Šta je novo?

[Omnia HD] Iskustva

Achilles82

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2005
Poena
350
Sta mislite?

Telefon moze da pusta 720p HD, i da snima HD 720p. Sto ja mislim nije ni jedan telefon mogao do sad. Video sam sample, stvarno je slika fantasticna kad se snimi. Prosto neverovatno da se tako nesto snima mobilnim telefonom! Jedina mana je sto je zvuk bio uzasan, i onda imate situaciju da snimate HD snimak, sa katastrofa zvukom... do duse to je bio prototip telefon, ne znam da li full verzija snima takodje uzasan zvuk.

Takodje, prednosti u odnosu na omnia i900 su
-8MP kamera
-dijagonala ekrana je veca za cak 0.5 incha (1.27cm)
-16m boja u poredjenju sa 256K colors (65K effective)
-veca rezolucija (360 x 640 vs 240 x 400 pixels)
-duplo vise ram memorije (256 prema 128)
-i mnogi ce biti zadovoljni jer u odnosu na omnia i900, telefon koristi symbian OS umesto windows mobile, mada to je subjektivno misljenje.

Cena? Prava sitnica. U radnjama se ne prodaje jos uvek koliko mislim, a po halo oglasima sam nasao na nekoliko mesta, prodaju novu omniu HD sa sve garancijom.... 650 evra.

Da li telefon zaista vredi toliko? 300 - 330 evra vise u odnosu na i900

Prilozi

• gsmarena_001.jpg
    gsmarena_001.jpg
    84 KB · Pregleda: 194
  • gsmarena_005.jpg
    gsmarena_005.jpg
    48.9 KB · Pregleda: 121
  • gsmarena_008.jpg
    gsmarena_008.jpg
    102.5 KB · Pregleda: 271
  • gsmarena_023.jpg
    gsmarena_023.jpg
    94 KB · Pregleda: 118
  • gsmarena_011.jpg
    gsmarena_011.jpg
    38.7 KB · Pregleda: 124
Poslednja izmena:
ne razumem cemu takva euforija...da bi repordukovao 720p filmove u full rezoluciji, mora da ima najmanje 1360x720p

njegov ekran je 360x640....znaci mogao bi i 1080p (ako bi procesor podrzao) samo bi downscale-ovao na 360x640....

dzabe to koje on rezolucije moze da prima, kad nece to biti full.......... po mom misljenju, rezolucija njegovog ekrana je za svaki respekt.... ali... telefon prlja HD pojam... ;)

Poslednja izmena:
Na moju veliku zalost zvuk je ostao katastrofalan... inace je video fantastican... :) pogotovo je kul slow mo :)

sto se tice prednosti, svakako je znacajno brzi, ekran je fenomenalan... amoled rulles :) ali je kvalitet izrade prosecan i telefon je ogroman... sto se tice koristjenja kao mobilni video plejer tu je nenadmasna mada smara to sto ne prepoznaje mkv i sto imas ogranicenje na 2GB... ali je slika fenomenalna... baterija kida, izdrzala je 2 dana moje torture sa ekranom podesenim na max :) garmin radi savrseno...

ono sto smara je bug sa galerijom i nekada los prijem 3G signala...

e sad, dal vredi... po meni, vredi...

Do duse pasce mu cena, sada je 650 evra jer se kod nas tek pojavio.

Nego, interesuje me kazes bug sa galerijom. Kakav bug konkretno?

Iskreno, sto se mene licno tice, to sto moze da pusta HD po meni stvarno nije nista impresivno. Kvalitet slike mi zaista nije bas toliko bitan, da mora HD da pusta. Pa to mi je bitno na mom monitoru kod kuce, na tv-u, a ne bas na mobilnom telefonu.

Po meni stvar koja vredi kod i8910 je to sto moze da snima HD (snima HD mobilnim telefonom, omfg, jos uvek zvuci neverovatno), sto ima 3.7 incha ekran, ogroman je stvarno, odlicna kamera (jest da nema xenon, ali ipak je odlicna ako ne uzmemo u obzir blic...barem ima kakav takav). Samo jos cena malo da mu padne, barem za jos nekih 100 evra.

Poslednja izmena:
Stari symbian bug sa galerijom da mu treba dosta da otvori sliku skroz kako bi je jasno video... recimo slika od 3mpx se otvara 3-4 sekunde... imas nokia photo browser koji radi nesto bolje ali me je mrzelo da se smaram sa sertifikatima....

velicina ekrana nije toliko bitna vetj cinjenica da je to nesto najbolje sto postoji na trzistu... :)

Cek, znaci ona je najbolji touch screen telefon zato sto snima i pusta u 720p?
Zar je to najbitnija karakteristika telefona?

Slazem se da je odlican, ali zar to znaci da je najbolji?

Nedavno sam presao na TC telefon, ali dok sam birao citao sam i o Omnii HD i najvise mi se dopala po karakteristikama, ali nenormalna cena za koju moze da se kupi stravican laptop me je odbila :)

Cek, znaci ona je najbolji touch screen telefon zato sto snima i pusta u 720p?
Zar je to najbitnija karakteristika telefona?

