Šta je novo?

[Omnia HD] Iskustva

Ima li sad trenutno negde u ponudi ovaj telefon uz ugovor?

Koliko sam ja precesljao ponude nema...bolje da su njega ponudili nego ove sa androidom (NHF)

E da i ja sam to sad tek video. Gledao sam telenor i vip posto su mts lopovi (***). A i najniza cena uz ugovornu obavezu 12/24 meseca je suluda jer toliko vec ima po oglasima novi neotpakovani (bez ikakve ugovorne obaveze ;))

Fali to sto kopija nikad nece biti original:)

Moze li netko navesti nedostatkete omnie hd ako ih ima?

Tu si totalno u pravu. Android iako u fazi "razrade" bolji je od WMova...I posle HTC HDa rekao sam nikad vise WM...
Dok sa druge strane malo vise sam se igrao sa androidom pa povlacim predhodnu izjavu.

znam, i ja sam bio sličnog utiska dok nisam isprobao Android

Svaki OS je u razvoju ;)

Android su bolji telefoni (ne pričam o fizičkoj izradi, nego o temeljima operativnog sistema), WM su bolji gedžeti... Pa ko šta voli. S tim što Andorid može da postane bolji gedžet kvalitetnim aplikacijama, a WM da bi postao u osnovi bolji telefon, mora Microsoft značajno da koriguje operativni sistem. Ja u ovom trenutku sam i dalje za WM, ali u ne tako dalekom periodu Android može da postane značajno zanimljiviji.

Ciljas na iPhone?, moze biti, ali ne zaboravi da je Android jos u razvoju i da njegovo vreme tek dolazi...

Pa da, ali su iskopirali od OS3 sve shto su mogli i to opet ne radi kao na iPhoneu. Inovativnost nula, a to je meni prvo na listi :)

a koja to tačno aplikacija mu trenutno fali bez koje ne može da se živi?
Pa moze da se zivi i bez telefona i nije to nikakav problem, ali smartphone bez aplikacija nije neki pametan izbor.
Fale mu za sada sve korisne aplikacije za Navigaciju, i za ostale stvari nemas nikakav izbor, moguce da ce se srediti situacija u skorije vreme ali sada je on jako daleko od WM-a sa aplikacijama, a i malo je sporiji, ali to ce najverovatnije da se resi optimizacijom.
Proveri na marketu koliko imaju korisnih aplikacija.

Poslednja izmena:
Pa moze da se zivi i bez telefona i nije to nikakav problem, ali smartphone bez aplikacija nije neki pametan izbor.
Fale mu za sada sve korisne aplikacije za Navigaciju, i za ostale stvari nemas nikakav izbor, moguce da ce se srediti situacija u skorije vreme ali sada je on jako daleko od WM-a sa aplikacijama, a i malo je sporiji, ali to ce najverovatnije da se resi optimizacijom.
Proveri na marketu koliko imaju korisnih aplikacija.
mene zanima sta je to pored navigacije? nemas file i task manager, ali to se skine sa marketa, kao i msn/yahoo msg, opera mini, razne twitter/fb aplikacije i sl. Ja bih zeleo da neko spomene stvarno neka stvar koja fali, a da nije navigacija. Nisam proveravao da li je moguce napraviti VPN konekciju, ili da li postoji neki SSH klijent, tako da eto, moguce je da to ne postoji.

I nije nikako sporiji od WM, nema sanse, cak ni HTC G1 sa 1.1 koji imamo u firmi nije bio sporiji od WM-a

Poslednja izmena:
To sam rekao zato sto je bio pun internet prituzbi da Sense UI laguje, ali u pravu si, za to nije OS kriv, a koliko vidim i to su sredili LINK

A aplikacija ima malo mada ja sam ocekivao da ce ih biti vise narocito sto na pocetku najavili silne nagrade za developere.

Poslednja izmena:
Samo se napricaste o raznim kombinacijama za omniu hd ali konkretno sta joj je glavni nedostatak nitko nista ne rece ili koliko sam vas razumeo fale joj neke sitnice ali zanemarljivo,tako da je tel bez mene br.jedan na trzistu za sada.Jeste ili nije odlican?

Poslednja izmena:
Fali joj bre operativni sistem :). Jeste da je to samo jedan red u specifikacijama, ali u realnosti, to je pola telefona, ako ne i 2/3...

Pa sta mislis da li je bolji izbor i-900 omnia,ali mene je najvise povukao zbog hd-a ta omnia.
I prodjoh razne forume za i-900 omniu ali opet nikakvo objasnjenje.Kazi mi Bane vrdi li uzeti taj i-900 ili ga treba izbeci,jer velika je razlika izmedju njega i omnije hd u parama.

Pa i900 je slabiji na papiru, ali ako mene pitaš, i900 je itekako bolja kupovina. Pre svega, značajno je i900 jeftiniji od HD (a i po oglasima ima se nađe po super cenama), a i i900 ima bolji operativni sistem - WM. Koji možda nije u startu bolji, ali uz malo igranja sa romovima i interfejsima, može da bude super.

Kada bi hteo da se igram sa Symbianom osetljivim na dodir, išao bi na N97, ali i N97 i Omnia HD su stvarno skupe igračkice :). i900 košta realno i nudi dosta.

Nazad
Vrh Dno