Šta je novo?

Omiljene avanture?

Niko nije spomenuo Death Gate. Jeste pomalo kratka i laka ako ukapiras logiku sveta ali je genijalna.
Osim toga necu da stavljam naslove vec dva izdavaca
Lucas Games (Lucasfilm games, Lucasfilm interactive i sva ostala imena koja su imali)
Sierra On-Line

najvise sam uzivao igrajuci 'day of the tentacle' i 'leisure suit larry 7'

MONKEY ISLAND serijali...crko mi cd1 od the curse of monkey island,meni najomiljeniji pa ako neko ima da mi nareze,platicu kolko treba,javite mi se na pm

i PIRATES OF THE CARIBBEAN, i jedan od omiljenih filmova

Da li je neko probao: Martin Mystere: Operation Dorian Grey

Grim Fandango

Upravo sam zavrsio White Chamber
Kratka igra ali definitivno odlicna.

Blade Runner

Najjaci mi je The Longest Journey, zatim Grim Fandango,Full Trottle, Monkey Island (sve!), Syberia 1 i 2. Najvise su me iznervirale The Case of the Silver Earring i Runaway (dve reci: pixel hunting!), a za 5 iz matemetike i logike su najzasluzniji Myst, Riven i Uru.

Najbolja avantura ikada je Beneath a steel sky. Naravno igrana na Amigi 500...12 disketa...i to na shvedskom... :)

Shto je najbolje igra je sada freeware i CD verzija za PC se moze da se skine ovde (pod downloads):
http://www.scummvm.org :smoke:

Igrica je naravno na engleskom... ;)

Poslednja izmena:
Fala za "dojavu"! Igra je odlicna, mada previse kratka(duplo duze sam je skidao sa neta nego prelazio)! :wall:
Al' s obzirom kad je izasla odlicna je!
But, stll, TLJ rulez! :-devil-:

A1200 je napisao(la):
Najbolja avantura ikada je Beneath a steel sky. Naravno igrana na Amigi 500...12 disketa...i to na shvedskom... :)

Shto je najbolje igra je sada freeware i CD verzija za PC se moze da se skine ovde (pod downloads):
http://www.scummvm.org :smoke:

Igrica je naravno na engleskom... ;)

Kako ovo funkcionise instaliras ovaj software scummvm, i pokrenes bilo koju od tih avantura. Da li treba jos neka posebna podesavanja?

HAL je napisao(la):
Kako ovo funkcionise instaliras ovaj software scummvm, i pokrenes bilo koju od tih avantura. Da li treba jos neka posebna podesavanja?

I. Idi ovde:
http://www.unet.univie.ac.at/~a0200586/videogames/steelsky/download.html

II. Skini : download setup file (talkie) (64.45mb) (Release 5, 03/29/05)

III. Doubleclick na fajl i instaliraj:
Idi na Start->Beneath a Steel Sky->Configuration

Zatim sledece:
Configuration->Edit Game->Gfx->Graphics mode:hq2x (za bolju grafiku :) )

Chekiraj fullscreen ili pak alt+enter kad startujesh igru.

IV. UZIVAJ !

Ljudi ovo je stvarno neverovatno! Upravo sam malo igrao sa engleskim glasom i shvedskim textom i shta da kazem: OVO JE BOLJE od 90% NOVIH naslova! Grafika, HUMOR (JOEY :D ), PERFEKTAN INTERFEJS...

NEVJEROVATNO...igra napravljena 1994 tuche pomeni 90% NOVIH naslova. Ili sam ja pak nostalgichar..malte ne bolja mi je sad nego kad sam je igrao '94... :p

Sa F5 dobijash meni gde mozesh da snimish poziciju i da birash jezik i text. E da obavezno prochitaj Manual da saznash malo vishe o prichi...

Takodje Revolution razmishlja o Beneath a Steel Sky 2 (I SLOVIMA DVA) !....To bi bilo:
:banana: :guitar: :guitar: :,,: :guitar: :guitar: :banana:

Kad napisa tuche,podseti me one stare avanture Touche...

