokushali da to izgleda drugachije pa ga s*ebali, pa je i posle 3 godine to na njemu najbolje. Ista pricha je i za WM, tamo je josh gore, morash da budzish i patchujesh da bi to bilo upotrebljivo, a svi pokushavaju da ga naprave shto blize iPhoneu, kao i kod svih ostalih telefona :) Zato mi nije jasno zashto jednostavno ne kupe iphone :)

I sad ce dodje priest :d

Poslednja izmena:

Evo me :)

Prvi ekran na kome treba da stoji shto vishe programa, sat zauzima pola ekrana,
Upravo je to jedna od glupljih stvari na iPhone sto nemas uopste homescreen vec ti se homescreen pretvorio u start menu, a mnogo je fucionalniji taj homescreen na andridu, ili na wm-u koj je iz vise delova i na njemu mozes da kacis sta, hoces: i programe, i sat, i vremsku prognozu, i kontakte... sve sto ti padne na pamet, a ako hoces spisak programa imas ga na njegovom mestu a ne na homescreenu.

Jednostavno sve shto chini UI na fonu, prvi je iPhone uradio, samo su oni ovde pokushali da to izgleda drugachije pa ga s*ebali, pa je i posle 3 godine to na njemu najbolje. Ista pricha je i za WM, tamo je josh gore, morash da budzish i patchujesh da bi to bilo upotrebljivo, a svi pokushavaju da ga naprave shto blize iPhoneu, kao i kod svih ostalih telefona :) Zato mi nije jasno zashto jednostavno ne kupe iphone :)
Na ovo necu da ti odgovorim jer necu da ponovim opstepoznate nedostatke koje ima iPhone. :)

Pa upalish fon i malo se zezash sa njim, sve se isto radi kao na Iphoneu, samo shto su uspeli da ubiju funkcionalnost :) Prvi ekran na kome treba da stoji shto vishe programa, sat zauzima pola ekrana, fliknesh desno (i to ako uspe iz prvog puta :d), a ono gomila ikonica i sve isto izgledaju, a font se teshko chita pa se zapitash da li su oni uopshte pomislili da to treba da bude jednostavno i pregledno. Isto je i sa browserom i sa onim nekim skrolovima koji su kao kocka koja se vrti, to ni prvi put kad vidish nije interesantno (mozda sam ovo pomeshao sa WM HTCom, ali mislim da i Android ima isti budjavi skrol) :)

font teško čita samo ko je ćorav, nisam znao da imaš probleme sa vidom :) Stoji da je gomila stvari prvi put viđena kod iPhone-a, i Apple-u skidam kapu jer da nije bilo njih, pola ovih stvari ne bi videli na telefonima, al te tvrdnje da ne uspeva da se skroluje iz prvog puta i slično nikako ne piju vodu. A neko neće da kupi iPhone jer nema ****ni multitasking :D

Jel ima negde test na srpskom jeziku za omniu hd posto na mobilnom svetu ne nadjoh ili sam corav?

Poslednja izmena:
Ma jesam meni je presudna kamera znaci slike i video tako da je to sto mi najvise treba i sto me privlaci.Takodje mislim da omnia hd definitivno ima najlepsi izgled kao spejs satl,za moj ukus ne previse nakiceno i ne previse ruzno.Mozda se neki nece sloziti ali ljudi meni je prelepa.
Sad jedno pitanje da li je omnia i900 imala problema sa svojim sistemom wm,kad je hd omnia presla na simbian i iz kog su se razloga odlucili na novoj hd omniji staviti simbijan?Ja licno mislim da je tu bio debeo razlog,jer po forumima pricaju sta kome odgovara.Molio bi da ne ispadne i ovde tako tj.da li postoji neko zvanicno objasnjenje zasto je to uradjeno?

Ne verujem da je bilo problema sa WM-om nego jednostavno symbian ima više korisnika, pa su verovatno išli na to da će prodati više komada.

i900 je krs, zasto? zato sto mu je tuch screen totalno neosetljivo djubre i tacka. da ima hw tastaturu bio bi vrh fon ovako..... kad uhvatis iphone kao da si se teleportovao u buducnost...

Ne možeš da porediš ekrane na pritisak (i900) i ekrane na provodljivost struje (iphone i androidi i još tu i tamo), normalno da će ovi drugi da budu bolji za prste.

Pitanje je samo je li i900 ekran lošiji od drugih "na pritisak".

Poslednja izmena:
Ja sad ne mogu da odgovorim o tako finim stvarima kad ih nisam probo kroz moje ruke pa da pricam moje mislenje sto je bolje.Imao sam na pet minuta i900 i odmah u prvoj sekundi dolaska u moje ruke tel se zaglupio i moralo vadjenje baterije.Sta li sam dirno namerno ili slucajno djavo ce ga znati.

Evo jedno pitanje za korisnike i900.Da li je tacno kad se omniji i900 isprazni batreija pa se tel ugasi da ne moze da se upali ako se prethodno ne stavi na punjac premda je baterija prethodno napunjena?

A kako je baterija "prethodno napunjena" ako telefon nisi stavio na punjač nakon što se ispraznio i ugasio?

Kada si napunio bateriju tel nece da se upali ako nije i kabal na punjacu bez obzira sto se baterija napinila.

Aha, znači napuniš telefon, isključiš punjač i on neće da se upali? Hm... Dobar telefon :D

Vrh Dno