Imao sam ja MJU300. Odličan, ali sve zavisi od čoveka do čoveka. Meni je prvo bio odličan, a onda mi je bio ograničavajući. Ukoliko samo želiš da slikaš i ne misliš, za to je super. Mali je, ne mrzi te da ga nosiš, slike su pristojne, ne vrhunske, ali sasvim dovoljne (radio sam i A4, dobrog kvaliteta). Nema manuelnih kontrola i to bi donekle preživeo, samo da je imao ISO podešavanja, al nema ni to. Meni i tako ta podešavanj su kratka i nekako spartanski uređena - aparat je point n shot u punom smislu te fraze, nema šta u menije da ulaziš (ništa u njima nećeš naći), samo slikaš.
Fokusiranje, ali i ostali brzinski parametri su na nivou proseka (što u toj klasi aparata znači sasvim OK), dok uspeva da fokusira u istoj maloj količini svetlao kao recimo razni ixus modeli, koji imaju neku kvazi AF lampu koja ne služi ničemu (u ovim situacijama se najbolje snalaze S, S4, S4i, S5 Pentax modeli iz klase malih aparata).
Uglavnom, što se mjua tiče, aparat može nekom biti sjajan, a nekome nedovoljan, sve zavisi ko ga koristi i za šta ga koristi.