Poslednja izmena:
Ralex2 je napisao(la):
Zar ste zaboravili na LBA2: Twinsen's Odyssey? Upravo je sada igram po ko zna koji put.
Ja nisam. Skoro sam je odigrao opet.

Elem:
- Morrowind
- Quest for Glory II
- Knights of Xentar
- Gothic II
- Secret of Monkey Island (I i II, ostala 2 mi se ne svidjaju)
etc.

Dajte link sa koga mogu da se skinu Lucasarts-ove igrice.

Sanitarium u svakom slucaju!

Pozdrav ljudi.
Veliki sam fan (ventilator) avantura vishe od 15 godina, ovo mi je omiljeni zanr igara uz rpg. Moja lista bi izgledala otprilike ovako:
1) The Longest Journey - najbolja pricha, odlichan engine, ukupna atmosfera u igri je fenomenalna, nakon sto sam prvi put zavrshio igru josh par minuta sam zamishljeno gledao u ekran i nikad mi nije bilo tako zao sto sam zavrshio neku igricu ;)
2) Monkey Island serijal
3) Day of the Tentacle
4) Discworld Noir
5) Beneath a steel sky
....
6) ima ih josh mnogo a neke sam sigurno preskochio...
...

Pre par meseci sam uzeo "The moment of silence" na 4 diska i posto nisam mogao da ga instaliram odustao sam od igrice. Evo sad mi se uzasno igra bash ta igra, ali me zeza prilikom instalacije...stalno mi na trecem disku izbacuje gresku nesto u fazonu "decompressing error 000001, not enough disc space?". Naravno, prostora imam koliko hoces i mislim da me zeza jer starforce zastita nije dobro razbijena. Da li je neko imao slichan problem i zna mozda za reshenje?
Takodje, zamolio bih nekog ko ima igricu ako bi mogao da mi je nareze na dvd, naravno dobice prazan disk, a nije problem ni da se plati ako treba. Ja mogu da dodjem po disk bilo gde u Bg gde vama odgovara i kada vam odgovara, jer mi se neverovatno mnogo igra ova igrica ;)
Hvala unapred!

p.s. ko voli crni humor ima da se skine besplatno igrica "Emily enough" sa theunderdogs sajta (velichina 7 mb). Igra je amaterska, grafika kao negde 1993-1994, ali je igra bolesna do bola i ima dobrih fora (prozivanje kapitalizma, Busha i slicno).

Pitanje samo za full-extra-mega fanove (ventilatore) avantura:

Da li je neko igrao ove avanture:

Phantasmagoria 1
Phantasmagoria 2
Harvester
Ripper

Ja sam igrao samo prve dve i odusevio se. Za ostale dve sam cuo da su isto jako bolesne. Ako ih neko ima, nek se javi, rado bi ih igrao opet.

patton je napisao(la):
Pitanje samo za full-extra-mega fanove (ventilatore) avantura:

Da li je neko igrao ove avanture:

Phantasmagoria 1
Phantasmagoria 2
Harvester
Ripper

Ja sam igrao samo prve dve i odusevio se. Za ostale dve sam cuo da su isto jako bolesne. Ako ih neko ima, nek se javi, rado bi ih igrao opet.

Kada su te igrice bile aktuelne ja sam josh uvek uglavnom pikao na Amigi jer za pc niko od mojih drugova nije imao cd-rom :)
Kasnije kad sam uzeo pc do tih igara je bilo nemoguce doci.
Probaj da nadjes Ripper da kupish na nekom sajtu - nemoguca misija. Pre godinu dana drug i ja smo iz zezancije trazili vishe od sat vremena i bukvalno nigde ne moze da se nadje :(

Air Jordan je napisao(la):
Te igre su sada abandonware i mozes ih skinuti ovde:
http://abandonware.the-frenchkiss.biz/index.php?page=browse&type=Iso
Samo,valjda imas brz net,jer su full verzije,na mnoooogo CD-a (Harvester 3,Ripper 6 i Phantasmagoria 7).

Znam, zato sam i trazio da kupim negde original, posto nema sanse da skinem 6 diskova sa neta. Neke druge igrice, iako su abandonware, mogu se josh uvek naci u prodaji ako se malo potrudis ;)

Nazad
Vrh Dno