Šta je novo?

OLED burn in iskustva i ima li ih

Ok, moje pitanje je bilo da li se nekom sa Samsung televizorima dešavao burnout a ne koliku garanciju daje LG. Inače i samsung daje isti vrstu garancije 3+2 tako da nisam siguran da sam razumeo šta si hteo da kažeš?
Reko sam ti da se ljudi zale na samsung oled ekrane za burn in. A da hvale LG (uglavnom c2 i novije).

Ok, moje pitanje je bilo da li se nekom sa Samsung televizorima dešavao burnout a ne koliku garanciju daje LG. Inače i samsung daje isti vrstu garancije 3+2 tako da nisam siguran da sam razumeo šta si hteo da kažeš?
To je nesto novo? Posto Samsung daje 2 godine garanciju?

Prema testovima od pre dve godine, Samsung oled je imao burn in dosta ranije od LGa, to je bila prva generacija. Ne znam kako je sa novijim.

izgoreo i ovaj.jpg
Ode i ovaj bobu na ispovest, zeni je ovaj put trebalo 4 godine da ga sprzi. Nisam primetio dok nisam uradio test, nije tako vidljivo kao kod prethodnog, kod njega je pocelo ozbiljno da smeta obicnoj slici. Imam jos godinu dana Sony garancije tako da necu zuriti, najesen najnovilij model :D
Evo kako je bilo na proslom
izgoreo1.jpg
izgoreo.jpg
Videcemo do jeseni kako ce se ovo razvijati, da li ce stici i nadmasiti prethodni.

Koji model? Kako se to koristio da su ostali ti tragovi?

Oba su Sony, prvi je bio neki model KD55A1, ovaj sad je 65-AG8. A koriscenje, pa gospodja ga upali, pogleda vremensku prognozu u 9 i onda je u svadji sa zelenim dugmetom na daljinskom kojim se gasi televizor. Kaze, "gluvo" joj u kuci ako ne radi TV. A ne gleda nego ode u drugu sobu i sedne za komp. Ili izadje iz stana ali gasenja nema. Srecom tu je 5g garancija tako da ne vredi da joj objasnjavam, probao pa video da nema vajde i odustao. Ne znam sta ce ovaj put da se desi i sta ce Sony da mi da, prosli put su umesto tog zagorelog A1 dali tadasnji najbolji model AG9. Ja ga prodadoh i kupih ovaj sadasnji 65 uz minimalnu doplatu.

A koriscenje, pa gospodja ga upali, pogleda vremensku prognozu u 9 i onda je u svadji sa zelenim dugmetom na daljinskom kojim se gasi televizor. Kaze, "gluvo" joj u kuci ako ne radi TV. A ne gleda nego ode u drugu sobu i sedne za komp. Ili izadje iz stana ali gasenja nema.
A cek, neces kupiti tv i da stoji u kuci ugasen!? Kod mene ujutro kad se ukljuci do spavanja nema gasenja, makar ga niko ne gledao... Ako nema nista da se gleda slusa se mjuza. I cek, sad to kao moze da smeta?

Koriscenje televizora direktno utiče na njegov zivotni vek!?
Ma nemoguce..

Znam sta zelite reci, al zar burn in nije vise posledica staticnih slika, nego dugog rada? Mada, ima smisla i to da ako supruga ode u drugu sobu (verovatno ne menja kanale, al opet nisu kanali staticni)

Nije na OLED-u. Drugacija je priroda burn-in-a na plazmi i na OLED-u. Na plazmi je problem staticna slika koja je prikazana bez prekida - kod OLED-a je u pitanju kumulativni efekat.

Vrh Dno