Ne, to je samo jedna od opcija. Telefon ima bukvalno sve, ne vidim ni jednu zamerku. Jedino ako postoji nekakav "bug" (tipa restartuje se nemam pojma, ali niko se jos nije zalio, sve savrseno funkcionise koliko vidim), ali po specifikacijama meni ovo deluje kao najkompletniji TS telefon do sada.

Odlican kvalitet muzike, 1500mah baterija, veliki display, 16m boja, velika rezolucija, 8mp kamera sa blicem, snima i pusta HD... ne vidim ni jednu zamerku na ovom telefonu.

Slazem se da je odlican, ali zar to znaci da je najbolji?

Jel ima neki bolji TS telefon? Iphone ima 3mp kameru (najnoviji iphone), i jos nema blic. To je stvarno sramota za jedan takav telefon, a ipak mislim da je to jako bitno jer ovo vise nisu samo telefoni, vec su all in 1 uredjaji, te je po mom misljenju jako bitno da ima kvalitetan objektiv (za mobilni kvalitetan), i blic. Ajde 3MP sto ima Iphone, ali blic da nema je bas bez veze.

HTC touch HD isto nema blic, tezak je kao tuc, a video klipove snima 352 x 288 pixela, uz uzasan zvuk... sto je sramota za telefon od 600 evra.

Poslednja izmena:
Meni to i nije neki poseban nedostatak, verovatno će ispraviti u narednom firmveru.

najavu objavio samsung italia na facebook-u.... kao sto kaze u clanku, sacekajmo ozbiljniji izvor :)

ali u svakom slucaju, ako je tacno, u sta nisam bas siguran, pogotovo za promenu na aac, bitje to veoma veliki pomak i prava demonstracija motji :)

Upcoming Omnia HD update to fix AMR audio recording in HD videos

The Samsung Italy Facebook profile shared some interesting info to its subscribed readers. The Samsung Omnia HD is about to get not one, but two important updates over the next two weeks. The first one, expected this week, will improve the over-all performance of the Symbian based smartphone.

The second Omnia HD update, which should become available for download next week, will solve an issue that has disgruntled quite a few users in our comments section. Yes, it's the poor audio quality recording during video capturing. Many users find the AMR codec used for encoding auido in the Omnia HD videos quite poor.

The upcoming update will allow Samsung i8910 Omnia HD to record 720p videos with AAC audio which is quite better and used by many cameraphones.

If you still haven't given in to the impressive 720p video recording by Samsung Omnia HD, check out our Omnia HD preview that we posted recently.

http://www.gsmarena.com/upcoming_om...amr_audio_recording_in_hd_videos-news-995.php

Svaka cast samsungu. Zvuk kod snimanja HD-a je bila najveca mana omnie HD. Sada je ovo po meni definitivno najbolji TS telefon na trzistu.

Cek na svim simbianima taj bug ima?! Ja sad brljam po INNOV8 ne otvara nesto sporo...

Poslednja izmena:
Cek na svim simbianima taj bug ima?! Ja sad brljam po INNOV8 ne otvara nesto sporo...

Pa fora sa omnia HD je sto moze da snima u HD-u, sto je zaista fantasticno jer ipak je to MOBILNI TELFEON, a zvuk katastrofa. I sada su to ispravili, jer to je najveca mana ovog telefona. Da li je na svima takav zvuk... iskreno nisam siguran. Imam innov8, zvuk nije bas najbolji, ali nije ni najgori...

Sad bas gledam testove itd, mogli su da stave da je ekran multi touch :). To je kao jedna mala mana. A ostalo je vrh, o displeju ne treba trositi reci, stvarno samsungu svaka cast.

JEl ima neki operater Omniu HD uz neki tarifni paket u ponudi?

Koliko inace kosta u slobodnoj prodaji?

Imaš kod MT:S-a, al' je nešto ... 50.000 uz pretplatu od 1.000 mesečno, tako nešto ...

Zna li neko moze li se iskljuciti A-GPS? Na Nokiama sam vidjao tu opciju u Positioning Methods, ali je ovde izgleda nema.

Jel neko pogledao bar video kako fon radi :) Poshto za 100e ima kineska kopija iPhonea chiji softver otpilike radi i izgleda kao ovaj na Samsungu :)

Poslednja izmena:
Pa ovo je symbian isti kao na Nokia 5800 samo ga je samsung malo promenio.

Pa da, ali uzasno loshe radi :) Zashto bi neko dao 700e za telefon koji je ovako spor, zbog shatro HD snimanja ? Gde ide ovaj svet, pa 3G iphone radi 3 brze, da ne pricham o kvalitetu i izboru kompletnog softvera, a za ostatak mozesh da kupish DSLR aparat ako hocesh :d

Ja sam imao prilike da ga probam u radnji, i ono sto je mene odbilo, i sto ga u startu sprecava da ponese titulu "najbolji" je gabarit. Ogroman fon za svakodnevnu upotrebu i nosenje.

Da, mnogo je debeo, to nema shanse u dzepu od farmerki da ne smeta.

Poslednja izmena:
Haha, ako si crnac, staje garant :)

Oduvek nosim telefon u zadnjem dzepu, tako da nimalo ne smeta. I kako bre debeo telefon sa 12,9 mm?

Telefon je ok za nosenje u dzepu, drugar ga ima i sasvim je skladan. A i ne kosta 700e kao sto ni iPhone ne kosta 600(izvor mobilni svet :D)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno